Alimentatia raw vegana · Ingrijirea sanatatii

Respira adanc de 60 ori pe zi

Stiati ca multe din problemele noastre de sanatate pornesc de la lipsa oxigenului? Dar noi respiram, nu putem zice ca traim fara sa respiram. Adevarat, insa nu respiram destul. Viata si respiratul adanc sunt sinonime, iar absenta oxigenului inseamna moarte. Oxigenul este cea mai importanta hrana pentru sange, nervi, glande si organe.

Daca exista doar o cantitate limitata de oxigen in corp, putem noi sa ne hranim cu cele mai bio si sanatoase produse, tot bolnaviciosi vom fi. Procesul de ionizare, mai exact desfacerea moleculelor din mancare in material nutritional, va fi incomplet daca nu exista suficient oxigen in corp, iar mancarea va fi practic nefolositoare pentru nevoile noastre” scria Dr. Philip Rice.

Imi aduc aminte cand am participat la cursul de la Hippocrates, mereu ni se repeta, „respirati adanc”. Un om normal trebuie sa respire adanc de cel putin 60 ori pe zi. Ar fi de preferat sa fim in zone curate, incojurate de vegetatie dar in lipsa de asta, nu avem ce face. Trebuie sa ne luam zilnic doza de oxigen, indiferent daca locuim intr-un centru poluat sau la munte. Respiratiile scurte sunt directe sau indirecte raspunzatoare pentru un numar de probleme pornind de la cele mentale si pana la simple raceli. Memorie proasta, o minte cetoasa, depresie, lipsa concentratiei, dureri de piept, migrene, dureri de cap sunt doar cateva dintre problemele cauzate de slabele rezerve de oxigen. Functionarea corecta a creierului necesita de 3 ori mai mult oxigen decat restul corpului, si acesta se alimenteaza tot din depozitul intregului corp.

30870011012_034eb471a0_h.jpg

Respiratul adanc nu numai ca ajuta in procesele de functionare normala a corpului, dar il si ajuta sa se curate. Este ca si cum s-ar face o curatenie de primavara. Daca camerele nu vor fi aerisite din plin, acestea raman imbibate cu diverse mirosuri neplacute. In acelasi fel se intampla si cu corpul nostru, numai respiratiile adanci il pot tine bine aerisit si curat. Invatati cum sa respiratori corect, folosind diafragma.

De fiecare data cand va aduceti aminte, respirati adanc si veti vedea diferenta!

27 de gânduri despre „Respira adanc de 60 ori pe zi

      1. buna…ma bucur ca am gasit site-ul tau…vreau si eu sa imi spun off-ul daca se poate ,catre Ligia:
        Am 20 de ani,m-am casatorit in august 2009 si atunci aveam 56 kg. Acasa pregatesc diverse feluri de mancare, aproape in fiecare z, felul unu, doi si desert. Supararea mea este ca acum 3 saptamani cand m-am cantarit aveam 64 kg, (1.65 inaltimea), si de atunci m-am apucat sa fac exercitii in fiecare seara, (aproape), si saptamana trecuta cand m-am cantarit aveam 62,200. Acum eu as vrea sa fac orice ca sa pot ajunge la 56 cat aveam. De vazut ca am luat in greutate , nu prea se vede, caci am pus numai in zona abdomenului, coapsei si fesierelor, dar cea mai mare problema este ca mi-a aparut celulita din cauza ca m-am ingrasat in prea scurt timp. As vrea daca poti sa ma ajuti in vreun fel, ce as putea sa fac si cum as putea sa inlocuiesc felurile de mancare ca sa fie cat de cat satioase, (sotul meu lucreza in constructii, si trebuie mancare mai „puternica”…:-)
        Astept sfatul tau…multumesc!!

        Apreciază

        1. Buna draga mea Iulia,

          Prima parte a mesajului clarifica tot in ce priveste luarea in greutate. Tie iti recomand sa o lasi usor cu mancarea si mai ales cu ultima parte, deserturile. Tu stii de cate ori pe an fac eu desert traditional, gen torturi, prajituri sau altele? Doar de Craciun, atat. Si eu am 1, 64, 50 kg si ma tin asa de vreo 6 ani. Pentru noi termenul de desert inseamna poate cateodata cate o ciocolata sau mai fac cate un desert crud. Nu mancam de asemenea lucruri ambalate sau semipreparate, decat un singur fel de pita care are foarte putine ingrediente. Draga mea, ar trebui in primul rand sa incepi sa reduci din cantitatea de mancarea consumata zilnic si sa elimini deserturile din viata ta. Sotul tau poate manca ce vrea, si pe parcurs ii poti prezenta si lui cateva retete crude, frumos ornate si gustoase, dar asta dupa ce tu experimentezi destul ca sa ajungi specialista in domeniul combinare de ingrediente. Greseala mea a fost ca-l incurajam sa manance cu mine chiar si cand stiam ca retetei ii lipseste ceva, si nu era tocmai delicioasa. Daca vrei sa introduci treptat mancarea fara foc, si chiar te incurajez sa faci asta, mancanca mancare gatita slaba si niciodata dupa ora 6.

          Daca mananci o farfurie la fiecare masa, redu-o la jumatate, chiar daca nu esti satula dupa. Adauga la felul doi, frunze comestibile alaturi si pur si simplu mananca-le odata cu mancarea, cat poti de multe. Incearca smootie verde care va curata excesul de reziduri din intestin si care de asemenea te va ajuta sa reduci toxinele din tine, insa si o cantitate insemnata de greutate. Smoothie verde poate inlocui cu succes masa de dimineata si seara, si te va ajuta sa si te mentii echilibrata nutritional. Stii ca abdomenul nostru e umflat sau cu un aspect urat, din cauza rezidurilor de fecale purtate cu noi si blocate in intestin de ani de zile?

          Incearca sprouts, si la fel, alaturi de felul doi sau in sandwich. Painea, cat mai putina si sare tot cat mai putin. Totul cu masura, insa cand am spus paine putin inseamna, elimin-o pe parcurs la poate o felie pe zi sau deloc. Pare groaznic si nerealizabil, insa gandeste-te ce eliberat de toxine va fi corpul tau dupa aceea. Si de asemenea incearca o zi pe saptamana sa mananci sanatos, total sanatos sau poate post total si doar apa sau sucuri de legume si fructe putine. Se spune ca o zi de post odata pe saptamana, creste viata unei persoane cu 20 ani.

          Dupa o cura de cateva zile cu smoothie verde in care frunzele comestibile, gen spanac salata sunt pe primul loc urmate de cateva fructe adaugate doar pentru imbunatatirea gustului. Toate se pun in blender si se amesteca cu 2 cani de apa. Gasesti retete si sfaturi detaliate despre avantaja la articolul dedicat numit „Importanta sucului verde”. Sport la greu, cand mergi pe jos totdeauna in pas vioi si apa cat de multa. Apa te va ajuta de asemenea sa scapi si de celulita, riduri, si cearcane. Eu nu pot sa-ti promit realizari extraordinare, totul tine de tine si de hotarea ta. Sunt atat de multe de spus. Iti urez succes si sa-mi spui rezultatele.

          Apreciază

        2. Buna Ligia….referitor la paine, sa mananc cat de putina….o felie pe zi??!!!!..am sa-ti spun ceva demential acum despre meniul meu…
          eu la o ciorbita mananc cam 4-5 felii de paine si ciorba mai putina…nu stiu de ce fac asta dar daca nu mananc paine, parca nu ma satur…acum inchipuieste-ti 3 mese/zi, a cate 4-5 felii de paine?!!!………..aici sunt kg mele in plus adaugate , plus sedentarismul…dar pur si simplu nu am ce sa fac.
          Ma trezesc de dimineata, fac curat…mancare , mai citesc…mai pe net…
          si cam asta-i…pe o zi
          ….nu stiu cu ce sa-mi mai ocup timpul…
          Iti multumesc f mult ca ti-ai facut timp de mi-ai scris asa de mult!
          Apreciez munca ta si sper sa reusesc si eu sa mananc cat mai sanatos!

          Cu dragoste,
          Iulia

          Apreciază

  1. Buna, Ligia! Ma bucur ca am dat peste site-ul tau pe internet, dat fiind faptul ca, despre dieta cruda, am aflat dintr-o revista culinara din romania, pe care eu o cumpar lunar. Apoi, in cautare de mai multe informatii despre aceasta dieta, am gasit pe internet, site-ul tau, cu o multime de sfaturi si retete importante pentru o viata sanatoasa. Am inceput sa prepar din retetele tale, si sucurile deasemeni, si sunt delicioase, iar sucul verde este o minune! Am dat si la cei din familia, care la inceput s-a aratat neincrezatoare, dar acum cu totii imi cer sa le prepar sucul verde, mereu, pentru ca este delicios 🙂

    Am inceput de 2 saptamani sa mananc raw, in proportie de aproximativ 99% (mai consum paine alba, pe care intind pastele din diverse cruditati, postate de tine pe site), in rest totul e raw si pregatit ca la carte. Ma simt minunat, si inca ceva foarte important: m-am vindecat de constipatia cronica, dupa numai 1 saptamana de mancare raw si cateva zile de suc verde! Asta este cea mai mare realizare, in materie de dieta raw pe care am adoptat-o! Sper sa tina aceasta aducere la normal a pb mele legate de constipatie, si sa nu dispara ca si minunea de 3 zile, despre care se vorbeste in popor … In legatura cu problema mea de greutate, motiv pentru care am si inceput aceasta dieta, as vrea sa imi spui (daca esti in cunostintza de cauza), ce trebuie sa mai fac pentru a slabi, pentru ca, de cand am inceput sa mananc raw, nu m-am ingrasat nici macar 1 gram, dar nici de slabit nu am slabit nici macar jumate de gram. Eu am inaltimea 1.62, si o greutate de 75 kg.

    Cred ca idealul ar fi sa reusesc sa ajung la greutatea de 50-55 kg, dar intai vreau sa aflu cum pot da jos macar 1 singur kilogram, sau dupa cat timp incep sa slabesc, pentru ca pe internet ce am citit despre slabirea prin dieta raw, se spune ca slabirea vine fff rapid, insa eu pana acum, nu am vazut nici 1 singur kg dat jos. Eu am pb cu celulita mai ales, in zona picioarelor. Daca stii ceva despre pierderea kilogramelor prin alimentatie raw, sau ce gresesc in ceea ce fac, sau ce mai trebuie sa fac legat de acest tip de alimentatie, te rog frumos informeaza-ma si pe mine, ca sa stiu ce mai am de facut, pe langa ce deja fac in prezent. Multumesc anticipat, si Domnul sa te binecuvinteze pt lucrul bun pe care-l faci prin acest site cu indrumari benefice si sanatoase pt organismul nostru, al fiecaruia!

    P.S. Apropos de muzica, am citit despre tine ca esti porfesoara de pian. Ma bucura acest fapt, dat fiind ca si eu am terminat facultatea de muzica din timisoara, insa la sectia canto. Daca cumva ai nevoie sau stii pe cineva care are nevoie de o profesoara de canto in State, nu ezita sa ma anunti, si voi onora invitatia negresit 🙂

    Apreciază

    1. Larisa,

      Ce surpriza placuta, cu toate amanuntele legate de istoria dietei tale. M-am bucurat enorm de fiecare amanunt, felicitari pentru asa frumoase realizari si multumesc pentru toate urarile. Sa nici nu-ti faci grija fiindca, daca vei pastra pentru o perioada lunga chiar si 80% raw tot este foarte bine. Painea alba insa este un element pe care v-a trebui sa-l inlocuiesti cu painica neagra barem, nu intregrala, neagra sau de secara si ai grija mare, dupa 4 sa nu te mai atingi de ea. Painea e elementul care nu te lasa sa slabesti, iti spun. Eu nu mananc paine decat dimineata cateodata, si pot sa spun ca la 1,64 imi tot mentin greutatea intre 48 -51 kg de cel putin 6 ani. Cum mananc mai multa paine pe langa mancarea gatita sau cruda, ma duc spre 52, 53 kg si nu-mi place deloc.

      Stiu ca se spune ca prin dieta raw slabesti rapid, dar stii prin ce dieta crunta au trecut cele care au slabit mult? Nu aveau voie nimic din categoria starch, grau, paine, nici macar raw, nici un fel de nuca, nu fructe decat 1 la cateva zile si ceva care nu era asa dulce, 2 zile pe saptamana doar suc verde, 1 zi pe saptamana post si numai apa cu lamaie, sport la greu, etc. Slabesti daca iti dai toata silinta si vrei sa elimini cat mai mult elementele dulci, sa numai mananci dupa ora 4 ci doar legume crude sau suc verde, si miscare. Te incurajez sa nu te opresti totusi, chiar si cu meniul care-l folosesti, la unele persoane actioneaza mai greu, deoarece in primele saptamani se incepe de abia detoxificarea si scaparea de constipatie e un semn excelent in privinta asta. Bea mai mult suc verde zilnic, mai bine zis cu mai multe verdeturi in el si sa vezi cand ai sa incepi sa te duci la toaleta de cel putin 4 ori pe zi, si scuza-ma te rog, vei elimina cantitati insemnate de fecale de care te vei mira si tu. Atunci sa vezi cum vei slabi. Am avut cliente care au baut 2 luni, zi de zi, sucul verde pe care-l faceam eu si n-au scapat de constipatie.

      Referitor la celulita, nimic nu se poate face pentru ea decat miscare si poate masaj viguros. Dieta raw in general te va ajuta semnificativ si-ti va schimba textura pielii cu timpul, insa toate trei sunt mana in mana. O sa te rog pe tine sa-mi scrii meniul pe scurt, pentru doua zile, ca sa vad eu unde este problema. Asa poate iti spun vrute si nevrute, fara sa rezolvam cauza. Mi-ai spus de paine, si acolo am gasit o problema. Sunt curioasa daca mananci nuci, daca le inmoi, daca mananci deserturi seara, indiferent daca sunt crude, ce mananci dupa ora 4, etc.

      Referitor la idei de mancare, daca ai cont la Facebook, am format de curand un grup unde zilnic pun link-uri cu retete, sfaturi, articole interesante, pe langa ceea ce scriu la site. Suntem la inceput, dar pe parcurs se va marii lista de articole.
      „Promovarea unei diete mai crude”

      Te pup si astept raspuns cu meniul tau zilnic,
      Ligia

      Apreciază

      1. Inca ceva, ce am uitat sa iti mai spus, e ca textura pielii mele, si a tenului in special, arata foarte bine si s-a transformat. Chiar aveam pb cu tenul, dar acum parca am o catifea fina pe fatza. Sper ca si aspectul celulitic al pielii, sa se transforme in timp. Masaj anti-celulitic dur si viguros, am facut cu 4-5 ani in urma, s-au vazut rezultate, dar destul de slabe, si pe atunci tineam dieta, ca sa ajut corpul sa elimine celulita, dar am eliminat ff putin. Acum, nu mai am posibilitatea de a face un masaj anti-celulitic, si ma gandeam ca m-ar putea salva o operatie ceva gen liposuctie … Stiu ca este si costisitoare, si destul de riscanta si dureroasa, asa ca, deocamdata nu este in planul meu, aceasta varianta.

        Referitor la constipatie, vreau sa iti spun, ca acum 2 saptamani cand am inceput sa am scaun normal ca toata lumea normala, in prima zi am facut doar putin, apoi in a 2-a zi, a fost asa cum ai spus tu, 4-5 scaune intr-o singura zi, apoi in ziua 3 am fost de 3-4 ori, apoi in ziua 4 de 2 ori, si acum o data sau de doua ori pe zi 🙂 Asta pentru mine este o bucurie si o realizare enorma, dat fiind faptul ca, eu sufar de aceasta afectiune, de aproximativ 18 ani, iar cu ajutorul tau, al lui Dumnezeu si al sucului verde si a dietei crude, am scapat de constipatie in doar 1 SAPTAMANA!! Pt mine asta este o minune, crede-ma! Eu nu mai speram sa existe vindecare si leac natural, pt constipatia mea severa si cronica.

        Ii multumesc lui Dumnezeu, ca m-a vindecat de boala asta cronica, prin intermediul tau si a plantelor lasate de El pentru noi, spre vindecare si sanatate!

        Apreciază

  2. Buna, Ligia! Ma bucur ca mi-ai raspuns asa de prompt la mesajul meu! Si ca urmare a faptului ca tu ai fost asa de prompta in raspuns, si eu am facut intocmai ce mi-ai recomandat, adica azi nu am mai papat nimic dupa ora 4, ci doar pe la 6.30 cand am ajuns acasa, am baut suc verde. Referitor la sucul verde, vreau sa iti spun ca eu nu il prepar asa cum am citit in articolul tau despre IMPORTANTA SUCULUI VERDE, adica vreau sa spun ca nu pun doar 3-4 frunze de spanac sau alte verdeturi, ci pun 2-3 maini de spanac, urzici (ca tocmai au aparut pe piatza), si salata verde. Cam astea frunzulitze le am la dispozitie, deocamdata, pana vine primavara si apar mai multe. Suc verde nu beau doar un pahar, ci mai mult, beau tot ce iasa din mixarea in blender a 1-2 mere, 1 banana, 1 portocala, (cateodata si 1 lamaie), 1-2 kiwi, 1 mana de stafide (cand nu am stafide, pun miere, sau las fara nici un indulcitor, fiind ok doar banana), mai pun putina nuca de cocos fulgi, iar mai nou am gasit la supermarket un mix din fructe de padure (mure, capsuni si afine sau coacaze rosii) din care pun o manutza in suc, iar ca frunze verzi, pun cat cuprind in maini, spanac, apoi 2 maini de urzici, si ceva salata verde, si 1/2 cana sau mai mult, apa plata. Cam asa arata sucul meu verde, pe care il beau zilnic, cu mare placere.

    Despre meniul meu zilnic, vreau sa-ti spun ca sunt inca in faza de testare a retetelor de pe site-ul tau, pe care nu le-am incercat inca pe toate. Asa ca, din ce am facut pana acum, se numara sarmalele din foi de vitza (dar eu nu le mananc ca si sarmale, ci folosesc doar umplutura de la aceste sarmale pe post de pasta, pe care o intind pe painea alba despre care ti-am mai spus). Apoi mai mananc piure din broccoli si nuci cu sos dulce-acrisor, vreo 2-3 feluri am facut pana acum de paste diverse din spanac, apoi o pasta de dovlecei, de avocado gen guacamole, am facut si paine din seminte de in, dar e mai greu pt mine, pt ca nu am deshidrator, iar acum nu-mi permit posibilitatile financiare sa imi cumpar unul, dat fiind faptul ca sunt shomera de 1 an si ceva … Painitza de in mi-a iesit putin sarata (ori am pus eu prea multa sare, ori asa trebuie sa aibe gust, nu stiu sigur, dar e ok de mancat). Apoi, dimineata pe stomacul gol, beau suc facut la storcator, din 3 morcovi, 4 mere, 1 lamaie, sfecla rosie, ridike neagra si radacina de telina. Sucul asta nu prea imi place ca si gust, dar il beau pt ca este sanatos,l si vreau sa acumulez ceva vitamine, si mai ales sa imi curatz ficatul, fierea, etc. Iar ca desert, am incercat tortul tau de portocale care este delicios! Dupa ce l-a gustat tata, mi-a cerut reteta si a spus ca si el vrea sa si-l prepare singur, pt ca este atat de bun, parca ar fi o inghetata. Din acest tort, mananc f. rar, si numai ziua, nu seara deloc. Am mai facut dulce, desert cu mere, nuci si ceva curmale sau stafide, si mini-tarte de pere si mere. Toate sunt grozave. Mananc din ele, dar nu zilnic, ci la cateva zile, si putin. Deci, din toate felurile de mancare ce le-am incercat pana acum, sa nu-ti imaginezi ca le mananc pe toate o data 🙂 Ti-am facut doar o prezentare a ceea ce am preparat eu, de cand am inceput sa mananc raw.

    De exemplu, meniul meu pt o zi, consta din 3-4 felii de paine alba (dar de 2 zile am inceput sa mananc paine neagra, parca simteam ca e mai buna varinata asta 🙂 )pe care pun paste diverse (umplutura de la sarmale, sau pasta de spanac, sau de dovlecel, depinde ce am preparat in ziua respectiva), si cu frunze de salata verde si uneori cu ridiki rosii. Asta mananc la pranz, si obisnuiam sa mananc la fel, si seara pe la 6-7, dar de azi, de cand mi-ai spus ca dupa ora 4 sa nu mai mananc nimic si mai ales paine, asa o sa fac de acum inainte. De ex, azi am mancat la pranz, ceea ce am spus mai sus, iar seara la 6-7 am baut suc verde, vreo 3-4 pahare, si am fost foarte ok, nu mi-a fost foame deloc deloc. Referitor la paine, vreau sa mentionez faptul ca eu am renuntat la paine de 12 ani, si mai gustam doar ocazional, daca mergeam la ceva ainversari sau mese la prieteni, in rest, eu am exclus total painea din meniul meu, de orice fel ar fi fost ea. Paine mananc doar de acum, de cand am inceput raw. Am simtit nevoia sa suplinesc cu ceva, gustul asta de atatea cruditati.

    Am introdus in meniul meu, nuci si seminte de floarea-soarelui. Cu nuci, fac mai toate retetele de paste si pateuri, pe care le am in meniul zilnic. Inainte de a le folosi in diverse retete de paste de cruditati, pun nucile si semintele la inmuiat 1-2 ore, sau kiar le las peste noapte. Nu am incercat inca caju, arahide, alune de padure, macadamia, sau seminte de dovleac.

    Vreau sa-ti mai spun, ca sunt o persoana fff ambitioasa, si daca imi propun ceva, 99% realizez. In decursul a 12 ani, am tinut o gramada de diete, si am slabit. Dar acum, se pare ca, corpul meu a obosit si s-a incapatzanat sa mai slabeasca. oricum, scopul meu cu acest tip de alimentatie raw, nu este numai a slabi, ci si a avea un corp sanatos ianinte de toate. Sper sa apara si semne de pierdere in greutate, cu timpul.
    Oricum, iti multumesc ca iti faci timp sa citesti ceea ce iti impartasesc, si sper sa iti pot fi si eu tie de folos, cu ceva, candva …

    Te pup si astept sfaturile tale, cu mare drag si interes!
    Larisa

    Apreciază

    1. Larisa,

      Totul suna foarte bine si felicitari pentru aceasta ambitie a ta. Nu multa lume este in stare sa ia hotarari asa drastice cand vine vorba de propriul corp. Chiar daca toti stim cam ce este bine pentru noi, de obicei preferam sa o lasam pe alta data.

      Meniul este excelent trebuie doar sa urmaresti, si daca vezi ca nici dupa luni intregi nu slabesti, inseamna ca trebuie sa tai din dulciuri mai mult si paine cat mai putin. Iti mai recomand ca orice nuca folosesti, sa le lasi peste noapte la inmuiat. Prin aceasta, ele ajung sa aiba cat mai putina grasime si pe deasupra vor fi gata pentru digerare. In stare uscata sau inmuiate doar putin, isi mai pot pastra din grasimea concentrata si vor fi mai greu digerate. Daca lasi nucile peste noapte, dimineata vor avea un gust superb de nuci crude, delicioase. Macadamia si nucile de padure pe langa faptul ca sunt foarte scumpe sunt si foarte grase cat si caju. Caju sa incerci sa-ti cumperi odata, asa in cantitate mica ca s-ar putea sa nu-ti placa dar poate vei fi innebunita dupa ele. Din ele se face o frisca teribila, cu putina aroma de vanilie, lamaie,fulgi de cocos sau cocos crud si miere. Pentru mine sunt si astea prea grase, nu le suport, asociez gustul lor gras cu laptele de capra 🙂

      In legatura cu textura pielii, da, este o realitate si asta te va ajuta enorm si la celulita. Masajul de care-ti spuneam poti sa ti-l faci si singura, dupa dus sau inainte. Important e sa acoperi zonele cu probleme si daca ai avea si o manusa mai aspra sau perie, ar fi si mai bine. Ai grija insa sa nu te faci prea tare, si dupa aia sa ai rani cum mi-am facut eu. N-am celulita, insa de frica ei cateodata exagerez.

      Sportul te poate ajuta enorm la toate, nu trebuie sa mergi la sala neaparat. Alearga barem 10 minute pe zi, daca nu ai chef sa alergi, mergi 20, 30 min/zi sau mai mult, cat poti de repede printr-un parc sau o zona mai putin poluata. Pana la urma si mersul rapid prin oras este bun, eu asa m-am invatat. Arat putin ciudat, insa ma ajuta sa ma mentin. A, si cand mergi/stai tot timpul controleaza-ti postura. Ea te va ajuta sa ai un abdomen frumos, o coloana sanatoasa, mai bine zis, stai dreapta, cu umerii cat de in spate dar in acelasi timp trasi in jos si cu abdomenul incordat cat poti. Nu-lasa niciodata moale, nici cand te relaxezi la Tv, sau la computer. Niciodata. Acasa cand ajungi fa genoflexiuni, abdomene. Uite aici un video cu un fel genoflexiuni impotriva celulitei. Eu iti sugerez sa faci 10 repetari de 3 ori, si incearca-le mai rar. De asemenea e importanta pozitia corecta, urmareste video-ul cu atentie si dupa aia pe tine in oglinda. Cred ca am raspuns in mare parte la tot, daca am uitat ceva anunta-ma. De asemenea daca mai ai nevoie de alte sfaturi, sunt aici mereu.

      Mult succes in continuare si tine-ma la curent de felul cum reactioneaza corpul tau. Iti scriu pe email o idee interesanta care mi-a venit chiar acum, in legatura cu dieta ta.

      Ligia

      Apreciază

    1. Merci de observatie. Problema cu mine este ca tastez foarte repede, nu ma uit la taste si in acelasi timp cand se construiesc cuvintele in viteza pe ecram le urmaresc mai greu mai scap litere. Le mai corectez eu cu timpul cand observ, insa de multe ori scriu articolele rapid ca sa nu-mi pierd ore intregi cu ele. Cine stie cate greseli mai am si in alte locuri.

      Ligia

      Apreciază

  3. Foarte bun articol, este foarte important modul in care respiram. Ma bucur ca am dat de blog-ul tau, este primul articol pe care ti-l citesc, urmeaza in continuare sa citesc si altele. Te incurajez sa postezi in continuare, numai bine!

    Apreciază

Comentariile sunt închise