exctract%20seminte%20de%20gref

Extractul din Seminte de Grapefruit

Extractul din Seminte de Grapefruit este un antibiotic natural si care pe drept este supranumit “cea mai compacta trusa medicala din lume”, fiind util in cel putin 50 de afectiuni. Este compact, deoarece are doar 30 ml (cca. 900 picaturi), iar dozele de administrare sunt mici, de 3-5 picaturi. Este o trusa medicala completa, fiinda va ajuta atunci cand:

– Doriti sa tratati o raceala/gripa/bronsita sau faringita;

– Un ajutor de nadejde in caz de herpes oral;

– Apar diverse afectiuni ale pielii: herpes, candidoza, puncte negre, abcese, acnee, furuncule, seboreea pielii capului, psoriasis, eruptii cutanate;

– Va supara o stomatita, gingivita, paradontoza;

– Va intoxicati cu alimente, aveti diaree, stare de voma sau copilul are helminti, paraziti sori se dezvolta o infectie urinara;

– Doriti sa scadeti nivelul colesterolului sau sa ameliorate ateroscleroza, hipertonie;

– Dezinfectati o taietura, zgarietura sau fructele de la piata;

– Doriri sa obtineti o silueta frumoasa si urmati un curs de curatare si detoxifiere.

– Datorita proprietatilor sale unice, extractul poate substitui un sir de medicamente si preparate cu actiune terapeutica puternica pe care le folosim in tratamentul diferitelor afectiuni.

Toate aceste lucruri, plus inca altele, le poate face Extractul din Seminte de Grapefruit, cu o compozitie optima de 33% concentrate pur de grapefruit (Citridal) si 67% glicerina vegetala pe baza de cocos. Este atat de compact si are o utilizare atat de multipla, incat poate exclude majoritatea medicamentelor pe care le aveti in casa sau in geanta de calatorie. Daca doriti sa-l cumparati, vizitati magazinul online Raw Vegan Mall.

Obţinerea extractului: Extractul din seminţe de grapefruit (ESG) se obţine din seminţele şi membranele uscate ale pulpei de grapefruit care sunt mărunţite până la consistenţa de praf, după care parcurg procesul de distilare. În urma supunerii la temperaturi joase, din masa distilata se obţine praful concentrat pur (aşa-numitul Citridal®) care ulterior este dizolvat în glicerină vegetală (pe bază de cocos) în proporţie de 33% extract la 67% glicerină.

Compoziţie şi proprietăţi: Extractul din seminţe de grapefruit conţine acid ascorbic, vitamine, aminoacizi, acizi graşi, are un conţinut crescut de compuşi polifenoli, in mare parte glicozide şi bioflavonoide (quercetină, hesperidină, rutinoside, naringenina, naringina ş.a.). Aceste substanţe manifestă activitate P-vitaminică, exercită o acţiune regulatoare asupra metabolismului compuşilor lipofili endo- şi exogeni şi acţiune antialergică şi antiinflamatorie, menţin structura, elasticitatea şi penetrabilitatea vaselor sangvine, posedă efect antioxidant.

Acţiune curativă: ESG este deseori numit antibiotic de origine vegetală. Dar, spre deosebire de antibioticele obişnuite care în mod selectiv acţionează doar asupra bacteriilor, extractul exercită o acţiune distrugătoare atât asupra bacteriilor patogene, cât şi asupra diferitor microbi, viruşi şi microorganisme, inclusiv paraziţi şi ciuperci. Bioflavonoidele şi glicozidele din componenţa ESG acţionează în aşa fel încât celulele viruşilor, ciupercilor şi bacteriilor deja nu mai pot percepe aminoacizii care le servesc drept sursă de alimentare şi, în consecinţă, mor.

De asemenea, spre deosebire de antibioticele sintetice, ESG nu provoacă dependenţă, nu este toxic, nu are efecte secundare gen reacţii alergice şi distrugerea microflorei necesare, un fapt extrem de important pentru sănătatea oamenilor. Pe lângă acestea, ESG poate fi folosit cu acelaşi succes la copiii mici şi animale. ESG este eficient în tratamentul tuturor afecţiunilor provocate de microorganisme nocive precum stafilococul, streptococul, salmonella, germeni hemofili, Escherichia, Helicobacter Pylori, chlamidiile, Amoeba histolytica, ciuperci de tip Candida albicans, herpes şi alţi paraziţi şi viruşi.

Bioflavonoidele conţinute în seminţele de grapefruit împiedică depunerea colesterolului si formarea trombelor, fortifică pereţii capilarelor; datorită acestui lucru, administrarea regulată a extractului reţine evoluţia aşa-numitelor „boli ale secolului XXI” precum hipertensiunea arteriala, ateroscleroza, infarctul miocardic etc.

Bioflavonoidul naringina îmbunătăţeşte digestia, intensifică activitatea ficatului şi, corespunzător, normalizează metabolismul substanţelor. Limonena din componeţa ESG contribuie la eliminarea toxinelor din organism.

O cantitate destul de semnificativă de extract din seminţe de grapefruit va ajuta nu doar la prevenirea creşterii tensiunii, ci şi la scăderea acesteia (la fel ca şi estrogenii vegetali) – se comunică în urma efectuării unei cercetări în domeniu la University of Alabama (Birmingham). O astfel de proprietate poate deveni foarte utilă pentru femeile de vârstele medie şi „a treia”, ţinând cont de faptul că acest grup de pacienţi suferă cel mai frecvent de tensiune arterială mărită în legătură cu menopauza survenită.

Indicaţii:

• Profilaxia şi tratamentul la etapă timpurie a infecţiilor bacteriale, virotice şi fungice;

• Afecţiuni respiratorii şi ale organelor ORL: sinuzită acută, faringită, bronşită, otită;

• Herpes, zona Zoster;

• Candidoza pielii, a unghiilor şi a altor zone;

• Afecţiuni ale cavităţii bucale: stomatită, gingivită, paradontoză, parodontită ş.a.;

• Puncte negre, acnee, abces al pielii, furuncule şi carbuncule;

• Seboreea pielii capului; psoriază;

• Diaree, meteorism, helmintiază;

• Erupţii cutanate, urticarie, alergie, erupţii cutanate nespecifice;

• Nivel ridicat de colesterol, hipertensiune arterială, ateroscleroză;

• Profilaxia infarctului miocardic;

• Detoxifierea organismului, inclusiv în cadrul curelor de slăbire;

• În uz casnic – pentru buna păstrare a produselor alimentare; dezinfectare ş.a.m.d.;

• În scopuri cosmetice.

Măsuri de precauţie:

După cum am menţionat mai sus, ESG nu este toxic şi nu are efecte secundare în comparaţie cu, spre exemplu, uleiul din arbore de ceai în cazul administrării interne. Dar ESG este o substanţă foarte concentrată, de aceea trebuie folosită cu mare atenţie.În scopul evitării iritării mucoasei, în nici un caz nu se permite administrarea internă a ESG fără a fi dizolvat în prealabil!

În cazul persoanelor alergice la fructele citrice, extractul poate fi utilizat doar după consultaţia cu medicul specialist.

Administrare externă:

• ESG se aplică în formă nedizolvată doar pe zonele înţepăturilor de insecte, pe veruce sau pe unghiile afectate de micoze (în unele cazuri şi pe zonele traumatismelor pielii, acnee şi coşuri).

• În ce priveşte aplicarea pe mucoase, ESG trebuie folosit doar dizolvat – în apă, glicerină sau ulei vegetal (cel mai bine în ulei de jojoba).

Administrare internă:

• ESG trebuie administrat întotdeauna în formă dizolvată, preferabil în apă sau suc.

• Doza medie pentru administrarea internă: Adulţi – 5-15 picături la 200 ml de apă sau suc, de 2-3 ori pe zi; Copii (3-10 ani) – 2-5 picături la 200 ml de apă sau suc, o dată sau de două ori pe zi.

• Doza nictemerală maximă: 5 picături la 10 kg de greutate corporală în calitate de norma nictemerală (zilnică). În unele cazuri speciale doza poate fi dublată – 1 picătură la 1 kg greutate. 30 ml de ESG conţin circa 900 de picături!

• Durata administrării ESG depinde de maladia pacientului. După dispariţia simptoamelor de bază ale afecţiunii, pentru a ne asigura, este de dorit ca administrarea preparatului să continue încă o săptămână.

• Administrarea internă îndelungată a ESG poate deregla echilibrul microflorei intestinale, motiv pentru care cura de administrarea internă a ESG nu trebuie să depăşească 6 săptămâni, o utilizare internă mai de durată este posibilă doar după consultarea cu medicul specialist.

Prin urmare, extractul din seminţe de grapefruit este un mijloc antiseptic universal şi eficient, care e necesar să fie prezent în fiecare casă şi care poate fi considerat drept „cea mai compactă trusă medicală din lume”.

Mod de administrare şi doze:

În afecţiuni ale căilor respiratorii şi ale organelor ORL:

1. Inflamaţia mucoasei nazale şi a sinusurilor (sinuzită), răceală, gripă, guturai. Se vor dizolva 2-3 picături de ESG în 100 ml de apă fiartă. soluţia obţinută va fi picurată în nas de 2-3 ori pe zi. ATENŢIE! În nici un caz nu se permite picurarea în fosele nazale a extractului nedizolvat!

2. Pneumonie, bronşită, tuse, astm. Se vor dizolva 5-10 de picături în 100-200 ml de apă sau suc şi se vor administra de 2 ori pe zi. În cazul astmului administrarea regulată a ESG trebuie sa dureze minimum 3 luni.

3. Senzaţia de iritaţie în gât, inflamaţia gâtului, a amigdalelor (amigdalită, laringită, faringită). Se vor dizolva 3-5 picături de ESG într-un pahar de apă fiartă caldă şi, cu amestecul rezultat, se va clăti gâtul de 5-7 ori pe zi.

4. Otită. Se vor amesteca 3-5 picături de ESG cu 30 ml de glicerină şi se vor picura în ureche câte 1-2 picături de amestec de 2 ori pe zi sau la necesitate.

 În afecţiuni ale organelor digestive:

1. Infecţii ale tractului gastrointestinal, paraziţi, micoze. Se vor dizolva de la 3 până la 10 picături de ESG într-un pahar cu apă sau suc şi se vor administra zilnic timp de o lună.

2. Ulcer stomacal, ulcer duodenal, arsuri epigastrice (stomacale), gastrită. Deoarece porţiunile afectate de ulcer sunt extrem de sensibile, este de dorit să se înceapă cu doze mici care se vor mări pe parcurs: se vor dizolva de la 3 până la 5 picături de ESG într-un pahar cu apă şi se vor administra de 2-3 ori pe zi înainte de mese. În cazul depistării în organism a bacteriei Helicobacter, tratamentul trebuie continuat timp de nu mai puţin de 2 luni şi să decurgă sub stricta supraveghere din partea medicului.

3. Infecţii intestinale, constipaţii, meteorism, diaree. Se vor dizolva 3-5 picături într-un pahar cu apă şi se vor administra de 2-3 ori pe zi. În calitate de măsură de profilaxie împotriva diareei în timpul călătoriilor, pot fi administrate 3-4 picături de ESG în băutură în timpul fiecărei mese.

4. Dizenterie. În cazul apariţiei dizenteriei, se recomandă cura de tratament de 30 zile. Primele 2 săptămâni: se vor dizolva 5-10 picături de ESG la un pahar cu apă sau suc şi se vor administra o dată pe zi. În a treia săptămână se vor dizolva 15 picături de ESG la un pahar cu apă sau suc şi se vor administra o dată pe zi. În a patra săptămână se vor dizolva 20 picături la un pahar cu apă sau suc şi se vor administra o dată pe zi.

5. Intoxicaţii alimentare. Se vor dizolva 5-10 picături de ESG la un pahar cu apă şi se vor administra de 2-3 ori pe zi.

6. Alergie la produse alimentare. Se dizolvă 3-10 picături la un pahar cu apă şi se administrează de 2-3 ori pe zi

În afecţiuni dermatologice, piele şi mucoasă problematice:

1. Erupţii cutanate, zona Zoster, ihtioză. Se vor dizolva 10 picături de ESG în 2 linguri cu ulei vegetal. Amestecul obţinut se va aplica cu un tampon de vata pe zonele afectate de 2 ori pe zi. În inflamaţiile purulente ale pielii, înainte de aplicare porţiunea afectată a pielii trebuie uscată.

2. Scabie. 20 de picături de ESG se vor amesteca cu o lingură de ulei purtător. Cu amestecul obţinut se va fricţiona toată suprafaţa corpului.

3. Dermatite. 3-5 picături de extract se vor amesteca cu o lingură de ulei purtător. Cu amestecul obţinut se va fricţiona porţiunea afectată de 2-3 ori pe zi.

4. Psoriaza, neurodermită, urticarie. 5 picături de extract se vor amesteca cu o lingură cu ulei de jojoba. Amestecul obţinut va fi aplicat pe pielea iritată.

5. Eczema. 8-10 picături de extract se vor adăuga la 100 ml de apă fiartă răcită, după care vasul-flaconul cu soluţia obţinută va fi bine scuturat. Uscaţi bine porţiunile afectate ale pielii şi umeziţi-le (ungeţi-le) apoi cu soluţia obţinută. Lăsaţi pe 3-5 minute şi spălaţi zona cu apă de temperatura corpului. Ulterior spălaţi bine porţiunile afectate cu o soluţie apoasă foarte slabă cu ESG.

6. Piele problematică (coşuri, acnee, puncte negre). Umeziţi pielea, cu vârfurile degetelor aplicaţi 1-4 picături pe zonele problematice, masaţi, apoi clătiţi cu apă. Nu se recomandă aplicarea ESG pe pielea uscată, în timp ce aplicarea pe pielea umezită trebuie sa nu depăşească 2 minute. În cazul sensibilităţii mărite a pielii, până la aplicarea pe piele extractul trebuie dizolvat în apă. Dacă aţi scurs un coş, dezinfectaţi rana cu o picătură de extract pe degetul umezit.

7. Mătreaţă, afecţiuni ale scalpului pielii, păduchi. Se vor adăuga 5-10 picături de ESG într-o cantitate mică de şampon şi cu amestecul obţinut se va spăla capul. În cazul depistării păduchilor, şamponul (cu adaosul de ESG) va fi lăsat pe pielea capului timp de 30 de minute pentru a acţiona, după care se va clăti cu apă. Procedura se va repeta peste 3 zile.

8. Răni prin tăiere, zgârieturi, excoriaţii. 1 picătură de ESG se va aplica pe degetul umezit şi va fi prelucrat locul traumei.

9. Răni mici pe piele. 3 picături de ESG se vor dizolva într-o lingură de apă – cu soluţia obţinută va fi umezit bandajul (pansamentul).

10. Herpes pe buze, crăpături ale buzelor (cheilită). 4-5 picături de extract se vor dizolva într-o lingură de ulei de jojoba. Cu amestecul obţinut se vor unge buzele de câteva ori pe zi.

11. Veruci. Extractul nedizolvat (1 picătură) va fi aplicat direct pe verucă de 2 ori pe zi.

12. Varice şi ulcere trofice. Se vor dizolva 30 de picături de ESG la 100 ml de apă. Tifonul va fi umezit cu soluţia obţinută şi aplicat apoi pe locul afectat (în cazul absenţei rănilor deschise).

13. Micoze ale pielii şi unghiilor. Zona afectată va fi unsă de câteva ori pe zi cu o soluţie de 10% de extract de ESG (pe apă, ulei sau glicerină) sau cu extractul nedizolvat (se vor picura pe palma umezită 5 picături de ESG).

14. Inflamaţia patului unghiei. 3-4 picături de extract nedizolvat se vor aplica pe locul afectat de 3 ori pe zi cu mişcări precaute de masare. Nu clătiţi. Sau: 5 picături de ESG se vor dizolva într-o lingură de ulei şi amestecul obţinut va fi aplicat pe zona afectată de câteva ori pe zi.

15. Mastită. 8 picături de ESG se vor dizolva într-o lingură cu ulei pentru masaj, sânul va fi uns cu amestecul obţinut.

16. Vaginită, candidoză genitală. 1-3 picături de ESG + 2-3 picături de ulei din arbore de ceai la ¼ litru de apă. Zona afectată va fi prelucrată cu un tampon înmuiat în amestecul obţinut. Sau se vor efectua spălături vaginale cu următoarea soluţie: 2 picături de ESG dizolvate într-un pahar cu apă fiartă caldă.

17. În igiena intimă. 1-2 picături de ESG se aplică pe un şerveţel umed.

18. Transpiraţie abundentă. 20-25 picături de extract + 100 ml de apă se vor turna într-un flacon cu pulverizator. Poate fi folosit în calitate de deodorant. Sau: se vor picura pe palma umezită 2 picături de extract şi se vor unge porţiunile care transpiră cel mai mult (subsuori, tălpile picioarelor).

19. Dermatita de scutec (la sugari). 5 picături de extract se vor dizolva într-o lingură cu ulei de jojoba, cu amestecul obţinut se vor unge cutele naturale ale pielii copilului.

20. Hemoroizi. Băi de şezut: 30-50 de picături de ESG se vor picura în cada cu apă călduţă. Durata unei proceduri: 5 minute.

21. Înţepăturile insectelor. 1 picătură de extract nedizolvat se va aplica pe degetul umezit, după care se va unge locul înţepăturii. În cazul înţepăturii de căpuşă, în prealabil trebuie extrasă căpuşa.

22. Bătături. 10-15 picături de ESG la 5-7 litri de apă. După o astfel de băiţă bătăturile se vor elimina uşor.

Îngrijirea cavităţii bucale:

1. Inflamaţia gingiilor, miros neplăcut din gură. 2-3 picături de ESG se vor dizolva într-un pahar cu apă. Cu soluţia obţinută se va clăti gura timp de 10 secunde o dată sa de două ori pe zi.

2. Carie, paradontopatie. 1-2 picături de ESG se vor aplica pe periuţa de dinţi umezită, se spală dinţii, după care se va clăti cavitatea bucală cu o soluţie de apă şi 10 picături de extract.

3. Infecţia micotică a cavităţii bucale (candidoza bucală) la sugari, copii. 1-2 picături de ESG (în dependenţă de vârstă) se vor dizolva într-un pahar cu apă – în soluţia obţinută va fi înmuiat un tampon cu care se va prelucra cavitatea bucală de 2-3 ori pe zi.

4. Ulcerele aftoase (stomatită aftoasă). 1-3 picături de extract (în dependenţă de gravitatea afecţiunii) se vor dizolva într-un pahar cu apă, cu soluţia obţinută se va clăti cavitatea bucală sau se va prelucra de 2-3 ori pe zi cu un tampon înmuiat în respectiva soluţie.

5. Dezinfectarea periilor de dinţi. 5-10 picături de ESG se vor dizolva în apă, în soluţia obţinută vor fi plasate periile de dinţi pentru 15 min, apoi vor fi clătite cu apă.

Uz casnic:

1. Spălarea podelelor. Se vor dizolva 50 de picături de ESG în 10 litri de apă.

2. Distrugerea mucegaiului de pe pereţi şi pod. 15 picături de extract se dizolvă într-un pahar cu apă, soluţia obţinută va fi pulverizată pe regiunile corespunzătoare.

3. Dezinfectarea spaţiilor. Se vor adăuga 20 de picături de ESG la 1 litru de lichid pentru curăţare sau detergent folosit.

4. Curăţarea covoarelor. 20 de picături de ESG se vor dizolva într-un litru de apă. Cu soluţia obţinută se va curăţa covorul.

5. Eliminarea mirosului neplăcut în spaţii închise (WC-uri ş.a.). Se vor picura pe teracotă câteva picături de extract.

6. Dezinfectarea (spălarea) produselor alimentare (fructe, legume, carne, peşte, ouă etc.). Se vor dizolva 20 de picături de extract într-un litru de apă.

7. Dezinfectarea veselei (inclusiv a veselei pentru copii) şi accesoriilor pentru bucătărie. Se vor dizolva 20 de picături de extract într-un litru de apă.

8. Extinderea termenului de păstrare a produselor alimentare. Se vor dizolva 20 de picături de extract într-un litru de apă. În soluţia obţinută va fi plasat produsul alimentar necesar pentru câteva minute. Termenul de păstrare se va extinde de 4-5 ori.

9. Clătirea rufelor. Se vor picura 20 de picături de ESG în apa destinată clătirii rufelor.

10. Prelucrarea plantelor (lupta cu insectele dăunătoare, mucegaiul etc.). Se vor dizolva 30 de picături de extract în 0.5 – 1 litru de apă. Soluţia obţinută va fi pulverizată pe porţiunea corespunzătoare.

11. Dezinfectarea apei. Se vor folosi 10 picături de extract la 1 litru de apă.

12. Dezinfectarea bazinelor cu apă. Se vor folosi 20 ml de extract la 100 litri de apă.

13. Extinderea termenului de păstrare a produselor cosmetice şi igienice. Se va picura 1 picătură de extract în cremă, gel, şampon etc.

Textul a fost preluat in intregime de la Vivasan.

7 păreri la “Extractul din Seminte de Grapefruit”

 1. Buna ziua,

  Cum pot administra acest extract unui copil de 1 an si jumatate, 12 kg, infectat cu Salmonella, care nu a raspuns la antibioticul la care antibiograma spunea ca e sensibil?

  multumesc

  Like

 2. eu folosesc (pentru dureri de gât) ESG de mai bine de 5 ani, dar tocmai am citit o informatie care m-a pus pe gânduri. Se pare că ca proprietatile bactericide i-ar fi conferite nu de extractul din seminte de grapefruit ci doar de produsele de sinteza care sunt adaugate sa-l conserve (triclosan, metil paraben etc)

  articolul care dupa parerea mea pare serios: http://www.jydionne.com/lextrait-de-pepin-de-
  pamplemousse-est-il-un-bon-antimicrobien/

  Sincer eu nu stiu ce sa mai cred pentru ca in general toate informațiile sunt controversate…

  Like

  1. Alina draga,

   Crezi pe cine doresti. Eu stiu de ani de zile ca este cel mai bun de pe piata si multi incearca sa-l blameze, fiindca este prea bun si cu banii aia mai bine ne-am cumpara medicamente. La noi a functionat si a facut minuni intotdeauna in cazuri in care antibioticul nu mai dadea nici un randament. Sanatate!

   Like

   1. In cazul asta aleg sa te cred pe tine pentru ca l-ai folosit si daca spui ca a facut minuni ma gandesc doar ca studiile alea se refera doar la diverse tipuri de extract de samburi, adica cele ajutate de conservanti. Concluzia e ca o sa-l incerc pe cel de la vivasan. Multumesc mult pentru raspuns si pentru toate lucrurile minunate pe care ni le impartasesti si noua :).

    Like

 3. Buna Ligia,
  Am o fetita de 5 ani care are o sinuzita f urata.De 2 ani ne chinuim cu tot felul de antibiotice si picaturi ptr nas insa toate in zadar deoarece la cateva zile dupa ce incheiem tratamentul simptomele reapar si o luam de la capat .Am luat acest extract de pe Raw Vegan Mall ,insa am o nelamurire in ceea ce priveste administrarea in sensul sa nu specifica cate picaturi de solutie(100 ml apa fiarta si 3 picaturi de ESG) se pun in nas,si cat timp poate fi administrata?Si daca ESG poate fi administrat concomitent cu alte medicamente?

  Like

  1. Mirela, iti trimit pe privat un mesaj cu datele de contact ale d-nei doctor Laur, specialist Vivasan care te va ajuta si te va indruma cum sa faci. Cu bine!

   Like

Comentariile sunt închise.