Retete fara foc

Gem Raw de Prune

Gemul de prune proaspete este cel mai sanatos si delicios gem pe care l-am mancat vreodata. Haideti sa va impartasesc reteta. Daca doriti sa experimentati si cu alte fructe, respectati reteta inlocuind prunele cu alte fructe.

Gem de prune

  • Porții: 1-2
  • Dificultate: easy
  • Imprimare
  • 300 g prune proaspete fara samburi
  • 2 linguri indulcitor raw
  • 100 ml apa filtrata
Toate ingredientele se trec prin blender pana devin o pasta omogena. Gemul se poate pastra la frigider timp de 2 zile.
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile, va invit sa achizitionati cele 8 carti tiparite pe care le-am scris pana in prezent, care pot fi gasite in majoritatea librariile din tara, la Raw Vegan Mall cu autograf, in supermarket-uri si la toate librariile mari online, precum eMagLibris, Carturesti etc. Cartile pot fi livrate si international de catre magazinul Carturesti.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

14 gânduri despre „Gem Raw de Prune

  1. Ligia, de 5 zile am descoperit site-ul tau si sunt absoluta incitata. Nu stiu multe despre alimentatia cruda, dar am acumulat mult in aceste 5 zile. Aseara am vazut filmul From farm to fridge si azi nu am mai putut manca carne desi imi doream. Sunt sigura ca incet incet voi trece la aceasta alimentatie pentru ca este intr-adevar cea corecta. Abia astept Tragul raw din 25 septembrie.
    Felicitari pentru tot ce faci!
    Irina

    Apreciază

    1. Draga mea Irina, multumesc frumos pentru fiecare cuvant frumos! Te astept cu mare drag la targ si mai ales la potluck-ul de la ora 18 (in aceeasi zi cu targul). Numai bine!

      Apreciază

  2. Draga Ligia sunt la inceput de drum in ceea ce priveste hrana raw vegane,dar cu toate acestea sa stii ca daca imi vei da tu o reteta pe care sa o fac si sa vin la Potluck-ul din 25.09 asi fi foarte fericita.Am fost la o prezentare de a ta si la targul din primavara.Astept un raspuns de la tine.
    Felicitari si multumesc anticipat.Georgeta

    Apreciază

      1. Multumesc pentru incredere si te rog sa-mi spui la ce ora sa aduc prajitura tinand cont ca potluck-ul incepe la ora 18,totodata vreau sa-ti spun ca voi incerca sa fac si un fel principal poate niste chiftelute ca am deshidrator.
        Ce zici?

        Apreciază

        1. Suna superb Georgeta! Vom incepe pregatirile devreme, insa daca ajung cu jumatate de ora inainte de ora 18 ar fi perfect. Poti sa faci chiftelute daca vrei sau orice alta reteta pe care ai dori s-o imparti cu altii. Ar fi perfect ca fiecare reteta sa aiba eticheta cu numele persoanei care a facut-o si numele retetei. Te astept cu drag pe tine si poate daca mai ai vreo prietena curioasa care si-ar dori sa guste bunatati.

          Apreciază

  3. Buna,Ligia
    se pot folosi si alte fructe?fructe de padure,de pilda..
    multumesc,numai bine!

    Apreciază

  4. Ligia, spune-mi te rog daca e ok sa conserv acest gem pentru iarna in varianta pe care o folosesc eu, fara conservanti. Folosesc doar borcane bine spalate si introduse la 180 de grade in cuptor.

    Apreciază

Comentariile sunt închise