Alimentatia raw vegana · Ingrijirea sanatatii

Hippocrates Health Institute

Nu stiu daca va mai aduceti aminte de primele mele posturi legate de dieta fara foc, de video-urile care aminteau de vindecarile miraculoase realizate prin aceasta dieta, cat si de acest articol scris referitor de vindecarea prin dieta fara foc a unei romance bolnave de cancer de colon. Cu timpul informatiile au navalit din toate partile iar entuziasmul meu s-a indreptat si spre amprenta acestui stil de viata in dreptul tonusului si aspectului fiecaruia. Infatisarea tinereasca, parul inca natural colorat la varste de peste 60 ani, piele fina si fara riduri, toate observate in dreptul catorva celebritati, m-au facut sa fiu si mai atrasa de tot ce inseamna raw diet. Nu spun ca asta se poate intampla in decurs de un an, ci persoanele de care povesteam, numai dupa decade in care au urmat aceasta dieta, au ajuns sa arate la varste inaintate, tineri, frumosi si plini de viata.

Unul din ei este doctorul Brian Clement, care si-a petrecut mai mult de 30 de ani studiind nutritia si ingrijirea sanatatii in mod natural, fiind licentiat in medicina naturopatica si stiinta nutritionala. El si sotia  lui, Anna Maria Clement una dintre oamenii de stiinta ai lumii, experta in analiza celulelor de sange, amandoi doctoranti in domeniu, sunt directori din 1980 al Institutul de Sanatate Hippocrates din West Palm Beach, Florida, SUA, care a ajuns pe PRIMUL LOC din lume, privind numarul de vindecari anuale.

Impreuna au adoptat acum 40 ani dieta fara foc, dedicandu-si viata cercetarii biologice cat si raspandirii pe intregul glob a acestor descoperiri. Brian Clement are o activitate intensa care cuprinde conferinte si cursuri in privinta sanatatii in intreaga lume (vezi calendar pentru 2010), este frecvent invitat al televiziunilor, radiourilor nationale si internationale, fiind si un expert de resurse pentru diferite publicatii americane. Daca vedeti o poza cu acesti oameni, nu va va veni sa credeti ca au peste 60 de ani. Eu l-am vazut in persoana si stiind ca acest om are aproape 70 de ani nu mi-a venit sa cred. Felicitari lor pentru aceasta realizare si pentru toate descoperirile stiintifice pe care le-au adus lumii medicale. Inainte de a parcurge acest articol lung, priviti un video de la o Televiziune din USA, in care directorul Institului vorbeste de felul de viata si cazurile vindecate. Subtitrarea video-ului de mai jos, o gasiti aici.

Hippocrates Health Institute a fost infiintat in 1956 de Ann Wigmore, pioner al dietei crude, care din experienta ei de vindecare uimitoare, a vrut sa imparta si sa dea sansa aceasta si altora. Insitutul este responsabil si celebru in toata lumea pentru vindecari miraculoase. O sa va intrebati, dar cum de este posibil asa ceva? Ei bine, aflandu-ma la fata locului, m-am interesat si documentat in privita acestor vindecari prin participarea la cuvantari si cursuri extrem de interesante si informative. Aflasem multe amanunte cu mult inainte de vizita mea, insa am vrut sa vad, sa aud si sa ma conving singura ca totul este real. Practic acest institut primeste oameni din intreaga lume, in functie de locurile libere pe care le are, incluzandu-i intr-un program intens de 3 saptamani de instuire in privinta dietei si pregatirea pentru stoparea bolii. Subtitrarea secventelor video de mai jos, se afla aici.

Indiferent de boala si stadiul grav in care se afla, in acel loc exista speranta pentru 95% dintre bolnavi si dupa spusele lor, exista speranta oriunde, chiar si daca esti acasa in spatiul tau confortabil. Problema cu locul nostru confortabil, este ca noi fiintele umane ne lasam greu de obiceiurile/poftele noastre culinare care de multe ori ne distrug sanatatea. Vorbim acum de cei 5%, care nu se vor putea vindeca complet, acestia vor observa schimbari in sanatatea lor, insa se pare ca alte cauze care le voi explica mai jos ii impiedica sa se vindece. Video-ul de mai jos a fost prezentat la o televiziune de stiri din SUA, in care un caz de cancer in ultima faza a fost vindecat cu ajutorul celor de la Institutul Hippocrates.

Filosofia institutului este ca, corpul nostru detine capaciti de vindecare lasate de Dumnezeu insa totul tine de noi, atitudinea noastra si de uneltele folosite pentru a-l ajuta, gen dieta, miscarea si gandirea pozitiva. Daca interiorul nostru este inundat de nemultumire, vinovatie, ganduri negre si probleme de orice fel care pun control pe viata noastra, acestea ne trag in jos din toate punctele de vedere fiind un mediu prielnic pentru boala.

Asadar, la acest institut oameni cu probleme majore aflati practic pe moarte, in ultimele stadii ale unor boli fara leac si speranta din punct de vedere medical, si-au salvat vietile printr-o simpla dieta controlata si bazata pe relaxare, exercitiu fizic, bune dispozitie, optimism si niste simple plante verzi, pline de clorofila, minerale, vitamine si proteine complexe, transformate in delicii culinare si diverse feluri de sucuri. Stiati ca, clorofila este cea care poate sa asigure transportul de oxigen in sange, iar in mediu bine oxigenat si alcalin nici o celula anormala nu se poate dezvolta?

In cazul unei boli fatale, precum cancerul, celule canceroase au un caracter invaziz si se dezvolta in special cand sistemul imunitar este total la pamant, si unde acestea se extind in special in medii prielnice precum: mediu acid cum e corpul nostru de multe ori, in medii in care proteinele animalele sunt prezente, si in lipsa oxigenului, datorata mancarii gatite si lipsa vegetalelor, si mai ales celor cu clorofila care sunt raspunzatoare pentru ajutorarea celulelor rosii de a transporta oxigenul in tot corpul.

Da, aceasta clorofila plina de oxigen este adusa in dieta lor prin acele plantute vii, crescute in serele lor din seminte bio comestibile si recoltate cand plantele ajung la dimensiunea unui deget aratator. Daca doriti informatii cum sa cresteti aceste plante, vizitati postul meu in care descriu detaliat tot procesul. Veti vedea mai jos o poza cu mine si sotul meu, cu plante de grau din care incercam sa facem suc. La Institutul Hippocrates exista un „bar” cum s-ar spune, unde se afla plante depozitate in frigider, iar fiecare client vine de cate ori vrea pe zi si isi prepara singur sucul din wheatgrass.

Mai simplu de atat nu cred ca se poate, mai ales cand numai ai nici o alternativa ramasa. Oare e asa de greu sa fim convinsi, chiar si cand suntem la cativa pasi de moarte, preferand sa nu renuntam la obiceiurile noastre gresite?

Exista marturii clare, exista dovezi si oameni reali din intreaga lume care s-au vindecat prin aceasta dieta, chiar de multe ori adusi cu forta la institut de rude, neavand nici o urma de speranta ramasa si necrezand in aceasta dieta. Marturia oamenilor aflati deja in tratament a fost cea care i-a ajutat sa ramana si sa creada, putin cate putin, observand in acelasi timp rezultatele si transformarile incredibile din corpul lor. Mai jos sunt 2 poze cu milioanele de vindecari a oamenilor care au venit de pe intreg continentul Americii si din intreaga luma la Institutul Hippocrates.

Asadar, am invatat ca probleme noastre in proportie de 70% se trag de la mancarea pe care suntem invatati s-o apreciem, iubi si ocroti cu vehementa, cautand de multe ori scuze puternice care sa impresioneze, gen, de unde o sa-mi iau proteinele, ce o sa ma fac fara B12?

Pentru cei care n-au inca probleme, nu va oblig sa renuntati la mancarea gatita, ci din contra va incurajez sa imbinati dieta d-voastra obisnuita cu abundenta de legume si salate diverse, radacinoase pe durata iernii, sucuri verzi, sprouts crescuti pe perioada iernii in casa.

Este drept ca iarna este greu sa gasim legume verzi, insa stiati ca 3 – 5 linguri suc grau pur, nediluat cu apa,  pot suplimenta continutul complex nutritional a aproximativ 2,5 kg vegetale diverse? Sucul este dulce, chiar mai dulce decat ne asteptam si trebuie sa avem grija sa nu depasim mai mult de 3 doze, repartizate in decursul unei zile. Spun cu precautie, deoarece are o puternica proprietate de detoxifiere care de multe ori ne va da o usoara durere de cap si poate cateva minute de molesesala. Aceasta stare este un test, care ne da de gol ca ne descopera ca dieta noastra a fost una saraca in vitamine, minerale si tot complexul de nutrienti. De asemenea sucul de grau este foarte complex, si voi da amanute dedesubt, inspirat de la urmatorul link. Daca vreti sa cititi mai multe, am scris un post total dedicat sucului de grau.

  • sursa de clorofila care stim ca ajuta la oxigenarea corpul cu ajutorul celulelor rosii, marind si numarul acestora
  • purifica sangele si-l imbogateste, ajutand la stimularea metabolismului
  • puternic detoxifiant al ficatului. „Enzimele si amino acizii prezenti in sucul de grau ne pot proteja de carginogene mai mult decat orice medicament aflat in lume. Intaresc celulele, detoxifica ficatul si cursul sangelui, neutralizeaza chimic orice mediu poluant din corpul nostru intalnit in calea lui”
  • lupta impotriva tumorilor si neutralizeaza tumorile
  • transforma corpul nostru intr-un mediu alcalin, in care boala nu se poate dezvolta. Abudenta de minerale alcaline elimina mediul foarte acid din corpul nostru.
  • reduce presiunea arteriala, dilatand in tranzitul lui caile prin care sangele circula
  • stimuleaza glanda tiroida controland obezitatea si tot ce tine de functia acestei glande
  • „contine enzime benefice. Oricand iti tai un deget si vrei sa te vindeci ori ca vrei sa pierzi 2 kg, enzimele trebuie sa faca de fapt munca. Munca si abilitatea enzimelor gasite in corpul nostru sub foma normala si naturala, pot fi marite daca le ajutam la asta din exterior, prin adaugare de enzime exogenous, ca cele regasite in sucul de grau. Nu-l gatiti. Putem beneficia de cantitatea mare de enzime gasite in graul verde, mancandu-l crud, negatit. Gatitul distruge enzimele din mancarea noastra in procent de 100%.
  • sucul de grau are similaritati cu propriul nostru sange. Al doilea important aspect al clorofilei, este asemanarea remarcabila cu hemoglobina, componentul ce trasporta oxigenul in corp. Dr. Yoshihide Hagiwara, presedintele institutului Hagiwara Institute of Health in Japan, fiind un lider recunoscut in ce priveste capacitatea extraordinara a sucului de grau ca medicament si hrana. El sustine ca atata timp cat clorofila este solubila in particule de grasime, si particulele de grasime sunt absorbite direct in sange prin sistemul limfatic, la fel si clorofila poate fi si ea la randul ei absorbita in acelasi fel. In alte cuvinte, cand „sangele” plantelor este absorbit de fiinte umane, este transformat in sange uman, care trasporta nutrientii la orice celula din corp.”

Revenind acum la proteine, voi incerca sa spun cate ceva despre necesarul zilnic si frica oamenilor de a adopta una dintre dietele fara carne sau cu carne mai putina. Fiecare om are nevoie decat de 2 linguri/zi de proteine, aproximativ 45 g care nu este nevoie necesar sa fie de provenienta animala. Orice poarta numele de sprout, prin germinare si crestere are in compozitie proteine complexe. De unde credeti ca-si iau animalele ierbivore proteinele, fiindca si ele au nevoie de proteine pentru dezvoltarea muschilor? Ganditi-va la muschii vacilor, elefantilor, bivolilor, bizonilor. De aceea adora ierbivorele plantele proaspete si iarba scurta de pe campuri.

Daca ne gandim in trecut, oamenii mancau produse lactate, oua si carne si nu existau atatea boli. Este simplu, atunci animalele consumau iarba din belsug si erau libere sa zburde si practic piata oferea produse animale curate. In zilele noastre dupa cum vedeti si din calitatea slaba a carnii si produselor animale, toate sunt parca contrafacute. Tot mai multi intreprinzatori si-au format ferme moderne atat pentru animale cat si pasari, in care toate vietatile cresc una peste alta si sunt imbuibate cu furaje, concentrate, diversi hormoni de crestere si in plus tratate cu doze puternice de antibiotice. Oare cat de naivi am fi sa credem ca toate acestea nu ne afecteaza?

Intrebati pe orice angajat de la abatoare, fabrici de mezeluri si preparate din carne si lactate cum se/si din ce se fac si pastreaza toate acestea. Cred ca nu vreti sa stiti toate acestea, in special cum se reinprospateaza carnea refuzata de piata care are miros puternic de hoit si culoarea vanata si mai ales cum doar in cateva zile este din nou pe piata, dar de data asta avand un nou termen de garantie, o culoare galbuie, usor rosiatica si miros acceptabil. Nu uitati ca exista mafie peste tot, si mai ales in acest domeniu unde banii sunt pe primul loc, nu sanatatea populatiei. De aceea trebuie sa rarim cat putem carnea, si daca chiar ne e pofta, cautati mici intreprinzatori, oameni de incredere care sa va asigure ca n-au folosit furaje si concentrate, si mai ales care au lasat animalele libere. Problema este, ca pana si taranii si oamenii de rand s-au invatat cu acestea si parca in nimic numai poti sa ai incredere.

Vorbind acum despre B12, care de fapt este o bacterie care se creeaza, se spune ca o persoana normala nu are nevoie decat de 2-3 mcg (micrograme)/zi. Fiindca s-a facut foarte mare voga pe baza acestui subiect, s-au si gasit raspunsuri bazate pe studii. Ori iti iei B12 din suplimente care foarte greu se absoarbe, ori consumi vegetale marine gen alge marine pe care eu le ador, fie din polen si micro-organisme care deja sunt aflate pe frunzele plantelor verzi. O sa va rog sa cititi cele doua articole scrise de mine legate de proteine si B12, in care se puteam scrie inca o tona de lucruri informative, insa prefer doar sa va starnesc dorinta de informare.

“In cartea “Spirulina” editata de Hofigal se afirma ca Spirulina este prezentata ca fiind recordmenul in vitamina B12, avand o concentratie de 2 ppm (parti per milion), ceea ce inseamna ca la o doza de minim 2 grame recomandate/ zi am obtine numai din aceasta sursa, cam 4 mcg de B12. De asemenea, in cartea “Tratamentul bolilor prin legume, fructe si cereale”, carte care a ajuns la editia a IX-a, reputatul dr. francez Jean Valnet, afirma ca B12 exista in granulele de polen.”

Intorcandu-ne la subiect, pot sa spun ca apreciez filosofia Institului Hippocrates, care incearca sa reorienteze oamenii spre o dieta vegana bazata in mare parte pe o bogatie de enzime provenite din cruditati, imbinate cu exercitiu fizic, o gandire pozitiva si spre terapiile neinvazive. Pacientii sunt supusi la tratamente speciale pentru intarirea imunitatii, hraniti cu vegetale in totalitate bio si invatati cum sa-si prepare singuri mancarea cruda, asa incat dupa terminarea celor 3 saptamani sa fie in stare sa-si poarte de grija, continuand procesul de vindecare.

Preturile sunt pe categorii si nivele de comfort, mai bine zis de la apartamente private cu dotari speciale gen jacuzzi, terasa cu gradina in jur, pentru care poti plati daca vrei sau te poti lipsi de ele. De asemenea exista varianta cand poti imparti camera cu alte persoane, atat in incinta Institut dar si in afara lui. Varianta in afara Institutului este cea mai ieftina dintre toate tarifele iar cazarea se face in apartamente din imprejurimile Institutului.

Stiu ca preturile nu sunt accesibile pentru nici un roman, insa cunosc atatea persoane care ar fi fost gata sa dea oricat numai sa se vindece, „Dumnezeu sa le odihneasca!”. Cand esti la pas de moarte si ai posibilitatea, ai fi in stare sa dai orice numai sa nu mori. Daca esti saracut si om de rand, atunci te straduiesti ca tot ceea ce fac ei la Institut, asa in mare parte, sa incerci sa aplici si tu. Daca esti unul dintre acestia sau cunosti pe cineva care este in situatia descrisa, directioneaza-l la acest site si spre multe altele care dau sfaturi in privinta dietei crude si in special al celor care promoveaza dieta bazata pe sprouts si sucul verde de grau. Acestea doua, pe langa o dieta cat mai cruda asociata poate doar cu cateva legume fierte pe saptamana, sunt singurele in stare sa ne dea speranta cand alte sperante numai sunt. Sa revenim la preturi acum. PRETURILE DE MAI JOS INCLUD CAZAREA SI TRATAMENTUL. Multi m-au intrebat, dar totusi cat costa tratamentul daca $5,000 costa cazarea. Oameni buni, cazarea pe 3 saptamani in SUA, nu costa $5,000 – $13,000, ci ajunge undeva la $700, 800. De aceea, preturile de mai jos includ totul.

Preturile la apartamente private

  • 1 saptamana, intre $2,600 si $6,270
  • 2 saptamani, intre $4,750 si  $11,360
  • 3 saptamani, intre $5,505 si $13,065

Preturi apartamente impartite cu alte persoane

  • 1 saptamana, intre $2,400 si $4,085
  • 2 saptamani, intre $4,400 si  $7,400
  • 3 saptamani, intre $5,100 si $8,505

Asezat pe un teritoriu imens de 40 acres (aprox. 168.000 mp), are totusi un aer intim, confortabil si primitor, plin de vegetatie asezata ordonat si care ofera o umbra placuta, bine apreciata in Florida. Cum am spus, programul cuprinde pe langa o dieta minunata, diferite terapii pe care le puteti gasi aici, aparatura de ultima generatie pentru analize zilnice si tinerea sub observatie a bolii, tratamente precum acupunctura, naturiste care includ nu ceaiuri asa cum suntem noi obisnuiti sa credem, ci elemente complexe de tratament, exista sali pentru exercitiu fizic, masaj, piscine cu apa imbunatatita cu ozon, fantani artezieni, aer curat din plin, stare de bine, in concluzie, superb.

Nu uitati ca nu cunosc in amanunt felul de tratamente, insa am inteles ca este un centru dotat si sub observatia oamenilor cu pregatire medicala, cu doctorate in chimie si cercetare, terapeuti nutritionisti, oameni recunoscuti international prin cercetarile lor stiintifice, cum obisnuia sa-i numeasca cineva, oameni cu titlu si halate albe.

Institul are un restaurant cu cele mai interesante delicatese crude din toata lumea (poze pe viitor cu bufetul), la care au acces gratuit pacientii, si vizitatorii pentru un pret fix de $20. Bufetul zilnic este diversificat, uneori legume fierte usor, sucuri verzi din belsug, atat din sprouts cat si alte frunze comestibile, dar bazat in general pe sprouts. Despre beneficii, mai multe info si felul de crestere am vorbit aici. Pot sa spun ca nici eu nici sotul meu nu ne dam in vant dupa salatele verzi, si mai ales care sa contina sprouts. Gustul lor intotdeauna mi s-a parut prea puternic, prea mult pentru gusturile noastre stricate de mancaruri traditionale. Insa ceea ce vedeti mai jos, chiar daca pare simplu, putin cam neapetisant, a fost cea mai delicioasa salata din viata noastra.

Nu va speriati, cei mai marunti erau sprouts de linte, ridiche, fasole mung, iar cei verzi erau de floarea soarelui si fasole de mai multe culori. Portia mai continea, masline, cele negre si putin stafidite, extrem de delicioase pastrate in ulei de masline cum erau pe vremuri, morcovi, ardei rosii, iar deasupra era un sos de migdale, maioneza si coriandru. Sosurile alea ne-au terminat, un amestec de condimente diverse, usturoi si migdale puse in proportie buna, care acopereau gustul puternic al plantutelor. Wow, ceva de neimaginat.

Daca doriti sa contactati Institutul Hippocrates, website-ul lor oficial este hippocratesinst.org, si numarul de telefon este +1 (561) 471-8876, ext. 117. Daca va ajuta pe viitor, Institutul este la numai 15 minute de Aeroportul West Palm Beach, Florida.

28 de gânduri despre „Hippocrates Health Institute

  1. Buna LIGIA! Azi am vrut sa-ti scriu sa ai o zi frumoasa mai ales ca tu locuiesti in America de unde vine sarabatoarea de Valentine’s Day.

    Fata de alimentatia cruda, respectiv cea sanatoasa pt noi ceilalti care nu avem aceste ingrediente in RO, as vrea sa-ti spun ca am citit intr-un articol al unei artiste de la noi pe care eu o respect despre regimul ei de viata si alimnetar,si a inclus fructele gojji,acai si acerola. Iti dai seama ca am cercetat de unde as putea sa procur aceste fructe, mi-a fost foarte greu dar,in final am dat de cineva de la oradea care mi-a trimis prin curier.
    Asta a fost doar inceputul conversatiei cu tine,pt ca vreau sa te mai intreb despre un supliment alimentar din sua,se numeste NEURO OPTIMIZIER(Jarrow Formulas), nu e un medicamnet alopat si as vrea sa-l iau mai ales k vreau sa ma pregatesc pt un exam de masterat (el fiind bun pt memorie) dar si pt agresivitatea asupra nervului optic din cauza tensiunii oculare f ridicata pe care eu o am;vroiam de la tine sa stiu dac au o referinta buna aceste tablete.

    Apreciază

    1. Buna Florentina, eu sunt cetatean american si locuiesc momentan in Romania. Stiu ca de multe ori este frustrant fiindca nu gasim ce avem nevoie acolo, insa nu trebuie sa ne focusam viata noastra pe elementele extra, nemaintalnite si laudate de toti. Eu consider ca cu ingredientele autohtone ne putem descurca de minune, si vom avea la dispozitie toate elementele nutritive pe tot parcusul anului.

      Iarna daca verdeata este mai putina, vom opta pentru sprouts iar vara, pe cele proaspete de la piata cumparate de la tarani. In legatura cu acel medicament de care m-ai intrebat, sincer n-am auzit niciodata de el. Ar putea fi bun, sau ar putea sa nu dea rezultatele dorite. Incearca sa faci cautare pe net si sa citesti reviews de la alte persoane care au mai folosit acel medicament. Eu una la descrierea beneficiilor, facuta de diferite companii farmaceutice, n-am vazut nimic scris de protectia nervului optic.

      Stiu ca e mai usor sa dai banii si sa ai un produs minune in care nu poti garanta ca te poti increde. Eu daca as fi in locul tau, as opta pentru sucul de grau verde care este o hrana vie pentru memorie, ingrijirea tuturor nervilor, ingrijirea vederi, si pur si simplu acopera si multumeste nevoile corpului nostru avid dupa ceva cu adevarat hranitor.

      Imi pare rau daca nu ti-am fost de mai mult ajutor. Daca pe viitor te voi mai putea ajuta cu ceva, o voi face cu placere.

      Apreciază

  2. Am cautat pe net poze si cu sotia. Incredibil ce fata intinsa si frumoasa are… wow. Eu sunt convinsa ca o dieta majoritar raw este cea mai buna alegere. Mai greu e insa pe timpul iernii, cu multitudinea de legume si fructe MG si tratate chimic 😦 Incerc sa ma bazez mai mult pe sprouts, cum ai amintit si tu si pe leguminoase si chiar muraturi. Chiar am o reteta de pasta de varza murata, astazi am s-o fac. Te pup!

    Apreciază

  3. intradevar mia placut tare mult ceam citit si vazut mai sus, insa am cautat dieta aceasta si din pacate am gasito doar pe engelza, tias fi foarte multumita daca ai scrie si pe romina citeva tipuri de pregatire a socurilor si a salaturilor. eu traesc in republica moldova si trebu sa recunosc ca fata de america noi ne hranim mult mai natural, si in familia mea nu prea folosim fast food, cu toate acestea noi deasemenea avem destule lipsuri in organism. cu citiva ani in urma eu am inceput sa ma ocup cu sport si am inceput sa ma interesez de o viata sanatoasa, am facut si niste cursuri de masaj, am si lucrat un timp si desigur am inceput a recomanda clientilor niste metode de imbunatatirea alimentatiei in special celor care aveau probleme cu celulita, dar si multor altora care doreau sa imbunatateasca circulatia singelui. deacee te rog atit pentru mine cit si pentru altii sami recomandez ceva pentru reducerea celulitei si unei diete de slabit natural care nu va influenta negetiv asupra organismului, sau citeva sfaturi de ce ar trebui sa alimenteze omul in fiecare zi obligatoriu si la ce ajuta aceste producte si desigur in ce cantitati. deasemenea ceva care imbunatateste circulatia sangvina. deasemenea ma intereseaza alimentatia care influenteaza pozitiv asupra ochilor, memorie, oaselor, parului si ungiilor. multumesc mult

    Apreciază

    1. Draga mea,

      Te rog frumos sa faci cautare la arhiva, in partea drepta a blog-ului. Acolo am retete de sucuri, retete principale, salate, dressinguri, deserturi, tot ce vrei. De asemenea am articole o gramada despre ce trebuie sa mancam ca sa ne mentinem sanatosi, despre ustensile necesare, despre sprouts, despre sucul verde, etc. Imi cer scuze, insa sunt foarte ocupata cu pregatirile pentru demonstratii, intre timp am invitatii la radio, Tv, cat si trebuie sa pregatesc mostre 300 mostre, pe care le pregatesc in prealabil de demonstratii. Zilnic raspund doar scurt la comentarii, ca sa nu fac oamenii sa se simta ca vorbesc la pereti. Daca nu te descurci, anunta-ma si-ti voi trimite link-urile directe.

      Ligia

      Apreciază

  4. Buna Ligia,ma numesc Iorgovan si sunt vegan de 4 ani si am citit cateva carti scrise de :Dr. Emil Radulescu una din ele se intituleaza”Alimentatie Inteligenta”in care spune ca mierea nu este buna si da detalii ,is foarte derutat nu stiu ce sa mai cred si plus de asta veganii se abtin de la miere din cate am citit.Mi-ar prinde bine un raspuns ,multumesc.

    Apreciază

    1. Buna seara,

      Si va multumesc pentru mesajul dvs. Mierea in perceptia mea nu este un aliment daunator daca este folosita in cantitate mica, ca si multe alte lucruri bune de pe pamant. Pentru mine constituie o alternativa perfecta la zahar, chiar si cel brun, chiar daca veganii o exclud din considerente principiale (produs de o insecta, iar noi nu trebuie sa-i luam hrana). Nu vreau sa va influentez, daca considerati ca parerile d-lui Radulescu sunt bine sustinute si mai ales daca ati simtit pe propria piele efectele adverse, eu va sfatuiesc ca este mai bine sa actionati cum va dicteaza constiinta.

      Numai bine!
      Ligia

      Apreciază

  5. Buna Ligia,

    Unde gasi preturile actualizate de la Institutul Hippocrates?
    O persoana care NU stie limba engleza ci doar limba romana are rost sa mearga la ei?

    Multumesc frumos!

    Apreciază

    1. Aplicatia pentru primire costa 100$. Doar detox pe o saptamana costa $2400, pe doua saptamani costa $4344, iar pe trei saptamani 4986$ la care adaugati cazarea la institut sau in gazda (ei au relatii cu cei din preajma institutului care ofera gazduire ieftina). Trebuie vorbit cu ei fiindca ei stiu ce noutati au de la luna la luna. Tot ce se intampla este in limba engleza si daca nu cunosti limba nu prea ai ce sa faci acolo. Totul este in mare parte transmis prin viu grai. Ti se da manual insa tot in limba engleza.

      Apreciază

  6. Buna Ligia,

    Nu prea sunt nici eu mare fana a salatelor din sprouts. I-am mancat cu un dressing de lamaie, merge o data sau de doua ori, dar cam atat. Sa inteleg ca daca ii fac suc am parte de toate vitaminele si enzimele, la fel ca si in situatia in care i-as manca in salata. Ca ar fi asa o usurare pe suflet 🙂

    Apreciază

    1. Alina, cauta retete de dressing-uri raw pe net fiindca dressing nu inseamna doar ulei, lamaie si sare. Eu nici nu vreau sa aud de acest „dressing” invechit. Se pot face dressing-uri din nuci, din fulgi de drojdie inactiva cu usturoi (un deliciu la salata de sprouts), din caju cu diverse condimente si rosii uscate la soare, din mustar sau coriandru boabe (macinate) amestecat tot asa cu condimente si alte minunatii etc. Se pot adauga peste o felie de paine cu zacusca sau pateu raw sau gatit, la o salata de cartofi sau la o salata de varza etc. Se pot si stoarce la storcatoare prin presare la rece, dar ideal ar fi sa beneficiezi si de fibra lor mai ales in anotimpul racoros.

      Apreciază

  7. foarte interesante articolele,,,as avea si eu cateva intrebari…..baietelul meu in varsta de 5 ani si jumatate….a fost diagnosticat cu cancer pulmonar tip 3….au trecut 3 ANI ,DE LA DIAGNOSTICARE,,,,,,,am incercat in tot acest timp sa-i elimin proteinele animale….si ne-am axat pe o alimentatie,,,sa spun 80%vegetala…el de obicei nu mananca carne…..o zi incepe cu un nectar,din fructe de padure(zmeura,afine,mure,catina,coacaze rosii,)sfecla rosie,,strugurii rosii,,merisor confiat,,si fructe goji…le pun pe toate in bleder,urmeaza un sendvis cu putin salam….,prima mea intrebare este ..daca e bine ceea ce fac??????????????dupa aia avem masa de pranz,,,,neaparat cu salata de varza rosie,,,spanac,,,brocoli,,castraveti cu rosii,,sfecla rosie cu morcov….foarte multe fructe,,,,si mullte seminte,,,,migdale,,,samburi de cais..alune crude,,caju,,,seminte dovleac crude,,,seminte floarea soarelui crude…,,,stafide.si nuci…a doua intrebare este,,daca sunt bune pt el?aceste seminte????????urmeaza cina….ciorbita ,,etc,,,,?seara innainte de culcare,manaca cereale germinate,,,grau ,secara, ovaz,cu iaurt,,,,,nici nu stiu cum sa va intreb,,este foarte slabut,,,iese foarte des cu treaba mare afara//de 3-4 ori e zi…ESTE DIN CAUZA ALIMENTATIEI????????VREAU SA STIU DAC CEEA CE MANANCA ESTE BINE PT EL SI PT BOALA DE CARE SUFERA???????????VA MULTUMESC

    Apreciază

    1. Buna ziua, va recomand sa luati legatura cu cativa medici din Romania daca nu va permiteti sa mergeti la un institut specializat. Aici se afla o postare cu adrese si informatii utile. Multa sanatate!

      Apreciază

  8. buna Ligia. Stii sa imi spui daca cei de la institut au creat cursuri pentru studenti?
    Multumesc.

    Apreciază

Comentariile sunt închise