Alimentatia raw vegana · Ingrijirea sanatatii

Ce poti face pentru arsuri la stomac?

Actualizare: Pentru a citi o postare mai recenta din 2010, cu mai multe informatii, va invit la aceasta pagina.

Arsurile la stomac afecteaza cel putin 20% din populatia lumii, cel putin o data pe saptamana. In timp ce pentru unii arsurile la stomac sunt rare si nu provoaca un disconfort major, pentru altii acestea au loc frecvent. Partea rea este ca totul are bataie lunga si poate cauza cancer, distrugerea esofagului, dureri de piept sau de spate, in special in partea stanga, si cateodata dificultati de respiratie.

Procesul care duce la aparitia arsurilor poate fi descris in felul urmator: in lipsa enzimelor digestive necesare, stomacul este in dificultate de a digera corespunzator mancarea. In prezenta mancarii nedigerate adecvat, reactia normala a stomacului este secretarea unei cantitati mai mari de acid gastric. Corpul fiecarui individ detine o magazie de enzime digestive care in timp se goleste. Singura sursa de enzime este prezenta in fructe si legume crude, orice fel de frunze comestibile, seminte incoltite, seminte si nuci inmuiate. Numai hrana vie este sursa acestor enzime, iar imputinarea lor duce la aparitia diverselor boli, in timp ce lipsa lor duce la moarte.

Dieta joaca un rol foarte important, iar introducerea cator mai multor ingrediente vii duce la eliminarea cauzelor atat ale arsurilor, cat si ale altor probleme de sanatate. In cazul arsurilor stomacale, consumul urmatoarelor produse trebuie pe cat posibil eliminat: alimentele piperate, iuti, ciocolata, cafeaua, alcoolul si tutunul. Aceste produse nu fac decat sa creasca cantitatea de acid gastric secretat si sa inrautateasca conditia deja existenta. Voi prezenta mai jos cateva solutii, insa cel mai simplu si natural mod de a inlatura imediat senzatia si a trata totodata refluxul nu este altul decat marul verde. Orice mar este bun, insa marul verde este singurul care are un continut ridicat de pectina, o fibra ce produce enzime care se leaga de acid, transformandu-l intr-un gel care apoi este eliminat prin scaun.

Faceti urmatoarele lucruri pentru a reduce sau a elimina arsurile la stomac:

  • Consumati cat mai multe fructe cu continut mare de pectina, precum: grapefruit, morcovi, caise, piersici, pere, fasole, cirese etc..
  • Cand disconfortul si durerea este foarte mare, 2 linguri de otet natural de mere diluat intr-un pahar de apa actioneaza mai rapid ca un mar verde. Asta in cazul in care puteti sa-l beti…
  • Consumul zilnic a 2, 3 pahare de suc din vegetale sau suc verde. Continutul ridicat de enzime digestive vii prezente in sucul verde, ca si in fructele si legumele neprelucrate la flacara aragazului, nu fac decat sa trateze in timp cauza arsurilor stomacale. Persoanele suferinde de arsuri au o mare lipsa a acestor enzime digestive.
  • Consumul a 5 – 10 migdale pe zi inlatura adesea arsurile la stomac. Uleiul pe care il contin imprastie o pelicula protectoare pe peretii stomacului, iar proteinele continute in samburi formeaza un tampon natural in combinatie cu acidul.
  • Doua pahare pe zi de suc de morcov sau cartof crud potolesc arsurile.
  • Se pun 2 linguri de galbenele macinate la un litru de apa rece si totul se fierbe pentru 15 min. Se filtreaza si se beau cel mult 3 cani pe zi, pe o perioada de cel mult 2 saptamani. Cura se va relua numai dupa 6 saptamani. Planta nu este indicata celor cu hipertensiune.
  • Musetelul calmeaza senzatia de arsura si reduce inflamatia. La un litru de apa fiarta se adauga 30 g de planta, se acopera vasul si lasa sa infuzeze 30 min. Se beau 1-3 cani pe zi, intre mese.
  • O lingura de argila alba dizolvata intr-o jumatate de pahar cu apa. Se bea amestecul dupa fiecare masa sau atunci cand apar durerile.
  • Apa este foarte importanta, nu degeaba se spune ca fiecare trebuie sa-si bea portia de 2 l pe zi. Cand senzatia de arsura apare, un pahar de apa baut va impinge acidul inapoi in stomac si totodata il va si dilua.
  • Nu consumati nimic care sa contina cafeina, deoarece aceasta irita esofagul si relaxeaza sfincterul, permitand continutului stomacului sa se ridice. Acelasi efect il are si tutunul, care in timp cauzeaza ulcer.
  • Evitati intinderea in pozitia de culcat intr-un interval  mai mic de 3 ore dupa masa.
  • Parerile generale spun ca usturoiul nu este indicat, insa se recomanda cel putin 1, 2 catei pe zi de usturoi crud mestecat, asta in cazul in care il puteti manca crud…

Alimente care produc refluxul sau arsurile la stomac:

  • menta, peppermint*
  • smantana
  • inghetata
  • branza proaspata
  • toate produsele de origine animala grase, greu de digerat
  • sucul de portocale si citricele in general, cu exceptia lamaii
  • sucurile din fructe
  • piureul de cartofi
  • spaghetele cu sos
  • micii sau orice fel de carne rosie tocata
  • lichiorul
  • vinul
  • cafeaua decafeinizata sau cu cafeina
  • ciocolata
  • gogosile
  • negresele si tot ce intra in categoria patiserie
  • chipsuri de cartofi sau porumb
  • orice fel de ingredient prajit in ulei

*Orice fel de menta, prezenta in diferite forme precum in ceai, ciocolata cu menta, prajituri, micsoreaza presiunea din sfincterul esofagian. Aceasta nu face decat sa permita o cantitate mai mare de acid gastric in esofag, ducand la disconfort si durere. Chiar daca uneori pare ca inlatura senzatia, menta nu face decat sa agraveze situatia.

Puteti gasi mai multe informatii citind acest articol care sustine unele puncte de mai sus. De asemenea cititi un articol cu acelasi subiect si veti afla cateva remedii si o lista de produse de care trebuie sa va feriti.

17 gânduri despre „Ce poti face pentru arsuri la stomac?

    1. Buna Olimpia,

      Multumesc pentru comentariu. Sper ca sfaturile mele adunate de la multa lume cu aceeasi probleme, te vor ajuta.

      Ligia

      Apreciază

  1. nam avut arsuri de vreo 12 ani de cand eram insarcinata cu baiatu cel mare dar aseara dintro data zici ca mia luat foc stomacu
    dar atat de puternic incat nam putut sa dorm nici noaptea .daca ma poate ajuta cineva chiar va rog sa ma sfatuiti ce sa fac.multumesc

    Apreciază

  2. Draga Maricica pentru problema ta ia dimineata pe stomacul gol o lingura de seminte de in pe care il poti gasi la Plafar dupa care bea o ceasca de ceai caldut jumatate de ora nu vei manca nimic tratamentul dureaza 2 saptamani.Daca fumezi sau consumi alcool incearca sa nu le folosesti timp de 2 saptamani.Dupa 2 saptamani ai sa descoperi ca te-ai vindecat total.Sanatate multa!

    Apreciază

    1. Buna Dana.Am folosit si eu remediul spus de tine si trebuie sa recunosc ca am scapat de arsuri.Mai am asa fff slabe la cateva zile.Are ceva daca folosesc mai mult de 2 saptamani?Mi-e tare teama ca daca o sa renunt la ele arsurile o sa revina.Multumesc

      Apreciază

  3. Buna ziua.Si eu am hiperaciditate, deci arsuri la stomac.Am avut gastrita dar dupa o endoscopie mi s-a spus ca s-a vindecat, insa am ramas cu aceste arsuri.Am luat argila, ceaiuri de galbenele+salcam+tataneasa+coada calului,ulei de masline pentru ca am si gust amar in gura.Nu stiu ce sa mai fac !!! Este adevarat ca atat hiperaciditatea cat si o gastrita duc inevitabil la ULCER? Multumesc

    Apreciază

  4. Pt cei cu gust amar,e si de la stilul de alimentatie si de la acid.In fiecare dimineata,cu o lingurita,rade limba,partea interna a obrajilor,partea interna a buzelor de mai multe ori pana la curatarea depozitului alb galbui al resturilor(acestea sunt niste deseuri) iar apoi spalati-va pe dinti.Pe de alta parte trebuie reglat ph ul organismului(pe cale alimentara) si alte masuri scrise peste tot pe acest site,trebuie citit bine tot site-ul si comentariile.Pe de alta parte ar trebui folosit neaparat:suc si pulbere de graminee,orz nepasteurizate,gel de aloe nepasteurizat(pt refacerea mucoasei arse),pe de alta parte trebuie un curatator gen GanoZeolith,dar trebuie ajutata aceasta curatire si prin evitarea intoxicarii .Evitati alimente crude care v-ar face rau:ceapa,praz,usturoi,ardei iute,otet alte alimente iuti,evitati intoxicarea cu:fumat,droguri,etnobotanice,alcool,alimente de proasta calitate cu tot felul de prostii in ele,trebuie evitata cresterea in greutate si excesele alimentare,adoptarea unui stil alimentar sanatos potrivit propriei persoane,evitati conservantii,aspirina,sucul acid al rosiilor,unele fructe acide,evitati carnea(exceptie ar fi pe moment cea de peste(mai putin acida)) si iaurtul prea acid(mai vechi),folositi ridichi rosii in loc de ridichile albe sau negre(care sunt mai iuti),consumati cantitati mai mici de alimente la o masa si mancati de mai multe ori(daca simtiti nevoia),lichidele consumati-le la o distanta in timp dupa ce consumati hrana solida,stati pe verticala si nu va aplecati sau stati culcat dupa ce a-ti mancat etc.Va ve-ti da seama ca v-ati vindecat cand dupa catva timp(depinde de fiecare),veti incerca de exemplu sa consumati ceapa cruda sau alt aliment pe care nu-l suportati si o sa vedeti ca nu mai aveti probleme.Poate dura si luni de zile.

    Apreciază

  5. Eu am probleme mari cu arsurile, zilnic. Rareori ma mai lasa, in principiu de la multa bautura de care am avut parte in trecut. Inainte beam si 2-3 sticle de vin pe zi, alte ori si bauturi combinate si nu aveam nimic, acum si daca beau 2 beri mi se face rau de la stomac. Mai iau omeprazol dar nu prea isi mai face efectul si mai iau bircabonat cu apa (1 lingurita fara varf, daca luati mult vi se umfla stomacul si vomitati in mai putin de 1 minut), insa o sa incerc si metodele tale, mersi mult.
    Pyotr

    Apreciază

  6. de la un timp am arsuri mari la stomac…ma ia cu crampe si simt durerea pana sus…nu trece cu nimik…c pot face….ma ia ma lasa….noaptea nu pot dormi…

    Apreciază

  7. am arsuri stomacale si durere in piept puternica! transpir foarte tare noaptea! am fost la spitalul de urgenta floreasca si mi s-a dat un tratament cu omez si supradyn, piafen la nevoie! dar tin tratamentul de o saptamana si nu s-a ameliorat nimic!
    am senzatii de sufocare insa la ekg si la radiografia pulmonara nu s-a vazut nimik anormal!
    am incercat destule remedii babesti pt arsuri, ma abtin de la grasimi si altele! tin regim… si tot nu trece starea asta … ce sa mai fac? unde sa ma mai duc? stiti vreun medic care ma poate ajuta?

    Apreciază

    1. Andreea, trebuie dupa multa informare sa ajungi singura la concluzia ca alimentatia ta zilnica joaca un rol mai important decat orice medicament din lume. Nu este suficient in anumite complicatii din corp, nedescoperite de medicina traditionala, sa tii doar o dieta fara grasimi etc. Cum am zis, pentru a vindeca cauza trebuie sa incerci sa-ti schimbi alimentatia drastic. Aici ma refer la trecerea treptata sau imediata catre un regim de viata bazat cel putin din 75% cruditati locale, nuci, seminte si in primul rand o cantitate mare pe zi de germeni si vlastari. Iti dau mai jos cateva articole care te vor ajuta sa intelegi ce ti-am spus. Eu nu pot sa fac mai mult pentru tine si trebuie sa realizezi, asa cum au facut-o si altii, ca totul sta in puterea ta. Daca tu iei masuri acum vor fi rezultate, insa daca astepti sa se descopere ce ai s-ar putea la un punct sa fie prea tarziu. Din moment ce corpul tau reactioneaza asa, inseamna ca exista in primul rand un grad de toxicitate mare care trebuie diminuat si asta se realizeaza nu printr-o pastila minune, ci printr-o alimentatie sanatoasa si echlibrata, prin eliberarea stresului din viata ta, printr-o gandire care refuza orice gand negativ, prin exercitiu fizic si printr-un somn de calitate inainte de orele 22:00. Sunt multe de spus, insa m-am referit strict la cele mai importante. Deci urmeaza cateva link-uri cu recomandari de articole pe care te rog din suflet sa le citesti si sa incepi sa aplici cat poti de mult.

      Combinarea corecta a alimentelor
      Importanta sucului de grau
      Primii pasi spre o alimentatie sanatoasa
      De ce ar trebui sa evitam lactatele
      Este dieta cruda in stare sa vindece boli fatale?
      Efectele carnii asupra sanatatii noastre
      ph-ul corpului iti determina starea de sanatate?
      Germeni si Vlastari, Surse de Sanatate si Energie
      O alta postare mai recenta (2010) cu noi informartii despre reflux

      Multa sanatate!

      Apreciază

  8. Am arsuri la stomac si in partea de jos a pieptului, dispar dupa ce mananc, insa dupa cateva ore apar la loc. Totul dureaza deja de ceva mai mult de o saptamana, cam ce imi recomandati sa fac?

    Apreciază

Comentariile sunt închise