Evenimente

A doua aparitie la emisiunea „Ce Se Intampla Doctore?”

Dupa cum ati vazut, in ultimul timp n-am mai postat aparitiile mele in mass-media fiindca m-am gandit sa nu va plictisesc. Toate aparitile se afla la pagina Aparitii in Mass-Media, pe care o completez lunar. Mi-am dorit sa scriu despre aceasta aparitie fiindca multi dintre voi m-ati vazut la ProTV si ati insistat sa anunt ce s-a intamplat si totodata sa postez reteta mai pe larg.

Asadar, in data de 10 decembrie 2011, am aparut in cadrul emisiunii „Ce Se Intampla Doctore” care a avut ca tema „Ciocolata, un dulce cu care te poti rasfata de Sarbatori„. Am prezentat o reteta de brownies cu portocale peste masura de delicioasa si plina de arome de iarna, reteta pe care o puteti urmari in episodul 22 al show-ului Ligia’s Kitchen:

Va doresc in continuare sarbatori fericite si pline de caldura sufleteasca!

6 gânduri despre „A doua aparitie la emisiunea „Ce Se Intampla Doctore?”

  1. Draga Ligia, dupa ce am aflat de tine cred ca in primavara, am inceput incet-incet sa imi schimb regimul alimentar, pe deplin constient ca regimul alimentar al omului modern e complet gresit. au urmat multe lecturi pe internet despre alimentatie, cumpararea de ustensile gen deshidrator, robot de bucatarie, gradina de legume la tara cu legume pe care cu greu le gasesti in stare buna.
    Am mancat luni de zile zilnic cel putin o data pe zi o salata de cruditati cu multe seminte, otet de mere, ulei de masline sau struguri.
    Am facut kg de legume uscate de tot felul, inclusiv mix de legume cu un gust fantastic.
    Bautura ta cu ghimbir a uimit pe toti prietenii nostri.
    Dar ritmul alert de viata si anturajul nu ma lasa sa devin un raw vegan 100%, desi sunt convins ca asta e calea ce trebuie urmata.
    Uite, de sarbatori in famile am facut sarmale, salata boeuf, friptura de porc, am mancat ce am mancat de craciun si nu mi-a fost bine de loc. Am fost ieri in vizita la niste rude si am luat-o de la capat. Ma simt rau si stresat dupa atatea mancaruri grele.
    Organismul meu a inceput sa aprecieze si sa accepte regimul vegetarian si accepta cu greu carnea acum. Si cred ca stie el ce stie.
    Am vazut zilele astea, fiind mai liber, articole si filme despre alimentatie, tratamentul animalelor in crescatorii, sper ca noul an sa fie definitoriu pentru mine si sotia mea, sa gasim calea spre o viata orientata spre sanatatea noastra si sa reusim sa rezistam tentatiilor vietii moderne consumeriste.
    Oricum am devenit un consumator ce refuza alimentele procesate, cu E-uri, legumele de import,desi tare mi-e dor de unele din ele, mezelurile, fastfood, etc.
    E clar pentru mine ca regimul alimentar este in foarte mare masura responsabil pentru sanatatea noastra, pentru sanatatea speciei noastre in general si pentru existenta planetei care ne gazduieste.
    Iti multumesc pentru efortul si activismul tau, sper din suflet ca eu si multi alti oameni sa apuce calea raw vegan.
    La multi ani!

    Apreciază

    1. Ady, important e sa nu te descurajezi si sa mergi inainte cu convingerile tale care pe parcurs te vor ajuta sa iei decizii hotaratoare pentru viitorul tau. Nu te uita inaipoi ci continua cu pasi fermi si siguri. Sa ai parte de un an nou fericit alaturi de familia ta si sa auzim numai de bine!

      Apreciază

  2. Draga Ligia ,eu am renuntat la toate brusc ca sa devin raw vegan am aproape 9 luni de cand numai manac carne ,lapte ,oua si branzeturi .Imi place foarte mult mancarea raw vegana dar ma simt cam slabita .te rog sa mi spui daca am facut bine.cu drag Felis

    Apreciază

    1. Felicia draga, da-mi mai multe amanunte despre ce mananci. N-ar trebui sa te simti slabita daca alimentatia este echilibrata. Consumi zilnic sau saptamanal suc de grau? Dar germeni si vlastari, consumi zilnic cel putin un bol mare? Consumi seminte integrale, susan spre exemplu sursa de calciu si magneziu? Spirulina, Chlorella? Ai un program de somn ordonat, in pat inainte de ora 22? Ai parte de o viata stresata si multe ganduri negre? Daca nu ai facut in mare parte lucrurile de care ti-am zis si ai avut o alimentatie bazata doar pe cateva produse, atunci trebuie sa iei masuri. Trebuie sa te informezi bine si sa nu mananci doar un singur lucru pentru o perioada lunga sau doar fructe, fiindca te vei ofili. Fructele nu sunt recomandate decat in cantitati foarte mici si atentie la cele foarte acide precum portocalele, fiindca stiu ca romanii sunt invatati sa consume tone de portocale iarna si dupa aceea se intreb de ce au dereglari digestive sau fac gastrite si alte complicatii. Sunt multe de spus insa nu pot sa te ajut daca nu povestesti putin despre tine.

      Apreciază

Comentariile sunt închise