Retete fara foc

Tort raw de capsuni

Aceasta pagina este continuarea unei serii de retete raw, pe care o puteti gasi aici. Pentru mai multe retete video care apar in cadrul show-ului Ligia’s Kitchen, apasati aici.

Tort raw de capsuni cu blat de cafea

  • Porții: 4-6
  • Dificultate: easy
  • Imprimare
Ingrediente:
  • Blat delicios
  • 100 g migdale (ramase de la laptele de migdale)
  • 50 g cafea din cereale
  • 2-3 picaturi esenta de vanilie
  • 50 g indulcitor raw natural
  • 100 ml apa filtrata
Toate se proceseaza in robot, pana la consistenta unui aluat lipicios. Este extrem de delicioas si se poate manca ca atare, si asta din cauza cafelei de cereale. Compozitia se preseaza intr-o tava rotunda, cu bordura inalta sau intr-o tava cu inel culinar detasabil. Se foloseste o lingura umezita pentru a presa si nivela compozitia, dupa care se introduce la frigider.
  • Umplutura
  • 200 g capsuni/zmeura/afine*
  • 50 g unt de cocos
  • 100 g indulcitor natural raw
  • 1 lingura zeama lamaie
  • 100 ml apa filtrata
  • 200 g caju raw
  • 2-3 picaturi de vanilie
*Adaugati orice fruct aveti la indemana. Toate se pun in blender, si se toarna peste blat. Se lasa la frigider pana la intarire. Se scoate cu atentie folia transparenta, dupa care se va aseza cu grija pe un platou. Aveti grija ca daca e lasata prea mult se va intepenii si va fi greu de taiat. Se va orna deasupra si pe parti cu fructe taiate cuburi sau ca atare, si se va adauga un sos dulce. Eu am preferat pe cel de ciocolata, super delicios care merge perfect. Glazura de ciocolata
  • 50 g cacao raw sau carob (pudra de roscove)
  • 75 ml ulei sau unt de cocos
  • 75 g indulcitor natural raw
  • esenta de vanilie
Toate se amesteca cu o lingura de lemn pana la omogenizare. Nu va speriati daca uleiul de cocos este inca in stare solida, se va topi. Daca este prea gros, se pot transfera cateva linguri bune intr-un vas de sticla si vasul se pune intr-un altul cu apa fierbinte. Se va topi in cateva secunde. Crema nu se face foarte groasa si daca se intampla asta, se poate adauga apa putina pentru a fi mai lichida.
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile, va invit sa achizitionati cele 8 carti tiparite pe care le-am scris pana in prezent, care pot fi gasite in majoritatea librariile din tara, la Raw Vegan Mall cu autograf, in supermarket-uri si la toate librariile mari online, precum eMagLibris, Carturesti etc. Cartile pot fi livrate si international de catre magazinul Carturesti.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

36 de gânduri despre „Tort raw de capsuni

  1. Buna Ligia!
    Am aflat de minunatul tau blog, datorita lui Sideris. Eu sunt vegetariana de 9 ani insa de ceva timp m-am hotarat sa devin vegana. Ai niste retete si niste poze deosebite, Domnul sa binecuvanteze munca ta! Numai bine!

    Apreciază

  2. Multumesc Ligia, imi este foarte util blogul tau. Imi plac mult retetele si sotului la fel :). Am doar o luna de cind am inceput sa maninc crud si sincer ma simt extraordinar. Eu sunt in Canada si cautam ceva retete in romana, iar prin google am dat de blog tau pe care l-am gasit exceptional!!!

    Apreciază

  3. Eu iti dau 5 stele la toate articolele, ca ma pricep mai putin la cuvinte. Sunt si eu raw de cateva zile si sunt tare mandra. Si ma distrez tare mult punand in practica tot felul de retete si ma simt grozav. Si ma bucur mult ca am gasit blogul tau in limba romana, prin Google. Keep up the good work!

    Apreciază

    1. Merci mult Raluca si ma bucur ca te straduiesti sa mananci raw, e mare lucru. Retele gasite la mine sunt nimica toata pe langa bogatia care se gaseste pe net. Uite iti recomand un site care tocmai l-am gasit, este in engleza dar e superb si pozele te imbie peste masura. Chiar sunt gustoase retetele de acolo, am incercat cateva. Mult succes!

      Apreciază

  4. De unde pot cumpara laptele praf de soia? M-am uita prin supermarketurile din Bucuresti, dar nu am gasit. Se poate inlocui cu lapte praf normal? Multumesc frumos

    Apreciază

    1. De obicei nu prea exista in supermarketuri, cu toate ca eu am cumparat cam cu un an in urma din Carrefour. Nu-mi aduc aminte numele, stiu doar ca era o cutie de hartie cu alb si verde. Daca reteta cere lapte praf de soia, nu uita ca nimic nu este batut in cuie. Poti folosi atat lapte praf obisnuit, sau daca nu ai deloc, nici o problema.

      Apreciază

  5. buna, Ligia
    scuza ma ca postez aici, nu mai gasesc postul despre bomboanele de ciocolata cu seminte de canepa
    am facut reteta aseara, sunt deliciase , am dat la congelator la -20 gr. si azi dimineata nu erau pe deplin intarite, oare de ce??? am pus intocmai ingredientele in 3 ambalaje de bomboane tofee fee
    am pus seminte decorticate in vid -asa le am gasit .
    multumesc!

    Apreciază

    1. Buna Clara,

      Erau la celalalt post, retete partea 1 https://ligiapop.com/2009/05/06/retete-deserturi-partea-1/
      Cred ca nu s-au intarit poate fiindca ai facut compozitia prea moale, cateodata depinde si de umiditatea din casa sau daca este uscat. Fa-o mai groasa compozitia data viitoare, pune mai multe farame de migdale, sau faina de migdale. Semintele decordicate din vid erau perfecte, nu este vina lor. Sau ma gandesc ca poate este ceva in neregula cu termostatul congelatorului.

      Ligia

      Apreciază

  6. buna ligia
    am descoperit de vreo saptamana blogul tau si dieta cruda , felicitari pt blog s i pt tot ceea ce faci, din pacate am ratat demonstartia de al bucuresti dar sper ca vei veni din nou si atunci voi participa cu siguranta
    in seara asta am facut tortul de mai sus…..foaaarteee bun doar ca umplututa de capsuni nu se intareste deloc, am respectat intocmai reteta…de ce oare?

    Apreciază

    1. Multumesc Adriana pentru comentariul tau. In legatura cu tortul, nu-ti fa griji, lasa-l peste noapte si se va intari. Pentru a se intari mai repede umplutura trebuie sa fie mai groasa, adica sa adaugi cam la 1 litru de lichid in jur de 500 g caju. Astea sunt singurele care sunt cremoase si care nu se simt fainoase in umplutura. Am sa mentionez asta in reteta.

      Apreciază

    1. Eu de obice ma straduiesc sa nu cad in extreme, daca ar fi asa nici incaltaminte din piele n-am purta si nici matase, sau alte amanunte mai fine care ne-ar afecta viata. Daca nu te simti confortabila cu mierea, inlocuieste-o cu pasta de curmale, nectar de agave sau extract natural de stevia (de la farmacie, foarte dulce). Mult succes!

      Apreciază

    1. Nu am idee cum se face, insa se poate cumpara de la Magazinele Naturiste, BIlla, Carrefour, Real, etc se numeste Inka sau Orzo.

      Apreciază

  7. buna,
    o sa trec peste laude desi le meriti fara doar si poate…
    voi incerca si eu retele de dulciuri si rog sa-mi spui cu ce se poate inlocui aceasta cafea de cereale si ce este in realitate. are vre’o legatura cu cafeaua, o pot inlocui cu cafea sau ness? eu de un an nu mai mananc carne si ma bucur nespus pt tot ceea ce vad si pt k suntem tot mai multi.
    multumesc si bucurati-va de fiecare noua zi…

    Apreciază

    1. Buna, chiar te rog sa incerci toate retetele de pe blog, in special tortul de cioco si menta – e o nebunie. Ai vazut show-urile mele, Ligia’s Kitchen fiindca acolo vei gasi reteta de tort de care ti-am zis. Ma sunt si altele, dar nu sunt postate pe site insa se afla in cartea mea de bucate. Cafeaua de cereale este Inka, care se poate gasi la orice magazin sau Orzo. O poti inlocui cu cafea, insa ideea era ca, cafeaua sa fie in locuita cu o varianta mai blanda, si care nu elimina calciul din corp precum cafeaua. Mult succes!

      Apreciază

      1. am si incercat tortul de cioco si menta si evident am vazut si inregistrarile, insa pt ca nu am gasit esenta de menta am inlocuit cu esenta de portocala din comert. a iesit super bun insa nu se simtea portocala, mie imi place maxim combinatia de ciocolata sau cafea cu fructe sau menta. sambata am tot bucatarit si a iesit f ok. o sa caut si cartea si astept noutati.
        bucurati-va de fiecare noua zi

        Apreciază

  8. Azi am facut si eu acest tortulet. Este superb ceea ce a iesit! Fara cuvinte! Imi pare rau ca nu l-am incercat pana acum.
    In ceea ce priveste glazura de ciocolata, vreau sa mentionez faptul ca eu am mai facut aceasta glazura mentionata in reteta ta, si la celelalte torturi pe care le-am preparat, insa nu m-a incantat asa de tare gustul, deoarece pentru mine este prea puternic gustul de cacao/carob, si mi se pare destul de amarui, asa ca de multe ori am renuntat de tot la aceasta glazura si am consumat tortul fara acest sos de ciocolata, insa astazi am urmat ideea Tabitei si am adaugat la 1 lingura carob, 1 lingura miere, 1 lingura ulei de aplamier, si o banana mixata. Gustul e net diferit si placut, fin, iar acum imi place la nebunie aceasta glazura care se si potriveste perfect acestui tort!
    Felicitari pentru idee, Ligia!

    Apreciază

  9. Chiar azi am preparat si eu doua torturi,doar ca in loc de capsuni am pus in primul tort banane iar in cel de-al doilea caise…sunt delicioase! Felicitri Ligia

    Apreciază

  10. Arata minunat si cred ca gustul e pe masura. Doar ca eu nu pot sa fiu de acord cu ideea ca aceste dulciuri sunt guilt-free, pana la urma sutele de kilocalorii din toata grasimea asta (nuci + ulei de palmier) nu sunt aditive? E clar ca se consuma per portie o cantitate mare de grasimi, iar acest „guilt-free” e ca o invitatie la pacatuire. Care este explicatia?

    Apreciază

  11. Vreau sa fac tortul acesta pentru niste copilasi mici si vreau sa stiu daca pot sa inlocuiesc cu ceva cafeaua din cereale, nu cred ca le este indicata. Mersi mult!

    Apreciază

    1. Nu vad de ce nu ar fi indicata cafeaua de cereale pt copii. Este 100% naturala si sanatoasa, 100% orz.

      Apreciază

  12. pot sa înlocuiesc cafeaua de cereale cu cerealamacinate la râsnita? sau cafeaua de cereale e cu totul altceva?

    Apreciază

  13. Excelent tortul, l-am facut de mai multe ori si a fost apreciat de toti cei care au mancat din el.
    Felicitari pentru reteta!

    Apreciază

Comentariile sunt închise