Emisiunea "Ligia's Kitchen" · Retete fara foc

Ligia’s Kitchen: Smoothie Verde

Va prezint episodul numarul 16 al show-ului Ligia’s Kitchen, in care am pregatit o reteta de smoothie/shake verde. As vrea sa-mi cer scuze, fiindca din anumite motive atat sonore cat si de articulatie insuficienta, se aude in doua ocazii cuvantul „altera” in loc de „alterna” 🙂 Exista o postare dedicata acestui subiect in care am prezentat diverse retete de smoothie cat si avantajele acestuia in alimentatia zilnica. Cine poate consuma aceasta reteta?
  • Copilasii trecuti de varsta de 1 an.
  • Adultii de toate varstele.
  • Femeilor insarcinate si celor care alapteaza.
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile, va invit sa achizitionati cele 8 carti tiparite pe care le-am scris pana in prezent, care pot fi gasite in majoritatea librariile din tara, la Raw Vegan Mall cu autograf, in supermarket-uri si la toate librariile mari online, precum eMagLibris, Carturesti etc. Cartile pot fi livrate si international de catre magazinul Carturesti.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

31 de gânduri despre „Ligia’s Kitchen: Smoothie Verde

  1. am inceput de ceva timp sa imi fac sucuri verzi, sunt foarte foarte bune, banana le da un gust bun si o textura cremoasa, eu adaugam si putina miere. dar probabil din cauza bananei mergeam la toaleta mai rar decat inainte, probabil putin constipa.
    Tu ce parere ai?

    Apreciază

    1. Buna Cristina, acum depinde si de corpul tau fiindca eu n-am mai auzit la nimeni asa ceva. Eu pun maxim 2 banane mici de tot si restul alte fructe, gen mere sau fructe de sezon si mai multe frunze. Lamaia e obligatorie mereu si poti adauga miere in completare. Elimina bananele si adauga in loc kiwi, ananas sau mango ca sa vezi cum te vei simti, cat si mai multe frunze. Bea-l incet si mesteca-l bine inainte de a-l inghiti.

      Apreciază

  2. Din cate stiu eu banana nu constipa, cel putin eu nu am probleme cu ea deloc. Eu in smoothie pun o lingurita cu varf de seminte de in macinate…chiar au efect impotriva constipatiei.

    Lamaia da smoothie-urilor o dulceata, contrar faptului ca e acra., dar eu nu pun tot timpul.

    Apreciază

  3. Am incercat reteta de varza cu maioneza. Mi a placut insa data viitoare incerc sa nu mai pun usturoi sau o sa incerc cu usturoi verde poate nu are un gust asa pregnant. Asocierea varza cu usturoi nu prea era pe gustul meu sau poate fiind ceva nou trebuie sa acord mai mult timp pana cand ma obisnuiesc.
    Oricum imi pare rau ca nu pot incerca toate retetele pentru ca nu am toate ingredientele. Dar pe rand ajung la toate.

    Apreciază

    1. Sigur ca da Adina! Atat broccoli cat si bete de telina cum am zis, de rubarbar in loc de lamaie. Se pot face multe combinatii si interesant e totul va fi atat de delicios si nu se vor simti. Important e ca la inceput sa se inceapa cu cantitati mici.

      Apreciază

  4. Buna Ligia
    Am incercat in Romania sa-mi fac si-ti spun ca nu am putut sa-l beau, e adevarat nu am folosit fructe nu stiam ca se poate o astfel de combinatie… totusi voi cerceta, dar cu siguranta nu voi pune banana, poate, cum ai spus mai sus ananas si mai mult kiwi, stim bine ca nu trebuie combinate fructele dulci cu cele acide, si mai ales banana care se digera mai lent fata de celelalte fructe.
    Pe curand.

    Apreciază

  5. Nu cumva aceasta combinatie de fructe si legume va da senzatia de balonare?
    Exista o teorie conform carei fructele nu se combina niciodata cu legumele. 🙂
    Probabil nu toti oamenii sunt la fel, insa pe mie ce-l putin o astfel de combinatie nu-mi face bine 🙂

    Apreciază

    1. Razvan, cum am zis este singura combinatie dintre legume si fructe acceptata. Ai incercat vreodata. Mii de oameni care au probleme cu balonoarea au incercat acest smoothie si au realizat dupa consumul zilnic ca nu are nici un efect advers. Fiecare actioneaza insa dupa cum ii dicteaza constiinta. Numai bine!

      Apreciază

  6. Mi-a placut filmuletul tare mult! Dincolo de beneficiile retetei, filmul in sine mi se pare f bine realizat – modul in care prezinti avantajele, reteta; iar ideea de la final cu poze de la alte retete este si ea tare buna. Peste o saptamana vine sotul din State cu cele 3 aparate minune (blender, juicer si deshidrator). Abia astept sa incerc retete mai sofisticate, fac poze si iti trimit :).

    Apreciază

    1. Multumesc Alina! Neaparat sa-mi trimiti poze (imi aranjezi o postare frumoasa pentru site, cu poze si cateva impresii), si sa vezi ce fericita vei fi de aparate. Eu le iubesc si nu stiu cum as trai fara ele.

      Apreciază

  7. Buna Ligia,
    Te-as ruga sa ne spui daca folosesti suplimente de vitamina B12 si daca da, in ce forma. Multumesc.

    Apreciază

  8. Buna, Ligia. Tare imi place ce faci tu aici si ma bucur ca ai avut initiativa asta in Romania! Am urmarit filmuletul tau cu Green Smoothie si mi-a placut mult. Mi-ai dat un impuls bun, voi incerca sa beau zilnic macar un pahar mare, mare de smoothie verde. As vrea sa te intreb ceva, te rog. Ai spus ca putem consuma smoothie-ul pe parcursul zilei (il putem lua cu noi la munca) intr-un termos de sticla. Eu imi inchipuiam ca fructele se oxideaza/fermenteaza si ca aceste smoothies trebuie baute imediat dupa preparare. Gresesc? La ce fel de termos de sticla te refereai? Daca stii unul anume, te rog spune-mi si mie si-l voi cauta. Numai bine si la cat mai multe retete sanatoase si gustoase, Ana

    Apreciază

    1. Buna Ana,

      Fructele si legumele se oxideaza, insa sub forma smoothie-ului se pastreaza bine. Iti dai seama ca are alte calitati cand este foarte proaspat, insa proprietatile lui nu se distrug complet daca-l ducem cu noi la servici. Nu uita ca la fiecare smoothie se adauga o doza puternica de vitamina C (lamaia) plus fructele care le mai adaugam, care impiedica oxidarea si in plus, daca smoothie-ul e tinut in termos de sticla nu conteaza modelul ci diferenta o face faptul ca e de sticla.

      Numai bine!

      Apreciază

  9. Buna Ligia!
    In timpul iernii putem folosi frunze vergi congelate (spanac) pentru ca verzi nu putem gasi?

    Apreciază

    1. Buna Vero, din pacate nutrientii produselor congelate se pastreaza timp de 2-3 luni dar nu mai mult. Iarna exista frunze verzi, gen patrunjel, spanac, salata de iarna, frunze de kale (sta un an in gradina chiar daca este ger). cat si bogatie de sprouts pe care ni-i putem face singuri. Mult succes!

      Apreciază

    1. Depinde de ce cantitate bei. Se poate bea si pana la 2 l pe zi sau se poate bea un pahar doar. Legat de frunzele de ridiche, mare grija fiindca sunt foarte intepatoare si piperate la gust. Eu la smoothie punea o frunza, doua de ridichi obisnuite la 2 l de apa si influenta gustul shake-ului.

      Apreciază

  10. Daca pregatesc seara un smothie si il depozitez la frigider, isi mai pastreaza calitatile pana dimineata?!? Multumesc anticipat pentru raspuns! O zi cat mai placuta! 🙂

    Apreciază

  11. Paste Fericit tie si familiei tale. Ce mă bucur ca acest video il pot vedea. Eu si mama ne facem in fiecare zi sucuri dar am mai învățat cate ceva esential din acest filmulet. Esti pur si simplu o profesoara desavarsita.

    Apreciază

  12. Draga Ligia, pot adauga in smoothie:
    – Nuci: migdale, nuci romanesti hidratate peste noapte,
    – Seminte: susan, chia, dovleac, floarea soarelui, in,
    – Fructe uscate: curmale rehidratate, coacaze uscate, smochine?
    Multumesc mult!

    Apreciază

Comentariile sunt închise