Evenimente · Meniu raw food · Retete fara foc

Meniu pentru Masa de Craciun

Deoarece au fost zeci de cereri, am intocmit mai jos un meniu cat mai sanatos pentru masa de sarbatori. Pentru a vedea retetele in intregime, dati click pe fiecare link. Fiindca cei care sunt considerati raw foodisti pot consuma si un procent de hrana vegetala gatita (procent stabilit personal), m-am gandit sa propun si cateva retete vegane gatite. Astept propuneri dar si pozele voastre cu preparate pentru masa de Craciun si cea de Anul Nou. Nu uitati ca in felul acesta puteti totodata sa participati la concursul de sarbatori despre care puteti vedea amanunte aici. Inca de pe acum vreau sa va urez un Craciun Fericit! Fie ca aceste zile de sarbatoare sa va umple sufletul de bucuria si multa pace! Cine poate consuma aceste retete?
  • Copilasii trecuti de varsta de 1 an.
  • Adultii de toate varstele.
  • Deserturile insa nu sunt recomandate persoanelor care sufera de afectiuni grave precum cancer sau tumori, ori boli in stadiu terminal. Nu se recomanda, mergand pe principiul ca pentru recuperare, persoanele din aceasta categorie nu au voie sa consume preparate dulci nici macar naturale sau fructe. Aici si aici gasiti detalii.

Aperitive

Paine (raw)

Gustari din Avocado si Mei (raw si gatit)

Icre din seminte de chia (raw)

Feluri principale

Supa de alge marine (raw)

Sarmale vegane (raw-gatite intr-o oala cu gatire lenta)

Salata de „beuf” (raw)

O sa-mi spuneti, ce salate se incadreaza la fel principal? Aceste doua retete sunt foarte satioase si eu le percep ca pe niste feluri principale.

Salata de varza rosie cu sprouts (raw)

Turta Dulce si Eggnog (raw)

Punch de mere cu mirodenii de iarna (raw-gatit)

Tort de merisoare (raw)

Tort de ciocolata si menta (raw)

  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile, va invit sa achizitionati cele 8 carti tiparite pe care le-am scris pana in prezent, care pot fi gasite in majoritatea librariile din tara, la Raw Vegan Mall cu autograf, in supermarket-uri si la toate librariile mari online, precum eMagLibris, Carturesti etc. Cartile pot fi livrate si international de catre magazinul Carturesti.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

16 gânduri despre „Meniu pentru Masa de Craciun

  1. Salata de legume cu maioneza e mai adecvata ca denumire decat salata de boeuf care e cu totul altceva ca si compozitie si gust.

    Apreciază

  2. Arata superb, toate si, cu siguranta, sunt si gustoase! Felicitari pentru idei si multe multumiri.

    Apreciază

  3. Draga Ligia,
    unele din Viedeo-urile tale nu pot sa le vad aici in Germania, imi spune ca ar putea contine muzica pt care e nevoie de drepturi (aprobare) de la GEMA! S-ar putea face ceva?

    Sarbatori fericite si multe binecuvintari ceresti.
    Doina

    Apreciază

    1. Buna Doina,

      Din pacate e problema celor de la Gema cu YouTube, indiferent daca folosim muzica fara copyright nu-i intereseaza deloc si asta se aplica la toate video-urile care contin muzica din lume. Am incercat sa rezolvam insa se pare ca nu se pot rezolva si se judeca intre ei. Pana atunci, noua nu ne ramane decat sa inventam muzica noastra si sa o folosim in locul celei de acum. Imi pare sincer rau si tine-ma la curent daca se rezolva.

      Numai bine si sarbatori pline de bucurie si liniste sufleteasca!

      Apreciază

      1. Buna Ligia,

        Eu sunt noua in „domeniu” si fac eforturi sa ma documentez cat mai bine, incerc retete imi cumpar ingrediente si aparatura (atat cat pot) descopar o noua bucatarie in casa mea cu tot felul de gusturi noi. Acum o luna am renuntat la carne, iar acum vreo 3 luni la orice fel de lactate. Acum ma intereseaza insa mult : tu ce fitru cu osmoza inversa folosesti ? …(eu desi stau la bloc si ar trebuie sa fie mai simplu, mi se construiste metrou in cartier si am intreruperi de apa destul de dese)

        Multumesc, Claudia

        Apreciază

        1. Claudia, felicitari si mult succes in continuare. Te astept si la unul din expozitiile noastre bi-anule de la Bucuresti, Raw Generation Expo. Referitor la apa, noi am folosit filtru cu osmoza inversa pe care l-am eliminat in favoarea unui filtru cu apa ionizata. Vezi postarile mele referitoare la apa. Cu bine!

          Apreciază

Comentariile sunt închise