Retete fara foc

Doua supe raw de vara

Sunt foarte delicioase, foarte hranitoare si pline de vitamine si se pot drege cu orice ingredient avem la indemana. Imaginatia din nou este bine apreciata insa aveti grija la mirodenii deoarece le intensifica gustul si puterea.

Supa de vara

  • Porții: 1-2
  • Dificultate: easy
  • Imprimare
Ingrediente:
  • 3 rosii bine coapte
  • 2 ardei rosii
  • ¼ legatura patrunjel
  • ½ telina mica
  • 2 rosii uscate la soare si pastrate in ulei cu condimente
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 dovlecel cu coaja (gustati sa nu fie coaja amara
  • 2 frunzulite de busuioc
  • 1 avocado bine copt taiat cuburi pentru final
Toate ingredientele se adauga in blender si se proceseaza pana devin crema. Supa se garniseste cu patrunjel, cuburi de legume si avocado.

Supa creme de legume

  • Porții: 1-2
  • Dificultate: easy
  • Imprimare
Ingrediente:
  • 2 rosii coapte
  • 1 morcov
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel1
  • 1 ardei rosu
  • 1 avocado
  • zeama de la ½ lamaie
  • 1 frunza de varza
  • 500 ml apa calduta (40C)
  • 100 g caju (pe post de smantana)
Toate ingredientele se adauga in blender si se proceseaza pana devin crema. Supa se garniseste cu verdeturi si legume tocate marunt.
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile, va invit sa achizitionati cele 8 carti tiparite pe care le-am scris pana in prezent, care pot fi gasite in majoritatea librariile din tara, la Raw Vegan Mall cu autograf, in supermarket-uri si la toate librariile mari online, precum eMagLibris, Carturesti etc. Cartile pot fi livrate si international de catre magazinul Carturesti.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

14 gânduri despre „Doua supe raw de vara

  1. buna ziua…eu sunt noua pe site-ul asta…de fapt ma uit de vreo 2 zile si sunt incantata de toate astea…as vrea sa fac si eu ceva de aici dar majoritatea au anumite condimente sau fructe ce-or fi alea ca nu am de unde sa le iau….si pana la urma e vorba si de banni..:-(…nu oricine isi permite sa cumpere toate cele…..am sa mai caut pe aici sa vad daca gasesc ceva cat de cat accesibil sa fac…
    va pup

    Apreciază

  2. Draga mea Iulia, multumesc pentru vizita si te astept mereu cu drag. In legatura cu ingredientele, care sunt acelea care nu le gasesti? Un avocado e in jur la 2, 25 pe bucata, condimentele acelea Fuchs au acelasi pret ca orice condiment de pe piata, cam vreo 2,5 pe punga, ce mai era altceva ce ar fi mai altfel? Stiu ca este iarna si legumele proaspete sunt scumpe, dar cine a zis sa cumperi legumele care sut acum pe piata si pe care nici eu nu le-as cumpara. Marea majoritate sunt modificate genetic si aduse de prin Spania, Italia, Turcia unde le cresc in conditii extreme, adica 90% tratament chimic intens. Primavara putem opta pentru pateurile simple de nuci si spanac, pateul de floarea soarelui in care practic lasam o cana de seminte crude peste noapte la inmuiat, si a doua zi le mixam in robot cu ceva condimente, usturoi, ceapa sau usturoi. Important e sa ne adaptam, fiindca noi romanii suntem foarte talentati cand vine vorba de improvizat. Daca mai alte intrebari, nu ezita sa ma intrebi.

    Ligia

    Apreciază

  3. ma bucur enorm ca am gasit pagina ta de web! eu am trecut de 10 ani de zile la meniu vegetarian (a fost greu la inceput, dar am simtit in timp beneficiile acestei diete) si orice reteta fara carne este trecuta automat in caietul meu cu retete. poti sa imi spui te rog frumos ce condimente FUCHS foloseti tu in preparate? eu locuiesc in chicago si as vrea sa stiu cu ce pot sa le inlocuiesc in reteta. multumesc mult!

    Apreciază

    1. Draga mea Monica,

      Imi pare bine sa aud asta si ma bucur ca esti deschis si spre retetele mele. Condimentele Fuchs se pot inlocui cu orice mix de condimente care are urmatoarele: usturoi, telina, cimbru, ceapa, morcovi. Ca sa nu ma mai insir, am sa-ti dau un exemplu. Am cumparat de la Costco, produs de Kirkland produsul, „Organic No-Salt Seasoning care este un blend de 21 spices. E foarte bun si daca nu-l gasesti pe acesta, orice condimente care inlocuiesc „vegeta” cum s-ar spune, dar care nu au MSG (mono-sodium glutamat). Iti doresc numai bine si anunta-ma daca nu gasesti, ca ma uit pe net de ceva.

      Ligia

      Apreciază

      1. buna, Ligia. multumesc mult de tot de lamuriri. am in casa un amestec de spices de la Mrs Dash Original Blend care mie imi place mult de tot si pe care il folosesc cand gatesc, dar nu stiam ce contine acest amestesc Fuchs. acum daca m-ai lamurit, nu mai este o problema.
        am sa iti vizitez pagina destul de des, sa mai „fur” niste retete si idei cu care sa mai diversificam meniul in casa.
        oricum eu iti accept provocarea de a manca sanatos o zi pe saptamina, dar am sa o extind si am sa o includ la capitolul „mananca preparate fara foc o zi pe saptamana”. cel mai greu o sa imi fie sa renunt la ceai caci eu sunt mare bautoare de ceaiuri de plante si consum zilnic cel putin 1L de ceai. asa m-am obisnuit de cand aveam 13 ani, cred (nici nu mai tin minte), dar orice invat are si dezvat, iar o zi pe saptamana fara ceai sper sa nu fie chiar o problema asa de mare (mai ales ca am sa beau sucuri verzi, preparate pe loc in casa, inainte de servire).
        iti doresc o saptamana frumoasa si usoara!
        monica

        Apreciază

  4. Monica,

    Ma bucur ca vrei sa mananci crud o zi pe saptamana, si nu te ingrijora de ceai. Poti sa-l bei linistita. Stii cum e cu dieta asta raw, important pentru cei care o adopta, este sa tina 75% si restul vegetarian. 75% inseamna ca boala nu se va lipii de om, ce e sub, nu se mai garanteaza. Deci strict 100% nu e complet „sanatos” consider pentru noi, tinand cont de poftele care le avem ca oameni in privinta mancarii gatite. Cei care chiar sunt in prag de moarte da, 100% pentru rezultate cat mai rapide. Noi deocamdata ne mai permintem, o ciorbita, un piure, niste cartofi copti 🙂

    Te pup si tinem legatura,
    Ligia

    Apreciază

  5. multumesc frumos ca mi-ai raspuns atunci….nu era vorba despre fructe ci despre acele seminte sau de exemplu alfalfa…n-am auzit …:-D…..dar de avocado si celelalte pe care le-ai specificat tu le folosim…….imi place avocado sa mananc intins pe paine si cu un ardei……mmm ce bun e…in cazul in care eu vreau neaparat sa ader la o hrana mai sanatoasa care sa ne coste mai mult sotul meu este de acord……
    Am uitat sa-ti spun ca sunt AZS….in cazul in care nu am vazut eu gresit…(ca si tu esti…:))
    asa ca imi este mult mai usor..

    Apreciază

  6. Draga mea Iulia,

    Alfalfa sunt semintele de lucerna care se gasesc pe piata sau online (bio). De asemenea iubesc plantutele de ridichi, linte, naut, fasole mung, floarea soarelui. Sunt delicioase intre doua felii de paine facuta pe plita, cu un strat de pateu sau mancate la orice fel de mancare scazut. Si daca tot vorbim de preturi, nu e mai scump sa fii vegan, deorece nu se consuma oua, lactate, carne, peste, si care toate sunt foarte scumpe sau vegetarian, unde le mananci pe o parte din cele de mai sus cu masura.

    Cu drag,
    Ligia

    Apreciază

  7. In sfarsit m-am pus si eu pe treaba si m-am apucat de facut retete raw,sunt abia la inceput de drum;nu pot zice ca sunt raw pt ca nu au trecut decat cateva zile de cand chiar ma hranesc numai crudivor(defapt cam de un an incoace cautam reteta pentru o viata sanatoasa si frumoasa si dupa luni de cercetare si incercari am gasit-raw). M-am apucat serios si pana acum mi-au iesit destul de bine retetele pe care le-am facut:d
    e minunat ca poti face orice natural si sanatos,fara sa te simti vinovat ca bagi in corp toxine!
    va multumim pt acest blog si pt indrumari!

    Apreciază

    1. Alexa, ma bucur mult ca ti-au placut retetele si ca legasesti chiar apetisante. In legatura cu un blender, daca-ti vei cumpara vreunul, o sa te sfatuiesc in primul rand pentru ca aparatul sa aiba o viata lunga si sa nu fii nevoita sa-ti iei unul la 2, 3 ani, ia-ti unul de calitate, Philips sau Bosh. Nu da banii pe alea ieftine, care sunt si sub 600W si cu care de abia poti face un smoothie prapadit si cu multe fire nemixate si greu de inghitit. Ca popor roman, suntem prea saraci sa ne cumparam produse ieftine care mor repede, ci trebuie sa investim in ceva bun si cu viata lunga.

      Mult succes,
      Ligia

      Apreciază

  8. aaa…Vroiam sa zic ca deocamdata mi-e greu ca nu am un blender,defapt cel pe care il am nu prea merge,dar am improvizat pana acum.stiu ca e neaparat nevoie de un blender dar nu sunt inca pe salarul meu ca sa iau ce am chef cand am chef:d.Oricum in cel mai scurt posibil voi face rost de unul:Dpentru ca deabia astept sa incerc sucurile verzi si restul retetelor care au nevoie de unul.
    Mersi,inca odata!
    Cu stima,Alexa

    Apreciază

  9. Salut, as vrea si eu sa incerc aceste chiftele, singura problema e ca nu am uscator. Eu nu sunt nici macar vegetariana :), dar imi trag cu ochiul unele retete de aici. Pot sa gasesc o alternativa la acest uscator, mai ales ca am vazut ca se folosește la multe retete. Mulțumesc anticipat și spor in continuare!

    Apreciază

    1. Carmen draga, caloriferul sau soba de teracota te poate ajuta la uscat. In cuptor (la foc mic) s-ar usca prea rapid si s-ar faramita. Cu bine!

      Apreciază

Comentariile sunt închise