Emisiunea "Ligia's Kitchen" · Retete fara foc

Ligia’s Kitchen: Capsuni si frisca

Episodul 31 al show-ului Ligia’s Kitchen va aduce o reteta simpla dar delicioasa peste masura!

Capsuni si frisca

  • Porții: 2-3
  • Dificultate: easy
  • Imprimare

Ingrediente:

  • 500 g caju sau doar 250 g
  • 500 g capsuni feliate
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 50 g indulcitor natural raw
  • 300 ml apa apa filtrata

Instructiuni:

Toate ingredientele cu exceptia capsunilor feliate se blenduiesc pana devin o crema fina, precum frisca. Se poate adauga optional unt de cocos sau esenta de vanilie. Intr-o cupa se alterneaza straturi de capsuni feliate si frisca. Desertul se consuma imediat. Daca v-a mai ramas frisca, aceasta se poate pastra intr-un recipient de sticla la frigider, timp de 7-8h.
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile, va invit sa achizitionati cele 8 carti tiparite pe care le-am scris pana in prezent, care pot fi gasite in majoritatea librariile din tara, la Raw Vegan Mall cu autograf, in supermarket-uri si la toate librariile mari online, precum eMagLibris, Carturesti etc. Cartile pot fi livrate si international de catre magazinul Carturesti.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

18 gânduri despre „Ligia’s Kitchen: Capsuni si frisca

    1. Ioana, sa stii ca nici eu nu suport mirosul caju-ului (parca e lapte de capra 😦 insa poti incerca samburi de floarea soarelui, migdale, macadamia dar nu nuci romanesti fiindca va iesi o frisca amaruie.

      Apreciază

  1. Spune-mi sincer,cat te tine pe tine cantitatea aceasta?.Mi se pare ca e prea multa miere.Incearca stevia sau nu prea-ti place?.

    Apreciază

    1. Noi mancam foarte, foarte putin desert si niciodata dulce cum mananca toata lumea. Am folosit cantitatea aceea de miere , fiindca mierea noastra este fina si nu are concentratie mare de dulceata ca mierea topita din comert.

      Cantitatea pe care am facut-o, eu si Raoul am mancat-o in doua etape findca era prea mult pentru noi. Legat de extrasul de stevia, nu il suport deloc. Mierea pentru noi este cea mai buna solutie, mai ales ca este raw (netopita si iar topita) si pe deasupra cat de apropiata de bio. Am mai folosit siropul de orez, de agave, pasta de curmale, mesquite insa mierea mi se pare cea mai ieftina solutie.

      Apreciază

  2. Delicioasa reteta!
    Ligia, te rog, mai posteaza retete pe baza de capsuni. Imi plac f.f.f. mult.
    Poate o inghetata?

    Apreciază

  3. o reteta grozava , am folosit macademia raw si a iesit o frisca pe masura , multumesc Ligia , multa sanatate si spor la cat mai multe retete, chiar daca locuiesc departe (in USA) , SITUL TAU ESTE BIBLIA NOASTRA la capitolul nutritie. Love, Daniela H.

    Apreciază

  4. Foarte bun! Am adaugat unt de cocos si frisca are o aroma fina de cocos care merge foarte bine cu capsunile. Si inca ceva : aceeasi reteta cu zmeura si fara cocos… mmmmm….Multumesc Ligia!

    Apreciază

    1. Fiecare decide pentru el ce este vegan friendly sau nu.Iar referitor la agave si maple syrup, fa o cautare amanuntita si vei vedea ca nu sunt atat de sanatoase precum se spune. Sunt trecute prin multe procedee de purificare si procesare si ajung sa fie mai rele decat zaharul.

      Apreciază

  5. fata draga mi am cumparat magimix 4200 am dat o gramada de bani dar frisca asa fina nu mi a iesit este doar maruntit..nu am stiut sa fac alegerea …rasnita de cafea s a stricat si ea din cauza migdalelor ….si eu ….la inceput …nepriceputa am facut multe gafe ..dar sa sti ca nu ma las batuta numai te rog sa mi spui de ce am nevoie ca acel caju sau alte seminte sa iasa asa fine…..m am gandit sa ma duc maine sa cumpar dar nu stiu ce …..te rog ajuta ma !

    Apreciază

    1. Pai ala e robot, ai nevoie de un blender si daca vrei performanta, Vitamix sau Blendtec, altceva nu scoate frisca fina. Poti folosi alt blender peste 1000W insa trebuie sa mixexi pana se arde blenderul ca sa-ti iasa foarte fina, adica fara urma de nuca.

      Apreciază

Comentariile sunt închise