Alimentatia raw vegana · Evenimente

Campanie “Mananca sanatos o zi pe saptamana”

Anunt oficial deschiderea acestei campanii care sunt convinsa ca va schimba viata multor cititori (15 martie, 2010). Fiecare dintre noi va avea un rol deosebit in a ajuta pe cel de langa el prin sfaturi si retete. Este si acesta un mod de a face un bine, oferind bucuria si sansa cuiva spre o sanatate mai buna. Fiind intr-un moment solemn al postului, cand crestinii din intreaga lume simt nevoia de a fi mai ingaduitori cu corpul lor si mai iubitori cu cei de langa ei, haideti cu toti indiferent de ce religie apartineti sa facem ceva pentru curatarea si purificarea corpurile noastre. Pe langa un corp sanatos, cu mai putetine toxine, nu ne face rau sa zambim si sa oferim un cuvant de incurajare sau ajutor, chiar cand noi simtim ca am avea nevoie de asa ceva. Haideti de asemenea sa intoarcem grija si respectul si spre noi insine, spre corpul nostru, fiindca cred ca meritam toata atentia.

Consideram de multe ori ca alimentatia noastra este sanatoasa si echilibrata, insa ca si in cazul meu, m-am surprins de atatea ori in decursul anilor dand tarcoale bunatatilor „vinovate” pe care n-am putut sa le ocolesc. Vinovatia face mult rau si indiferent daca „cadem”, trebuie sa avem rabdare si ingaduinta cu noi dar si cu cei din jurul nostru.

Daca vine vorba de stapanire, cati dintre noi suntem buni la capitolul acesta? Nu toti putem sa luam hotarari majore sau sa trecem la o alimentatie stricta. Motivele sunt diverse si fiecare isi cunoaste viata,  insa cred ca daca gresim, trebuie sa nu ne incarcam cu vinovatie si in loc, am putea alege o zi, doar o zi din saptamana, pe care s-o dedicam sanatatii.

Va indemn sa facem acest efort pentru noi si familiile noastre si daca nu reusim o zi intreaga, e bine si jumatate de zi. Iar in restu celorlalte zile, cautati sa adaugati in alimentatia zilnica multe frunze de salata, spanac, leurda, vlastari, frunze comestibile din flora sponatana despre care puteti invata de AICI, cat mai multa clorofila. Da, aceste frunze verzi ajuta digestia si starea de bine si pot fi consumate cu incredere chiar si langa felurile preferate traditionale care contin carne.

Pentru mai multe sfaturi despre sanatate, va ofer spre studiu cartea mea Sfaturi pentru o viata mai sanatoasa, despre care puteti gasi detalii si cuprins chiar aici.

Sfaturi pentru o viata mai sanatoasa
Coperta ediției II a acestei cărți
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile de nutritie, va invit sa achizitionati cele 8 carti ale mele tiparite pana in prezent (2023), spun asta, fiindca alte 2 sunt in lucru. Daca doriti detalii despre magazinele fizice sau online unde pot fi gasite aceste carti cat si de magazinele care livreaza in Republica Moldova si international, apasati AICI.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

90 de gânduri despre „Campanie “Mananca sanatos o zi pe saptamana”

  1. Superbe fotografiile, Ligia 🙂
    Am inceput sa prepar si eu crackers raw, deserturile am inceput sa le fac acasa din ingrediente crude (f. rar mai cumpar/gust dulciuri din alta parte), lapte prepar eu acasa din nuci si seminte si, in general, folosesc verdeturi tot mai mult. Este nemaipomenit cate optiuni sanatoase si gustoase sunt. Nici nu prea apuci sa duci dorul mancarurilor de odinioare. Ma rog, inca sunt la inceput cu dieta, nu este exclusiv vegana si cruda, dar ma simt foarte bine atunci cand reusesc sa o tin asa cum trebuie.
    Numai bine!

    Apreciază

    1. Multumesc din suflet pentru comentariu. Ti-as fi recunoscatoarea daca ai da link-uri cu ceva retete de ale tale la categoria comentarii. Chiar daca esti la Blogroll, oamenii fiindca am prea multe link-uri nici nu se uita intotdeauna. In legatura cu dieta presarata cu ingrediente crude cum o ai tu, eu conside ca este un lucru extraordinar. Felicitari si asteptam retete de la tine. Multumesc!

      Apreciază

  2. felicitari pt. initiativa…urmaresc cu interes blogul tau, m-ai salvat cu mancarea copilului care este „aproape” vegetarian:), nu-i place carnea
    te urmaresc cu interes 🙂

    Apreciază

  3. Draga mea Valentina, algele marine sunt niste plante care sunt inradacinate in fundul oceanului. De multe ori se smulg si plutesc pe deasupra apei. Stii care e termenul tradus din engleza la seaweads, asta inseamna buruieni de apa. Uite aici un link de la Wikipedia. Daca crezi ca nu e suficient, o sa te rog sa cauta mai mult pe Google.

    Apreciază

    1. Multumesc mult, Mircea ca ma inviti la Radio pentru campanie. Astept cu mare drag sa vorbesc despre asta. Ne intoarcem in tara saptamana viitoare si iau legatura cu tine. Merci inca odata din tot sufletul.

      Apreciază

  4. Ligia, le-am convins pe surorile mele si pe mama. Am pus un plan la bataie si te sustinem cu aceasta campanie. Si-au ales o zi, si in aceea zi eu am sa le pregatesc mancare cat mai gustoasa si sanatoasa, normal ca raw, cel mai comic a fost la faza…”si fara cafea? Si fara 3 in 1? Casc toata ziua :)))..eee lasa ca nu mori o zi, nu? Bei un ceai verde, negru si e o varianta mult mai sanatoasa” :D, te pup!

    Apreciază

  5. Antzuka, ce veste superba, felicitari! Si faza cu cafeaua, foarte comic 🙂 Sa-mi povestesti daca functioneaza si cum au reactionat. Va pup si eu pe toate pentru sustinere.

    Apreciază

  6. Doamne, ce blog minunat ai! Atatea retete extraordinare, atata culoare si frumusete… se vede ca ai suflet de artist.

    Initiativa ta este demna de toata lauda. Pe mine m-ai convins; de acum incolo am sa incerc sa mananc sanatos macar o zi pe saptamana. Am sa incep cu 0 zi si sper sa ajung la cat mai multe… desi mie imi plac teribil dulciurile. Abia astept sa incep sa fac minunatiile prezentate de tine.

    Iti doresc numai bine in continuare!

    Apreciază

    1. Multumesc din tot sufletul Ligia. Pentru asta traiesc si persoane ca tine, care iau hotarari chiar si pentru o zi din viata lor, ma fac fericita si imi dau toata incurajarea din lume pentru a continua. Te mai astept cu tot dragul si mai ales, sa postezi aici la comentarii, cateva din minunatiile tale de sapunele hand made.

      Apreciază

    1. Alina, multumesc pentru compliment! Sunt si eu entuziasmata de aceasta campanie, si sper sa ajute pe cat mai multi. Chiar ideea in sine, de a manca doar o zi sanatos s-a raspandit foarte repede de cand am publicat articolul si deja lumea vorbeste de ea pe Facebook si la diverse site-uri. Ma bucur cand oamenii sunt miscati si vor sa ia actiune. Numai bine!

      Apreciază

  7. Multumiri nu sunt suficiente, asa ca te imbratisez cu drag pentru ca ma sustii si ajuti in aceasta campanie. As fi onorata daca si pe viitor ai scrie despre site-ul si mancarea fara foc promovata de mine. Te pup.

    Apreciază

  8. pt putin…
    cu drag voi mai scrie… din ce-mi dau seama tu promovezi mancarea raw, nu? …
    nu gatesc in totalitate raw, dar am avut ocazia sa mananc tort gatit pe stilul raw, si a fost superb.

    asa ca, cu mare placere voi mai scrie despre tine….

    big hug ! 🙂

    Apreciază

  9. Promovez mancarea fara foc imbinata cu cea vegetariana, insa nu oblig pe nimeni sa renunte la carne daca nu o fac din proprie convingere. Dorinta mea ar fi sa pot convinge pe cat mai multi sa consume si crud din cand in cand, cel putin o masa pe zi si sa introduca cat mai multe legume si frunze, in special cele verzi pline de clorofila si enzime vii. Tu ai putea sa explici foarte frumos intr-un articol rolul enzimelor, oxigenului si clorofilei in corp. N-ai vrea sa scrii un articol frumos, pe intelesul tuturor despre asta, pe care sa-l pun la site-ul meu? Mi-ai face o onoare daca ai accepta sa fii specialistul in domeniu medicinei care-si spune parerea despre acest fel de viata. Nu e nici o graba, gandeste-te si discutam.

    Si ma intorc la verdeturi, si in special la sprouts, sigur stii de ei, ca sunt atat de complexi din punct de vedere nutrional ca actioneaza ca medicamente pentru corp. Din analiza chimica s-a ajuns la concluzia ca detin proteine total complexe, ceea ce e uimitor pentru niste simple plantute de diverite legume, grau, lucerna, etc. Sunt fascinata de aceste noi descoperiri si as vrea sa le impart cu toata lumea, sa strig si sa ma fac auzita in vreun fel.

    Te pup,
    Ligia

    Apreciază

    1. e foarte important ceea ce faci tu si sper sa ajungi sa te faci auzita destul de mult. o sa te ajut in privinta asta promovand din cand in cand si pe blogul meu articole ce link-eaza spre blogul tau.
      legat de oferta ta, cu mare drag te-as ajuta. insa, ce informatii vrei tu, tin mai mult de domeniul nutritionistilor si eu la medicina, nu ma ocup de asta. nutritia e sectie separata si ei studiaza mai multe in domeniul acesta. insa, ma voi interesa, voi cere mai multe informatii si poate ca, din cand in cand, vom scrie cate-un articol pe anumite teme. trebuie intai sa-mi gasesc ceva materiale. de aceea nu pot sa-ti promit ceva sigur 100% la 100%. dar, in principiu, te ajut 😉

      tinem legatura 😉

      Apreciază

  10. La virsta mea am multe de invatat inca. Ma bucur ca ai inceput un subiect destul de important. . Iti doresc mult succes si iti promit ca voi urmari cu seriozitate desfasurarea programului tau. Daca pot fi intr”ajutor ai E-mailul meu. Te felicit ca ai ales subiectul acesta pentru sanatatea multora e bine daca poti da niste retete in engleza m:au itrebat deja citeva colege . lol adri.

    Apreciază

    1. Adri,

      Multumesc mult pentru incurajari si cuvinte frumoase. Rugamintea mea catre tine si toti sustinatorii acestei campanii, ar fi sa incercam sa raspandim vorba in lumea romaneasca. Daca ai un grup de contacte la tine iti trimit un email gata facut care se poate trimite si altora. Eu am trimis la cel putin 100 de persoane prin email. Iti trimit acum mesajul, si multumesc inca odata. Daca mai ai nevoie de link-uri in engleza pentru lapte de migdale, prajituri, aparatura, orice info anunta-ma si-ti dau ce am la indemana. Numai bine!

      Apreciază

    2. Scumpa, am incercat sa-ti trimit email-ul pe care ti l-am promis. Pur si simplu a venit inapoi. Mai ai alta adresa? De asta urasc yahoo, tot timpul trimite emails inapoi.

      Apreciază

  11. Tot respectul si toata admiratia ti le acord pentru ceea ce faci,ca lumea sa fie mai santoasa si implicit mai fericita… keep up the good work!

    Apreciază

  12. Cititorii dau marturii legate de dieta lor. Larisa de care sunt foarte mandra, scria:
    „Buna Ligia! Alimentatia cruda merge struna in continuare, azi am facut tortul cu blat de cafea din cereale si crema de capsuni + afine + visine + mure: nu am cuvinte sa descriu ce delicatese a iesit. Am facut si poze si ti le atasez. Am pus de sprouts in 2 borcanase, seminte de lucerna si fasole: astea le-am gasit in piatza, dar mai vreau sa iau trifoi, grau, etc. Sucul verde e delicios si il beau zilnic cu multa pofta, si abia astept sa adaug in el si mladitele de lucerna si fasole, peste o zi cand sunt gata.” In articolul dedicat cititorilor, voi publica si pozele minunatului ei tort.

    Apreciază

  13. Buna Ligia si adepti la campania “Mananca sanatos o zi pe saptamana”.

    Cum primavara deja a venit si totul se inoieste va propun o cura detox.

    Ce aveti de facut este sa va inscrieti la acest site, este gratuit, usur de urmat, cu instructiuni la fiecare pas. Cura dureaza 7 zile, avem 5 zile pregatioare, tot ce avem de facut e sa urmam indicatiile si sa ne bucuram.

    http://www.crudivas.com/

    Va rog sa nu va descurajati de instructiuni in franceza, toti am facut la scoala, si sunt multe dictionare on line, aici aveti unul daca aveti nevoie: http://www.dictionarelectronic.ro/dictionar/francez_roman

    Eu incep maine dimineatza – prima zi de preparare.
    Pupici si spor,

    Mihaela

    Apreciază

    1. Mihaela, multumim mult si sper sa ajute pe cei ce pot intelege franceza. Eu nu inteleg o boaba, de aceea prefer sursele in engleza. Se poate incerca de asemenea Google Translate pentru cei interesati. Doar copiati textul si introduceti-l la casute de la Google translate. De asemenea trebuie selectata din ce limba in ce limba.

      Apreciază

      1. Mihaela, din cate am vazut eu la site-ul acela, se prezinta tot sucul/smoothie-ul acela verde cu frunze si o parte din legume si fructe. Eu m-am inregistrat sa vedem ce trimit. Acum o luna m-am mai inregistrat la o astfel de detoxificare, si stii ce-mi trimiteau zilnic? Incurajari cum sa folosesc sucul verde mai bine si sa continui ceeea ce am inceput, adevarata bataie de joc. Chiar sunt curioasa.

        Apreciază

    1. Valentina, draga mea, papadia curata se poate gasi in curti, paduri, campuri. Nu cea de pe marginea drumului sau trotuarului care e total imbibata de poluarea de la masini. Sper ca a ajutat putin.

      Apreciază

  14. Felicitari Ligia pentru initiativa si sper sa aiba ecout in mintea multor cititori si calatori de pe internet.

    Sunt cam dezamagit ca tu recomanzi doar o zi pe saptamana 😐 … am observat eu ca sunt multi crestini, la fel de inapoiati (in gandire) ca acum 2000 de ani, pe vremea cand Iisus era intrupat printre noi, iar Biblia ii tot indeamna sa ramana inapoiati (in gandire) tot ca acum 2000 de ani … dar eu te-as indemna sa fi mai curajoasa si sa le spui ca o hrana sanatoasa este obligatorie unei vieti sanatoase si nu ceva de gustat timp de o singura zi. Sanatatea si fericirea, nu este ceva de experimentat timp de o zi, ci de trait in fiecare zi. Sanatatea si Fericirea sunt strans legate intre ele, din cate am descoperit eu in ultimii 10 ani de Vegetarianism. 🙂

    Smecheria cu „gusta timp de o zi” … hai sa fim corecti si sa recunoastem ca „dracusorii” sunt smecheri, in timp ce Ingerii sunt sinceri si spun adevarul timp de 7 zile pe saptamana si nu doar 1 singura zi pe saptamana.

    Din pacate foarte multi crestini au un comportament ce confirma cuvintele scrise in Talmud-ul Evreilor: Ca doar evreii sunt oameni, iar restul animale, si trebuiesc a fi tratati precum animalele. Eu nu sunt de acord cu tot ce scrie in Talmud, dar cand atat de multi cresti vor sa traiasca precum un animal in trup de om …

    Oricum, sunt multi oameni printre crestini, chiar daca evreii le neaga existenta lor de om, si sper sa iti citeasca cat mai multi articolele. 🙂

    Cu drag,

    Valentin

    Apreciază

    1. Valentin,

      Scopul site-ului meu nu este sa oblig omenirea intr-un mod bruscant sa renunte la carne, la dieta proasta plina numai de junk-food, bautura, tutun, etc. Rolul meu este bland si simplu in acelasi timp, si cu pasi marunti pentru mintea vizitatorilor care de multe ori este pregatita pentru o schimbare, insa au fost si cazuri in care au sarit si incercat sa apere vechile obiceiuri. Putini oameni din breasla romaneasca au mintea deschisa spre felul in care se previne sau trateaza o cauza, printr-un alt fel decat medicina traditionala. Putini oameni aproba mancatul vegetarian si chiar nu-i vad scopul decat poate in perioada postului. Suntem dependenti de mancarea nesanatosa mai mult decat de un drog obisnuit, si in special noi romanii.

      Nimeni nu si-ar dori ca o persoana, chiar ca mine si de varsta mea sa dea buzna in viata lor prin sfaturi violente, facandu-le un program de dieta stricta sanatoasa. Lumea se sperie de sfaturi si cazuri categorice care-i determina de multe ori sa nu ia masuri, avand impresia ca nu sunt in stare sa se tina de asa hotarare. Am observat ca pasii marunti ajuta mai mult decat orice, si am multe cazuri care dovedesc asta. Pornind de la acea zi pe saptamana dedicata saptamanii si doar aceea, au ajuns sa mareasca pe parcurs la doua, trei si chiar luni intregi de dieta nu vegetariana, ci 100% cruda. Mancatul sanatos si fericirea au gustat-o dupa aceea in portie zilnica, total fericiti de decizia lor. Eu una, niciodata nu voi renunta la pasii mici si hotarati.

      Ligia

      Apreciază

  15. Ligia, felicitari inca o data pentru initiativa!
    Sunt si eu alaturi de tine (cu mai mult decat o zi pe saptamana!:) ) si incerc sa transmit tuturor celor pe care ii cunosc aceasta initiativa.

    Voi mai scrie si eu pe parcurs diverse retete si voi reveni cu link.

    Multumesc si pentru mentionarea blogului meu.
    Cu drag,
    Cristina

    Apreciază

  16. Hey te-am zarit pe „zidul” lui Cosmin Danila ! Merci Cosmin :))
    Felicitari pentru initiativa si eu sunt adepta mananca sanatos 7 zile pe saptamana si chiar si reusesc impreuna cu copiii mei! Mi-a crescut inima de bucurie cand fiica mea de 9 ani mi-a spus zilele trecute ce bine ii pare ca are o mami care ii invata sa manance sanatos.
    Copiii copiaza tot ce facem noi si dupa repetate incercari si „trucuri” copiii mei mananca asparagus, usturoi crud, ceapa, salata si brocoli etc.
    Bravo si acum da-mi voie sa ma duc sa vad ce si cum la ..”paine fara foc” !

    Ramaneti sanatosi si …toase! 🙂

    Apreciază

    1. Sidonia,

      Bun venit si multumesc pentru marturia ta! Sincer, mai ales printre romani, asa ceva este foarte rar. Iti urez multa sanatate, si te astept cu drag si pe viitor!

      Ligia

      Apreciază

  17. Draga mea, Ligia
    Nu de mult te-am descoperit prin intermediul Inei si voiam sa te felicit pentru toata munca si dedicatia cu care o faci. Ar fi minunat daca macar jumatate din oameni ar fi atat de buni si de calzi ca si tine. Iti urez mult succes cu campania, si eu incerc de ceva vreme sa mananc sanatos. In ceea ce priveste mancarea cruda sunt inca la inceput dar promit ca am sa fac progrese. Multa bafta inca o data si putere de munca. Te pup.

    Apreciază

    1. Multumesc Diana, esti foarte draguta sa spui atatea cuvinte frumoase despre mine. Te mai astept cu drag si mult succes in continuare!

      Apreciază

  18. Am in mana o carte grea si la propriu si la figurat – VEGETARIANA- editor consultant Nicola Graimes- cea mai complexa carte de bucate vegetariene- editia a 2-a.
    Semnale vin din toate partile, mai ramane sa ma hotarasc. Sa treaca si ” hopul ” asta si ……………………gata. Pasi mici, asa m-ai invatat.

    Apreciază

  19. Valentina, mult succes si niciodata sa nu te dai batuta. Chiar daca incepi cu cateva mese pe saptamana, si dupa aceea cu zile intregi tot e bine. Daca ar fi sa te scapi la carne vreodata, sa nu te simti vinovata, aduti aminte pentru ce-ti doresti sa mananci cat mai putina carne si cat mai multe verdeturi si ingrediente crude. Nu uita, ca retetele vegetariene nu sunt totul, de multe ori si aceasta sunt lipsite de necesarul de nutrienti, de aceea te implor introdu si sprouts, verdeturi crude, seminte incoltite, chiar si cand nu simti nevoia, chiar si acum cand inca carnea e pe primul lor.

    Multa succes si astept vesti,
    Ligia

    Apreciază

  20. Buna ..! vreau sa te felicit pt toata munca ta ,e foarte frumos ce faci,sunt din Iasi si vreau sa te intreb daca fetita mea de 8 ani , care te admira f mult ,poate sa invete cate ceva de la tine despre felul cum modelezi hartia si o pui pe felicitari. Andreea fetita mea e absolut incantata de felicitarile pe care le faci tu!Multumesc!

    Apreciază

    1. Multumesc frumos pentru cuvintele frumoase! Andreea poate invata sa faca lucruri simple, precum floricele, frunzulite, un ursulet si altele care i se par ei destul de usoare de realizat. In arta asta insa trebuie sa ai ochiul format, eu am invatat doar uitandu-ma la poze si la formele de baza, pe care le voi atasa sub forma de link. In primul rand, munca depusa nu stiu daca o va incanta pe Andreea. Eu lucrez enorm, de la taiat fiecare fasie in parte la ghilotina, de care trebuie sa am grija sa fie toate la fel de subtiri adica cam 3, 4 mm, dupa care pe toate (20, 30) le rulez cu instrumentul special, care din pacate nu se gaseste in Romania si le pregatesc pentru modelul pe care-mi doresc sa-l realizez. Instrumentul acela se poate realiza dintr-un ac cu gamalie mare, care trebuie sa i se taie partea de sus care inchide gamalia. Ideea e ca ata sa poate intre intre el, si dupa aceea sa se poate scoata cu usurinta. Acum pentru o floricica, nu cred ca-i vor trebui 30 fasii, ci doar vreo 5 si cu vreo 3, 4 frunzulite, si hartie pentru o felicitare.

      Fasiile se lipesc de asemenea cu un lipici special, cei din Romania folosesc lac de lemn fiindca cu altceva, indiferent de cat de scump este lipiciul, nu functioneaza. Eu am folosit lipici de rigips, lemn, hartie (intre 1 leu – 20 lei/cutie), super glue care e toxic si ti se face rau de la el, insa nici unul nu a fost bun. Pana si super-glue-ul nu tinea si strica tot aspectul felicitarii. E cam complicat, insa nu vreau s-o descurajez. Daca reusiti sa-i faceti instrumentul, si daca va privi video-ul de mai jos, ii va fi usor. Este mai greu s-o invat de la distanta, trebuie sa vada cum se face, de aceea video-urile sunt bune. De asemenea o sa va rog frumos sa faceti cautare pe Google de Quilling, si veti gasi foarte multe informatii.

      Video cum sa faci pas cu pas, forma de baza, de la care se modeleaza cu degetele ce forma doresti.

      O zi buna,
      Ligia

      Apreciază

  21. Sunt mandra sa constata ca asa o fata frumoasa si talentata ca tine, este ,,vecina cu mine,, eu locuiesc in Tranaveni, am aflat ca esti medieseanca.

    Apreciază

    1. Buna Maria, si multumesc pentru toate cuvintele frumoase! Poate pe viitor, daca esti interesata putem organiza o frumoasa demonstratie culinara si la Tarnaveni. Astazi am avut-o pe cea de la Medias, si a fost extraordinar. Te mai astept pe site-ul meu.

      Apreciază

  22. este minunat si inspirator ceea ce scrii aici. Sunt vegetariana de 16 ani, dar abia acum descopar dieta raw si sunt foarte entuziasmata !
    Mult succes Ligia si voi folosi cu siguranta informatiile pretioase pe care le oferi pentru sanatatea noastra cu atata generozitate si cu explicatii atat de clare. Multumesc !

    Apreciază

    1. Multumesc foarte mult pentru aprecieri si cuvinte frumoase. Vreau sa-ti urez succes si te astept cu mare placere de fiecare data.

      Apreciază

  23. Ligia draga, cata munca pt a face felicitarile 3D. Oare nu merge hartia lipita cu aracet?

    Aaa…asteptam poze de la prezentarea din 30 mai. 🙂

    Te pup

    Apreciază

    1. Lidia,

      Cu felicitarile e munca multa, dar si satisfactie foarte multa sa vezi ca-ti iese din mana aproape o opera de arta. Hartia este de fapt carton, si cu aracet nu sta deloc. Trebuie sa fie un lipici foarte cleios si gros.

      In curand vom procesa si poze de la prezentarea de duminica.

      Te pup,
      Ligia

      Apreciază

  24. Ligia, sun fericita ca te-am cunoscut si te port in inima mea ca si cand de te-as stii de-o viata. Sunt incantata sa aflu ca ia amploare acest proiect al tau si sper sa ajunga la urechea tuturor romanilor. Sper sa aduca o adevarata reforma in randul bucatareselor din familiile romanesti unde cu tristete constatam ca inca se gateste untura de porc si alte grasimi neindicate. E greu sa schimbi menaliatea oamenilor (tu nici macar nu incerci asta) dar e foarte binevenit semnalul de alarma pe care il tragi. Iti tin pumnii si te urmaresc in continuare.

    Apreciază

    1. Daniela, draga mea, esti foarte draguta sa ma susti prin cuvinte frumoase si incurajari. Si ai dreptate ca este greu sa schimbi mentalitatea oamenilor, si mai ales partea in care spuneai ca nu incerc sa fac asta. Prin aceasta metoda relaxata si neintrand in vietile oamenilor prin cuvinte care sa le forteze barierele personale in privinta conceptiilor alimentere, iti spun sincer ca ajung mai usor la inimile oamenilor. Acestia nu se simt agresati si fortati sa ia o hotarare, si de multe ori iau initiative impinse de propria constiinta, prin care initial imbina mancarea obismuita cu cea mai sanatoasa.

      Sincer iti spun, ca daca voi reusi sa determin chiar si un procent mic de romani, sa consume cat mai multe verdeturi, vlastari de plante si seminte incoltite, chiar alaturi de mancarea lor gatita, ma voi simti fericita si bucuroasa ca mi-am indeplinit misiunea si ca de aici inainte ei vor fi in stare sa ia hotarari si mai ample in privinta linistii lor interioare.

      Am avut cazuri cand oamenii au trecut instantaneu de la carne de porc, la cruditati, fara nici macar o presiune din partea mea. Romanii sunt puternici si hotarati cand vor, si raman zilnic impresionata de cazuri exceptionale de tarie si hotarare, prin email-urile cititorilor mei sau telefoane.

      Te pup si te mai astept pe site, si poate ne vedem la urmatoarea clasa sau demonstratie din 10-14 octombrie.

      Ligia

      Apreciază

  25. Ma bucur pentru decizia dvs. de a manca fara carne in cele doua zile. Este un inceput extraordinar. In legatura cu schimbul de link-uri, de ceva timp am hotarat sa numai adaug nici un link la blogroll. Imi pare rau, l-as fi adaugat cu placere.

    Apreciază

  26. Buna Ligia.
    ma bucur ca te-am gasit, sunt insarcinata imi este foarte….” rau de sarcina” dar problema cea mai grea de sanatate pe care o am este ca am hernie de disc la L5 care-mi face mari probleme si nu pot sa fac nimic acum…. imi doresc f. mult sa devin mamica.
    Medicul ginecolog la care m-am prezentat pentru a fi luata sub observatie cu sarcina mi-a recomandat mancare „fara foc” 🙂
    Sunt adepta mancarurilor naturiste …dar sotul meu Roland trebuie sa manance carne ca altfel nu se simte bine.

    Asa ar scrie Laura- fica mea, dar cum nu poate sa faca asta am scris eu pentru ea, sunt mama ei.
    Pgina de web este a ficei mele.

    Apreciază

    1. Buna dragele mele,

      Laura felicitari si sa dea Dumnezeu sa duci sarcina cu bine. Site-ul meu te-ar putea ajutat cu cateva retete de mancare fara foc, insa iti recomand sa stai departe de semintele de canepa pentru o perioada si semintele de in. Ca sa ai ceva si mai la indemana pentru preparate simple, ar fi carti de bucate precum cele ale d-nei Elena Nita Ibrian, care eu le-am gasit decat online chiar aici, insa toate preparatele dansei contin lactate si oua, insa sunt extraordinare pentru o persoana care incearca sa faca tranzitia de la hrana clasica la cea fara foc. Ca si carte de bucate, ar fi si cartea mea, Retete Vegane fara Foc, care o poti procura de la mine. Daca ai alte nelamuriri, te pot ajuta cu cat stiu si eu. Vreau sa-ti amintesc ca nu sunt nutrtionist terapeut, insa iti pot recomanda o persoana daca vrei. Mult succes la amandoua, stiu ca mamicuta ta este cu trup si suflet langa tine.

      Ligia

      Apreciază

  27. Mi s-a stricat ” laptaria”, masina de facut lapte din soia. Stiu ca avem acum pe piata, lapte praf din soia, dar cine a facut din acest produs, hrana ei zilnica, s-a ingrasat. De aceea as achizitiona, tot un aparat de facut lapte din soia. Pe primul l-am cumparat prin biserica impreuna cu mai multe surori. Acum nu mai am adresa. Ma poti ajuta ?.

    Apreciază

    1. Draga mea Valentina,

      De ce-ti trebuie lapte de soia zilnic? Chiar ingrasa fiindca este fiert si in plus nici n-ai vreo garantie ca soia pe care o folosesti nu a fost modificata genetic (chiar daca sursa spune ca n-a fost). Citeste articolul despre soia modifica genetic de pe site-ul meu, ca n-o sa-ti mai trebuiasca soia cat vei trai. Noi numai consumama soia de ani de zile, si ne simtim perfect. Dimineata si cand avem nevoie bem lapte de migdale, nefiert, din migdale vii, crude si inmuiate peste noapte care nu mai au grasime decat cat e necesar. Laptele este foarte alb, hranitor, nefiert, sanatos, plin de calciu si magneziu, cu gust mai bun ca cel de soia sau clasic, si tine in frigider in jur la 2 zile. Il fac dintr-o cana de migdale si 2 l apa, sau poti adauga mai multe migdale sau nuci si este delicios. Trebuie doar orice nuca folosita sa fie inmuiata peste noapte. Vei avea nevoie si de o punga de strecurat laptele, iti trimit una alaturi de cele 2 carti? Punga o poti vedea la link-ul de mai jos.

      https://ligiapop.com/shop/

      Adresa pentru masina de soia, n-o cunosc si nici n-am auzit-o vreodata. Mult succes!

      Apreciază

  28. Mai dat gata! Pai ai dat peste cap tot ceea ce ne-a invatat Virgil Stroiescu, Margineanu, Nadasan, Studiu China si etc. etc. Migadale, de unde ?
    Si o sugestie. Ca sa-ti citesc mesajele, trebuie sa parcurg toate mesajele vechi, o pagina destul de lunga. Nu se poate ca mesajele noi, sa fie primele ?.

    Apreciază

  29. Draga Ligia ,Ma numesc Nelutu Albu ,sunt din Medias ,acum sunt stabilit in Florida,Miami,sunt foarte bucuros sa dau de acest site,in special ca suntem medeseni,cu ajutorul lui Dumnezeu am devenit de 5 luni 100% Raw Vegan ,ma simt mai bine ca oricand,intradevar citesc foarte mult , articole despre Raw vegan. Hippocrates spune „lasa alimentatia sa-ti fie medicament ,si medicamentul sa-ti fie din produsele alimentare” in aceasta fraza se intelege totul despre dieta cruda din plante vegetale fructe seminte etc…Si ceva articole unde explica despre oua ,ca vulpile sunt singurele animale care pot digera ouale etc …iti doresc Succes in continuare Pace ,Armonie ,Ras si Dragoste tie si Familiei tale .Dumnezeu sa te Binecuvanteze !

    Apreciază

  30. felicitari ptr blog,f. interesant ,il postez la mine pe blog,poate dintre prietenele mele le va interesa
    astept si alte noutati in continuare

    Apreciază

  31. sorcova, vesala,
    am sosit la dumneata
    si sa gasesc o carare
    mi-am aprins o lumanare
    in sorcova binisor
    am pus si nitel umor
    ca sa-ti mearga numai bine
    si la anul care vine.
    sa-l petreci cu sanatate,
    si sa-ti mearga bine-n toate,

    Sa traiti, sa-mbatraniti,
    Sa fiti vesnic fericiti,
    Contul sa se inmulteasca,
    Casa sa va infloreasca,
    Sanatatea sa va fie,
    Doar prilej de bucurie,
    Sa fiti tari ca fierul,
    Si iuti ca otelul,
    Anul Nou ce vine,
    Cu zile senine,
    Sa va umple masa,
    Sufletul si casa,
    La Anul si La Multi Ani !
    **2011**LA MULTI ANI!!!!!!!!!

    Apreciază

  32. Fiindca tot vine primavara, vreau sa atrag atentia cititorilor asupra leurdei, sa nu o ocoleasca atunci cand o vad in piete sau in paduri, e foarte sanatoasa, chiar daca mai putin cunoscuta si e recomandata la copii mai mult decat usturoiul. Am scris aici un mic articolas despre leurda, la vremea aceea voiam sa conving mamicile sa treaca peste prejudecati si sa dea leurda la copii: http://laurafrunza.com/2009/03/21/leurda/
    Nu e extrem de complet, dar sper sa ajute.
    Si in afara subiectului: arati minunat in pozele de mai sus, stiu ca suna aiurea, dar esti atat de frumoasa! Se vede ca infloresti cu aceasta dieta pe care o urmezi.

    Apreciază

    1. Multumesc Laura, esti o draguta! Leurda este minunata, de abia o astept. Toata iarna visez la ea, si cand vine primavara tinem cure adevarate 🙂 Multumesc ca ai amintit cititorilor de aceasta miraculoasa planta.

      Apreciază

  33. Buna Ligia,

    Ma bucur tare tare ca te-am gasit pe netul asta mare. Ma ajuta mult blogul tau, retetele si informatiile oferite de tine. Nu prea ma mai pot deslipi de tine :).
    Si noi ne-am alaturat campaniei cu pasi mici dar siguri. Mi se pare putin greu la inceput pt ca sunt atatea de stiut, dar ne-am hotarat sa nu ne grabim. Astadar am declarat: Raw Friday :).
    Am si eu o miiica sugestie (daca se poate). Stiu ca multe bloguri (dar eu nu-s prea priceputa in ale it-ului) ofera posibilitatea unui forum. Cred ca este util sa ne scriem experientele, si cred ca e mai usor de gestionat nr. mare de intrebari. Multe informatii sunt scrise in comentariile la postari, si de multe ori nu sunt chiar pe ideea postului…
    E doar o idee…
    Felicitari pt. munca depusa,

    Mihaela

    Apreciază

Comentariile sunt închise