Emisiunea "Ligia's Kitchen" · Retete fara foc

Ligia’s Kitchen: Lapte de migdale

Va prezint episodul numarul 8 din show-ul Ligia’s Kitchen. Laptele de migdale este reteta din aceasta saptamana. Ceea ce am uitat sa precizez in video, este ca la reteta puteti adauga apa calda, sub 40˚C pentru a nu fi nevoiti sa-l incalziti. Daca doriti mai multe retete de lapte raw, apasati aici. Mai jos va prezint si un video cum sa faceti faina din migdale.

Lapte de migdale

  • Porții: 4-6
  • Dificultate: easy
  • Imprimare
Ingrediente:
  • 1 cana migdale sau orice fel de nuci raw, inmuiate peste noapte
  • 2-3 cani apa filtrata calduta (sub 40C)
  • indulcitor natural dupa gust
  • esenta de vanilie naturala
  • 1 cana = 250 ml
Laptele se proceseaza in blender pana ce totul se omogenizeaza complet. Se poate strecura cu ajutorul unei pungi speciale de lapte. Arata si are gust ca de lapte si este o alternativa delicioasa, si sanatoasa. Daca doriti sa fie mai gras, adaugati mai multe migdale. Se poate adauga optional pentru gust: 1 banana, 2 curmale, miere, vanilie, rom, cacao, carob etc. Pastrare: Se poate pastra la frigider pentru 3 zile iar pulpa ramasa se poate folosi pentru prajituri, blaturi de tort sau simplii biscuiti cu fructe uscate si nuca de cocos. RPOP-2010-06-2692
Nucile in general au un beneficiu nemasurat in pastrarea sanatatii inimii si de aceea trebuie sa le oferim atentia meritata. Migdalele au un continut mare calciu si de magneziu, vitamina E si antioxidanti, avand capacitate ridicata de a lupta impotriva cancerului. 12 migdale/ zi scad vizibil colesterolul. Nu uitati ca pe langa proteinele si importantele minerale ca magneziu, fosfor si zinc, mai beneficiem si de o portie superba de calciu. 20 migdale/ zi sunt echivalentul unui sfert de pahar mare de lapte. Cititi mai multe despre beneficiile migdalelor cat si a semintelor de susan, care sunt de asemenea niste surse bogate de calciu.
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile, va invit sa achizitionati cele 8 carti tiparite pe care le-am scris pana in prezent, care pot fi gasite in majoritatea librariile din tara, la Raw Vegan Mall cu autograf, in supermarket-uri si la toate librariile mari online, precum eMagLibris, Carturesti etc. Cartile pot fi livrate si international de catre magazinul Carturesti.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

66 de gânduri despre „Ligia’s Kitchen: Lapte de migdale

  1. Vad ca este foarte puternic blenderul.Ai incercat sa faci iaurt din lapte de migdale?Ar merge doar cu stevie,daca tii la silueta?.

    Apreciază

    1. Am facut iaurt si a iesit deosebit amestecat cu mango sau alte fructe. La iaurturile de nuci insa este pericolul sa se amareasca daca nu stii cat sa le tii la temperatura camerei.

      Apreciază

  2. E musai sa filtram resturile de migdale si curmale si sa consumam doar zeama, sau putem sa bem amestecul pur si simplu?

    Apreciază

    1. …daca ai grija sa nu te ineci poti consuma tot, dar atunci nu mai e lapte ci poate bautura de migdale si curmale. Sa-ti fie de bine.

      Apreciază

  3. Nu pot sa ma abtin sa nu remarc frumusetea Ligiei. Esti sclipitoare, draga mea. Probabil ca genele au fost generoase cu tine, nimic de spus, totusi, cred ca si alimentatia are un cuvant de spus la modul in care arati. Felicitari, Ligia!

    Apreciază

    1. Multumesc Anca, esti o draguta! Alimentatia isi spune sigur cuvantul, nu cred ca ai vrea sa vezi o poza cu mine cand eram grasuta 🙂

      Apreciază

  4. O intrebare.Ai fost la solar sau e din cauza luminii?.Poate ar fi mai convingator stilul raw vegan daca si-ar face un vegan raw sincer(care respecta stilul) ,analizele medicale si le posteaza pe Internet.As fi curios cum stau cu hemoglobina,densitatea osoasa,ph-ul sangelui si daca au boli.La colesterol si trigliceride probabil stau bine.

    Apreciază

    1. Asa e pielea mea 🙂 si poate si din cauza luminii. La solar n-am mers niciodata si nici nu ma voi expune vreodata de buna voie (si pe bani) la asemenea radiatii.

      Apreciază

  5. Buna Ligia,
    tare bunnn, am facut si eu din migdale, seminte de susan si cateva nuci. Nu am indulcit pentru ca vreau sa ma feresc de dulce pentru un timp. Am aromat cu vanilie si scortisoara si am pus putina sare. E delicios. Mie nu imi place sa il tin la frigider pentru ca nu il mai beau, fac doua cani si proaspat e tare tare bun. Cu pulpa am facut painici mici – am adaugat taratze de psilium, faina de in si chimen.
    Multumim pentru sugestii, esti tare frumoasa,
    Te imbratisez,
    Mihaela
    Am o intrebare, de unde cumperi tu macesele? Mi-au fost recomandate si as dori sa ii rog pe ai mei sa imi trimita. Multumesc frumos.

    Apreciază

  6. Ligia, esti frumoasa si o prezenta tare linistitoare! 🙂 Ce pot sa-ti spun, mi-ai facut o pofta fantastica de lapte de migdale… 🙂 Multumesc mult pentru toate ideile extraordinare, este un impuls foarte mare atunci cand vad aceste video-uri!

    Apreciază

  7. Si eu am remarcat in fiecare video tenul tau luminos si neted Ligia, parca ar fi de bebelus. Ma bucur ca exista Ligia’s Kitchen, esti de mare ajutor incepatorilor in lumea raw vegan. Prin intermediul site-ului tau am descoperit acest stil de alimentatie si de viata acum cateva luni si desi am facut doar niste pasi maruntei in aceasta noua lume sper sa ma integrez definitiv cat mai curand, pentru ca mi se pare minunata.
    Mie imi place foarte mult laptele de migdale si curmale, la care mai adaug seminte de susan si un pic de vanilie, e cremos si delicios. De vreo 2 saptamani beau aproape in fiecare zi. Totusi, spunea cineva pe forumul romaniaraw la topicul despre combinarea alimentelor ca nu e bine sa amesteci curmale cu nuci (migdalele cred ca intra tot la categoria aceasta) si nici fructe cu nuci pentru ca provoaca fermentatie. Care e parerea ta in legatura cu acest lucru?

    Apreciază

    1. Buna Raluca, in privinta combinatiilor mereu facem greseli fiindca avem formate niste gusturi anormale. Fructele nu se combina cu proteinele asta este clar, deci in felul acesta va trebui sa eliminam orice desert/tort raw preparat din nuci si fructe, sau batoanele de fructe uscate cu cereale, si sa consumam doar fructe proaspete ca la randul lor nu au calitatile nutritionale intacte deoarece nu sunt proaspat culese atunci cand le cumparam. Lantul este lung si poate continua, important este sa ne straduim din rasputeri sa evitam combinatiile rele care pot incuraja fermentatia, si sa ne axam pe combinatii mai sanatoase. Combinatiile rele ar fi proteinele cu fructele, proteinele cu carbohidrati, fructele cu orice masa. Combinatiile bune ar fi proteine cu leguminoase intrand aici orice varietate de salata, carbohidratii cu legumele, doar frunzele (categoria legume) sunt singurele care se pot combina cu fructele, si fructele singure, la 30 de minute departare de mesele principale (inainte sau dupa). Mult succes!

      Apreciază

  8. intradevar sunte-ti draguta probabil si genele va ajuta ! in schimb ce vreau eu ca sa subliniez ?daca ai auzit de inst. ana aslan ? mirarea mea este ca de ce?sa cautam in alta parte (alta tara ) minuni pt. regenerare, si metode anging ? cand noi suntem !am fost si mai suntem, pe orice piata din lume cu cele mai bune produse de regenerare celulara !ca intotdeauna ne inchinam la inst. straine !ce parere ai ? eu lucrez in domeniu si in bransa acestui institut care sa dorit din totdeauna mort !interese care au vrut sa se cumpere in aur aceste tratamente si compozitia chimica a lor !cat despre alimentatie referitor la ce dezvolti pe acest sait sa promovezi este faptul ca nu realizezi ca aceasta problema tine de nutritie care nu este asa , la intamplare !toate aceste vitamine in contextul lor au echilibre chimice care pot fi si daunatoare ,inteleg entuziasmul tau ,dar??sa lasam totusi ca ultimul cuvant sa il aiba medicul nutritionist !iar daca vrei sa publici miracole din alimentatie te indrum catre medicina asiatica care ne este net superioara noua !mai ales in alimentatie !sa lasam pe acest nou venit doc.brian clement cu tarifurile lui si inst.care se promoveaza !!mai degraba cred in realizarile adevarate dela noi vezi! fulga, corzah,si cel mai mare dintre toti pe care l-am cunoscut personal dnul.VALERIU POPA !care a vindecat celebri medici din toata lumea !ma opresc aici ,nu inainte de spune :ca muzica cu medicina se combina numai atunci cand vrei ca sa te relaxezi !”mult succes in continuare !oricum e OK.ceea ce faci ca informare !cu respect …un om care stie ce vorbeste la 37 de ani !de exp. !

    Apreciază

    1. Eu sunt de acord sa promovam valorile romanesti si mai ales oamenii, dar sa o facem cu cei care merita nu sarlatani ca Valeriu Popa care a „imprumutat” de la asiatici dieta miraculoasa cu apa bauta progresiv pe durata a cateva saptamani, dimineata pe stomacul gol si si-a asumat-o ca fiind a lui, sau ca dr. Mencinicopschi, care a scis un intreg articol despre oua, despre cat de nocive sunt, dar apoi intrebat mai amanunti despre documentare si cercetare asupra acelui articol a raspuns incurcat ca de fapt a citit pe internet si ca se referea la ouale din America. Ce spuneti despre asta ca profesionalism? Eu zic sa lasam patriotismul deoparte cand nu este cazul.

      Apreciază

  9. Eu mi am propus sa fac astazi pentru prima data lapticul de migdale. Am pus de aseara la hidratat migdalele, insa am observat in aceasta dimineata ca nu e atat de usor sa le indepartezi coaja. Aici apare si intrebarea mea: este obligatoriu sa indepartam coaja migdalelelor? (de asemenea, cam cate grame de migdale sunt necesare pt un litru de lapte? eu am pus 200g.

    Apreciază

    1. Scuze ca intervin…
      Eu le pun la inmuiat, iar a doua zi rup putin coaja si apas, iese ca un sapun, cel putin asa mi se intampla mie, poate sant mai multe feluri de migdale…
      Laptele se poate face si cu coaja, nu se intampla nimic, inainte cand nu stiam ca trebuie sa inmoi migdalele faceam laptele cu coaja cu tot, singurul lucru care se intampla este ca-si schimba culoarea.
      Iti doresc numai bine.

      Apreciază

  10. Iti multumesc frumos de raspuns, pe viitor iti recomand sa dezactivezi rubrica comment, daca stii ca nu iti propui sa raspunzi sau macar sa avertizezi. O regula de bun simt si de respect fata de cei care te citesc.

    Apreciază

    1. Draga mea Miruna,

      Chiar daca timpul meu este foarte limitat de obicei raspund la toate comentariile. Din pacate in ultima perioada am fost plecata din tara si n-am avut internet pe unde am fost si nu esti singura care asteapta raspuns. In privinta intrebarilor tale, nu este obligatoriu sa indepartezi coaja migdalelor. Multi spun ca, coaja migdalelor cat si a samburilor de caise contine un soi de substanta care s-ar asemana la compozitia chimica cu cianura insa parerile sunt impartine si nu se stie cu exactitate unde este adevarul. Eu una nu mai ingrijorez de asa ceva si le folosesc de ani de zile cu totul. Pentru un litru de apa se pot folosi ce cantitate doresti fiindca totul depinde de cat de gras il doresti. Maximum ar fi pana la 1 kg de migdale iar minimul ar fi undeva la 150 g.

      Numai bine!

      Apreciază

  11. Buna Ligia,
    Te urmaresc cu interes de ceva vreme si imi plac multe din retetele si sugestiile tale. Am o curiozitate/intrebare legata de modalitatea de a prepara laptele. Am vazut ca folosesti blander pt asta si ma intrebam cum de nu folosesti un aparat special de facut lapte de genul acestuia: http://www.kingstore.ro/. Nu sunt ok sau pur si simplu pot fi inlocuite cu blanderul?

    Apreciază

    1. Buna Cosmina,

      Iti multumesc frumos pentru interesul tau. Legat de intrebare, nu folosesc nici un aparat de facut lapte findca nu este nevoie. Laptele de nuci/seminte/orez nu trebuie fiert pentru a fi baut pe cand cel de soia trebuie neaparat fiert. Aparatele de facut lapte sunt facute pentru fierbe laptele si nu este necesar in cazul nostru cand putem beneficia de toti nutrientii nucilor fara sa-i distrugem prin fierbere. Numai bine!

      Apreciază

  12. Buna Ligiuta, astazi am facut lapte de migdale( nu pentru prima data) si am oferit sotului si copilului un bol plin cu lapte de migdale si cereale si vreau sa iti spun ca nu au sesizat ca nu ar fi lapte de vaca iar asta m-a bucurat foarte tare caci am de gand sa le dau si lor numai acest lapte minunat. Eu nu am curatat migdalele de coaja si laptele a iesit alb si frumos. Te imbratisez si iti multumesc.

    Apreciază

  13. Buna! Ne poti spune cum se prepara untul de migdale raw (si de alte nuci)? Cred ca este super bun, dar poate mai ieftin preparat acasa.

    Apreciază

  14. Buna Ligia,

    Este extraordinar acest site si toata munca pe care tu o depui. Pasesc cu pasi marunti pe acest teritoriu (raw), dar sper ca in curand sa pot face mai mult de atat. Deoarece nu am cum sa-mi achizitionez acum blender-ul vitamax, intrebarea mea este daca pot folosi si un blender simplu de la un robot de bucatarie Moulinex. Daca da, timpul de mixare ar trebui sa fie mai mare?
    Multumesc mult,
    Ruxandra

    Apreciază

    1. Draga mea, poti folosi ce ai la indemana insa cu cat aparatura este mai performanta cu atat iti va usura tie viata. Spun asta, fiindca blenderul sau robotul nu va avea putere sa mixeze decat cantitati foarte mici si ca sa previ arderea aparatului. Toate trebuie obligatoriu puse la inmuiate (nucile, fructele uscate iar legumele si fructele trebuie marunt tocate inainte). La aparatele slabe timpul de mixare va fi mai mare si implicit se vor denatura marea majoritate a nutrientilor.

      Apreciază

  15. Am si eu o intrebare de ordin ¨tehnic¨….am incercat de cateva ori sa pasez migdale pt lapte sau alune pt ¨peanut butter¨ dar oricat as insista nu ajung la consistenta dorita….Fac oare ceva gresit sau e de vina blenderul?(am un robot de bucatarie de fapt) Si daca e vina blender.ului,imi poti spune,te rog,dupa ce specificatii sa ma uit la cumpararea unuia?Imi doresc foarte mult sa incerc acest lapte de migdale,mai ales ca pretul in magazine e prea mare,pt mine:(

    Apreciază

    1. Laptele de migdale se face in blender care trebuie sa aiba peste 1000W. In privinta robotului, trebuie sa fie profesional pentru a face unturi cum se vad prin video-uri de la Youtube, puternice peste 1200W. O alta optiune ar fi rasnirea lor intr-o rasnita de cafea si dupa aceea plasate in blender pentru a face lapte de migdale. In robot, din nou o spun, nu se face lapte de migdale. Mult bine!

      Apreciază

  16. Salut! Crezi ca pot inlocui laptele praf de bebeii cu cel prezentat aici (migdale + curmale)? sau trebuie sa ma limitez doar la migdale?
    Am incercat laptele de midgale, dar probabil am pus prea multa apa si bebeul meu nu a fost foarte impresionat.

    merci mult!

    Apreciază

    1. Buna Manuela. Bebelusi din intreaga lume sunt hraniti de la 6 luni incolo cu lapte de migdale, de susan, de canepa, grau incoltit indulcit cu miere sau curmale. Totul cu masura pentru inceput ca sa se invete si dupa aceea in functie de cum reactioneaza, poti continua sau poti schimba ingrdientul de baza (seminte sau nuci). Numai bine si sarbatori fericite!

      Apreciază

      1. Multumesc mult, Ligia! Esti foarte prompta si amabila. Chiar acum ma duc sa pregatesc laptele, ca am o bebelina dornica de un laptic.
        Sarbatori ferici si tie! Merry Xmas!!!

        Apreciază

  17. Draga Ligia,

    In primul rand reteta este absolut delicioasa!!! Prichindeii mei, desi usor reticenti la inceput pentru ca era ceva cu totul nou, dupa cateva zile au devenit foarte incantati!!! Eu una nu stiu cum am putut fara laptele asta pana acum 🙂

    O singura mica problema… Din pulpa fac niste „prajiturele” la deshidrator, adaugand doar putin sirop de agave pt a fi cu adevarat un desert. Dar aluatul este atat de sfaramicios incat nu reusesc sa le intorc pe partea cealalta (nici dupa o ora, dar nici dupa 6). Copilasilor mei le plac la nebunie, am reusit sa inlocuiesc biscuitii clasici (ceea ce mi se pare extraordinar!), dar sint foarte incomod de papat deoarece se rup bucatele foarte mici. Nu am putea lega cu ceva aluatul sa se tina mai bine compozitia? Sint foarte la inceput in lumea „raw vegan” de aceea iti cer tie sfatul…

    Iti multumesc mult!
    Cu drag,
    Ligia

    Apreciază

    1. Ma bucur mult de tot ca va sunt pe plac. Legat de pulpa de la migdale, trebuie sa folosesti ceva care sa lege aluatul. Fii inventiva si incerca sa gasesti mereu solutii. In cazul acesta ce s-ar putea face? Ei bine, poti lega aluatul cu psyllium (il gasesti la orice magazin naturist bine aprovizionat, sunt de la Sanovita), poti folosi faina de samburi de floarea soarelui macinata in rasnita sau in robot, poti folosi seminte de in inmuiate in prealabil (sunt foarte gelatinoase si leaga foarte bine orice aluat), poti folosi seminte de chia care la fel sunt ca si cele de in, poti folosi faina de caju etc. Pentru idei vezi video-urile mele si in special acesta in care fac turta dulce delicioasa.

      https://ligiapop.com/2011/12/07/ligias-kitchen-turta-dulce-si-eggnog-raw/

      Incearca si acesti biscuitei si vei vedea ce deliciosi sunt. Mult succes!

      https://ligiapop.com/2010/01/01/fursecuri-de-craciun-cu-seminte-si-ciocolata/

      Apreciază

      1. Multumesc frumos pentru raspuns! Mi-ai dat multe sugestii si le voi incerca! M-ai salvat 🙂 Astept mereu cu nerabdare retete tale noi!

        O duminica linistita iti doresc!
        Cu drag,
        Ligia

        Apreciază

  18. Buna Ligia,

    Am citit commentul de mai jos privind combinarea fructelor cu alte alimente; de asemenea, stiu ca fructele intre ele se combina in functie de cat de zemoase sunt; asadar, intrebarea mea este: cat de sanatos este un shake din lapte de migdale si banane, avand in vedere ca se spune ca in shake banane+lapte de vaca asigura toti nutrientii necesari corpului?

    Si inca o intrebare, ce rol au curmalele in aceasta „poveste” si pot sa sar peste ele, sau sa le inlocuiesc?

    Multumesc frumos si o seara frumoasa!

    Apreciază

  19. Ligia, m-ai cucerit sincer cu toate retetele delicioase pe care le postezi pe blog si as vrea sa-mi cumpar si eu un blender pentru a putea prepara cat mai multe feluri raw. Eu am gasit un Philips de 600W care este la un pret cat de cat accesibil si nu stiu daca il pot folosi si pe acesta sau daca trebuie neaparat un blender de peste 1000W. Merci!

    Apreciază

      1. E delicioasa reteta! Nu cred ca ma descurcam in regimul vegetarian fara el! De unde mai cumparati migdale? Le luam ieftin de la driedfruits, dar le-au scumpit si acolo. Va multumesc!!!

        Apreciază

  20. Ligia, abia acum iti descopar filmulete care imi plac enorm de mult. Esti o persoana tare dragalasa!

    Iti multumesc pentru aceasta postare, nu m-am gandit pana acum ca as putea face lapte tocmai din… migdale. E drept, nici nu m-am documentat in acest sens.
    Cum pe mine laptele si branzeturile in general ma constipa :(, cred ca acest tip de lapte ar fi o buna alternativa, fiind si o sursa de Ca.

    As vrea sa te intreb:
    – Daca un blender obisnuit „face fata” migdalelor, in sensul daca le poate marunti (cat de bine se inmoaie lasate, de ex 12h (peste noapte)? chiar sunt moi sau-s relativ ferme?
    si offtopic:
    -daca ai folosit psyllium si daca da, in ce cantitate se ia? 1 l-ta/zi, mai multe?1lingura? 🙂

    Multumesc!
    Mult succes in continuare!

    Apreciază

    1. Multumesc Andreea! Cat de puternic este blenderul tau? Daca ai probleme, poti incerca sa maruntesti inainte migdalele in rasnita/robot si dupa aceea le poti pune la inmuiat peste noapte. Psyllium se ia cu masura, incepand de la o lingurita pe zi dimineata cu multa apa si pana la 2 linguri, insa tot cu multa apa, sau se pot face diverse budinci din ea din fructe (in blender) sau cu lapte. Daca amesteci o lingura de psyllium cu lapte de migdale, iese un fel de „gris cu lapte”. Cu bine!

      Apreciază

  21. Buna, Ligia!
    Am citit precizarile tale cu privire la varsta cand poate fi consumat laptele de migdale de catre bebelusi. Am un baietel de 2 luni si jumatate si il alimentez de cand s-a nascut cu lapte de la san si in completare lapte praf. Am incercat mai multe formule de lapte praf, dar nu am gasit unul pe care sa-l tolereze, in sensul ca e mereu constipat si are dureri de burtica. Stiu ca e prea devreme sa-i pot da si alte tipuri de lapte, dar mi-as dori sa-i dau un lapte vegetal. Am auzit de o mamica care ii da lapte de migdale de cand s-a nascut bebelusul ei. Tu ce mi-ai recomanda?
    Multumesc mult!

    Apreciază

    1. Buna Daniela. E putin cam devreme fiindca cred ca laptele matern ii este suficient. Mai bine ia tu stimulatoare naturale de lactatie si pune-l la cerere la san, decat sa ii dai lui alt tip de lapte. Laptele de migdale este ok daca este diluat, insa ideal ar fi cel de mama, fiindca este cel mai complex aliment de pe acest pamant. Capsulele naturale More Milk te vor ajuta enorm si daca nu te ajuta nici alea, anunta-ma si iti recomand alt preparat natural. Sanatate!

      Apreciază

      1. Buna.Sunt o mamica in curs de relactare cu micutul meu de 4 luni si jumatate ,m-ar interesa si pe mine preparate naturale pt stimularea lactatiei. Miultumesc.

        Apreciază

        1. Elena, iti recomand cu incredere pastilele vegane de la MotherLove, sunt exceptionale si in 24 h reporneste lactatia. Sunt pe baza de uleiuri de plante doar, insa in capsule cu invelis vegetal. Sanatate!

          Apreciază

  22. Oups!.. 😀
    Am inceput sa scriu si eu cateva articole destul de acide despre faptul ca oamenii (si mai ales medicii) care opteaza pentru metode ale medicinei complemetare se intovarasesc cu persoane dubioase si astfel nu-si pazesc bunul renume, incalcand deontologia medicala. Bineinteles ca am sfarsit prin a cauta documentatie si a acorda credit celui care il merita pana una-alta. Dar cati faca asta? Cati cauta inainte de a lua o decizie? Eu insumi am pornit revoltat de lipsa de respect fata de breasla a unor colegi. Si inca sunt revoltat de tonul si de lipsa de discernamant a dr-lui Luca Catalin care arunca pe blogurile sale niste afirmatii in sprijinul remediilor pe care le recomanda, fara nici un argument, sfidand parca pe oricine are un minim de cultura medicala. Zeolit-ul nu are nici o vina ca este promovat de astfel de oameni. Dar partea proasta este ca prea des se repeta aceasta atitudine la cei care se straduiesc in domeniul medicinei complementare (ma refer la grupul de firme europene care promoveaza zeolitul). Sau poate vad eu lupul unde nu e?…

    Apreciază

  23. As avea si eu o intrebare. La prepararea laptelui de migdale, acesta de ce trebuie stecurat printr-un tifon ? Nu se poate consuma doar asa ?

    Apreciază

  24. Astazi am vazut pt. prima data aceste comentarii.
    Eu fac dimineata o cafea din:o lingurita seminte de susan, o mana de migdale, o lingurita seminte de in,un pahar(mic) cu lapte, separat fierb o lingurita de cafea si dupa ce se decanteaza zatul amestec totul si mixez, este f. buna.
    Ce parere aveti?
    Este sanatoasa?

    Apreciază

  25. Am facut de 2 ori lapte de migdale si bomboane „rafaelo” din pulpa.Au fost asa de bune ca, mi-am molipsit si prietena.Va multumesc si ma inspir in continuare.

    Apreciază

Comentariile sunt închise