Alimentatia raw vegana · Ingrijirea sanatatii

Migdalele, sursa bogata de calciu

Nucile in general au un beneficiu nemasurat in pastrarea sanatatii inimii si de aceea trebuie sa le oferim atentia meritata. Migdalele au un continut mare calciu si de magneziu, vitamina E si antioxidanti avand capacitate ridicata de a lupta impotriva cancerului. 12 migdale/zi scad vizibil colesterolul si daca tot vorbim de colesterol, ciupercile crude, spalate foarte bine si adaugate in salate sub forma de felii au aceeasi proprietate de a miscora colesterolul. Vi se pare ciudat, insa sunt superbe la gust si de aceea in salatele americane veti gasi ciuperci crude de orice fel.

Sursa de migdale este cea mai importanta, fiindca in comert prin lege, toate semintele si nucile sunt pasteurizate. Noi luam de la Elena Dumitrescu, care ni le trimite din Spania si costa cam 60 lei kg, plus transportul inclus. E chiar mai ieftin ca in orice alt magazin si nu sunt nici radiate sau pasteurizate. Aici o puteti gasi pe Elena si discutati cu ea detaliile necesare. Veti descoperi si alte bunatati, cum ar fi uleiul de masline pur, nefiltrat din propria ei livada sau maslinele fara cianura, cat si multe altele.

Colesterolul ridicat este de multe ori o masura a corpului de a se apara impotriva deshidratarii, asa ca mare grija. Consumati corect apa (1 pahar de apa aproape la fiecare ora), timp de 21 de zile si veti vedea o diferenta majora in nivelul colesterolului. Cititi mai multe despre asta aici.

Nu uitati ca pe langa proteinele si importantele minerale ca magneziu, fosfor si zinc, mai beneficiem si de o portie superba de calciu. Da, 20 migdale/zi sunt echivalentul unui sfert de pahar mare de lapte. Este bine de stiut ca doza de calciu recomandata zilnic este de  525 mg. Cititi mai mult daca doriti.

Din migdale inmuiate peste noapte puteti face un delicios unt amestecat doar cu sare si macinat foarte bine. Multe retete, precum lapte, branza, frisca, pateuri sau feluri de mancare care includ migdale sau nuci, sunt postate pe acest website in Cartea de Bucate Online.

Ca informati bine de retinut, pe 100g migdale vom beneficia de urmatoarele:

  • Proteine 20.8%
  • Grasimi – 58.9%
  • Fibre – 1.7%
  • Minerale – 2.9%
  • Carbohidrati – 10.5%
  • Calcium – 230 mg
  • Fosfor- 490 mg
  • Fier – 4.5 mg
  • Niacin – 4.4 mg
  • Mici cantitati din complexul de vit. B

Sa vedem cum ne pot ajuta aceste neisemnate nuci in cateva boli. Sursa de inspiratie o puteti gasi aiciImage used is public domain and is obtained from Wikipedia.

Mandel_Gr_99[1]

„Laptele de migdale este cel mai folositor tonic. Prin simpla amestecare in blender a unei maini bune de migdale inmuiate sau nu, putina miere sau cateva curmale si o banana, ne putem bucura de un deliciu de bautara care va inlocui cu succes laptele plin de colesterol. Grasimile din migdale sunt in forma nesaturata si in plus contine 11 g de acizi grasi – linolenic acid/100 g.

Migdalele maresc hemoglobina, parte din sange care e responsabila cu transportul de oxigen. Formeaza de asemenea noi celule in sange, ajuta si regleaza ficatul, inima, creierul si nervii sa functioneze intr-un mod normal. Tonifica corpul, prelungeste viata si energizeaza creierul.

Indeparteaza astmul, bronhita si tusea prin doar amestecarea a 10 -15 picaturi de ghimbir, zeama de lamaie si o lingura de ulei de midale pentru 15 zile, o data sau de doua ori pe zi depinzand de gravitatea boli.

Laptele de migdale amestecat cu putin sofran este o sursa de energie atat pentru femeile insarcinate cat si pentru bebelusii lor[…]”

„Migdale, dupa un studiu recent facut la Washington, pe langa proprietatea de a micsora colesterolul pot sa imbunatateasca si sanatatea digestiva”. Sursa de inspiratie.

Suntem sfatuiti ca in loc obisnuitele noastre snack-uri nesanatoase, sa ne facem obiceiul sa consumam migdale in schimb, care actioneaza similar cu tratamentul medicamentos impotriva atat a colesterolului cat si a celor enumerate mai sus. Cititi un alt articol care sustine aceasta. Link

31 de gânduri despre „Migdalele, sursa bogata de calciu

        1. Exista la piata migdale romanesti sau dati sfoara in tara si gasiti fiindca sunt atatia producatori care vand chiar si online migdale romanesti.In Ardeal se gasesc foarte des la piata, trebuie doar sa-i cautam bine si sa-i intrebam pe oameni daca cunosc persoane care au de vanzare.

          Apreciază

  1. Buna ziua!
    Ce puteti sa-mi spuneti despre laptele de migdale pentru bebelusi ?daca numai este alimentat natural este suficient sa inlocuiesti laptele de mama cu cel de migdale sau soia?
    Multumesc pentru timpul acordat!

    Cu respect,
    Alina

    Apreciază

    1. Laptele de mama poate fi inlocuit doar cu lapte de mama 🙂 Daca aveti lapte la san, continuati sa alaptati si doar in cazul in care acesta scade sau nu mai este din diverse motive puteti sa dati bebelusului dvs. lapte de migdale inmuiate. Eu am oferit bebelusului meu de la 8-9 luni lapte de mei, migdale ca si compltare pe langa lapte de la san pentru ca nu aveam suficient eliminand din dieta lui pentru totdeauna laptele praf 🙂

      Apreciază

  2. Eu am o nelamurire: cum sunt bune migdalele impotriva colesterolului cand au continut cam ridicat in grasimi?

    Apreciază

    1. Dana, nucile si semintele neprajite sunt recomandate pentru mentinerea unei inimi sanatoase deoarece contin grasimi nesaturate (bune). In contrast, produsele animale contin grasimi saturate care pot fi considerate periculoase pentru sanatatea noastra.

      Apreciază

  3. Ok, am inteles si multumesc mult ptr raspuns. Mai am o intrebare….eu migdalele le cumpar crude si la bag la cuptor 20 min, e vreo problema? Cand fac lapte din migdale le folosesc crude dar sa le mananc prefer sa fie putin bagate la cuptor.

    Apreciază

    1. Dana, daca le bagi la cuptor elimini tot ce e bun din ele si e ca si cum ai manca orice mancare care te ingrasa (chiar foarte mult ingrasa semintele si nucile rumenite chiar si la cuptor).

      Apreciază

  4. Multumesc mult ptr raspuns Ligia, azi am mancat crude si pot sa zic ca sunt la fel de bune…..deci de azi inainte nu le voi mai consuma „rumenite” :). Imi place tare mult blogul tau, citesc in fiecare dimineata si am incercat multe retete recomandate de tine, sunt delicioase.

    Apreciază

  5. Buna seara,
    cred ca ar fi util – mie, sigur! – un ghid de folosire a migdalelor.
    Ma refer, mai exact, la ceea ce americanii numesc soaking & roasting almonds.
    Procesul de soaking l-am inteles. La roasting m-am impotmolit.
    Ce fac cu migdalele soaked? Cum le ususc, cat, unde le pot pastra?
    daca le las pur si simplu, dupa cateva zile se altereaza, prind un mucegai care te dermina sa le arunci 🙂
    A, si inca o intrebare: e foarte important ca migdalele sa fie bio&raw? Ce sursa buna de achizitionare a acestora am avea la dispozitie?
    Multumesc!!!

    Apreciază

  6. ligia…in ardeal unde sunt producatori de migdale?cunosti pe cineva de unde as putea cumpara?

    Apreciază

    1. In Ardeal nu sunt producatori de migdale fiindca e foarte rece si mor. Vezi acest site, dar din pacate vinde migdale romanesti doar la cantitate mare (100kg).

      Apreciază

  7. Ligia…e adevarat ca migdalele romanesti mai sunt unele si amare si ca sunt toxice cele amare?
    tu de unde iti cumperi migdale?

    Apreciază

    1. Nu este adevarat. In orice cantitate de migdale cumparata din orice tara exista atat migdale bune cat si unele putin amarui. Cele amare nu sunt toxice, important e sa nu fie mucegaite sau rancede. Noi ne-am cumparat de ani de zile cantitati mari de nuci si seminte raw si organice din alte tari, de la surse super sigure.

      Apreciază

  8. tu spui ca avem nevoi de doar 525 mg calciu /zi dar peste tot in pe unde citesc se spune ca nevoia zilnica este dubla .. adica de 1000 chiar si 1200 mg .. am citit .. pana la urma cum e ?chiar nu stiu ce sa cred in privinta asta si tot timpul sunt paranoica/stresata ca poate nu imi iau necesarul zilnic de calciu si mg prin alimentatie ..

    Apreciază

    1. Multe surse exagereaza fiindca de multe ori corpul nostru are nevoie de mai putin decat spun gurile specialistilor. Oricum dupa un studiu nou (2013), nu calciul este cel care ajuta la construirea si mentinerea sistemului osos ci siliciu in combinatie cu fosforul si magneziu. Urmeaza o postare in sensul acesta. Cu bine!

      Apreciază

  9. adresa site ului la care faci trimitere ,despre calciu .. a fost retrasa . deci nu mai poate fi accesata .. din pacate ..

    Apreciază

Comentariile sunt închise