Ingrijirea sanatatii

Infectiile de tract urinar

Update: Postarea a fost scrisa in 2006, dar reinoita in decursul anilor cu remedii actuale. Ultima updatare a fost in 2017.

Infectiile urinare fac tot mai multe victime, printre copii si adulti, femei si barbati. Nu la toata lumea functioneaza acelasi remediu, de aceea, trebuie sa incercati mai multe variante pana gasiti ceva ce functioneaza si la voi.

Care ar fi cauzele?

  • Pietrele la rinichi sau mai rau, infectiile urinare repetate, care devin cronice si care determina formarea pietrelor la rinichi.
  • E-coli este una dintre cele mai comune cauze, de aceea trebuie identificata cauza prima data. Contaminarea cu E-coli este datorata consumului de lactate si oua, sau a produselor vegetale stropite cu macerate pe baza de fecale de pasari sau animale ori doar fecale putrezite, in care rezista si traieste E-coli fara probleme.
  • Intervine dupa sex, daca nu este o igiena corecta si daca nu se urineaza inainte si dupa.
  • Intervine din cauza igienei incorecte (vedeti mai jos detalii).
  • Infectiile mai intervin chiar si cand copilasii sau adultii nu merg la toaleta la timp si, „se tin”. Corpul stie exact cant trebuie sa se goleasca de toxine, altfel nu ar da alarma 🙂
  • Datorita chimicalelor regasite in haine, dar si din detergentii convetionali. AICI si AICI gasiti detalii.
  • Din cauza folosiri lenjeriei sintetice in locul celei de bumbac.

Ce s-ar putea face?

  • in igiena intima trebuie folosite doar produse naturale
  • igiena locala inainte de actul sexual si dupa
  • urinare inainte si dupa actul sexual
  • cand simtiti nevoie sa mergeti la toaleta, nu amanati
  • evitarea dusurilor interne/spray-urilor, servetelelor parfumate/deodorantelor intime bogate doar in parabeni si tone de chimicale
  • evitarea bailor fierbinti sau a bailor cu spuma (chiar si la copii mici, fiindca vor fi predispusi pe viitor la infectii urinare)
  • purtare doar a unei lenjerii de bumbac, de preferat alba fara coloranti artificiali si nealbita cu clor din fabrica
  • evitarea lenjeriei si a pantalonilor mulati si incomozi
  • costumul de baie ud se va indeparta cat de repede posibil
  • hartia igienica folosita sa fie cat mai putin procesata (nealbita), iar genul de hartie pufoasa (care e plina de scame la scuturare), se va evita pe cat posibil. Sfatul acesta mi-a fost dat de un medic, cu o extraordinara experienta si bagaj de cunostinte remarcabil. Se va sterge zona, din fata spre spate, nicidoata invers pentru a evita trasportul nedorit al bacteriilor.
  • Evitati folosirea absorbantelor zilnice fiindca nu lasa organele genitale sa respire si le predispune la infectii de orice fel. Pentru menstruatie folositi absorbante naturale din bumbac nealbit, nu tampoane. Presupun ca ati auzit de absorbantele din bumbac precum Naty, Natracare sau altele.
  • Infectiile urinare atat la adulti cat si la copii, sunt asociate cu infectia cu E-coli. Se recomanda renuntarea la tot ce inseamna sursa de E-coli: legumele si fructele crescute cu ingrasamant provenit de la vaci sau gaini – surse majore de E-coli care nu se distrug prin fermentarea fecalelor si se transmit la legume. Trebuie sa se elimine lactatele si ouale, alte surse majore de E-coli si daca se consuma produse animale, sa fie foarte bine gatite cu toate ca daca exista in ele E-coli, aceasta de multe ori rezista la temperaturi mari de gatire. Si o ultima masura, igienizarea si dezinfectarea tocatoarelor, ustensilelor, prosoapelor de bucatarie care vin in contact cu carnea cruda de la orice animal. Acesta se face cu peroxid, apa oxigenata, apa cu otet si bicarbonat, zeama de lamaie sau ideal Scallo-P etc.

Ce remedii naturale exista?

  • Cateva plante care sunt recomandate de acest site in cazuri de urgenta.
  • AICI gasiti o lista cu antibioticele naturale care ar putea ajuta in cazul unor infectii.
  • Shatavari Root, radacina de asparagus este renumita pentru proprietatea de a intarii in timp sistemul imunitar, pentru scaderea radicala a colesterolului si impotriva infectiilor in special de tract urinar. Este un bun luptator contra stresului, si reduce simptomele menopauzei. Femeile din Asia incep administrarea preventiva inca din pubertate si continue in fiecare zi pentru tot restul vietii lor. Infectii de tract urinar si simptomele menopauzei nici nu sunt cunoscute in partea aceea de lume.
  • Gentiana si Strugurii Ursului, amandoua contin proprietati antibacteriale. Se consuma 2, 3 cani de ceai zilnic, cat si comprimate pentru a preveni infectia. Mare atentie ca tratamentul se va intrerupe dupa o luna, deoarece poate afecta pielea corpului daca se consuma mai mult de o luna.
  • Eu va mai recomand cu caldura si „Pufulita” de la Favisan. Nu sunt scumpe, ceva in jurul sumei de 6 lei. Sunt foarte bune si actioneaza rapid si ajuta si la sanatatea organelor genitale feminine.  Comprimatele au capacitati de detoxifiere a ficatului, promovand digestia si detoxificarea corpului. Se va face o cura de cel putin o saptamana.
  • Argila Algo este de asemenea un remediu exceptional.
  • Argintul coloidal ionic face minuni, luat zilnic in doza de 10 ml si tinut obligatoriu 5 minute in gura, pentru o absorbtie mai buna.
  • Consumul mare zilnic de vitamina C pudra si AICI gasiti produsul folosit de noi, cat si de patrunjel, lamaia bio si neradiata, care devine alcalina in corp nu portocale sau alte fructe acide, fructe coapte complet si proaspat culese, fructe de padure etc.

Am gasit de curand (2010), un articol in Formula As, extrem de important. Luati-va timp va rog si cititi-l prima data. Articolul este aici si chiar daca va bombardez cu articole, si acesta este foarte interesant.

Am sa prezint mai jos cateva produse, nu le laud, ci spun doar ca ajuta la nevoie insotite de cate 1-2 l de apa filtrata/zi.

1. Odata de ciuda si de nervi, am baut in decurs de o ora, 3 litrii de apa.

2. Chiar acum mi-am adus aminte de superba baia fierbinte cu sare multa la picioare. Calmeaza durerile pe loc, iar o baie de sezut cu Coada Calului (se sta cel putin 10 min) are un efect si mai eficient.

La o cistita cronica medicii recomanda analiza urinei, identificarea bacteriei si spun ei ca trebuie neaparat tratata cu antibiotic adecvat. Ca antibiotice ei recomanda de obicei, Ciprofloxacin sau Ciprinol, Norfloxacin sau Nolicin, Cefuroxim sau Keflex, Ampicilina sau Amoxicilina, Tetraciclina, Fenazoperidina. Notati ca bacteriile sunt de multe feluri iar unii medici prescriu acelasi tratament de antibiotice la toate infectiile, ceea ce reprezinta cea mai mare greseala. Se mai intampla ca unele bacterii sa aiba rezistenta la unumite antibiotice si sa le luati cate 6 luni sau mai mult si sa nu se intample nimic, decat sa aveti flora microbiana distrusa. Asa cum am zis, eu am luat in 2004 antibiotice 6 luni de zile si nu m-a ajutat la nimic ci din contra mai mult rau mi-a facut decat bine.

Daca luati antibiotice, nu acceptati sa le luati 6-12 luni, fiindca flora bacteriana va fi complet distrusa si veti deveni si mai sensibili la infectii urinare si la alte boli. Daca totusi trebuie sa luati antibiotic, imediat dupa ce terminati tratamentul, luati probiotice de provenienta vegetala sau naturala precum ar fi capsulele vegane, muraturile cu sare proaspete, nu cele lasate luni de zile care sunt acide si nu sunt probiotice, kombucha, kefirul de apa, borsul etc. Daca luati probioticele in timpul tratamentului, antibioticele le vor omori, asa ca ideal este dupa ce s-a terminat tratamentul. AICI gasiti o lista cu probiotice de calitate.

Mai jos se afla link-uri de la cateva articole foarte documentate si foarte de folos despre infectiile urinare. Aflati cate feluri de infectii ale tractului urinar exista, ce putem face pentru prevenire si tratament, in ce consta o analiza si care sunt medicametele cele mai eficiente.Primul articol cat si cel de al doilea.

42 de gânduri despre „Infectiile de tract urinar

  1. Merisoarele,perele,afinele ca atare sau uscate si macerate la rece.Infuzie din 100 grame frunze proaspete de par netratat cu pesticide si bine spalate inainte de folosire sau 25 grame de frunze uscate la 1 litru de apa,cantitate care se bea in cursul unei zile.

    Apreciază

  2. Foarte bine documentat articolul. Eu sufar de infectii urinare repetate inca din copilarie cand nu-i spuneam mamei si sufeream in tacere. Cand am crescut un pic mai mare am inceput sa ma documentez singura si faceam bai de sezut cu coada calului si coada soricelului culese de mine de pe camp. Nu am luat niciodata antibiotice pentru asta, o singura data am luat urinal pentru ca ma ustura ingrozitor si intr-adevar, mi-a trecut foarte repede. O cauza moderna a infectiilor urinare mai sunt si absorbantele igienice zilnice pe care le folosim in nestire uneori si nu intotdeauna de cea mai buna calitate. Subscriu la ce ai spus cu lenjeria intima din bumbac alba, cu pantalonii stramti si cu lotiunile intime de spalare. Cred ca apa ar trebui sa fie suficienta si eventual un ceai de coada soricelului dar numai extern.

    Apreciază

    1. @Laura Frunza: cam pe unde ti se pare tie ca articolul asta e bine documentat? Nu exista nici o referinta stiintifica, numai pareri personale.

      Apreciază

  3. Am avut si eu infectii urinare repetate! Mi -am distrus stomacul si alte complicati, plus ca am facut alergie pe piele de la ciprinol. Mi- am jurat ca nu voi lua antibiotice! Ultima data am luat si inca iau constant, propolis care este efectiv o minune a naturii, si care vindeca corpul de infectii micotice sau bacteriene. Am avut si o afta mare in gura care in maxim 2 saptamanii a cedat cu propolisul iubit. Baietelul meu de 2 ani si 1 luna, i am administrat numai propolis la infectiile din gat si niciodata nu i -am administrat antibiotic, spre mirarea celor de la gradinita. Sanatate si sa multumim lui Dumnezeu ca ne a dat remedii naturale, minunate, de care uitam si apelam la antibiotice 😦

    Apreciază

    1. Gabriela, cat propolis iei si sub ce forma? Eu am avut de 6 ori infectie urinara in ultimul an si m-am saturat de antibiotice! Multumesc anticipat!

      Apreciază

  4. Foooarte bun articolul! Si util! O sa incerc sa-ti urmez sfaturile. Si sper ca intr-o zi sa-mi iau si eu ionizator… Totusi este posibil sa avem nisip sau pietre la rinichi si sa nu se vada la ecograf? Eu am facut eco acum 3 luni si nu am nimic. Te pup!

    Apreciază

    1. Multumesc Izabela! Sper ca iti va ajuta! In privinta pietrelor la rinichi, daca sunt prea mici nu se vad. Te pup si eu si ne vedem la sfarsitul lui septembrie.

      Apreciază

  5. Pe langa filtrul cu ionizare folositi in paralel si filtru cu osmoza inversa? Ce modele folositi?

    Apreciază

    1. Am folosit ani de zile cel cu osmoza inversa si pe drept cuvant, apa lui este apa moarta si fara nici o valoare pentru corpurile noastre. Nici nu vreau sa mai aud de el. Ca ionizator folosim acest model insa se afla si modele mai ieftine care se pot cumpara in rate. Numai bine!

      Apreciază

  6. Foarte bine spus! Si eu, din documentarile facute, am aflat despre IAF(Infectia Alergica la Femei) si totodata despre principala cauza a acestei infectii – absorbantele pt igiena intime si lenjeria intima care contine plastic. Cum in ziua de azi mai greu gasesti lenjerie intime din bumbac 100%, am rezolvat problema cu absorbante naturale, in speta cu cele de la Natracare.
    Mai jos dau cateva informatii documentate despre aceste absorbante si de ce sunt mai bune decat altele:

    „TOATE PRODUSELE NATRACARE:

    – sunt in totalitate fara clor – inalbirea cu ajutorul clorului genereaza un produs secundar numit dioxina care are un impact extrem de nociv asupra organismului. Dioxina este cunoscuta ca o substanta cancerigena.
    – nu sunt testate pe animale
    – sunt biodegradabile (in proportie de 95% pana la 100%)
    – nu contin materiale platice, substante super absorbante din poliacrilat, produse derivate din petrol, ingrediente sintetice sau parfumuri.

    CE ESTE IAF SI CUM NE PUTEM PROTEJA?

    IAF (Infectia Alergica la Femei) este o afectiune persistenta care nu rapunde la tratamentele conventionale pentru candidoza.Simptomele pot fi similare celor ale candidozei, dar spre deosebire de aceasta, nu este o infectie fungica. Simptomele pot fi: arsuri, usturimi, mancarimi, scurgeri albe. Ea este generata de o reactie, deseori datorata contactului pielii cu materiale sintetice sau cu chimicalele aflate in majoritatea produselor pt igiena intima obisnuite. Aceste simptome pot fi ameliorate si, pe termen lung, rezolvate prin folosirea exclusiva a produselor pt igiena intima, gen Natracare.

    NATRACARE NU FOLOSESTE POLIACRILAT DEOARECE:

    Absorbantele, protej-slipurile, tampoanele interne si scutecele de copii, conventionale, precum si cateva marci „asa zise naturale”, folosesc poliacrilat pentru a creste capacitatea de absorbtie a produselor lor.

    Materialele super absorbante sunt imprastiate intr-un strat moale sau sunt incorporate intr-un strat air-laid comprimat care contine fibra moale, latex, adezivi acrilici si alte tipuri de adezivi.

    In afara de aspectele privind impactul asupra mediului, s-au realizat studii care indica faptul ca vaporii eliberati de particulele saturate din poliacrilat super absorbant cauzeaza iritarea pielii, iar in cazul bebelusilor pot contribui la declansarea astmului.

    Natracare NU foloseste poliacrilat, ci un material biodegradabil si non alergic fabricat din amidon.”

    Apreciază

  7. Draga Ligia. De doua luni am devenit vegetariana si tot accesez site-ul tau pt retete, sfaturi si am dat peste acest articol in care spui ca de la 24 ani ai infectii repetate. Acelasi lucru mi s-a intamplat si mie cam de la aceeasi varsta, insa in ultimii 2 ani nu am mai avut. Acum de cand am devenit vegetariana, nu stiu daca are vreo legatura, mi s-a intamplat de 2 ori in cele 2 luni. Am vrut sa te intreb daca ai mai avut infectii de cand mananci vegetarian si ce din alimentatie ar trebui sa elimin neaparat.

    Apreciază

    1. Delia draga, din 2011 n-am mai avut probleme decat foarte rar (de doua, trei ori pe an) ceea ce mi se pare miraculos. Eu cum mananc si acum un procent mai mare de mancare vegana gatita (fara produse animale de nici un fel), fac cate o infectie si cred din tot sufletul ca mancarea gatita acida, are legatura cu mentinerea mediului acid din vezica care provoaca infectia.

      Apreciază

  8. Buna, Ligia! Te rog mult sa imi spui unde pot gasi Shatavari Root. Nu am gasit nicaieriin Romania, nici macar la Raw Vegan Mall.
    Multumesc.

    Apreciază

  9. Ligia, ce ionizator de apa poti sa imi recomanzi? Daca se poate si la un pret accesibil. Multumesc, Denisa

    Apreciază

    1. Ioana, nu pot recomanda un model anume. Toate fac cam acelasi lucru si difera decat numarul de placi sau capacitatile tehnice ale fiecaruia. Modelele coreene sunt cele mai bune si pot fi intre 1000-8000 lei, depinde de bugetul si economiile fiecaruia.

      Apreciază

  10. Si eu m-am confruntat cu infectii urinare (la mine erau cu E coli) timp de vreo 3 ani. Si in tot acest timp cred ca am luat toate antibioticele posibile. Pana anul acesta cand, in vara am avut un nou episod. Mi-am jurat ca nu mai iau niciun anibiotic si ca nu mai dau banii la niciun doctor care, oricum, in afara de un nume de antibiotic nu stia sa-mi spuna altceva. Imi recomandase cineva ulei volatil de ienupar. Am zis sa incerc desi cu slabe sperente. Si, spre uimirea mea m-am vindecat! Nu-mi venea sa cred ca a reusit o planta ce nu au reusit zeci de antibiotice dar asa a fost. Trebuie rabdare pentru ca nu trec simptomele a doua zi (ca in cazul atibioticelor) dar dupa 2, 3 zile dispar. Si eu de atunci (din iunie) nu am mai avut probleme serioase (respectand totodata si regulile de igiena mentionate de Ligia). Daca au mai aparut senzatii usoare am facut o cura de vreo saptamana, doua cu tinctura de merisor si niste pastilute homeopate si au trecut.

    Apreciază

  11. Pentru infectiile urinare e foarte eficienta argila algo, in doze mai mari. Interesant ce spui despre apa, am trimis si la niste prietene cu probleme de genul asta. Eu mi-am luat deocamdata un filtru Gav care restructureaza apa.

    Apreciază

    1. La mine toate remediile simple nu au functionat niciodata, fiindca era prea severa infectia. In ultimii ani din cauza schimbarii drastice a alimentatiei, fac foarte rar – odata sau de doua ori pe an, ceea ce e normal.

      Apreciază

      1. Ligia , spune mi te rog care era starea vezicii tale ? Iti erau peretii ingrosati ( adica bacteriile si au facut culcus in vezica ) ? Mie imi e ingrosata vezica – asa se vede la ecograf , am infectie cronica , si vor sa mi faca uretrocistoscopie si timp de o saptamana de doua ori pe zi instilatii vezicale cu nitrat de argint. Iti dai seama ca daca ar fi alte sanse as vrea sa le ocolesc pe astea . Problema e ca nu cedeaza infectia mea nicicum de 2 luni jumate ma chinui. Sunt curioasa de ce mi raspunzi si in cat timp dupa schimbarea regimului alimentar ai simtit o ameliorare. Te pup . Sanatate.

        Apreciază

        1. Eu nu aveam nici o stare ci pur si simplu spuneau ca este o bacterie neindentificata care nu se poate trata. Am scapat, de cand am un stil de viata in general sanatos (vezi aici la ce ma refer), plus multa apa alcalina care neutralizeaza mediul acid din vezica. Cam dupa jumatate de an mi s-a rezolvat si mie problema chiar daca aveam momente cand si eu aveam zilnic probleme cu infectia.

          Apreciază

        2. Multumesc mult pentru interesul tau sincer. Ca o paranteza eu obisnuiesc sa beau ceaiuri specifice infectiei cu lamaie si o lingurita de bicarbonat la 2 l de ceai. Si lamaia si bicarbonatul au efect alcalin. Dar la alimentatie trebuie sa schimb. Sanatate multa tuturor!

          Apreciază

        3. te rog frumos daca poti sa mi zici , daca ai auzit de ph miracle, green miracle de la dr Young si de ceva sare care regleaza ph. multumesc mult

          Apreciază

        4. Am auzit Laura de ani de zile de Young, insa nu sunt de acord cu multe din principile lui care se contrazic unele pe altele. In SUA unde am stat atatia ani, nu e vazut asa de bine cum e vazut in Romania printre raw foodisti.

          Apreciază

        5. Ligia draga, tu ti ai facut uretrocistoscopie? Te intreb pt ca ai zis ca remediile simple la tine nu au functionat pt ca infectiile erau grave. Eu mi am facut cistoscopie si am vazut o parte a vezicii curata, si in alta parte erau ceva mucozitati albe care. In concluzie am infectie cronica care spune doctorul ( si nu orice dr ) ca nu se trateaza cu niciun medicament de pe pamantul asta, doar cu instilatii vezicale cu solutie de nitrat de argint. Ma intreb daca la o schimbare drastica a dietei si a modului de viata „chestiile astea albe”, adica boala , daca ramane in corp sau se elimina. Nu stiu pe cine as intreba daca a facut instilatiile astea

          Apreciază

        6. Laura, da mi-au facut si la mine totul a fost in ordine. Schimbarea drastica a modului de viata general te va ajuta enorm insa trebuie sa iei masuri cat de repede.

          Apreciază

    1. Filtrele sunt de diferite preturi. Noi am economisit cativa ani si ne-am luat filtru care poate fi intre 1000-8000 lei, insa se pot gasi si modele mai ieftine online. Marea majoritate a modelelor coreene sunt de calitate.

      Apreciază

      1. Si eu am probleme urinare de cand ma stiu, si mici pietre la rinichi. Tratementele cu antibiotice imi declansau candida. Si eram alergica la majoritatea medicamentelor pt asta. Cand m-am plictisit de distractia cu medicamentele am trecut pe scortisoara – 2 lingurite pe zi, cu varf. A durat cam 3 luni dar s-a rezolvat. Asta a fost anul trecut. Anul asta iar am avut o „criza” dar combinatia scortisoara si merisoare a rezolvat-o intr-o saptamana. Intre timp insa am facut catevaa cure de detoxifiere si o cura de patrunjel: http://www.newswithviews.com/Howenstine/james65.htm.

        Astazi, citind informatiile de aici am desfacut sitele de la robinetii de la baie si bucatarie si era o intreaga plaja de nisip si pietre adunate acolo, desi am un filtru grosier la casa.
        In prezent folosesc o cana de filtrare cu carbune activ. Ma gandeam sa imi pun un filtru de ceramica, si o solutie magnetica de structurare a apei. Ceva care sa alcalinizeze apa ar fi grozav, dar pentru moment ma multumec cu sucul de spanac, care este puternic alcalinizant si plin de nutrienti.
        Bine ca nu avem fluor in apa, acela am inteles ca este „prins” doar de filtrele cu carbune din oase.

        Multumesc pentru articolele postate, sunt toate foarte interesante.

        Apreciază

  12. Ligia ce produse naturale cu pH-ul neutru recomanzi pentru igiena intima? De asemenea as dori sa stiu daca ai vreo carte cu retete prin care sa asiguram organismului propriu alcalinitatea necesara! Eu personal nu mai scap de candida iar aciditatea imi da dureri ingrozitoare de picioare! Multumesc!

    Apreciază

  13. Foarte bun articolul! Iti multumim, Ligia! si eu m-am confruntat cativa ani cu cistite, le domoleam cu Urinex, No-spa, ceaiuri si multe din sfaturile pe care ni le-ai dat. M-au ajutat mult, in 2-3 zile scapam, dar peste 1-2 luni iar aveam probleme…. Din fericire am gasit un medic bun care in urma unei uroculturi mi-a dat un antibiotic pe care l-am luat 12 zile si de 7 luni nu am mai avut nici urma de cistita. Pentru ca de atata vreme nu tratasem corespunzator cistitele, infectia a urcat spre rinichi si daca o mai lasam mult asa putea fi mai grav. Asa cum a spus si Ligia, trebuie neaparat facuta analiza urinei inainte de a da un antibiotic. Daca medicul va prescrie unul pur si simplu, poate ar fi mai bine sa il schimbati. 🙂 Nu sunt de acord cu antibioticele, incerc sa duc un stil de viata cat mai aproape de natura, dar uneori e nevoie de ele. Cred ca orice doctor ar trebui sa solicite o urocultura inainte de a prescrie un antibiotic, ca sa vada exact la ce anume e sensibila bacteria. Din experienta mea va recomand sa consultati un specialist daca infectiile urinare se repeta si daca nu au o cauza directa (dus rece, stat in frig si alte lucruri ce pot genera o criza). Infectiile netratate la vezica urinara urca spre rinichi, iar infectiile netratate la rinichi pot duce la infertilitate.

    Catalina, referitor la produsele pt igiena intima, imi dau si eu cu parerea. 🙂 Cred ca ar trebui folosite cat mai putin, spre deloc. apa calda e suficienta, si din cand in cand ceaiuri. De cand mi-am schimbat stilul de alimentatie (fara carne, foarte foarte rar lactate si oua, dar inca multa mancare gatita), secretiile corpului meu nu mai miros. Nu mai simt nevoia sa folosesc sapun de fiecare data cand fac dus, ma simt curata si fara. Dar asta e doar parerea mea, nu sunt in masura sa recomand ca asa e bine. 🙂

    Apreciază

  14. Dupa tratamntele cu antibiotice care nu au dat rezultate eu am scapat de infectia urinara si alte complicatii cu ALOE BERRY NECTAR de la Forever Living Products.Nu stiu parerea altora dar pentru mine a fost o adevarata minune a naturii,o revelatie!

    Apreciază

    1. Maria , infectia ta a urcat si la rinichi? Te intreb pt ca eu am infectie urinara cronica si mici pietre la rinichi, elimin si acid uric si am si calcificari in rinichi. Se intretin una pe alta . Medicul urolog mi a spus ca singura solutie este sa fac instilatii cu nitrat de argint, dupa uretrocistoscopie, care ofera o imagine exacta a vezicii. El vede la ecograf ca peretii vezicii sunt ingrosati . Din cate am citit pot ramane cu o sensibilitate pe viata la vezica de la ele si nu am incredere absoluta ca e singura solutie. Sa recunoastem si medicina e o afacere: doar cistoscopia e 300 roni iar insilatiile sunt si ele scumpe. .Ai avut si tu asa ceva ? Doar gelul te a ajutat?

      Apreciază

  15. Laura, nu sunt convinsa ca nu a urcat infectia si la rinichi,deoarece am neglijat aceasta problema o perioada destul de indelungata ( am dus-o pe picioare… 😦 …)
    La ecograf nu s-a vazut nimic, anul trecut cand am facut inevtigatiile,tot ceea ce se vedea era „o sensibilitate”) – (aici am ceva dubii deoarece aparatul nu mi s-a parut a fi foarte performant iar medicul parea cam grabit sa scape de mine).M-am tratat cu antibiotice,in urma analizelor la proba de urocultura, dar simtomele nu dispareau…asa ca am incercat si altceva…disperata fiind,am butonat internetul si am luat singura atitudine…Au trecut 6 luni de cand folosesc aceste produse si ma simt super ok…in paralel am tratat si alte lucruri,de natura ginecologica si anemie…Am refacut si analizele (la alta clinica,alti medici) anul acesta si au iesit bune (urocultura si sange).
    Ideea ca acel gel sau nectar (depinde de afectiune) face foarte bine intregului organism,egal ca e vorba de rinichi,vezica,etc.Ce folosesc eu (gelul) este special pentru aceste afectiuni.

    Apreciază

  16. Buna Ligia, ma numesc Simona, sunt noua pe situl tau si ma bucur ca aici se poate discuta ca si intre prieteni. Eu te admir, ca ai reusit sa devi vegan, eu, inca nu am reusit, insa, deocamdata, incerc sa combin corect alimentele, sa mananc cat mai multe cruditati, sa imi fac green juices, carne foarte putina si numai piept de pui sau peste oceanic, si alte obiceiuri bune, ce le gasesc documentandu-ma pe net si citind carti despre alimentatia sanatoasa. Dupa parerea mea, daca toti am reusi sa urmam dieta mediteraniana, am trai mult mai sanatos. Se stie ca in aceste zone, oamenii sunt foarte sanatosi si cu durata foarte lunga de viata. Incerc sa imi obisnuiesc si familia cu o astfel de alimentatie, desi, intampin uneori, rezistenta, dar eu perseverez. In ce priveste filtrul cu ionizarea apei, eu mi-am luat unul de la Nikken, insa am sa-l incerc de la vara, nefiind, pana atunci in tara. Sper sa functioneze, dar nu ma indoiesc, pentru ca si eu am nisip la rinichi si pietre mari la colecist, iar sotul meu guta. O prietena, ce are un plafar, mi-a spus ca e musai sa-l incerc. Incercati si celelalte produse de la Nikken, saltelele cu magneti, lanturi si bratari cu magneti, dupa tehnologia japoneza.
    O zi buna.

    Apreciază

Comentariile sunt închise