Emisiunea "Ligia's Kitchen" · Retete fara foc

Ligia’s Kitchen: Prajiturele Raw de Visine cu Umplutura Pufoasa

Episodul 25 al show-ului Ligia’s Kitchen a fost realizat intr-o maniera diferita si va invit pe voi sa remarcati ceea ce e nou. Prajiturelele din visine cu umplutura pufoasa sunt foarte simplu de realizat chiar si de catre un incepator. Aromele visinelor, dulci acrisoare se imbina perfect cu migdalele macinate fin si cu gustul amarui si aromat al lamaii razuite.

Prajiturele raw de Visine cu Umplutura Pufoasa

  • Porții: 1-2
  • Dificultate: easy
  • Imprimare

Ingrediente:

  • 1 cana apa filtrata
  • 2 linguri psyllium
  • 2 cani visine congelate
  • 1 lingura vanilie pudra
  • 1 lingura unt de cocos raw
  • 2 linguri miere raw
  • 6 cani faina de migdale
  • 1 lingurita coaja de lamaie razuita
  • 1 cana = 250 ml

Instructiuni:

Vom lasa 4 cani faina de migdale pentru final, iar restul ingredientelor le vom amesteca in blender. Jumatate din compozitia pregatita in blender, aproximativ 2 cani o vom amesteca cu cele 4 cani faina de migdale ramase. Compozitia o vom intinde egal pe o foaie paraflexx, vom presa pentru a face o adancitura in compozitie, le vom taia si le vom da la deshidrator timp de  7-8h. Dupa primele 2-3 ore vom scoate folia paraflexx si le vom lasa sa se usuce inca 4-5 ore. Prajiturelele care au o adancitura in mijloc se vor umple cu compozitia ramasa in blender si deasupra vom pune inca o prajiturica.
Cine poate consuma acest desert?
  • Copilasii trecuti de varsta de 1 an.
  • Adultii de toate varstele.
  • Nu este recomandat persoanelor care sufera de afectiuni grave precum cancer sau tumori, ori boli in stadiu terminal. Nu se recomanda, mergand pe principiul ca pentru recuperare, persoanele din aceasta categorie nu au voie sa consume preparate dulci nici macar naturale sau fructe. Aici si aici gasiti detalii.
Mai jos veti invata cum sa faceti faina de migdale.
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile, va invit sa achizitionati cele 8 carti tiparite pe care le-am scris pana in prezent, care pot fi gasite in majoritatea librariile din tara, la Raw Vegan Mall cu autograf, in supermarket-uri si la toate librariile mari online, precum eMagLibris, Carturesti etc. Cartile pot fi livrate si international de catre magazinul Carturesti.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

15 gânduri despre „Ligia’s Kitchen: Prajiturele Raw de Visine cu Umplutura Pufoasa

  1. Felicitari Ligia 🙂
    Esti o artista si in gastronomie!! Foarte frumos, scurt si „delicios” filmat.
    Un episod minunat si o prajitura care sunt convinsa ca este absolut divina.

    Apreciază

  2. Oauu ce bine arata!
    Felicitari pentru blog Ligia si pentru toata activitatea si rabdarea cu care explici si arati retetele de fiecare data.
    Te urmaresc de ceva vreme si sunt fascinata si cucerita de ideea raw. Am inceput sa aplic cateva din lucrurile invatate de pe acest site.Imi duc la servici migdale inmuiate si rontai in loc de gustare sau cateodata si in loc de mic dejun. As vrea sa incerc sa mananc cat mai mult raw. De aceea as vrea sa te intreb daca ne poti da un exemplu de cam ce mananci tu intr-o saptamana detailat pe mic dejun pranz si cina. Ar fi de mare ajutor pentru mine sa am mai multe idei de diversitate. Iti multumesc anticipat. Lacri Moraru

    Apreciază

  3. Buna Ligia,felicitari pentru toate aceste minunate informatii,retete…esti o adevarata „oaza de sanatate”.Felicitari!!!cu mult respect Stela

    Apreciază

  4. Ligia ,am intrat in posesia cartii.Iti multumesc mult .M-am apucat de treaba.Te-am urmarit la prajiturele.Le-am simtit gustul. Te sarut!

    Apreciază

  5. ok, totul arata bine, insa nu stiu ce este ala un deshidrator, unde il gasim, cum arata si cat costa???. Imi dau seama ca fara deshidratorul ala prajitura nu iese!

    Apreciază

    1. Deshidrator este un uscator de fructe sau de vegeta, varianta mai ieftina sau mai costisitoare pentru cei care-l folosesc pe post de cuptor. Usuca la 40 C cu scopul de a pastra nutrientii intacti. La temperaturi mai mari de 40C, nutrientii sunt alterati in marea parte. Poti vedea mai multe modele aici sau in supermarket-uri sau Metro. Important e sa aiba termostat cand se achizitioeaza un aparat. Se pot face multe la el, pe langa fructe si legume usca, se mai pot usca painici din nuci si seminte, prajiturele, chiftele din legume, clatite din fructe pasta (pentru iarna), verdeturi si plante etc.

      La link-ul de mai jos, se pot vedea mai multe modele de deshidratoare.
      http://www.rawveganmall.ro/catalog/36

      Apreciază

  6. Este un subiect foarte interesant şi sincer trebuie să-mi schimb stilul de viaţă (alimentaţie).
    FELICITĂRI!!!!!!!!!!!!!

    Apreciază

  7. Sunt de acord cu un stil de viata sanatos,doar ca e nevoie si de bani pt a avea un astfel de stil de viata,pentru un simplu angajat in Ro,este aproape imposibil.

    Apreciază

    1. Totul este posibil cu un tocator, un cutit, o rasnita si un blender chiar si de 200 lei. Important e sa fie vointa, fiindca din 2009 si pana in prezenti multi someri din Romania sunt raw foodisti si au ajuns la concluzia ca acest stil de viata nu este scump deloc, din contra daca stii cum sa-ti organizezi meniul care este foarte satios, chiar ajungi sa faci economie. Sanatate!

      Apreciază

Comentariile sunt închise