Retete fara foc

Fursecuri raw de Craciun cu seminte si ciocolata

Sper ca ati avut un Craciun si An Nou Fericit alaturi de familie si de cei dragi! Va urez si eu alaturi de toate urarile de bine primite pana acum, un an nou bun, plin de bucurii si sanatate! Chiar daca sunt putin cam tarziu cu aceasta reteta de Craciun, m-am gandit ca ar fi frumos sa va impartasesc reteta de biscuiti pe care ii ador si care pot fi savurati nu numai de Craciun ci si in restul anului. Dupa cum stiti, am folosit numai ingrediente naturale in stare cruda, care puse impreuna sunt tocmai bune si foarte sanatoase pentru intreaga familia. Doamnele si domnisoarele pot savura aceste fursecuri fara a fi ingrijorate ca se vor ingrasa, iar copii vor adora gustul semintelor si migdalelor amestecate cu gustul de ciocolata si fructe dulci fara sa se ingrijoreze ca le vor strica dintii.

Fursecuri Raw de Craciun

  • Porții: 5-6
  • Dificultate: easy
  • Imprimare
Ingrediente:
  • ½ cana seminte susan integrale
  • ½ canaseminte in macinate
  • 3 linguri seminte chia
  • ½ cana seminte floarea soarelui crude macinate
  • ½ cana faina migdale sau nuci
  • ½ cana cocos razuit sau 2 cani fulgi de cocos
  • ½ cana cacao raw sau carob
  • 7 curmale
  • ½ cana apa filtrata sau apa de cocos
  • 2 linguri indulcitor natural
  • esenta de vanilie
Toate se proceseaza intr-un robot de bucatarie si se mai adauga indulcitor dupa dorinta, dar eu cred ca este suficient de dulce. Daca nu aveti un robot care macina bine, puteti folosi rasnita inainte si dupa aceea le amestecati cu restul ingredientelor. Compozitia trebuie sa fie sfaramicioasa dar in acelasi timp la presare, sa stea impreuna. Intindeti compozitia pe o folie de deshidrator, care sa aiba o intaltime de aproximativ 4 cm inaltime. Se taie cu un cutit fara zimti sau folosindu-se o forma de prajituri. Eu am mai adaugat pulpa ramanasa de la laptele de migdale, insa dupa cum stiti nu este nimic batut in cuie. Puteti adauga si alte ingrediente dorite.
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile, va invit sa achizitionati cele 8 carti tiparite pe care le-am scris pana in prezent, care pot fi gasite in majoritatea librariile din tara, la Raw Vegan Mall cu autograf, in supermarket-uri si la toate librariile mari online, precum eMagLibris, Carturesti etc. Cartile pot fi livrate si international de catre magazinul Carturesti.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

11 gânduri despre „Fursecuri raw de Craciun cu seminte si ciocolata

  1. Ligia, bine ai revenit! Esti o sursa de inspiratie pentru mine!
    Iti multumesc pentru reteta de biscuiti si pentru toate postarile tale atat de minunate..

    La multi ani! Sa ai un an binecuvantat!
    Alina

    Apreciază

  2. Buna Ligia.LA MULTI ANI!SA AI UN AN NOU CU SANATATE SI PROSPERITATE.Nu stiu cum am ajuns la site-ul tau,dar sunt f bucuroasa ca te-am cunoscut prin tehnica actuala;retetele tale sunt practice si sanatoase.AAAAAAAAAA-te rog sa-mi spui daca mai exista cartea ta de muzica?

    Apreciază

    1. Multumesc Florentina pentru toate gandurile bune. In privinta cartii de muzica, din pacate numai exista nici un exemplar din 600. Ne gandim la o reeditare intr-un viitor, candva. Numai bine si un an nou plin de bucurii!

      Apreciază

  3. Draga Ligia, multumesc frumos pentru reteta si pentru e-mail. Am s-o incerc cu siguranta. Dau de veste cum a iesit. Felicitari pentru ast blog realmente inspirational. Cele bune! Andreea

    Apreciază

  4. Buna ziua. Ma bucur pt faptul k mi-ai raspuns,si am o intrebare auxiliara fata de temele curente de conversatie;
    as vrea sa-mi imbunatatesc cunosintele de lb engleza dar, nu stiu catre ce carti sa-mi indrept atentia;poate ai vreo sugestie?

    Multumesc
    FL

    Apreciază

    1. Florentina,

      Cand imi spuneai de imbunatatirea cunostintelor de limba engleza te refereai la conversatie, cuvinte si expresii sau la cunostinte legate de cultura engleza? Daca e referitor la conversatie si dezlegarea limbii, iti recomand orice articol interesant in engleza. Poti merge la Wikipedia sau Google si cauta orice topica. Eu mi-am dat drumul citind cat de mult atat in gand cat si cu voce tare, ultima parte ajutand enorm. De asemenea exista bloguri ca cel de jos unde au podcats superbe, unde vorbesc rar in a doua parte si explica expresii interesante. Mult succes si anunta-ma daca te mai pot ajuta cu ceva.
      http://www.eslpod.com/website/index_new.html

      Apreciază

  5. Multumesc f mult pt informatie. Esti un om deosebit pentru faptul ca te implici si vrei sa ajuti foarte prompt. Mi-am amintit unde am citit despre tine; s-a deschis in Bucuresti un magazin cu produse cosmetice de nisa, si am fost si eu acolo ca orice om care se respecta si vrea sa fie in avangarda cu ce este nou. Am primit si revista unde este articolul cu sugestii culinare; firesc am reactionat imediat la citirea titlului despre tine; artist, prof de muzica si am intrat pe adresa ta de web.

    Magazinul se numeste MIO BIO se afla pe langa ambasada U.K, iar revista se numeste PE TOCURI (din luna octombrie).

    CU DRAG
    FL

    Apreciază

  6. Imi pare bine ca prin intermediul reviste „Pe tocuri” ai aflat de mine. M-am bucurat si eu enorm cand mi-au oferit aceasta oportunitate de a fi pe paginile revistei lor. Mult succes in continuare!

    Apreciază

Comentariile sunt închise