Retete vegetariene

Sarmale Vegane facute in Slow Cooker sau Cuptor

In ultima luna am primit multe cereri atat aici cat si pe Facebook, unde am fost intrebata cum se pot face sarmale vegane intr-un mod mai sanatos, fara sa fie rasfierte pe foc.  Fiindca cei care sunt considerati raw foodisti pot consuma si un procent de hrana vegetala gatita (procent stabilit personal, vezi amanunte aici), m-am gandit sa propun si aceasta reteta printre retetele din meniul mesei de sarbatori pe care-l puteti gasi aici. In trecut am folosit pentru o perioada metoda sarmalelor facute la cuptor in oale de lut, insa prin 2005 am descoperit si aplicat o alta metoda mai sanatoasa si anume, folosirea unei oale de gatit electrica numita „slow cooker”.  Slow cooker-ul poate fi gasit si in Romania, si chiar la preturi accesibile. In decursul anilor am folosit mai multe modele, si chiar si cele mai ieftine s-au dovedit a fi foarte bune, deci nu trebuie neaparat un model foarte costisitor. De ce imi place slow cooker-ul?
  • Merge pe un principiu simplu, gatire lenta la o temperatura mica pe o perioada lunga, chiar si o zi sau doua in functie de cum este programata.
  • Oala are trei setari, high, low si warm iar eu am setat-o atat la low cat si la warm timp de aproximativ 12h.
  • Un alt avantaj este ca gatirea lenta nu distruge instantaneu marea majoritate a vitaminelor si mineralelor asa cum se intampla cand mancarea este pe foc.
  • Gustul preparatelor este foarte imbogatit de aromele extraordinare ale legumelor, arome care nu se regasesc niciodata in mancarea gatita chiar si la foc mic.
Reteta de mai jos este preferata noastra si a fost inspirata de mama mea. Acum cativa ani ani buni in urma s-a gandit ca la sarmalele vegetariene pentru un gust extraordinar, ar putea adauga arahide sau samburi de dovleac cruzi in loc de obisnuitele ciuperci sau nuci pe care noi, cei cativa mofturosi ai mamei nu le mai suportam deloc.

Sarmale vegane

  • Porții: 5-10
  • Dificultate: easy
  • Imprimare
Ingrediente:
  • foile de la 2 verze murate marisoare
  • 500 g orez bio cu bob mic
  • 3 morcovi mari
  • 3 cepe marisoare
  • 1 radacina patrunjel
  • 100 g faina de arahide crude macinate in rasnita sau 100 g faina de seminte dovleac crude macinate in rasnita
  • apa filtrata pentru calit cat si pentru sarmale
  • ulei presat la rece pentru calit cat si pentru sarmale
  • 2-3 linguri pasta de rosii sau pasta din rosii uscate la soare (in ulei)
  • sare fara iod
  • cimbru
  • marar
  • busuioc
Sa trecem la treaba! Fiindca timpul e pretios, am tocat in robotul de bucatarie ceapa, morcovii si radacina de patrunjel. Acestea se calesc in cativa stropi de ulei si o cana de apa pana se inmoaie. Prefer sa nu le tin prea mult pe foc fiinda au timp sa se inmoaie si cand vor fi in slow cooker sau in cuptor. La acest punct am stins focul si am adaugat orezul bine spalat, faina de dovleac sau arahide, macinata in rasnita, condimentele si sarea. Le-am amestecat bine, le-am acoperit cu un capac si am asteptat sa se raceasca. Intre timp am pregatim foile pentru sarmale, eliminand cotoarele incomode la impaturit sarmale. Am format/rulat sarmale aratoase, toti stim cum sa o facem, asa ca salvez litere pentru final. 🙂 Cu grija le-am asezat in vasul ceramic al oalei electrice, fara sa pun un strat protector de varza cum se obisnuieste, fiindca nu este nevoie. Am turnat 500 ml apa, amestecata cu pasta de rosii si doua linguri de ulei presat la rece. Am setat oala la High (7-8h) si dupa aceea pe Slow timp de 4-5 h. Depinde de orez, insa eu am folosit orez integral. Daca folositi orez alb pe care l-ati mai si inmuiat inainte, se pot face in doar 4-5 h pe HighWarm (am testat si varianta asta). Sarmalele au iesit exceptionale, asa cum ies doar dintr-un slow cooker sau intr-o oala ceramica data la cuptor. Daca ar fi sa le comparam pe amandou, eu una inclin spre slow cooker unde aromele sunt mai bine imbinate si gustul este exceptional.
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile, va invit sa achizitionati cele 8 carti tiparite pe care le-am scris pana in prezent, care pot fi gasite in majoritatea librariile din tara, la Raw Vegan Mall cu autograf, in supermarket-uri si la toate librariile mari online, precum eMagLibris, Carturesti etc. Cartile pot fi livrate si international de catre magazinul Carturesti.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

62 de gânduri despre „Sarmale Vegane facute in Slow Cooker sau Cuptor

  1. Arata foarte bine.Chiar trebuie sa fie buna reteta.Eu as elimina doar arahidele care fiind proteine nu prea se potrivesc cu carbohidratii si as adauga ciuperci si vegeta in locul lor.Chiar i-mi voi nota reteta pt slow coocker.Multumesc.

    Apreciază

    1. Arahidele sunt leguminoase si se combina foarte bine cu orezul si alte cereale. Vegeta contine foarte multa sare si monoglutamat.

      Apreciază

  2. Apropo,cam cat consuma un slow coocker,Cam ce temperatura,e la low?.Iar la warm cat e?.Am un deshidrator care merge intre 35 si 70 de grade chinezesc.Ar putea fi folosit pe post de slow coocker?.Foile sunt din varza cruda?.

    Apreciază

  3. Interesanta reteta! eu as pune nuci romanesti in locul arahidelor, deja am incercat o reteta cu ciuperci, nuca si orez si a iesit minunat! Am folosit insa cuptorul traditional, dar chiar si asa, sarmalele au avut un gust divin! Nici nu se compara cu cele care contin carne, nu-mi vine sa cred cat de bune sunt!

    Apreciază

    1. Suna bine, insa eu fac alergie la nuci si ciuperci gatite. Am mancat o viata, cand nu stiam de alti inlocuitori ai carnii si nu le mai suport deloc. In copilarie ne facea carnati, sarmale, chiftele, perioase etc si toate aveau ca baza ciupercile si nucile. Incearca barem cu samburi de dovleac, ies exceptional de bune.

      Apreciază

  4. Am gasit slow coockerul ,dar sunt pe site-ul lor mai multe tipuri incepand cu un consum de 2000 wati si mergand pana la 350 wati dar nu scrie temperaturile de functionare.

    Apreciază

  5. Folosesc exact aceleasi ingrediente, dar nu am nimic impotriva nucilor si a ciupercilor 🙂 Insa, in plus, rad si 1-2 mere mai micute si/sau mai uritele. Dau o savoare mai speciala.
    Sarbatori fericite, de asemenea!

    Apreciază

  6. Intotdeauna cand mananci la infinit acelasi produs,in general capeti un fel de alergie la el,pana te incumeti sa o iei de la inceput.Deci sunteti de mai multe generatii cu inclinatii inspre veganism.Asa se explica mentinerea pe aceeasi linie.La ciuperci in general,aproape toata structura poate da un fel de alergie in timp:pielita,lamelele de dedesubt,piciorusul si mai putin pulpa(carnea macra a palariei cum s-ar spune).Deasemenea daca este prea batrana,daca consumi doar un tip de ciuperci si daca nu lasi pauza din cand in cand,daca le gatesti doar intr-un singur fel,daca sunt prea invechite.Trebuie oarecum sa prostesti organismul ca pe un copil mofturos,sa-l faci sa accepte.Trebuie mereu sa reinventezi roata.Asa este probabil si cu produsele de soia,si cu nuciferele,cu fructele,etc.La nuci,problemele cred ca le fac hoaspele(fiind greu digerabile) si faptul ca nu au stat destul la inmuiat.Deasemenea cand sunt consumate in cantitate prea mare.Ele avand o mare cantitate de grasimi,cad greu la ficat si-l obosesc chiar daca sunt de buna calitate.Da ce bune sunt dupa ce au stat vreo doua zile in suc de ananas crud.Am observat mai ales la nucile braziliene ce radical se schimba senzatia de greu digerabile dupa o marinare de genul acesta.Deasemenea se stie ca greata de prea multa grasime se taie in mod uzual cu suc de lamaie crud,dar as spune ca acelasi efect il are sucul de catina crud,pasta de macese crude,daca se realizeaza un raport optim sa nu se cada in cealalta panta si sa se acreasca prea mult.Nu degeaba combina chinezii gusturile.Cred ca aici ar merge intr-o anumita proportie si plante amare care favorizeaza: digestia,stimuleaza secretia bilei si activitatea ficatului scazand pana la urma si colesterolul,plante gen :papadie,cicoare,roinita frunze(care combate greata) dar bineanteles acolo unde se potrivesc si doar atat cat e necesar.

    Apreciază

    1. nu stiu cum se face dar nu m-am plictisit inca de ciocolata desi o mananc tot „la infinit” :)…God damn it!

      Apreciază

  7. Draga Ligia,

    Saru-mana ptr gandul tau bun, esti ca o mamica grijulie si tandra cu ai ei copiluti:)Cum nu ne lasi deloc la greu si ne ajuti pas cu pas!
    Multumesc din inima pentru sustinere si iti doresc sanatate si inima in pace.
    Ganduri bune tuturor!

    Apreciază

    1. Draga mea Irina,

      Multumesc frumos! De multe ori chiar ma simt asa si ma pandeste sentimentul ca trebuie sa fac si mai mult pentru cei din preajma mea. Iti multumesc eu pentru sustinere si incurajari, fiindca de multe ori fara ele mi-este greu sa merg mai departe.

      Numai bine si iti urez un an nou fericit si plin de liniste!

      Apreciază

  8. Pt Valia.Arahidele sunt leguminoase si au un continut mai mare de proteine.fac parte din categoria proteinelor iar asocierea cu carbohidratii nu e grozava dupa mai multi specialisti.Ce zici,prin analogie,de asocierea urmatoare:fasole uscata-orez?Dar de cea devenita deja clasica la unii pe motiv de saracie sau de inovatie aiurea gen:mazare uscata cu cartofi?Stiu,e buna la gust,dar numai bine nu te simti dupa ea,mai ales daca se tot repeta.De amestecat una cu alta e cel mai usor lucru din lume,dar problema e sa fie bun amestecul atat pt limba(gust) cat si pt stomac.Tot cam asa ceva sunt si arahidele cu orezul.Omul oricum face o gramada de asocieri gresite obisnuit fiind din copilarie.Asa ca una in plus,ce mai conteaza.Pe de alta parte,cand scriu vegeta,nu ma refer neaparat la cea clasica cu glutamat ci la vegeta din legume fara glutamat.Vegeta poate sa contina sare.nici o problema.Oricum daca vegeta ta are sare,nu mai adaugi sare,iar daca esti la regim cu sarea pt ca ai vreo boala de: inima,rinichi,iar nici o problema.Iti faci sau cumperi de la magazinele naturiste vegeta fara sare.Treaba asta cu sarea e asa de usor de controlat,orice organism sanatos stie cand sa spuna stop la orice nu e in regula.Chestia asta cu arahidele e mai degraba ceva in plus.Samburii de dovleac sunt mult mai apropiati la gust de ceea ce se cheama legume.O sa incerc si eu sarmalele sa le fac la deshidrator.Stiu ca granulele de amidon umectat se umfla pe la 40 de grade si deaceea voi pune inainte orezul la umectat pt 30 de minute.Apoi dupa cateva ore de stat la 40 de grade,schimb pe 70 de grade.Sunt curios daca se va face bine orezul la aceasta temperatura.

    Apreciază

  9. Buna Ligia,

    Sarmalele arata super si dupa ingrediente trenuie sa fie delicioase. As vrea sa le incerc si eu, dar nu am slow cooker. Am in schimb o tava ceramica cu capac si cuptor electric la care pot sa-i reglez temperatura. Se poate si la cuptor, daca da la ce temperatura?
    Alternativa 2 ar fi la abur, deshidratorul meu Lexen are si functie de gatit la aburi. Care metoda imi recomanzi?
    Multumesc.

    Apreciază

    1. Buna Cristina, cred ca mai bine la cuptor. Am incercat si eu in trecut cu un cuptor electric si n-a mers insa nu stiu ce model ai. Poti seta la 50C fiindca oricum cred ca-i temperatura minima. Numai bine!

      Apreciază

  10. Multumesc mult pentru reteta. Voi incerca aceasta reteta noua. Eu am mai preparat sarmale cu nuci sau cu seminte de dovleac. Abia astept sa gust noua combinatie.
    Sarbatori fericite, in pace, bucurie si lumina!

    Apreciază

  11. sunt pe cale de a prepara sarmalele – dar nu bad cand se pune pasta de tomate? Spre sfarsit. nu?

    Multumesc si va doresc -un Craciun Fericit ❤

    Apreciază

  12. Am facut si eu sarmale dupa reteta de mai sus , si nu pot sa cred ce bune pot sa fie , multumim ligia pt reteta.

    Apreciază

    1. Ma bucur mult ca ti-au placut! Nu-i asa ca au un gust special, mult mai delicios decat al sarmalelor cu nuca sau ciuperci. Craciun Fericit!

      Apreciază

    1. Arahidele si semintele de dovleac le-am trasformat in faina cu ajutorul unei rasnite, iar legumele le-am tocat in robot cat de marunt am putut, asa cum se toaca sau razuiesc pentru sarmale.

      Apreciază

      1. Mersi,au iesit buneeee.Lidia,unde gasesc un robot mai ieftin,dar bun,puternic,dupa buzunarul meu.AN NOU FERICIT!

        Apreciază

  13. Am incercat si eu sarmalele,dar avand in compozitie si ciuperci in deshidrator.Ciupercile le-am curatat de:pielita,lamele si piciorus,apoi le-am spalat si feliat si le-am pus in apa impreuna cu prazul taiat si orezul pt 1 ora.Apoi dupa ce am format sarmalele,le-am pus in deshidrator la 40 de grade pt 4 ore.Am testat una dupa 4 ore si am vazut ca doar ciupercile si prazul erau facute(s-au inmuiat bine ca si cand ar fi fost fierte,avand un gust bun),dar orezul si varza nu s-au facut.Am dat apoi la 70 de grade celsius si am mai asteptat cateva ore.Rezultatul a fost ca:varza si orezul au ramas tot asa.Dupa aceea le-am facut normal.In concluzie,cu deshidratorul ai putea sa faci ciupercile(am testat pe ciupercile albe des intalnite prin supermarketuri) la 40 de grade,la fel si prazul(taiat si inmuiat) si ai putea sa gatesti acestea in stilul raw,adaugand apoi o smantana raw sau dupa ce s-au inmuiat,facand o ciorba in stil raw.Orezul si varza nu se fac la 70 de grade celsius.

    Apreciază

    1. Draga Doru, oare sarmalutzele in foi de vita de vie se fac mai bine la 40 de grade? Ma refer mai ales la vita de vie daca se inmoaie la 40 de grade. Ai incercat vreodata? Bine… asta la vara ca acum nu gasim vita de vie 🙂

      Apreciază

  14. Nu am incercat,ca deabia recent m-am ales si eu cu un deshidrator.Eu ma gandeam la foile de salata proaspete inmuiate in prealabil in apa.Ele sunt mai moi,subtiri decat cele de varza,problema e sa si mearga asta.Salata gasesti oricand in supermarket.Ma gandeam chiar la o murare de moment tip kimchi(sud coreana),lasarea in apa sarata pt 1-2 zile sa se inmoaie si mai mult sau ar mai fi metoda marinarii in suc de lamaie sau metoda socului termic(se lasa la congelat pt cateva ore,apoi se scoate la temperatura camerei),sau mai multe metode combinate.Cine e interesat,e liber sa experimenteze.Asta cu ciupercile am descoperit-o din pura intamplare.Asa ca oricine deacuma poate sa consume ciuperci sau alte produse care se preteaza a fi gatite pana la 40 grade celsius fara a pierde in calitate si fara a fi nevoit sa consume neaparat ceva care nu-i pe gustul lui doar pt ca dupa o parte din principii sa se incadreze in anumite tipare.principiile sunt mai multe si poti jongla cu ele.De exemplu,in loc de morcovi si patrunjel poti pune sucul lor sau vegeta maruntita fin.Samburii de dovleac se inmoaie maruntindu-i putin si stand in apa peste noapte.Verdeturile se pot pune sau uscate maruntite foarte fin(cimbrul) sau proaspete(mararul sau conservat in sare).Ramane orezul.Cu el nu poti face nimic.Sau il inlocuiesti cu altceva pretabil la asa ceva sau ai putea sa-l faci separat preparat termic iar apoi dupa racire sa-l amesteci cu celelalte componente,sa formezi sarmalele si sa le dai la deshidrator imbibate fiind in prealabil in pasta( (bulion) de rosii si ardei prima data,suc de morcovi,etc.(sa fie absorbit de orez) si apoi cu ulei)).Mai trebuie adaugata si putina apa(nu prea multa) in tava(fara gaurele) care o bagi la deshidrator si sa acoperi sarmalele cu foi ramase de salata(sa zicem).Doar asa ar merge pana la urma.Orezul se face cel mai repede si economic daca in prealabil a stat vreo ora in apa,si apoi se opune cu apa intr-o oala de inox cu fund cat mai gros si capac.Prima data se da la foc mare pana clocoteste apa,apoi se da la foc minim pana e bine facut,avand destula apa la dispozitie(iti dai seama in timp cat e necesar).Mai depinde si de tipul de orez cumparat,unele tipuri sunt prefierte.Pt sarmale,eu prefer cel cu bob mic nu basmati pt ca mi se pare prea aromat.

    Apreciază

  15. Buna Ligia,

    Nu sunt sigura daca s-a trimis mesajul anterior, asa ca mai scriu o data. As vrea sa pun sarmalele pe warm mai intai 9 ore si apoi pe low 4 ore. Merge sa inversez fazele? Multumesc mult.

    Apreciază

    1. Draga mea, acum am primit mesajul tau. Poti face cum crezi ca este bine insa warm inseamna doar caldut, foarte putin caldut. Important este ca la inceput sa le ajuti putin sa ajunga la punctul de fierbere, ca altfel poate dura procesul si 3-4 zile, timp in care se pot strica.

      Numai bine!

      Apreciază

  16. Ma tot minunez la retetele tale pentru ca nu am nici un aparat de bucatarie. Noroc ca eu nu simt asa mare nevoie de diversitate si imi fac tot felul de salate crude care nu necesita atata tehnologie…plus ca imi place sa le curat/tai eu cu manutele mele :). Dar fiind doar la inceput de drum, nici nu ma pot considera chiar wegana inca, sper sa reusesc treptat sa imi cumpar si eu una alta. Sunt sigura ca sarmalutele sunt la fel de bune, cum si arata

    Apreciază

    1. Alexandra draga, nu trebuie sa ai toate aparaturile ca sa prepari aceste retete. Multa lume se descurca si fara si poate au doar un blender de vreo 800W si cam atat si restul le pregatesc si ei cu mana. In privinta slow cooker-ului, se poate folosi in loc o oala de pamant care se baga la cuptor, la foc mic si tot asa. Eu consider ca nu trebuie sa fii descurajata de acest lucru si sa mergi mai departe indiferent daca ai aparatura sau nu. Numai bine si un an nou bun!

      Apreciază

      1. Multumesc Ligia. Nu sunt descurajata deloc, un blender cum zici tu chiar trebuie sa-mi iau in curand. Restul, ma descurc eu, inventez. 🙂 Oricum retetele tale sunt un ghid foarte bun, asa ca sa traim toate/toti sanatosi si iti doresc si tie un an cel putin la fel de implinit ca 2011

        Apreciază

  17. Buna Ligia,

    Au iesit foarte bune sarmalutele. Le-am pus 4 h pe high si vreo 8 pe low toata noaptea. Am pus apa cat sa le cuprinda ca sa se faca si cele de deasupra si s-au facut. Sunt foarte mandra de mine. Marturisesc, e prima oara cand fac sarmale…..Multumesc mult de sfaturi si rabdare. Cookerul meu e diferit totusi, nu are display, ci doar high, low si keep warm. Oricum, imi place de el :-). Astept si alte retete la slow cooker. Toate bune.

    Apreciază

    1. Nico, ma bucur mult de tot ca au iesit bune! Urmeaza si alte retete in slow cooker. Mai am inca o reteta la Ligia’s Kitchen, de o bautura delicioasa de iarna, un punch de mere, poate ai vazut video-ul deja. Cu bine!

      Apreciază

  18. Un An Nou Fericit!!!

    MI-am luat si eu un slow cooker (nu asa sofisticat ca cel pe care il ai tu), dar nu stiu daca e bun, in ideea ca ajunge pe setarea low la 75grade C. De pe siteul tau am inteles ca daca temperatura e mai mare de 40Grade C se pierd toate bunatatile din legume, asa ca intre slow cookerul si cuptorul normal nu e diferenta din punctul asta de vedere…?

    Apreciază

    1. Manuela,

      Iti doresc si tie un an nou bun si plin de impliniri sufletesti!

      In privinta slow cooker-ului depinde mult modelul pe care-l ai fiindca sunt variantele care intr-adevar au temperatura minima la 40C sau 75C. La cuptoarele cu gaze temperatura minima este mai mare de 75C dupa ce cuptorul s-a „incins” putin si chiar daca tii usa deschisa. La cuptoarele electrice, temperatura minima este de 50C ceea ce mult mai bine decat 70 sau 100C. Nu putem sa le impacam pe toate. Daca vrem temperaturi mai mici de 40C atunci apelam la deshidrator si atunci totul este mult mai controlat si sigur. As fi vrut sa-ti fiu de ajutor insa nu prea stiu cum. Tot binele!

      Apreciază

  19. Mersi mult de raspuns! Il mai incerc de cateva ori si poate imi fac curaj la salariu si ma inham la un excalibur…
    Sa inteleg ca slow cookerul tau are temp. minima de 40C? Din ce am vazut pe piata, nu prea mentioneaza temperaturile la care se ridica pe setarile low/high..

    Apreciază

    1. La slow cookers de obicei tu iti poti masura temperatura si in general la setarea de warm, temperatura cateodata este si mai jos de 40C. Mult succes si tinem legatura!

      Apreciază

  20. Pentru mine admosfera de sarbatori a fost data si de bradul impodobit si de focul de lemne din semineu.
    Am incercat sa gatesc pe placa semineului (Durau). Cu siguranta nu poate sa fie la fel de bine controlat procesul de „slow cook” , dar rezultatul cu siguranta poate fi comparabil. Eu sunt incantata de oala de tuci glazurata cu email pe care o am.

    Apreciază

  21. sunt excelente si cu ciuperci si fara, important sa ai curajul sa incerci lucruri noi si sanatoase chiar daca inca nu esti vegetariana

    Apreciază

  22. eu am descoperit aceasta reteta acum 3 luni, in loc de faina de arahide eu folosesc nuci macadenia, proaspat macinate (de sarbatori mi-am facut sa am ce manca si eu „traditional”). Sarmalele le gatesc tot in slow cook. Sunt delicioase.

    Apreciază

  23. Salut Ligia si felicitari pentru blog si efortul constant de a ne da cat mai multe informatii si retete sanatoase. Sarmalele arata dementiale, parca te astepti sa simti mirosul lor asa bine arata. Am sa le incerc si eu cu siguranta. Asteptam si alte retete gatite la slow cooker.
    Pupici din Canada, Lacri Moraru

    Apreciază

    1. Lacri, multumesc mult si te mai astept pe blog cu mult drag! Stii si de cele 25 de episoade ale show-ului Ligia’s Kitchen? Daca nu, anunta-ma ca te indrum spre pagina cu pricina 🙂

      Apreciază

  24. Salutare Ligia,
    Stiu de episoade, mai mult decat atat mi-am comandat cartile Retete vegane fara foc si cea cu deserturi si chiar le-am primit acum doua zile si m-am bucurat mult de ele. Totodata felicitari pentru episoade caci sunt in engleza, am inceput sa le arat colegilor mei. Tot de pe site-ul tau am citit despre sanatoriul din Florida si un coleg sotia lui are cancer si i l-am recomandat si va merge saptamana viitoare…Ai pus o gramada de informatie valoroasa pe acest site si sper ca cititorii sa se bucure de ea…

    Ma gandeam sa te intreb daca ai putea sa ne dai un exemplu de meniu cam ce mananci tu intr-o saptamana sa zicem la mic dejun pranz si cina ca sa incercam sa ne ghidam si noi cititorii si sa avem cat de cat o varietate….si retete pentru slow cooker…poate niste supe?

    Apreciază

    1. Buna Lacri,

      Si multumesc frumos pentru sustinere si suport! In privinta meniului, daca esti pe aproape saptamana viitoare vei avea o surpriza. Va fi un meniu 100% raw si in timp va fi si unul cu un procent mic de gatit.

      Cu bine!

      Apreciază

  25. Ma bucur ca am gasit acest blog. E o sursa de inspiratie, de sanatate. !!! Stimata doamna Ligia, va rog sa-mi recomandati un site cu retete pentru Slow cooker. Am aceasta ,, comoara,, si nu o folosesc pe cat ar trebui! Va multumesc si va urez numai bine!

    Apreciază

  26. Sint o admiratoare a ta, si ma bucur de reteta de sarmale. Am si eu slowcooker si vreau sa le incerc. Toate cele bune si multe idei pe mai departe!
    Sarbatori cu bine si cu sanatate tie si familiei!

    Apreciază

Comentariile sunt închise