Emisiunea "Ligia's Kitchen" · Retete fara foc

Ligia’s Kitchen: Zacusca fara foc

Va prezint mai jos episodul 7 al show-ului Ligia’s Kitchen. Daca doriti sa vedeti prima versiune a retetei, apasati aici. In video-ul demonstrativ am folosit ingrediente uscate, fiindca am fost intrebata cum putem folosi iarna legumele pe care le-am uscat vara. In reteta se pot folosi cu succes si ingrediente proaspete.

Zacusca fara foc

  • Porții: 1-2
  • Dificultate: easy
  • Imprimare

Ingrediente:

  • 1 ceasca vinete cuburi*
  • 1 ½ ceasca ardei rosii
  • 1 ceasca rosii bine coapte
  • 1 morcov proaspat
  • 2 catei usturoi
  • ¼ ceapa mica
  • 1 lingura sare de mare fara iod
  • 1 vf. cutit de cimbru
  • 2 linguri ulei de masline (sa nu fie amar)
  • ½ ceasca telina cuburi
  • 200 ml apa

Instructiuni:

Toate ingredientele se adauga intr-un blender de viteza mare si se proceseaza pana la omogenizare aproape completa. Daca aveti un blender de viteza mica, adaugati-le pe rand. Important e ca zacusca sa nu fie de consistenta unei smantani, ci sa arate ca o zacusca, cu bucati de legume in ea.

Nota:

*Vinetele proaspete trebuie lasate in prealabil in apa cu sare si ulterior clatite foarte bine. Facem asta pentru a elimina amareala lor. Ce deshidratate sunt facute dupa reteta de aici. * Daca aveti posibilitatea sa gasiti produse bune, bio si doriti sa le pregatiti pentru iarna, le puteti usca folosind metoda de aici si le puteti rehidrata iarna si refolosi in retete precum cea de mai sus. Zacusca cruda.
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile, va invit sa achizitionati cele 8 carti tiparite pe care le-am scris pana in prezent, care pot fi gasite in majoritatea librariile din tara, la Raw Vegan Mall cu autograf, in supermarket-uri si la toate librariile mari online, precum eMagLibris, Carturesti etc. Cartile pot fi livrate si international de catre magazinul Carturesti.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

18 gânduri despre „Ligia’s Kitchen: Zacusca fara foc

  1. Cum ai procedat cu vinetele?.Ai sters comentariul de dinainte al retetei?Deabia astept clipul cu deshidratorul.Multumesc.

    Apreciază

  2. Buna, Ligia ! As vrea sa incerc toate retetele tale dar,… cu legume si fruct proaspete. Actualmente traiesc in Israel si aici se gasesc legume si fructe proaspete tot timpul anului. Totusi , vinetele proaspete sunt amare…chiar daca sunt lasate la scurs… Cred ca voi incerc a cu o cantitate mai mica. Te urmaresc cu drag ! Numai bine !

    Apreciază

    1. Buna Gabriela! Legat de vinete, stiu cum este. Incearca sa le tai cuburi, sa le amesteci cu multa sare grunjoasa si cu jumatate de lamaie. Lasa-le timp de 1 h, dupa care spala-le bine de apa neagra si mai ales de sare. Incearca dupa aceea sa le pregatesti. Mult succes si te astept pe site de fiecare data cu mult drag!

      Apreciază

  3. Salut!Eu vreau sa spun despre vinete ca le-am pregatit crude dupa reteta de pe blogul sanatateangy dar nu au fost deloc amare.Poate faptul ca au fost din cele subtiri a contat.Asa ca voi incerca si reteta propusa de tine,dar nu am inteles daca vinetele si ardeii au fost deshidratate si ele. Multumesc si felicitari pentru toata activitatea ta!

    Apreciază

    1. Salut Angela, poti folosi si vinete, ardei si rosii proaspete. Ideea cu deshidratatul a fost pentru perioada iernii cand nu gasim sau nu vrem sa cumparam legume crescute doar cu pesticide. La ce reteta te-ai referit de la Angi? Numai bine!

      Apreciază

  4. Ma referisem la reteta”salata de vinete raw”, salata care mi-a placut f.mult probabil si datorita fructului de avocado pe care eu il gasesc delicios ca baza pentru sosuri.
    Trebuie sa mentionez despre mine ca am intrat in aceasta minunata lume a mancarii crude(de vreo luna jumatate) .De aceea am o intrebare pentru tine:
    Ai zis ca nu mananci numai mancare cruda,si am vazut ca ai postat un film(nu l-am vazut inca,as fi preferat sa fie titrat)cu dr. Brian Clement care spui tu ca mananca 75% crud;intrebarea mea e: Beneficiile pe care le obtii mancand crud nu se pierd atunci cand introducem si cate ceva fiert? Cartoful era leguma mea preferata,as fi putut sa-l mananc zilnic,iar acum ma intreb cat rau mi-ar face daca l-as mai consuma din cand in cand.

    Apreciază

  5. Buna! Am facut acum zacusca dar, fara vinete si fara telina, din cauza ca nu am avut in casa,in schimb am pus in loc de sare sos de soia si un pic de piper. Are un gust formidabil si este usor de preparat, nu trebuie fiarta ore intregi si plus ca is pastreaza toate vitaminele si enzimele. Am pus si rosii proaspete si deshidratate.

    Mult succes in continuare

    Apreciază

    1. Draga mea, ma bucur din suflet ca ai improvizat si mai ales ca a iesit pe gustul tau. Vezi cat de simple sunt aceste retete? Mult succes!

      Apreciază

  6. Buna seara,
    Am incercat reteta de zacusca dar am inlocuit vinetele cu ciuperci si a iesit foarte buna. Multumesc pentru reteta. O sa mai incerc si altele, sunt foarte bune si nu sunt complicate.
    Un an nou sanatos si plin de realizari.

    Apreciază

  7. Buna seara.Tare mult ma incanta sa incerc si eu acest regim raw dar parca imi este frica. Am spre 60 ani si nu stiu la ce sa ma astept privind schimbarea modului de alimentatie.Imi poti da un sfat?multumesc anticipat!Astept raspuns pe mail.

    Apreciază

    1. Buna ziua, acesta nu este un regim ci un stil de viata in care nu incercam neaparat sa eliminam mancarea gatita, ci sa introducem un procent mare de cruditati, peste 60% si restul sa fie gatit vegan. Cu cat procentul este mai mare cu atat rezultate sunt mai impresioanante, la orice varsta, iar 60 de ani nu este o varsta inaintata asa cum am fost educati sa credem ci este o varsta de mijoc, cand ar trebui sa va bucurati de sanatate si de viata. Schimbarile majore pot sa fie de orice fel de la eliminarea unor afectiuni mai vechi si pana la o stare de bine zilnica si energie mai multa. Se pot spune multe, insa timpul nu-mi permite. Parcurgeti acest blog si veti gasi raspunsuri la intrebarile dvs. Cu bine si multa sanatate!

      Apreciază

Comentariile sunt închise