Alimentatia raw vegana · Ingrijirea sanatatii

Chlorella si Spirulina, suplimente nutritive fara egal

Multi dintre noi am tot auzit de beneficiile algelor blue-green, cum ar fi Chlorella si Spirulina – alimente recomandate de cei de la Nasa ca fiind alimentele viitorului. Ele aduc echilibru in corp, indiferent daca aveti o alimentatia traditionala, daca asteptati un copil, daca alaptati sau chiar si pentru copilasi trecuti de 6 luni. Nu detoxifica violent, ci doar ajuta in mod bland si natural ficatul si rinichii sa elimine metalele grele si reziduriile din corp. Noi consumam aceste table de Spirulina si Chlorella, ambele raw, bio si cu peretele  celular spart fiindca doar acestea pot fi folosite de catre corp, fiindca cele conventionale gasite oriunde, fac mai mult rau decat bine si sunt si mult mai scumpe decat aceste variante. Va rog din suflet, oriunde ati fi in lume, alegeti doar varianta raw si organica/bio, cu peretele celular spart. Consumati doar variante bio/organice, fiindca doar acestea sunt din surse nepoluate, au fost uscate la 40C, temperatura care pastreaza nutrientii de multe ori si pot fi folosite de catre corp in scop util.

„Algele constituie o preocupare a lumii ştiinţifice, pentru unicitatea compoziţiei lor. Dacă în urmă cu 300 de ani, în ţările orientale se consumau doar 6 specii de alge, astăzi, s-a ajuns la 20 de specii, din totalul de peste 20.000 de specii de alge care există în apele lumii. Algele marine sunt de mai multe feluri: verzi, roşii, brune şi albastre.

Marea calitate a algelor este conţinutul bogat în compuşi minerali, al căror principal rol este regenerarea! În compoziţia algelor intră oligoelemente cantităţi semnificative de iod, brom, magneziu, potasiu, sodiu, calciu, fosfor, sulf, clor, cupru, siliciu. Algele proaspete sau uscate natural conţin şi vitaminele A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, K, PP. Reprezintă o sursă proteică prin acizii aminaţi (metionina, serina, acid glutamic, cistina), dar conţin şi glucide, clorofila, substanţe antibiotice şi au un conţinut uriaş în fibre de celuloză.

Consumate intern, ca hrană, algele stimulează glandele endocrine şi imunitatea, stimulează circulaţia sângelui, combat retenţia, au efect antiinflamator şi antireumatic, pot corecta unele forme de hipotiroidie. Fibrele alimentare din alge împiedică depunerea de grăsimi pe pereţii vaselor sangvine şi reduc astfel riscul de ateroscleroză şi infarct miocardic.” Sursa 1, Sursa 2.

Consum si dozaj

Se pot consuma inainte sau dupa masa, ideal dupa masa, la cel putin 30 de minute de la ultima inghititura. Spirulina si Chlorella doar raw si bio, pot fi consumate impreuna, alaturi si de alte superalimente sau tablete naturale. De mentionat ca noutatate de ultima ora – nu exista limitata cand vine vorba de dozaj. La inceput se recomanda doze mici din cauza gustului puternic de peste si fiindca nu toata lumea poate tolera mirosul puternic. S-a tot discutat pe aceasta tema, insa concluzia specialistilor in domeniu este una simpla si clara – nu exista limita si putem consuma cat putem suporta.

Daca am probleme cu tiroida am voie sa le consum?

Nu se fac analize inainte de administrare si nu va faceti griji, fiindca nu afecteaza functia tiroidei, din contra sunt recomandate in afectiuni ale tiroidei, fiindca echilibreaza si ajuta la functionarea normala a acesteia.

Algele marine raw si bio, regleaza functiile tiroidei si ajuta la diminuarea nodulilor existenti sau a celor care sunt in crestere, asta dupa sfatul multor medici internationali endocrinologi care au avut rezultate exceptionale in domeniu. Aceste lucruri se intampla, doar daca algele sunt raw si bio, cu peretele celular spart, fiindca doar acestea pot face minuni in corp. Cele care nu se incadreaza aici si sunt din surse necunoscute, de cele mai multe ori foarte poluate, intr-adevar deregleaza si dezechilibreaza functiile tiroidei, fiindca au un bagaj in plus de metale grele, care influenteaza foarte, foarte mult echilibrul si functionarea tiroidei la parametri normali.

Cat timp pot consuma algele marine?

Algele marine nu se iau doar pentru o perioada scurta, ci se pot lua zilnic, timp de o viata pentru a aduce nutrienti pretiosi in corp si pentru toate proprietaile miraculoase pe care le detin. Nu exista nici o reactie alergica si daca intervin dureri de cap, constipatie sau stare de foame excesiva sau altele, nu algele marine sunt de vina ci sunt alte cauze sau este din cauza faptului ca algele pe care le-ati luat sunt din surse poluate si nu au peretele celular spart. Sau poate treceti printr-o stare de dezechilibru hormonal, sunteti deshidratat (nu consumati un pahar de apa pe ora) sau ati consumat prea mult produse de panificatie ori gluten. 

Cum se foloseste pudra de catre adulti si copii?

Se incepe cu un sfert de lingurita la adulti si la copii (de la 6 luni incolo) cu un varf de cutit la 1-2 litri de lichid insa si asa gustul va fi puternic pentru inceput. Se adauga in shake-uri sau smoothies cu fructe de padure sau orice fel de fructe, se poate adauga in sucul verde, in sucul de legume, in sucul de morcovi si ghimbir sau precum gasiti in cartile mele sau cateva idei in Cartea de Bucate Online. Treptat se mareste cantitatea pana la ce cantitate doriti si suportati, fiindca nu exista limite.

Cum se iau tabletele?

Se pot lua intre 2-10 tablete de spirulina (de 250 mg) si cate 2-10 tablete de chlorella (de 250 g), in functie de cum ne cere corpul si in functie de efort. Daca corpul e mai slabit, sau trecem printr-o raceala sau gripa, sau daca facem efort mai mare, luam mai multe sau daca urmeaza sa depunem mai mult efort in acea zi luam mai multe, adica intre 7-10 bucati din fiecare/zi. Seara nu se consumam fiindca la unele persoane s-a inregistrat o mica stare de energizare, insa nu la toata lumea. Eu le consum doar seara si nu simt nimic special. Noi consumam aceste table de Spirulina si Chlorella, ambele raw, bio si cu peretele  celular spart.

Acestea pot fi luate si de copii mai mari, care pot inghiti cu apa tablete, insa nu se dau la bebelusi. Pentru ei ideal este pudra, fiindca se poate lua mai usor daca este amestecata intr-un smoothie delicios din fructe.

Tabletele pot fi consumate zilnic, timp de o viata, dupa cum urmeaza:

  • Adulti – de la o tableta pe zi pana la 5-10, in functie de efort, insa si 1-2 pe zi timp de o viata este foarte bine decat nimic.
  • Copii de la varsta cand poti inghiti tabletele (3-4 ani) – de la o tableta pe zi si pana la 4-5 tablete pe zi, in functie de preferinta. S-ar putea sa nu vrea sa ia 4, dar cel putin una pe zi tot este bine.

Conditia la ambele grupe este sa fie raw si bio, altfel nu va atingeti de ele fiindca pot face mai mult rau decat bine. Spirulina si chlorella pot luate odata, atat la adulti cat si la copii, insa cum am spus, niciodata seara, fiindca s-ar putea la unele persoane sa dea un plus energie. 

De unde pot fi procurate?

Putem sa le procuram de la farmacie/magazine naturiste sau online din Romania sau din alte tari cu conditia sa fie cat mai naturale, de preferat 100% bio sau sub forma de pudre sau tablete de la Raw Vegan Mall sau din alte parti.

Noi folosim si pudra dar si tablete de Spirulina si Chlorella, neaparat varianta raw-bio si cu peretele celular spart, fiindca doar aceste variante pot fi folosite de catre corpul uman iar rezultate este total diferit decat tabletele conventionale, cumparate din farmacii, uscate la mai multe de 40C cand nutrientii sunt aproape toti pierduti prin uscare excesiva, in plus, de provenienta necunoscuta specificat doar „Provenienta UE”, nu au peretele celular spart si de multe ori sunt recoltate din zone necontrolate si poluate. Pe deasupra la toate, de multe ori daca se compara cantitatea si pretul, cele conventionale din farmacii, sunt mai scumpe decat variantele raw si bio, spre exemplu spirulina costa 11-15 lei per 40 tablete pe cand cele raw, bio si cu peretele celular spart, costa 250 tablete la 28.5 lei.

Cine poate consuma alge marine?

  1. Algele marine sunt ideale in special pentru cei care consuma o alimentatie traditionala, bogata in preparate animale, datorita procentului mare de nutrienti pe care il aduce in corp si pentru faptul ca elimina o parte din metalele grele si mult chimicale prezente in corp.
  2. Algele marine pot fi consumate de catre copii, incepand de la 6 luni, doar sub forma de smoothies si amestecate in mancarica lor.
  3. Algele marine pot fi consumate de copii mai mari, sub forma de tablete sau pudra.
  4. Algele marine pot fi luate de adultii, de persoanele convalescente in special (fiind recomandata cantitate mai mare) si de persoanele slabite si lipsite de energie. 
  5. Pot fi consumate fara nici o frica de femeile insarcinate si de cele care alapteaza. Aduce in corp nutrienti pretiosi care ajuta la cresterea echilibrata a copilasului, in plus il fereste de o parte de metalele grele gasite in corpul mamei si care creaza malformatii plus multe altele. Iar in alaptare, odata ajunsa in sange va ajuta la imbunatatirea calitatii laptelui. Cand am fost insarcinata erau momente cand luam si cate 10 din fiecare pe zi si in alaptare la fel. In felul acesta fetita a iubit intotdeauna gustul algelor si le consuma cu mare placere de la 6 luni incoace.
  6. Daca se iau pentru energie, se va urmari o diferenta insa trebuie verificata cauza oboselii si lipsei de energie, care ar putea fi o intoleranta la gluten, lactate sau oua, ar putea fi un colon supra incarcat, ar putea fi un apogeu al unor carente nutritionale majore in corp etc.
  7. Nu se iau pentru slabit, fiindca acestea singure nu ajuta la scaderea greutatii ci ajuta la echilibrarea greutatii insa DOAR alaturi de o viata echilibrata, de mult exercitiu, de hidratare adecvata, de o viata bazata pe principiul: minte, trup si suflet sanatos.

Cine intampina reactii adverse?

Unele persoane, vor avea stari normale de detoxifiere, care indica ca au un corp foarte plin de toxine si de metale grele, plus cantitati mari de substante radioactive. Aceste stari ar putea fi voma, stari de greata, diaree. Nu va alarmati, ca vor trece, ci mai degraba bucurati-va ca le eliminati, altfel nu ar fi parasit corpul asa usor si v-ar fi imbolnavit in timp mai tare.

Ce ne facem daca provin din China?

Produsele aduse din China care sunt conventionale nu sunt de atins, insa cele care au certificari de produse bio/organice sunt in ordine. Doar ca idee, noi cand suntem in Romania, consumam variantele de alge si superalimente raw si bio din China, cele recomandate de mine de pe Raw Vegan Mall, unde gasiti doar produsele pe care le folosim noi. Am fost si noi curiosi si dupa ce variantele din China raw si bio au fost testate, comparativ cu cele bio sau conventionale de provenienta UE, Hawai sau alte tari, s-a dovedit ca cele din urma au un grad de poluanti mai mare decat a celor din China. Legat de superalimentele din China, e bine de stiut ca firma din UK pentru care se ambaleaza aceste produse, au standarde inalte de certificare. Toate produsele trebuie sa se incadreze la categoria raw si bio, fiind crescute in medii acoperite, cu aer si apa filtrata in multe etape. Legat de superalimentele din China, e bine de stiut ca firma din UK pentru care se ambaleaza aceste produse, au standarde inalte de certificare. Toate produsele trebuie sa se incadreze la categoria raw si bio, fiind crescute in medii acoperite, cu aer si apa filtrata in multe etape. Este vorba de niste norme foarte stricte si, mai ales cele pe care le recomand eu, de pe Raw Vegan Mall, sunt controlate la fiecare lot de comisii europene de calitate, care nu pot fi corupte.

Au fost cazuri cand firma din UK, a refuzat anumite loturi din China, chiar daca sustineau ca se incadreaza la categoria raw si bio, asta din cauza ca nu se ridicau la standardele de raw si bio cerute. Spre exemplu, un lot a fost refuzat fiindca acestea erau comform standardelor bio, doar ca fusesera uscate din greseala la peste 50C din, regula pentru un produs raw fiind sa pastreze temperatura sub 42C, pentru a nu se altera nutrientii. S-a intamplat de mai multe ori ca in anumite luni ale anului, anumite superalimente nu pot fi gasite deloc la Raw Vegan Mall.

Ce stim despre cele doua alge marine si ce proprietati miraculoase detin?

Chlorella

  • 45% proteina
  • 20% grasimi
  • 20% carbohydrati
  • 5% fibra
  • 10% vitamine
  • alga bogata in peste 20 de vitamine si minerale calciu, magneziu, fier, fosfor, iod, vitamina C, B1, B2, B2, B5, B6, B12, E si K, biotina, inositol, acid folic
  • 18 aminoacizi incluzand si pe cei 8 esentiali, din cei 20 aminoacizi aflati in natura.
  • intareste sistemul imunitar si lupta impotriva infectiilor
  • bogata in beta-caroten
  • scade colesterolul
  • supranumita suplimentul energiei si vitalitalitatii
  • ajuta in scaderea in greutate si mentinerea unui corp suplu
  • este folosita in Japonia pentru ulcer duodenal, gastrita, colite, hipertensiune, diabet, hipoglicemie, astm
  • bogata in clorofila, care are efect regenerant la nivel celular, protejeaza impotriva radiatiilor razelor ultra violete. NASA a introdus algele marine in alimentatia astronautilor pentru ii proteja de radiatiile cosmice.
  • impiedica raspandirea cancerului
  • protejeaza corpul impotriva radiatiilor aplicate in tratamente ale cancerului
  • continut mare de fibre care accelereaza tranzitul intestinal, ajutand la detoxifiere si inlaturarea constipatiei
  • echilibreaza pH-ul corpului uman, deoarece este alcalina
  • le este recomandata bolnavilor de Alzheimers si Parkinson, deoarece poate reface distrugerea nervilor la nivelul creierului, cat si a sistemului nervos in general
  • incetineste cresterea tumorilor
  • spala depunerile de mercur din corp cat si alte metale grele (vedeti video-ul de mai jos publicat de Dr. Mercola si puteti citi si articolul scris la site-ul lui oficial.

Spirulina

  • Cea mai concentrata sursa de vitamina B12, fiind mai bogata de 26 de ori ca o portie de carne de vita (necesarul pe zi de B12 este de 2-3 micrograme). In ciuda contraparerilor, aceasta este absorbita cu usurinta de catre corpul uman.
  • cea mai concentrata forma naturala de nutrienti
  • este de 58 de ori mai bogata in fier decat o portie de spanac crud
  • contine toti aminoacizii esentiali
  • 65% proteina
  • bogata in clorofila
  • bogata in beta-caroten
  • contine fitochimicale
  • contine un acid esential gras (GLA) care ne face parul si pielea stralucitoare
  • functie anti-inflamatoare
  • protejeaza corpul impotriva invaziei de germeni
  • creste flora microbiana, atat de benefica pentru a ne apara organismul
  • simptomele anemiei, otravirii pot fi indepartate cu ea
  • poate previne cancerul si infectiile virale
  • infectiile bacteriale sau cu paraziti sunt mai usor de tratat daca sunt administrate si suplimentate de spirulina in acelasi timp
  • ca si chlorella, curata corpul de eventuale otraviri prin radiatii
  • un bun ajutor in indepartarea stresului cat si a depresiei

11987074_1139832132697098_2085914720737231094_n

[Sursa pozei]

  • Ingredientele recomandate mai sus, pot fi gasite la producatori locali si la Raw Vegan Mall, plaftorma unde listam produse folosite de noi de la mai multe magazine din intreaga tara.
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 200 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile de nutritie, va invit sa achizitionati cele 8 carti ale mele tiparite pana in prezent (2017), spun asta, fiindca alte 3 sunt in lucru. Daca doriti detalii despre magazinele fizice sau online unde pot fi gasite aceste carti cat si de magazinele care livreaza in Republica Moldova si international, apasati AICI.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

103 gânduri despre „Chlorella si Spirulina, suplimente nutritive fara egal

  1. Spirulina, chiar atat de multa B12? Stiam ca e controversata informatia. Oricum, ma bucur sa aud, eu iau trei in fiecare zi. 🙂

    Apreciază

  2. Da, este cea mai bogata sursa de B12. Au fost ceva nelamuriri, insa s-a dovedit ca este asa, urmata de polen si produse apicole. Ambele sunt minunate si se completeaza. Eu mai sus am scris doar o parte din beneficii, mai sunt multe de adaugat la fiecare.

    Apreciază

    1. Buna Ligia,
      sunt pionier in raw-vegan, am un baietel de doi ani pe care doresc sa il hranesc mai mult vegan spre raw vegan curand (sper cu ajutorul tau), si am doua probleme: sa ii dau spirulina+chlorella? si unde gasesc mai multe informatii despre cum sa pornesc raw-vegan de la doi ani.
      Multumesc, ne aduci Fericire in vita cu fiecare reteta si sfat!

      Apreciază

      1. Buna Manuela,

        Copilului ii poti da orice mananca un adult, fara nici o exceptie. Referitor la superalimente, incepe ca la diversificarea, cu cantitati si pasi mici si creste pe masura, dar in luni de zile. Nu exagera niciodata si ofera o gama diversificata de ingredientele nutritive, fara sa-i lipseasca cele mai compacte surse de minerale, proteine, acizi grasi esentiali etc. Iti recomand semintele de chia, care sa nu lipseasca din alimentatia saptamanala, nu spun zilnica, ci cel putin o data sau de doua ori pe saptamana. Vezi aceasta postare cat si o carte dedicata copilasilor – insa principiul este simplu, copiii peste 6 luni pot consuma orice preparat raw care il consuma un adult. Cruditatile nu trebuie tratate ca pe niste otravuri si elemente care ne fac sa ne simtim rau, mai bine am trata asa mancarea gatita obisnuita. Postarile sunt aici: Raw Food si Bebelusii – intrebari si raspunsuri si Carte de Retete Raw Food pentru Bebelusi. Multa sanatate si succes!

        Apreciază

  3. Am citit pe acest site despre algele gasite aici in Romania ca ar putea fi comestibile.

    Cu ce ne mandrim

    Litoralul romanesc abunda in alge marine care ar putea fi valorificate. Dintre cele verzi, detinem cantitati insemnate de Ulva lactuca (salata de mare), un aliment obisnuit in alte parti ale globului. Potrivit conf. univ. Daciana Sava, alga rosie Porphyra leucosticta are un continut ridicat de vitamina C si carotenoizi naturali. Acesti compusi au multiple utilizari in domeniul farmaceutic, industria cosmetica si alimentara. Am mai putea valorifica alga rosie Ceramium rubrum, bine-cunoscuta ca sursa de agar – un produs secundar ce poate
    fi utilizat pentru obtinerea de clorofila ”a”. Acest pigment verde e un util agent terapeutic, avand utilizari extinse si in industria cosmetica (dezodorizant).

    De la inghetata la cosmetice

    Aceeasi sursa precizeaza ca singura alga bruna valorificabila la litoralul nostru este Cystoseira barbata, datorita continutului sau in alginati – substante cu multiple intrebuintari in industria alimentara (supe, inghetate), cosmetica (creme, pasta de dinti), in industria textila (pasta de imprimare), in industria cauciucului si in medicina. Cercetatorii isi pun problema existentei unor biomase ce ar putea fi exploatate. Pe litoralul nostru, cantitati insemnate au fost gasite, in perioada anilor 1970, in zona Va-ma-Veche, dar acestea s-au redus ca urmare a unor fenomene naturale (inghet) precum si din cauza eutrofizarii. In prezent, acestea se afla insa in proces de refacere, fiind semnalate in acvatoriul Rezervatiei submarine
    Vama-Veche – 2 Mai si la Mangalia.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Buna Simona, am gasit mesajul tau la spams, nu stiu de ce ca tu doar mi-ai mai lasat mesaje inainte. In privinta suplimentului Baraka, e cel din ulei de seminte de chimen negru, nu? Nu stiu ce sa spun despre el, fiindca n-am folosit. Am vazut ca este bogat in amino-acizi, enzime, acizi grasi saturati si nesaturati, este intaritor al sistemului imun si bun pentru cei cu o tuse restanta dupa o raceala. Cine stie cum o fi, s-o gasi la magazine naturiste? Trebuie sa merg sa intreb si sa ma uit pe prospect la ingrediente.

      Apreciază

      1. Ligia, cam cum trebuie dozat la inceput? Ma gandesc sa incep cu spirulina, chlorella si maca. Crezi ca e prea mult?
        Imi este teama sa nu am palpitatii sau reactii adverse. Sa raman doar cu spirulina si chlorella? Tin minte ca tu spuneai ca ti-a fost rau de la overdose de wheatgrass juice. Daca ma poti ajuta un pic ar fi foarte bine. Multumesc

        Apreciază

        1. Buna Simona,

          Din informatiile pe care le-am cules, se fac cure de 2 saptamani cu chlorella si spirulina, 3 de spirulina (500mg) si 2 de chlorella, aceeasi doza inainte de fiecare masa (3 mese pe zi). Se face pauza doua saptamani si tot asa pentru tot restul vietii. Acum exista pareri si pareri. Multi consuma zilnic fara pauze, insa eu zic ca totusi trebuie sa exista o pauza intre cure. Se poate incepe si cu doze mai mici in functie de fiecare. Iti dai seama ca vor exista si ceva reactii normale de detox, ca altfel nu le-am mai administra.

          Multa sanatate!

          Apreciază

      2. In privinta chimenului negru ( Nigella Sativa, in latina sau Black Cumin ,in engleza) se zice ca profetul Mahomed ar fi zis ca vindeca orice, mai putin moartea.Pot sa va spun ca eu folosesc seminte de chimen negru in mancaruri , sapunul negru african ( facut tot pe baza de chimen negru) e nelipsit din ritualul meu de purificare a pielii, uleiul de nigella il intrebuintez drept cosmetic natural pentru ten , iar samponul de Chimen negru este cel mai bun sampon pe care l-am folosit eu vreodata . De trei ani, de cand stau in Tunisia, ma spal numai cu un astfef de sampon si nu-mi cade nici un fir de par din cap .Ligia, daca doresti, iti pot oferi un flacon cand vin in tara, pe 20 dec. curent , pentru ca e natural 100% , iar bebe-ului tau o sa-i placa .Nu are un miros parfumat ( are un miros specific) dar cred ca acesta nu este un impediment , dimpotriva, e dovada ca e natural .

        Apreciază

    2. Iti recomand sa eviti Baraka deoarece cea mai mare concentratie de substanta activa este de 450mg, iar capsula are in compozitie coloranti si alte chimicale.
      Un inlocuitor mult mai bun este Remediul Faraonilor, 500mg ulei chimen negru si capsula de gelatina. In plus, e si mai ieftin 🙂

      Apreciază

  4. Buna Ligia,
    Foarte interesant, am inceput si eu sa iau spirulina, am gasit raw, pudra, o dizolv in apa.
    Pupici,
    Mihaela

    Apreciază

  5. Raspuns pt Andreea.Din cate am citit,sunt unii care fac,nu stiu cum sa-i zic(post,dieta,dezintoxicare) doar cu:spirulina si sucuri naturale de:legume si fructe.Cred ca se poate dizolva in suc.Din cercetari se spune ca organismul se adapteaza mai bine la acest tip de regim decat la un post negru,in sensul ca functiile sunt pastrate bine,inclusiv cea de excretie(conditia fiind ca spirulina sa fie in cantitate mare(in asa fel incat sa asigure aportul normal de proteine,etc).Avand si glucide,minerale,vitamine din sucuri naturale,nu vad de ce a-i suferi daca faci 0 luna de acest regim si apoi sa revii la normal.Daca nu bei sucuri (mai ales de fructe(care au dublu continut de glucide in comparatie cu cel de legume(exceptie:morcovii ,pastarnacul si dovleacul copt)),atunci se poate sa slabesti ceva fara mare suferinta,eventual doar la buget ca trebuie sa consumi spirulina ca si cum ai manca,nu ca si cum ar fi un adaos.Nu cred ca se poate duce un astfel de regim toata viata.Pana la urma slabirea depinde de un regim sanatos,diversificat,cantitati mai mici de hrana si efort fizic mai mare.Asa e cel mai sanatos.Si am mai uitat ceva:rabdare.Daca consumi spirulina peste cantitatea si stilul obisnuit de alimentatie,inseamna ca adaugi un plus de hrana care nu are cum sa te duca la slabit.Ar fi si nostim sa te fortezi sa mananci mai mult,iar pe masura ce te fortezi,sa scazi in greutate.Comparatie e oarecum exagerata pt a fi mai bine inteles.Pt Raluca:nivelul hemoglobinei creste foarte bine si prin aceasta metoda:galbenus crud si polen dizolvat in apa(nu se combina ci se consuma de-a lungul unei zile) si e verificata prin analize medicale pe mine.Creste deoarece polenul dizolvat in apa e foarte usor asimilabil si contine vitamina B6 si putina B12 iar galbenusul crud contine B12 si fier in cantitate mai mare ,iar polenul prin cantitatea mare de B6,usureaza absorbtia fierului din galbenus si alte alimente.B6 si B12 sunt absolut necesare pt absorbtia fierului si combaterea anemiei.Asa ca poti din cand in cand sa-i dai si galbenus crud,conditia fiind sa fie proaspat,sa fie coaja oului spalata bine inainte de a o sparge sa nu fie infectat cu Salmonella.Pt a nu fi asa scarbos(pt cine nu-i obisnuit),se mai adauga si suc de lamaie care activeaza fierea si taie din senzatia gretoasa pe care ti-o da grasimea.

    Apreciază

  6. Am uitat sa dau doza de polen zilnica recomandata de specialisti.Este de 25 grame/zi pt adulti care au o activitate fizica si intelectuala obisnuita,pana la 50 grame pt sportivi de performanta si pt munci grele.Pt copii nu sunt date doze,dar tinand cont de marime si de efort,probabil va fi undeva pe la 10-15 grame/zi maxim.Iar pt galbenus,ar fi suficient unul/zi pt copii cu anemie pana la rezolvare,iar apoi unul la doua zile.Ce ciudat,ceri sfaturi pt vindecare si ti se da anumite alimente in loc sa primesti chimicale cum ti-ar prescrie doctorii.Parca am fi chinezi.Te duci la farmacie,stai la coada si iesi de acolo cu cateva pungi de hartie cu diverse ierburi,ceaiuri sau alte alimente.Ei pastreaza mai bine trecutul nostru (al Europei) cu Hipocrate care spunea ca alimentele sa ne fie leacuri.In concluzie alimentatia gresita imbolnaveste omul,iar cea buna il insanatoseste.

    Apreciază

  7. In privinta sucurilor naturale de fructe,in cazul cand nu consumi si fructe intregi,eu zic ca e mai potrivit sa te limitezi doar la o cana normala ca marime pe zi(200 ml),deoarece au glucide care se asimileaza rapid si suprasolicita pancreasul,au acizi:malic,citric,tartric si altii care irita pe cei cu sensibilitate gastrica(gastrite ,ulcer ).E mai bine ca dulcegariile sa fie consumate dimineata pana la amiaza apoi sa o dai pe uleiuri si proteine.Sucurile de fructe au si potasiu,ceea ce e un lucru bun pt ca mai compenseaza aciditatea pe care o da acizii din fructe.Legumele,exceptie cele iuti:ceapa,usturoi,ridichi(mai ales cele negre de iarna) sunt agresive pt cei cu gatrite,ulcer.Ei nu ar trebui sa consume sucul lor,sau cel putin sa-l dilueza cu:suc de:varza(cruda),spanac,morcovi,cartofi,salata,ardei gras si gogosari(care nu sunt iuti) care aduc un aport important de potasiu si alcalinitate.Sucurile acestor legume pot fi consumate in cantitati mai mari(pana la 1 litru),exceptie:morcovii,pastarnacul care au glucide mai multe si trebuie reduse.In privinta sucului de cartofi ,acesta se poate consuma cam aproape ca la celelalte legume care nu contin atatea glucide,cu conditia sa-l lasi un timp sa stea ca sa se depuna glucida numita amidon,pe care nu o consumi.Sucurile de legume(exceptie cele iuti),sunt mai prietenoase cu cei cu afectiuni gastrice decat cel de fructe(asta nu inseamna ca trebuie cele de fructe sa nu le consumi(ci e mai bine sa le consumi in cantitate mica si diluate)),iar cele de legume mai putin dulci(cu mai putine glucide),sunt mai prietenoase cu pancreasul decat legumele mai dulci si decat fructele.

    Apreciază

    1. Morcovii au frucotza care se absoarbe fara vreun efort din partea organismului, nu chinuie pancreasul, nu fac nimic rau

      Apreciază

  8. Nu contest proprietatiile beneficice ale spirulinei, dar tinand cont ca am citit peste tot ca are o concentratie mare de vitamina B12, cum ramane cu bolnavii de cancer, carora le este strict interzisa aceasta. Citesc tot felul de postari pe net cum ca spirulina e f buna in bolile canceroase, dar cum ramane atunci cu vitamina B12, care stiu ca nu trebuie administrata in nici un caz bolnavilor de cancer?

    Apreciază

  9. Draga Ligia,
    am cumparat pulbere de Chlorella si spirulina. Ma chinui ingrozitor sa le iau dimineata. Amestec cate o lingurita din fiecare cu un pahar de apa, si zeama de la o lamaie. Cu toate astea au un gust de peste… Te rog, da-mi un sfat. Vreau sa le iau in continuare dar imi este tare greu. Multumesc !

    Apreciază

    1. Draga mea,

      Nu se ia doar cu apa fiindca e prea gretos. Se adauga in smoothie, salate, supe, in catitate mica (1/4 sau 1/2 lingurita) pentru o perioada mai lunga si dupa aceea se mareste cantitatea la o lingurita. Eu iau doar sub forma de comprimate ca nu suport gustul. Numai bine!

      Apreciază

  10. Am vazut ca aveti material despre cercetari doar in limba engleza, va trimit ceva material interesant despre microalge si in limba romana, doar sa schimbati jos in limba romana.
    http://www.algae-facts.com
    Sa revin la administrarea algelor. Noi luam toata familia microalge, eu le iubesc deja si gustul, m-am obisnuit cu ele, stiind cate mii de substante vitale au. Le dizolv cu sotul meu in apa si le bem 🙂 . Copiilor , dizolv o lingurita de miere in apa, dupa care pun praful de alge, sau dizolvate in sucuri naturale. Le spun ca vor fi tari ca si Popeye marinarul 🙂 . Sunt si sub forma de capsule. Cred ca stiti bine, ca Chlorella este magnetul toxinelor, de accea aveti putina grija de unde le luati sa fie bio, din culturi cu apa filtrata.
    Va multumesc frumos pentru sfaturile utile de pe blog! Felicitari!
    Sanatate multa tuturor si va doresc o vara minunata!

    Apreciază

    1. Multumesc draga mea d-na Ildiko! Apreciez atat mesajul cat si email-urile pe care le primesc de la dvs. Orice sfat sau experienta ajuta enorm, in special pe cei care sunt noi in domeniu. Multa sanatate si dvs.!

      Apreciază

  11. Am primit ieri coletul cu spirulina si chlorella pulbere. Azi dimineata, acum 20 min mai exact mi-am facut un suc de pepene rosu si am pus mai mult de jumatate de lingurita de spirulina si mai mult de jumatate de lingurita de chollera….si wow ….totul era verde …l-am baut relativ usor , cred ca era putin gretos, noroc ca era f rece . Cred ca si culoarea e de vina… voi cu ce mai combinati?
    Ma gandesc maine sa le pun intr-un suc de caise ,,,RECE !!!!

    Apreciază

  12. Le-am pus intr-un suc de castraveti in care am adaugat multa lamaie in timp ce ma chinuiam sa le beau…ohhhh ce verde si ce gretos ….dar nu ma las !! Maine sa vedem ce suc mai fac, poate ar trebui sa incerc intr-o supa de legume .

    Apreciază

    1. Draga mea, nu bea din scarba. Pune si mai putin, fiindca ideea e sa le pastrezi in alimentatie mai mult timp nu sa le elimini dupa cateva saptamani. Numai bine!

      Apreciază

  13. Draga Ligia,
    Am vazut ca in articolul postat exista link catre spirulina si chlorella sub forma de capsule, de la laboratoarele Medica. Sunt de incredere? Intreb asta, pentru ca sunt usor confuza, eu mi-am luat aceste capsule deja, dar am citit ca cel mai sanatos e sa le iei sub forma de pudra, iar capsulele sunt cele mai putin recomandate.

    Zi frumoasa iti doresc!

    Apreciază

    1. Excelenta intrebare! Si eu le-am cumparat si le tin in dulap nefolosite, pt ca inca alaptez si vroiam sa termin cu alaptatul inainte sa incep detoxifierea. Sincer, nu cred ca sunt organice, pt ca s-ar fi laudat cu asta si ar fi scris mare pe ambalaj. Si apoi, pretul iarasi este mult sub pretul chlorellei organice, deci da de banuit.
      Ideea e ca daca nu sunt organice (ma refer la chlorella) mai bine nu le folosesti, pt ca chlorella vine deja cu „bagajul” ei de metalele grele (tocmai de accea e atat de buna in detoxifieri -pt ca leaga metalele grele si le elimina din corp). Mai cauta pe net despre acest aspect, pt ca sunt muulte informatii despre chlorella ne-organica.

      Apreciază

  14. Draga Ligia,
    Am aproape o luna decand beau in fiecare zi sucuri in care pun spirulina si chlorella pudra , sunt f multumita de ele . La inceput obisnuiam sa le beau dimineata , amestecam cate jmatate de ling rasa rasa din fiecare cu 700 ml suc natural . Acum am ajuns sa pun cate jumatate de ling cu varf din fiecare in acceasi cantitate de suc si numai beau dimineata ci in jur de ora 3:30pm ….
    Vreau sa te intreb daca e ok asa ? As putea sa mai cresc cant de pudra insa nu as creste cant de suc … si ma intreb daca e ok sa le beau dupa amiaza . Ma simt excelent si o sa mai imi comand ca sa le am , mai ales ca nu sunt in tara si acum ca vine cineva de acasa am sansa sa imi aduca 🙂
    Toate cele bune ,

    Anca

    Apreciază

    1. Buna Anca,

      Eu spun sa ramai la cantitatile astea ca sa nu fie in exces dupa aceea. Poti sa bei sucul dupa-amiaza, insa pana la 4-5, fiindca sunt energizante si si in acelasi timp detoxifiante si s-ar putea sa-ti afecteze somnul.

      Mult succes!
      Ligia

      Apreciază

  15. Esti minunata pt ca esti asa prezenta aici pt noi !! Multumesc mult pt raspuns !!! Succes in tot ceea ce faci, in frumoasele proiecte pe care le planifici si organizezi pt binele tuturor. In ultimul timp , aici unde sunt la noul meu job , cu noii mei colegi , se fac diferite glume vis a vis de modul meu de alimentatie …. asa e cand mancam vreo 12 la o masa si traim impreuna si incep cu tot felul de comentarii … Dar nu ma afecteaza …. sunt o pers greu de suparat , de obicei le raspund pe masura dar uneori ii mai si ignor .
    Te pup !!

    Apreciază

    1. Anca, multumesc mult! Iti urez mult succes si nu uita ca poti sa-i captivezi cu deserturi raw si nu te lasa impresionata de atacurile lor. Tot timpul majoritatea incearca sa convinga minoritatea ca merge pe calea „gresita”, in special cand vine vorba de o alimentatie mai sanatoasa ca a lor. Si asta din cauza faptului ca ei stiu la randul lor ca nu mananca sanatos, insa prefera sa fie toti o apa si un pamant decat sa aiba un exemplu bun intre ei care sa le gadile constiinta si sa le reaminteasca ca se hranesc nu tocmai sanatos. Mult succes!

      Apreciază

  16. Eu ma intreb cum au trait oamenii sute de ani fara suplimentele acestea (unii au trait si 100 ani) mancand normal, probabil fara excese si mai ales far stres care este mai nociv decat mancarea in sine. Industria suplimentelelor alimentare este o industrie foarte profitabila in ultima vreme, miiarde de dolari. Inainte de a arunca banii pe tot felul de suplimente care sunt foarte scumpe, mai bine folositi banii pentru recreere si dezvoltare personala. Nu spun ca unele suplimente nu sunt bune, dar de aici si pana a nu putea trai fara ele toata viata mi se pare distanta lunga. Luati exemplu de la bunicii vostrii de la tara

    Apreciază

    1. 1. E foarte simplu, bunicii si strabunii au trait mancand de toate si fara a lua suplimente fiindca calitatea produselor alimentare din perioadele acelea nu se putea compara cu cea din zilele noastre, poluata peste masura si crescuta in mare parte numai cu suport chimic. De asta se si spune ca legumele si fructele de alta data nu se pot compara cu ceea ce avem noi acum pe piata. Asa spuneau si bunicii si parintii mei prin ’87 darmite acum.

      Bunicii nostrii dupa povestirile lor, mancau rar produse animale, in special duminica si de sarbatori si mai ales de la animalele crescute de ei si nu cumparau lapte pasteurizat de la supermarket-uri. Consumau legume crescute de ei in gradina fara chimicale si pesticide si se hraneu foarte simplu. Nu consumau cola si sucuri „naturale” din comert si nu mancau saptamanal produse de patiserie cu E-uri, prajituri cu creme si torturi etajate, sosuri si rantasuri ca in vremurile noastre si nu mancau prajeli decat foarte rar.

      2. Munca fizica sustinuta si zilnica in aer liber si foarte curat ii facea sa-si mentina un nivel ideal de sanatate pe o perioada mai lunga decat cei din zilele noastre. Nu aveau probleme cu colesterolul sau artrita si asta tot din cauza miscarii zilnice.

      3. Poluarea din zilele noastre nu se poate compara cu ceea ce-a fost acum 50-100 de ani in urma. Bunicii si strabunicii nu aveau telefoane mobile, electricitate si nu traiau permanent printre unde provenite de la antenele din jur, prizele, televizoarele, computerele si electrocasnicele moderne.

      4. Bunicii nostrii se culcau odata cu gainile, ceea ce la noi nici nu se discuta. Se stie ca cele 7-9 h de somn in special inainte de ora 12, sunt cele mai de calitate. Fiecarei organ are ora lui de relaxare si curatare si doar ca exemplu, detoxifierea ficatului incepe in jurul orei 22:30-23 etc. Daca nu avem un somn adanc intre acele ore, pierdem etapele cele mai importante pentru functionarea normala a organismului in lupta contra bolilor.

      5. Bunicii nostrii nu cunoasteau ce e ala stres. Aveau si ei parte de momente tensionate insa nimic nu se poate compara cu stresul din zilele noastre si nesiguranta zilei de maine.

      6. Ritmul de viata era multa mai lent decat in zilele noastre. La noi totul este intr-un ritm asa de alert ca foarte rar ne gasim timp de relaxare, plimbare in aer liber, dezvoltare personala, cititul unei carti bune, activitati cu familia etc.

      7. Aveau momente curate de bucurie atat in familie dar si cand socializau cu cei din sat. Cele mai frumoase momente de veselie erau evenimente precum balciurile/ talcioacele si cand venea vorba de distractie mai intensa, dansurile populare erau pe primul loc si se desfasurau in aer liber, pur, nepoluat si nu intr-un restaurant/club afumat de tutun.

      Mai sunt multe de spus si cei care pot s-o spuna mai bine tot bunicii nostrii sunt, care povestesc cu atata nostalgie de vremurile de demult apuse. Numai bine!

      Apreciază

      1. Ok de acord cu ce ai spus. Cum pot compensa niste suplimente alimentare tot ce este mai sus mentionat? Asta este de fapt problema. Suplimentele sunt foarte scumpe si nu fac decat sa imbogateasca niste companii mari care au sesizat aceasta grija a oamenilor pentru sanatate. Te trezesti ca sunt niste pastile minunte „adjuvante” in orice boala. Toate descrierile lor incepu cu : studiile au aratatat ca exstrasul de nu stiu ce planta este foarte bun pentru: o lista lunga de boli. Pacientul crede si cumpara suplimentul. Pe ce studii? cum se poate cuantifica cat de bune sunt? Raman la parerea ca suplimentele sunt o mare manipulare de masa in acest moment. Suplimentele adevarate sunt: legumele si fructele sanatoase, miscarea, creativitatea, implinirea in familie, mediul in care traiesti, respiri, credinta. Oamenii au trait si bine si prost din totdeauna in functie de zona unde s-au nascut. Suplimentele sunt doar de ceva vreme mediatizate, au luat mare avant, dar probabil ca in timp oamenii vor observa daca sunt sau nu eficiente. Suplimentele nu trebuie luate dupa ureche, din descrieri, unele combinatii pot fi toxice si pot face mai mult aru decat bine. Ma scuzati ca va trezesc cititorii din visul frumos cu suplimentele dar oamenii este bine sa se gandeasca de mai multe ori, sa se documenteze foarte bine inainte de a consuma produse suplimente de pe internet. Toate bune!

        Apreciază

  17. Stiti ca in unele tari, de ex in Ungaria, sunt deja sate mici ecologice, unde incearca oamenii sa traiasca ca si bunicii nostrii 🙂 . Mi s-a parut interesant… as incerca si eu, dar sunt copiii si e mai comod cu apa in casa, electronice… V-ati imaginat vreodata cum am trai intr-un asemenea sat? 🙂 .
    Referitor la suplimente, aici fiind vorba despre microlage, sunt hrana viitorului. Asta o spun multi medici, care intradevar respecta juramantul lui Hipocrate. Eu de cand iau Imune cu 4 alge, ma simt minunat, inainte eram ca o baba, deci sunt necesare suplimentele. Sa fim atenti ce luam! La alge, fiind hrana vie, de fapt un sistem biologic viu, nu sunt contraindicatii, 1 g de microalge = 1 kg de legume si fructe.
    Cred ca ati vazut filmul documentar Food matters, iar cei care inca nu, il trimit cu drag.
    Sanatate multa!
    http://altamedicina.com/food-matters-documentar-video/

    Apreciază

  18. buna, am o fetita de 3 ani si jumatate si as vrea sa-i dau spirulina si chlorella. un varf de lingurita timp de 2 saptamani cu pauze ar fi de ajuns? multumesc

    Apreciază

    1. Pana la varsta scolii, ii poti da cantitati mici, sa zicem un varf de cutit pe zi fiindca i se poate face greata. Aceasta cantitate trebuie ascunsa intr-un smoothie, o salata, intr-o prajiturica raw etc. Odata cu varsta de 5-6 ani poti sa maresti la jumatate de lingurita la doua zile si asta daca va vrea sa ia 🙂 Numai bine!

      Apreciază

  19. Buna, Ligia, am citit cu mare interes numeroase articole din blogul tau, pentru ca incerc sa adopt o alimentatie cat mai sanatoasa si sa fac o tranzitie spre o dieta raw. Inca nu am renuntat la peste si la oua si am citit recent cateva articole legate de carenta vitaminei B12 din alimentatia vegetarienilor. Din experienta ta, consumul zilnic de spirulina si chlorella inlocuieste cu succes consumul carnii, oualelor si lactatelor ? Multumesc si mult succes in promovarea unei alimentati sanatoase !

    Apreciază

    1. Buna Alexandra, este mult de spus referitor la intrebarea ta insa te invit de asemenea si la alte evenimente raw. S-au intamplat cateva picnicuri si intalniri in zona ta.

      Inainte de a iti da alte detalii, te rog sa citesc postarea despre B12. S-a ajuns in timp la concluzia ca cei care consuma produse animale au multe carente nutritionale in corp, in special de vitamina B1, lipsuri care sunt mai mari ca la cei care consuma o alimentatie vegana sau un procent mare de raw (pana la 99%). Nu uita ca in lumea intreaga sunt vegani nu de ieri, ci de zeci de ani care n-au avut niciodata probleme de genul acesta. Cheia in orice alimentatie este diversificarea si introducerea unui procent cat mai mare de cruditati si aici nu ma refer la fructe, ci la legume, in special cele cu frunze verzi, la seminte si nuci, la alge marine, la germeni si vlastari care reprezinta baza pe timp de iarna cand nu putem cumpara de la piata decat radacinoase fiindca toate legumele sunt importate etc. Ma opresc aici in speranta ca poate pe viitor vom putea discuta in amanunt. Cu bine!

      Apreciază

      1. Draga, Ligia, iti multumesc pentru ca mi-ai raspuns atat de repede si ca m-ai ajutat cu informatii pretioase. M-am mai linistit in privinta vitaminei B12, pentru ca eu consum polen zilnic. Voi reveni cu intrebari pe masura ce voi introduce in alimentatie tot mai multa hrana vie si mi-ar face mare placere sa particip la viitoarele evenimente raw, pe care le voi urmari indeaproape. Pe curand si o saptamana frumoasa !

        Apreciază

  20. Buna, Ligia! O scurta intrebare am si eu. Am citit in postarile de mai sus ca e problematica alegerea capsulelor de chlorella intrucat este bine ca acestea sa fie bio. Mentionai ca tu consumi capsule de spirulina si chlorella si doream sa te intreb de la ce producator le procuri. Multumesc!

    Apreciază

    1. Buna Alina, la vremea cand am scris postarea luam comprimate de la Hofigal sau alte firme cu 100% produse naturale si chiar dacas nu erau bio, se simteau rezultatele. Timpul a trecut si am modificat postarea in timp, dupa ce am incercat pudra de chlorella si spirulina am vazut ca rezultatele au fost mai rapide si mai pronuntate. Dar, daca nu se poate cumpara bio, nici o problema. Este mai bine sa fie consumate sub forma de pastile decat deloc.

      Apreciază

  21. Buna Ligia. Vreau sa te intreb daca stii cumva daca de la spirulina (in capsule) te poti deranja la stomac. Sora mea a inceput sa ia spirulina de vreo trei zile si se gandeste ca ar putea fi de la asta. Multumesc anticipat.

    Apreciază

    1. Aura, n-am auzit de asa ceva pana acum. Ce fel de pastile a luat, organice sau conventionale? Daca sunt conventionale s-ar putea sa aiba ceva continut ciudat de chimicale. Sa faca o pauza de cateva zile si dupa aceea sa inceapa din nou, daca se intampla la fel inseamna ca pastilele acelea (firma respectiva) este suspecta.

      Apreciază

      1. Eu cred ca sunt organice. Firma se numeste Solaray (http://www.solaray.co.uk) si asa arata http://www.vitaminlife.com/product-exec/PNAME/Spirulina-410mg/product_id/4988.

        O sa vezi ca pe site-ul lor scrie sa se ia 2 sau 3 capsule de 2 ori pe zi (mi se pare foarte mult).Ea lua 3 pe zi. Am citit pe cutie indicatiile si, de fapt, scrie sa se ia 1 pe zi. Nu mai inteleg nimic. Oricum o sa faca o pauza pana weekend-ul viitor.

        Eu iau maca de 3 ori pe zi, tot de la firma asta, si ma simt bine.

        Apreciază

        1. Draga Aura! Probabil sora ta a luat prea repede cele 3 caps/zi, se ia doza mica si pe urma se mareste doza progresiv. In cazul in care, poate ceva e in neregula acolo la stomac, atunci durerile au venit din cauza ca incepe microalga sa actioneze , sa vindece de fapt. Eu cand am inceput sa iau microalge, aveam probleme cu articulatiile si cu sinuzita, au inceput sa ma doara si mai tare, deoarece imi detoxifia coloana vertebrala si articulatiile. Semnul de durere este ca au nevoie de mai multe lichide. In cazul sinuzitei la fel, o luna am eliminat tot mucusul si nu mai am probleme. Stiam asta inainte sa incep administarea algelor, ca scot toate toxinele din celule si am luat o formula combinata din 3 microalge si o macroalga. Ar fi pacat sa renunte sora ta la aceste comori ale naturii , poate lua cate una pe zi timp de o saptamana pe urma cate 2, tot asa timp de o saptamana pana se obisnuieste organismul. Sanatate multa!

          Apreciază

  22. Chlorella asta chiar daca este bio sau nu ar putea sa puna mai multe probleme:
    ce specie de chlorella este recoltata(nu toate sunt asa de benefice se pare), modul in care este procesata si apoi puritatea plantei fiindca ea absoarbe metalele grele si poate fi deja contaminata cu mercur ceea ce chiar nu ar fi de dorit. Deci chiar daca este bio cel mai important este daca marca respectiva a fost testata sau nu pentru toxicitate. Stiti vreo marca sigura comercializata in Romania?

    Apreciază

  23. Draga Ligia, stiu ca esti o persoana corecta si sincera si am sa te intreb ceva in legatura cu spirulina si chlorella. Sunt atat de darmanta fizic si psihic ca in urma celor citite despre aceste produse m am gandit sa urmez si eu o cura. Eu am exces de estrogeni si scrie in alta parte ca acese 2 produse maresc sanii. (eu deja ii am mariti din cauza excesului de estrogeni) Este adevarat? Te intreb pe tine pentru ca tu esti obiectiva daca apelez la producatori imi spun ca nu este nici o problema.Merci mult, te pup.
    Monica

    Apreciază

  24. Buna seara,
    De la ce varsta se pot introduce in alimentatia copiilor?
    In perioada alaptarii pot consuma spirulina?
    Multumesc!

    Apreciază

  25. Am citit articolul aceasta si ce am citit referitor la alge m-a cam derutat. restul… le mai stiam. poate nu ce scrie despre nuci, alune, caju, ciuperci. insa algele? as putea afla parerea ta? eu sunt d’abia la inceputul acestui stil de viata, tocmai ce am inceput sa iau zilnic spirulina si ma pregateam sa cumpar si niste chlorella. si parca nu as vrea sa ma opresc. multumesc.

    http://articlesofhealth.blogspot.ro/2012/10/reversing-sensitivities-allergies.html

    Apreciază

    1. Carmen, spune de alge insa articolul este scris Robert Young care este marginalizat de raw foodisti din SUA din cauza informatiile neclare pe care le da. De multe ori singur se contrazice in articole, fiindca una spune intr-un articol si alta sustine in altele sau in carti. Iar referitor la nuci, se refera la peanuts si la cashwes (caju), cat si la potentialele mucegaiuri si rancezeli din nucile maruntite/faina care sunt lasate cu lunile sa rancezeasca (cele ambalate in special). Cred in teoria cu mancarea acida si alcalina, insa din fericire nu-i apartine si sunt concepte vechi readuse la lumina. Cu bine!

      Apreciază

  26. Buna!In hipotiroidism si litiaza biliara este indicata chlorella?De unde pot achizitiona chlorella?Multumesc.

    Apreciază

  27. Buna Ligia,
    tu de unde iti procuri tabletele de spirulina? nu le-am gasit pe raw vegan mall iar in cele din farmacii nu prea am incredere. Scuze daca mi-a scapat ceva sau daca e mentionat cumva mai sus.
    de asemenea, ce suplimente sunt recomandate inainte de sarcina?

    multumesc mult

    Apreciază

    1. Buna Andreea, driedfruits.ro avea la un moment dat o varianta de capsule de alge bio, insa trebuie sa verifici cu ei daca sunt bio. Noi nu le cumparam din Romania, tot asa din cauza ca nu am incredere. Eu le vreau neaparat raw, organice etc. Legat de suplimente, eu nu recomand suplimente inainte de sarcina ci doar o curata a corpului de toxine, o cura cu sucuri verzi (cel putin un suc din diverse frunze verzi de la zi la zi) sau vlastari la greu, cel putin la doua mese din zi. Sport si apa multa, alge marine, seminte de chia, ganduri foarte multe linistitoare si o minte cat mai curata, lipsita de comflicte, stres, rautati, barfe etc. Sunt multe de povestit, insa urmeaza o carte pe tema asta imediat dupa ce bebe se va naste. Cu bine si cand va veni, sa aveti parte de un copilas frumos si sanatos!

      Apreciază

      1. Multumesc mult pentru raspuns si urari! asemenea va doresc si voua! o sa verific cu cei de la dreidfruits. eu comand lunar de la ei dar de spirulina recunosc, nu m-am uitat

        Apreciază

  28. Sunt contraindicatii legate de consumul de ceai alb si rosu concomitent cu spirulina si chlorella?

    Apreciază

  29. Buna Ligia,
    as vrea sa stiu, daca ma poti ajuta, spirulina pot consuna daca alaptez? Copilul are deja 1,5 ani dar datorita faptului ca detoxifiaza organismul s-ar putea ca toxinele sa se elimine prin lapte? Multumesc

    Apreciază

    1. Consuma spirulina si chlorella fara probleme, suc de grau, sucuri verzi, chia seed si alte superalimente fiindca nu te vei detoxifia tu asa usor. Oricum toata toxicitatea din tine pe care o alimentezi zilnic se transmite in lapte, deci nu-ti fa griji de asta. Mai bine te-ai focusa pe o alimentatie sanatoasa in general si totul va fi bine pentru amandoi.

      Apreciază

      1. Multumesc pentru raspunsul rapid. Am uitat sa zic ca sunt lacto-ovo-vegetariana de 13 ani. Lactate consum oricum f rar. Spirulina si chlorella nu am luat niciodata. Deci e ok, pot consuma. Fetitei ii pot da? Ce ma sfatuiesti sa ii dau care i-ar si intari imunitatea? De o saptamana am dus-o la cresa unde din vegana a devenit lacto-ovo-vegetariana si ea ca nu am avut ce face. (sistemul de stat). Vrem sa ne dam mai mult pe raw-vegan si de asta ti-am scris. Multumesc si nastere asa cum iti doresti.

        Apreciază

  30. Buna Ligia, eu am cumparat pudra bio de chlorella in urma cu aprox 1 an si jumatate..inca mai am, crezi ca e safe sa o mai folosesc si acum? ce termen de valabilitate are?
    Multumesc anticipat,
    Corina

    Apreciază

  31. Saptamana viitoare doresc sa fac si eu o comanda de Spirulina, Chlorella si Horny Goat – am astm si am citit ca e buna pentru persoanele cu astfel de afectiuni. Stiti cumva daca se pot lua impreuna in bauturi/mancare sau se fac cure separate (Spirulina+Chlorella iar in pauza de 2 saptamani sa iau Horny Goat).
    Multumesc pentru raspuns.

    Apreciază

    1. Studii noi au descoperit ca putem consuma alge marine fara restrictii. Noi le consumam atat sub forma de comprimate cat si sub forma de pudra, in fiecare zi de ani de zile dar si in combinatie cu alte superalimente in smoothies. Sanatate!

      Apreciază

      1. Buna! Am primit pachetul cu superalimente (MULTUMESC) si sunt chiar incantata de gustul lor. Nu m-am putut abtine sa nu le gust si in varianta pura.
        Pentru inceput (primele 2-3 saptamani) ajunge daca iau doar dimineata 1 lingurita Spirulina + 1/2 Chlorella ?

        Apreciază

  32. foarte interesant si folositor mai ales pt noi ce nu stim nimic despre acest mod de alimentatie ,. numai ganduri bune !

    Apreciază

  33. Buna Ligia , eu consum spirulina si chlorella cate o lingurita fara varf ..rasa in fiecare dimineata , amestecata cu un pahar de apa si pe stomacul gol am o luna de cand consum asa oare trebuie sa fac pauza?? astept un raspuns Multumesc!

    Apreciază

      1. M-am mai linistit , ma gandeam ca poate trebuie sa mai fac o pauza, am uitat sa zic ca eu le combin si cu sirop de catina, spirulina chlorella si sipot de catina in fiecare dimineata pe stomacul gol si ma simt f bn nu am avut reacti adeverse adica sa-mi fie rau , iti multumesc , acum ma duc sa mai fac cate ceva dulce ca am achizitionat cartea de dulciuri de la tine o dupa amiaza placuta!

        Apreciază

Comentariile sunt închise