Alimentatia raw vegana · Retete fara foc

Ce stim despre sucul verde de grau

Beneficiile sucului de grau

Dr. Anne Wigmore și-a vindecat în copilărie picioarele cangrenate folosind banala iarbă de grâu. Toata viața și-a dedicat-o pentru cercetare și s-a luptat pentru a educa și a ajuta oamenii să afle de beneficiile alimentației sănătoase. Rezultatele cât și studiile realizate, au fost publicate în multe reviste medicale și au fost folosite ca bază pentru alte studii în acest domeniu.

Sange:clorofila

  1. Clorofila se poate extrage din multe plante sau alte cereale, însă iarba de grâu este superioară, deoarece s-a descoperit că aceasta conține peste 100 de elemente de care omul are nevoie. Dacă este crescută în pământ bun, fără chimicale, absoarbe 92 din cele 102 minerale aflate în pământ.
  2. Sucul de grau conține clorofilă, despre care știm că ajută la oxigenarea corpul cu ajutorul celulelor rosii, mărind și numărul acestora. Purifică sângele și-l îmbogătește reducând vertiginos anemia.
  3. Sucul de grâu este puternic detoxifiant al ficatului. Enzimele și amino-acizii prezenți în sucul de grâu ne pot proteja de carginogene. Întăresc celulele, curăță ficatul și cursul sângelui.
  4. Clorofila din sucul de grâu luptă împotriva tumorilor și le neutralizează.
  5. Transformă mediul nostru aproape acid într-un mediu alcalin, in care boala nu se poate dezvolta. Abudența de minerale alcaline elimină mediul acid din corpul nostru.
  6. Conține toate mineralele de care omul are nevoie: fierul, magneziul, calciul, potasiul, fosforul, clorul, sulful, zincul, manganul, cobaltul, cuprul şi iodul cât și vitaminele A, complexul de vitamina B inclusiv B17 sau amigdalina, D, C, E, PP și K.
  7. Reduce presiunea arterială, dilatând în tranzitul lui căile prin care sângele circula.
  8. Stimulează glanda tiroidă controlând obezitatea și tot ce ține de funcția acestei glande.
  9. Are puterea să scoată în traseul lui prin sânge, orice fel de metale grele preluate din apa de la robinet/duș sau din alte surse. Sucul este în 5 minute în sistem și curăță totul în calea lui.
  10. Dublează celulele roșii doar printr-o simplă baie în suc de grâu proaspăt, recomandat bolnavilor de cancer la colon care nu pot face clismă cu suc de grâu. Dr. Bernard Jensen a făcut experimentul descris și susține că nimic din lume nu poate ajuta la construirea sângelui așa cum face sucul de grâu consumat intern sau sub formă de baie.
  11. Clismele cu suc verde sunt extrem de indicate și în caz de boală, ajută la curațirea parțială de toxine aflate în intestinul gros. Aceste toxine sunt de fapt acumulate de ani de zile și reprezintă una dintre cauzele principale ale multor boli de care suferim. Clisma cu suc de grâu se face în felul următor: dupa două clisme normale cu apă caldă la temperatura corpului, făcute una după alta, se așteaptă 20 de minute. Se introduce 110 gr suc pur de grâu și se retțne timp de cel puțin 20 minute. Apropos de clisme, nu recurgeți la clisme cu cafea. Se făceau prin anii ’20, însă între timp s-au dovedit foarte periculoase și pe deasupra dau și dependență. Specialiștii ne sugerează sucul de grâu (ideal), ceaiurile medicinale diluate dar niciodată cafeaua.
  12. Sucul de grâu conține enzime benefice. Putem beneficia de cantitatea mare de enzime găsite în grâul verde, consumând sucul în stare crudă. Nu-l pasteurizați deoarece se stie ca gătitul distruge enzimele din mâncarea gătită în procent de aproape 100%.
  13. Sucul de grâu are similarități cu sângele uman. Al doilea important aspect al clorofilei, este asemanarea remarcabilă cu hemoglobina, componentul ce trasporta oxigenul in corp. În 2006, Dey, R. Sarkar & Co a publicat în Jurnalul Oncologiei Clinice (Journal of Clinical Oncology), că sucul din iarbă de grâu poate fi folosit cu succes în tratarea cancerului și reprezintă o alternativă eficientă pentru transfuziile de sânge.
  14. Pentru a beneficia din plin, 100% de proprietățile acestui suc, acesta trebuie să fie consumat imediat dupa stoarcerea prin presarea la rece. Nu se pregătește în blender, nu se congelează și nu se păstrează in frigider, deoarece proprietațile se vor diminua și mai mult de atât, vor disparea majoritatea nutrienților esențiali.
  15. Gargara cu suc de grau cand aveti amigdalita.
  16. Sucul de grâu este recomandat bolnavilor de diabet chiar dacă este foarte dulce și are efecte de detoxifiere imediate, fiindcă are capacitatea de mișcorare a zahărul din sânge și reglează imediat glicemia.
  17. Sucul de grâu este foarte benefic pentru orice boală a sângelui.
  18. Sucul de grâu poate fi consumat de cei care au intoleranță la gluten, deoarece nu conține gluten fiindcă nu ajunge la maturite.
  19. Sucul poate fi consumat de copii, începând cu vârsta de 6 luni, respectându-se regula diversificării, adică se va introduce o cantitate mică, mai exact câteva picaturi și se va crește treptat până la 1 lingură pentru primul an de viață. După aceea, se poate mări doza treptat chiar și până la 20-50 ml/ zi, în funcție de vârstă. E bine de știut că sucul de grâu poate fi combinat și cu alte sucuri verzi.
  20. Iarna este greu sa gasim legume verzi, dar 50 ml de suc grau pur, nediluat cu apa, zilnic, poate suplimenta continutul complex nutritional a aproximativ 2,5 kg vegetale diverse [Sursa]. Semintele de grau prin inmuiere, incoltire si crestere in vlastari, produc reactii chimice ce activeaza enzimele gata sa ne protejeze de boli si pregatesc prin predigerare pentru noi totul, adica rup structura nutritionala complexa, fiind gata de asimilare. Nutrientii se desfac si se simplifica devenind foarte usor de asimilat si digerat. Proteinele se transforma astfel in amino-acizi, grasimile in acizi grasi esentiali. Proteinele, vitaminele, enzimele si urmele de minerale se multiplica de la 300% pana la 1200%. Foarte important de reținut: Sucul de grâu poate fi combinat și cu alte sucuri verzi sau din rădăcinoase, ori cu suc de fructe, mai puțin cu sucurile fructelor citrice. Este și o excepție, se combină perfect cu sucul de grefe sau cel de lămâie.
  21. Pentru creșterea ierbii de grâu, se va folosi doar apă potabilă și pământ curat, de pădure, de sub frunze sau de grădină, netratat cu erbicide sau îngrășăminte.
  22. „In Jurnalul American de Chirurgie (1940), Dr. Benjamin Gruskin, recomanda clorofila pentru beneficiile sale antiseptice. Articolul sugera ca clinica lui folosea sucul de grau pentru: inflamatii ale urechii, neutralizarea infectiilor de gen strep, vindecarea ranilor adanci, vindecarea sinuzitei cronice, reducerea venelor varicoase vindecarea si a ulcerele de picioare, eliminarea raei, vindecarea inflamatilor de cervix uterin, distrugerea infectiilor vaginale, etc. Se precizeaza ca un mare ajutor il constituie si indreptarea dietei.” Preluat de aici.

Pentru mai multe detalii, găsiți la site-ul dat, un articol foarte interesant și presarat cu dovezi științifice, scris de dr. Albu Horaţiu – Preşedinte al „Societăţii Române de Medicină Ortomoleculară” şi Consilier Medical la Departamentul Ştiinţific al  Laboratoarelor farmaceutice spaniole Catalysis s.l, Madrid.

De ce să nu consumăm întreaga planta ci doar sucul de grâu? 

Dacă dorim să asimilam mai multă fibră, există o diversitate mare de legume și fructe care ne vin în ajutor. „După mai multe studii, s-a dovedit că fibra ierbii de grau nu poate fi digerată de corpul uman și în aceasta se blochează anumiți nutrienți, în timp ce sucul este complet solubil și asimilat instantaneu, chiar și de cei care au o digestie slabă”. Informatie preluată din cartea Vindecări Miraculoase cu Iarba de Grâu, de Steve Meyerowitz editura Benefica.

Mulți au consumat din exces de zel și iarba și nu li s-a întamplat nimic ori s-au ales cu reacții ciudate ale corpului, precum balonarea excesivă, crampe și gaze. Alții care aveau probleme cu sistemul digestiv au ajuns la urgență, imediat de la consum și manifestau reacții foarte ciudate. Așa că, mare grijă fiindcă dacă nu vă informați puteți suferi și eu încerc pe cât posibil să vă atenționez, însă se întâmplă ca multă lume să citească cartea printre rânduri, fără să o aprofundeze și după aceea vor suferi.

Reacții normale de detoxifiere

Sucul nediluat, băut în cantitate mare din prima, adică 50-60 ml, poate duce la reacțiile rapide și normale de detox. Eu vă descriu câteva reactții prin care ați putea trece, însă nu uitați că reacțiile pot fi diferite de la persoană la persoană:

  • Dureri foarte mari de cap
  • Stări foarte puternice de moleșeală
  • Stări de vomă
  • Febră ușoară sau mai mare
  • Guturai sau raceală violentă
  • Exces de mucus eliminat prin nas/gură sau fecale
  • Infecții ale sinusurilor, mai bine zis eliminarea mucusului din acele zone.
  • Apariția diverselor erupții, a coșurilor, a urticariei sau a unor pete roșii pe corp care ulterior dispar.
  • Stările hormonale schimbătoare, precum râs-plâns
  • Transpirații reci sau calde
  • Eczemă care ulterior dispare
  • Stări ușor depresive
  • Stări de nervozitate sau pierderea cu ușurinta a răbdării (o noutatate pentru persoanele calme din fire)
  • Senzații ciudate, ca și cum ar avea o greutate in corp.

Toate acestea stări apar în faza inițială, și țin câteva zile sau chiar o săptămână. La alte persoane, starea inițiala poate să nu existe și să apară după câteva zile iar la alții după câteva săptămâni sau luni. Aceste stări ne dau de gol starea de sanatate, mai exact, indică toxicitatea mare din corpul nostru. Sună puțin înfricoșător, însă dacă ne gândim la transformările care se vor întâmpla după această stare de curațare interioară, vom realiza că se merita tot efortul.

Încolțirea grâului:

Iarba de grâu poate fi cumparată de la magazinul El-DorPlant.ro sau o puteți face singuri acasă. Sunt persoane care preferă să o cumpere gata crescută, fiindcă nu au timp să se ocupe de ea, nu au spațiu suficient sau vor să evite musculițele care s-ar putea face în casă.

  1. Se pune la înmuiat peste noapte sau timp de 12-24h, o cană de grâu romanesc, nemodificat genetic sau eu prefer kamutul.
  2. După 24h, se scurg și pun într-o sită pentru a accelera procesul de germinare. Se udă abundent de cel putțn 3 ori/zi, lăsându-se la lumină. Se lasă la încoltit 16-24h, până apare germenele la grâu, însă se udatul de cel puțin 3 ori/zi este esențial. Dacă nu încolțesc, înseamnă că semințele sunt mai vechi de doi ani.
  3. După încolțire, se pregătește o jardinieră sau o tăviță cu găuri. Se așează sămânță lângă sămânță pe un pat de pământ de gradină, gros cam 2 cm. Adăugați deasupra semințelor încă 1 cm de pământ. Notă: Nu folosiți pământ de flori, la săculeți fiindcă conține chimicale diverse și erbicide.
  4. De la punctul acesta, tava cu găuri sau jardiniera, trebuie să fie acoperite cu un timp de 3 zile. Notă: Nu udați excesiv fiindcă semințele pot prinde mucegai. Udați dimineața abundent iar când vă întoarceți de la servici, PULVERIZA-ȚI bine tava iar înainte de culcare, pulveriza-ți încă odată.
  5. După 3 zile, se da ziarul la o parte și se lăsa să crească în lumina indirectă, într-un spațiu bine aerisit și unde aerul circulă foarte bine. Mucegaiul se face dacă plantele sunt udate excesiv, dacă semințele sunt mai vechi de doi ani (pe ambalaje, data de expirare de multe ori nu este reală) și dacă nu este un spatiu aerisit. Câtedată chiar dacă are mucegai, nu vă îngrijorați, deoarece se va consuma doar planta verde. La acest punct, se pulverizeaza DOAR de 3 ori pe zi.
  6. Plantele se recoltează după ce au ajuns la o înălțime de 10 -15 cm. Se pot recolta toate odată, însă eu prefer sa încep să le folosesc când se apropie de 10 cm, tăind zilnic în funcție de cât am nevoie. Dar, poate fi recoltată toată și se păstrează bine in frigider timp de o săptămână, în recipiente de sticlă cu capac.
  7. Se consuma doar partea verde si atat, iar pamantul si covorul de radacini se arunca.
  8. Când se scot pentru consum din frigider, iarba trebuie bine clatita deoarece aceasta ca si orice planta transpira, si mai elimina toxine
  9. După ce ați recoltat iarba de grâu, un al doilea strat va crește. Acesta nu este așa de nutritiv ca primul strat, pierzându-se aproximativ 50-70% din valoarea nutritivă.
  10. Pe timp de iarnă, tot procesul durează între 10-17 zile, fiindcă este cald în casă și uscat, iar vara poate dura între 7-10 zile, din cauza căldurii și a umiditații.

Suc din iarba de grâu

  • Porții: 2
  • Dificultate: easy
  • Imprimare

Ingrediente:

  • 1-2 mâini bune de grâu verde, aproximativ 70 g.

Instructiuni:

    • Sucul se face din plante de grau, crescute de aproximativ 10-15 cm, stoarse cu ajutorul unui storcator cu ax melcat care poate pastra toate calitatile sucului. Daca folositi un blender sau o masina de tocat, atunci calitatile nutritionale se vor diminua si se vor oxida. Este mult mai bine decat nimic, insa dorinta noastra ar fi sa beneficiem la maximum de toate calitatile acestui suc miraculos.iarba se adaugă pe rând în storcătorul prin presare la rece (cu ax melcat).
    • Trebuie să vă iasă aproximativ 50-60 ml suc pur, însă totul depinde de calitatea ierbii (dacă este mai uscată sau dacă este mai suculentă)
    • Sucul de grâu se bea cu înghițituri mici
    • Are un puternic gust de iarbă și trebuie să fie foarte dulce. Dacă este amar, nu îl consumați.
    • Imediat după consumare, se poate bea un pahar cu apă sau zeamă de lămâie.

Consum:

Se începe întotdeauna cu consumarea unei cantități mici, să zicem 1/2 linguriță sau o linguriță zilnic, timp de o săptămână. Dacă vi se pare prea puternic, puteți să-l diluați cu suc de legume, rădăcinoase, frunze verzi, vlăstari sau apă de cocos. Dacă totuși vi se pare prea puternic și greu de băut, atunci adăugați la stoarcere și două mere. Doar ca idee, la institutele de sănătate se consumă trei doze pe zi, 60 ml fiecare doză doar suc de grâu pur.

Cat timp se consuma?

Nu există limite, consumați-l zilnic timp de o viață dacă reușiți, insa doar 3 doze individuale de 60 ml/pe zi.

Sursa principala de documentare – studiile repetate realizate in cadrul Institutului de Sanatate Hippocrates, Florida. Sau o sursa in limba romana a unui studiu facut cu sucul de iarba de grau de profesorul Dr. Erp – Thomas (reputat cercetator în nutritie clinica).  Pentru mai multe detalii despre cresterea a peste 15 feluri de  vlastari, dar si a ierbii de grau, plus peste 50 de retete utile si delicioase, va recomand cartea mea, Retete cu germeni si Vlastari, Surse de Sanatate si Energie, care poate fi procurata de la noi sau de la orice librarie din tara fizica sau online.

Sursele de inspiratie au fost diverse. Am sa precizez pe cele mai importante: primul link dar si de la acesta si cartile Wheatgrass, Nature’s Finest Medicine si Germenii, Mancare Miraculoasa, ambele de Steve Meyerowitz, Living Foods for Optimum Health, Brian R. Clement Ph.D, LNC, co-director la Institul de Sanatate Hippocrates, Florida and Theresa Digeronimo, Health and Healing, de Anna Maria Clement, Ph.D., N.M.D co-director la Institul de Sanatate Hippocrates, Florida, si Sprouts for Health de R. Mantellini si D. Bavicchi.

    • Ingredientele recomandate mai sus, pot fi gasite la producatori locali si la Raw Vegan Mall, plaftorma unde listam produse folosite de noi de la mai multe magazine din intreaga tara.
    • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 200 de retete.
    • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile de nutritie, va invit sa achizitionati cele 8 carti ale mele tiparite pana in prezent (2017), spun asta, fiindca alte 3 sunt in lucru. Daca doriti detalii despre magazinele fizice sau online unde pot fi gasite aceste carti cat si de magazinele care livreaza in Republica Moldova si international, apasati AICI.
    • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

193 de gânduri despre „Ce stim despre sucul verde de grau

  1. Salut Ligia si felicitari pentru site si toata activitatea ta legata de raw si sanatate.
    Am o intrebare, eu locuiesc in Canada si azi am gasit la un magazin de naturiste organic wheat grass powder. Ce parere ai despre varianta powder? Am luat doar doua pliculete sa vad cum e dar ma intereseaza si parerea ta. Multumesc mult. Lacri

    Apreciază

    1. Lacri este o solutie bunicica, dar nu ideala. In Toronto sunt multe restaurante si bars care ofera sucuri proaspete de grau cat si multe alte sucuri de legume. Fa o cautare la Google si vei fi uimita. Aici ai o lista cu restaurantele raw din Toronto. Cu bine!

      Apreciază

  2. Buna Ligia,

    Te rog mult ajuta-ma cu un sfat. Am germinatorul EasyGreen si vreau sa cresc iarba in el. Am facut asa: am inmuiat semintele timp de 14-15 ore, am pus pamant organic in tava germinatorului si am imprastiat semintele in tava cat sa acopere pamantul. Am setat ceasul sa ude din 6 in 6 ore. Mentionez ca germinatorul sta in lumina indirecta, la o temperatura de vreo 29 de grade. Stiu ca e mult, dar nu am alta solutie. Te rog spune-mi daca am procedat corect. Dupa ce iarba ajunge la tavanul aparatului, o scot si o ud de 2-3 ori pe zi pana ce ajunge pe la vreo 13 cm. E ok asa? Multumesc mult.

    Apreciază

  3. Ligia, ce parere ai despre Orzul si Ovazul pulbere care se gaseste pe piata de la un producator autohton? Din cate am auzit sunt foarte bune. Nu stiu exact firma dar le-am gasit de cumparat aici. Multumesc

    Apreciază

  4. Buna Ligia
    Am pus grau la crescut, de ceva vreme. Dar acum cu caldurile astea, a facut musculite. Dar nu asa una, doua, cred ca-s cu sutele. Si eu stau la bloc, deci graul creste cu mine in casa. Mai am un pic si ma mananca de vie. Nu stiu cu ce sa le combat, dar sa fie si natural. Am urgent nevoie de ajutor, un sfat. Poate tu te-ai intalnit deja cu situatia si stii ce sa-mi recomanzi.
    Multumesc
    Marilena

    ps: sunt musculite mici, gri, negre, stau la baza ierbii si cand o ud, se ridica un nor, ca de lacuste

    Apreciază

    1. Se intampla cateodata cand nu este suficienta ventilatie. Asa am patit anul trecut si indiferent ce faceam nu dispareau si erau cu zecile. Am ajus sa pun un propop peste tavi si sa le scot afara, unde musculitele ieseau libere. Un an intreg am avut musculite care au disparut doar cand am scos tavile afara. Marilena, tine tavile pe balcon (daca ai) si va fi mai bine.

      Apreciază

  5. Buna. Am si eu o intrebare. Acea iarba nu se poate „mastica”, „marunti” direct in gura (cel mai bun storcator cunoscut pana acum) ?
    Folosim si dintii cu ocazia aceasta 🙂 si ma gandesc ca asa poate ne asimilam mai multi nutrimenti, tu ce zici?

    Si inca o intrebare. Pulpa rezultata de la suc se poate manca sau face ceva cu ea?

    Apreciază

    1. Ioana, o poti mesteca insa trebuie aruncata afara fiindca corpul nu o poate digera. Pulpa o poti aplica pe rani, bataturi, cosuri, orice fel de infectie sau inflamatie. Cu bine!

      Apreciază

  6. O intrebare mai off topic, am cumparat Ginko Biloba si pudra de macese de pe raw vegan mall, dar nu stiu cum se administreaza fiecare. Pudra de macese sunt aproape sigur ca nu conteaza prea mult,dar despre Ginko Biloba chiar nu am idee ce concentratie are praful si cat trebuie luat.
    Multumesc

    Apreciază

    1. Claudiu, produsul apartine de magazinul care ti l-a trimis si chiar nu stiu ce sa-ti spun ce concentratie are. Ia legatura cu ei si intreaba-i. Nu are instructiuni pe plic?

      Apreciază

  7. se poate si cumpara acest suc de grau de undeva,sau trebuie neaparat preparat in casa/

    Apreciază

    1. In Bucuresti se poate aranja cu cineva sa-ti aduca acasa suc de grau sau poti merge la ei. Ori iti poti cumpara de la ei iarba de grau si iti faci zilnic suc proaspat. Aici ii poti gasi pe cei de la El-DorPlant.

      Apreciază

  8. Buna, am fost diagnosticat cu colon iritabil,imi poti spune daca e bine sa consum dimineata 1-2 linguri de grau incoltit, am citit pe alt site ca nu este recomandat celor cu colonul iritabil sau poate imi recomandati dv. ceva alimente. Va multumesc.

    Apreciază

  9. Stimata Doamna va felicit pt tot ceea ce faceti si pentru toate sfaturile bune pe care le dati, as avea cateva intrebari : pot continua sucul de grau chiar daca sunt insarcinata ? nu tot timpul reusesc sa am iarba proaspata si uneori folosesc iarba in praf pana cand am gata plantutele noi este cam aceles lucru ? Va multumesc mult pt raspunsul Dumneavoastra si mult succes in continuare

    Apreciază

    1. Elena, multumesc frumos pentru cuvintele tale! Legat de sarcina si sucul de grau sau consumul de alge marine, consuma-le fara probleme fiindca sunt chiar indicate in sarcina si alaptare. Iti mai recomand cu multa caldura si pe cele mai bune seminte tot asa recomandate in sarcina si alaptare si anume, semintele de chia. Si eu sunt insarcinata in 5 luni si jumatate si le consum cu regularitate. Sarcina frumoasa si linistita!

      Apreciază

  10. ilie.am facut plantatie pe balcon de griu,dupa trei luni ma inundat musculitele prin toate tavile si in toate camerele,.am pus aparat electronic ,pentru muste leampus otet din mere ziua este deschs toata ziua ,am pus solutie dizolvata in tavita pentru muste .de geaba .,so mai rarit ele putin dar sint multe ,ce sa lemai fac .ajutor ? multumesc .

    Apreciază

  11. ilie vin cu alta intrebare.am plantatie de griu pe balcon ,si fac suc cu masina de suc moderna ,echipata cu doi melci care se rotesc din inox . intrebarea ; chear daca o speli de fiecare data ramine o incarcatura de calamina pe cutite pe carcasa masini.pe intestine prin vene nu se depune ? va multumim .

    Apreciază

    1. Daca melcii sunt de inox, nu este nici o problema fiindca sunt storcatoare profesionala cum ar fi Angel care sunt din inox si sunt la o cautare foarte mare. Ce masina folositi?

      Apreciază

    1. Se mai pot gasi la diverse magazine online care le mai au intr-un stoc uitat, insa in mare parte rezervele din Romania s-au dus si urmeaza sa fie din nou aduse in decembrie (asa m-au anuntat mai multe magazine).

      Apreciază

  12. Buna Ligia. Vreau sa te intreb daca sti cumva informatii nutritionale ale germenilor de grau si nu ma refer numai la proteine, carbohidrati si lipide ci si toate tipurile de vitamine si minerale continute si cantitatile lor raportate la o suta de grame de germeni. Eu am cautat pe google wheat germ nutritional information si pe site-ul http://nutritiondata.self.com/facts/cereal-grains-and-pasta/5743/2 primesti niste informatii detaliate. Poti sa-mi spui daca cunosti alta sursa care iti da detalii prezentate ca in site-ul respectiv si daca valorile respective sunt corecte? dar nu numai pentru germenii de grau ci si pentru diferite tipuri de germeni.

    Apreciază

    1. Iti recomand studiile care s-au facut pe vlastari si germeni, pe care le poti gasi in diverse carti de specialitate. Google ofera informatii, insa nu sunt intotdeauna exacte sau suficiente. O lista cu aceste carti le poti gasi aici plus cartea, Iarba de Grau, Izvor de Sanatate de Anne Wigmore pe care noi nu o mai avem pe stoc. Sanatate!

      Apreciază

  13. Buna,Ligia! Am aflat despre beneficiile sucului de grau verde si ale graului incoltit, numai ca eu nu le pot consuma. Am o anemie mai veche si mi-ar face foarte bine aceste produse, dar am si un dezechilibru hormonal (exces de estrogen),din cauza caruia nu le pot folosi. Inca nu am gasit un naturist care sa stie sa rezolve cele doua diagnostice ale mele. Mi-ar place mult de tot sa pot consuma cruditati intr-o proportie mai mare decat imi permite al doilea diagnostic, dar din pacate nu se poate. Intrebarea mea este: pot consuma grau( seminte), eventual macinate? Ar avea el macar 50% din efectele graului incoltit asupra anemiei, fara sa creasca cantitatea de estrogen?

    Apreciază

  14. ilie doamna ligia pop va rog sa-mi raspundeti si mie la intrebarile de ma-i sus ? . va multumesc .

    Apreciază

  15. Timpul nu-mi permite intotdeauna sa raspund la zecile si sutele de comentarii. Raspund in functie de cum pot fiindca sa nu uitam ca este un act voluntar.

    Apreciază

  16. Draga Ligia, cum as putea sa tratez sau macar sa reduc anemia in sarcina (hemoglobina are valoarea 9).Beau suc de sfecla rosie, cu morcov si mar, mananc nuci, seminte de susan, chia, cereale integrale, miere cu polen, fructe, vitamina C din surse naturale, beau bors crud..oare problema sa fie cantitatea? nu mananc zilnic din toate, ci pe parcursul unei saptamani din toate acestea. Craciun fericit va doresc si sarcina usoara!

    Apreciază

    1. Ela, unii oameni asa sunt insa asta nu inseamna neaparat ca esti anemica. Consuma cel putin 2-3 linguri de chia zilnic, sucuri de legume nu neaparat doar morcovi si sfecla (pentru mine acestea sunt niste sucuri uitate), vlastari zilnic, chlorella si spirulina, canepa sau capsule de ulei de canepa bio (le gasesti online sau la farmacii) etc. si vezi te rog si sfaturile de la postarea mea despre sarcina. Bunul mers si echilibrul in sarcina mai ales nu se datoreaza doar unei alimentatii bune ci si a unei stari de spirit pe masura. Cu drag si sarcina usoara!

      Apreciază

  17. Ligia draga, mamicile care alapteaza pot incepe sa consume sucul verde de griu si/sau sucuri verzi? Procesul de detox afecteaza alaptarea/bebelusul (baietelul meu are 1 an si 4 luni)? Multumesc mult si numai bine!

    Apreciază

    1. Orice suc este recomandat in alaptare, in specil cel de grau, de verdeturi (nu de fructe insa care creaza aciditatea maxima in lapte), semintele de chia speciale pentru perioada asta pentru calciu, fier, acizi grasi esentiali etc. Si stai linistita ca nu te poti detoxifia asa usor mai ales daca ai avut chiar si o alimentatie vegana inainte. Mai degraba trec toxinele zilnic in lapte de la alimentatia ta obisnuita decat de la sucuri sau alte preparate raw. Daca iti este teama de sucul de grau, poti incepe cu o lingurita pe zi. Si bebelusul poate bea singur tot aceeasi cantitate daca il accepta, eventual combinat in smoothies sau alte sucuri pe care le adora. Sanatate!

      Apreciază

  18. Buna seara! M-ar interesa si pe mine daca este indicata cura cu suc de grau,avand in vedere ca sufar de refluxgastroesofagian,sau poate alceva ce mi-ar putea fi de ajutor.Multumesc anticipat!

    Apreciază

    1. Mihaela, consumul sucului de grau nu reprezinta doar o cura. Este un tratament pe care poti sa-l urmezi o viata si sa beneficiezi pe mai multe planuri dupa cum ai citit. Si da, poti sa il folosesti fara probleme. Iti mai recomand postarea speciala despre sfaturi legate de reflux gastro-esofagian, chiar aici. Sanatate!

      Apreciază

  19. draga ligia am o intrebare: am hepatita cronica virala cu virus C pot consuma suc de iarba de grau? sau ce poti sa-mi recomanzi? Esti fenomenala! iti multumesc ca existi!
    Si mai vreau sa te rog ceva:vreau sa cumpar cele 3 carti ale tale in dublu exemplar dar nu stiu daca a aparut in stoc si cea intitulata Germeni si vlastari. Imi trbuiesc ffff urgent!

    Apreciază

    1. Draga mea Ecaterina, sucul de graul il poti consuma fara probleme. Cartile mele nu ti le-as recomanda, fiindca in caz de boala spre exemplu multe din preparate nu sunt recomandate, cum ar fi dulciurile raw sau alte sucuri cu fructe. Cartea de germeni nu am re-editat-o urmeaza primavara asta, insa iti recomand cartea aceasta. Legat de afectiunea ta, neaparat citeste postarea aceasta si apeleaza la medici romani daca nu poti pleca la un centru, care treaza prin hrana vegana orice fel de afectiune. Sanatate!

      Apreciază

  20. D Ligia Va rog sa-mi raspundeti . Eu consum sucde griu 50 ,60 ml ,combinat cu suc de legume ( morcov ,telina,sfecla,varza,) numai dimineata in total cam 400 ml,de trei luni .am incceput sa am stari de agitatie am zis cai normal .dar am fost luat cu salvarea la spital de doua ori . tensiune ridicata,simteam o presiune ,o apasare in pept si respiram greu,valuri de calduri ,si o stare foarte rea
    ,In urma analizelor facute in spital (ca am fost internat) au esit bune .DIAGNOSTIC ATAC DE PANICA. intrebarea o fi reactile sucului,dar pina cind ca ma tine de trei saptamini ,ce spuneti sa fac – sa mai confruntat cineva cu asemenea reacti las ruga sa spuna . va multumesc .

    Apreciază

    1. Faceti o pauza si vedeti daca persista aceste stari. Dupa cum le descrieti si daca pana acun nu ati mai baut astfel de sucuri, ar putea fi o stare normala de detoxifiere. Daca beti de 3 luni si doar in ultimele saptamani au inceput aceste stari, s-ar putea sa fie asociate cu alt stres din organism. Vedeti va rog si postarea aceasta. Sanatate!

      Apreciază

  21. Ligia, am comandat robotul de facut suc de grau verde, cel manual la 230 de lei, miercuri. Miercuri seara m a sunat o doamna si mi a spus ca nu are pe stoc, apoi a zis ca de fapt are unul dar nu este sigura ca mi l poate da, a ramas sa o sun eu in dimineata aceasta. Am sunat si mi a zis ca mi l poate trimite, am intrebat prin ce curier, cat costa curierul, ca mai apoi sa imi spuna ca de fapt nu are robotul argintiu, de 230 de lei ci il are pe cel alb, la 180 de lei. A dat dovada de o lipsa de profesionalism incredibila. Am intrebat o care e diferenta intre ele si mi a raspuns ca nu stie, e penibil… sa preiei comenzi dar sa nu ai habar despre lucrurile pe care le vinzi. Ce ma sfatuiesti sa fac,pentru ca i am spus doamnei respective ca vreau modelul nou iar dumneaei a zis ca nu stie cand mai primeste ca a facut comanda si ca nu stie cand sosesc robotii? Cum pot intra in posesia unui robot manual, model nou, la 230lei? il vreau cat de repede se poate. Multumesc anticipat!!

    Apreciază

  22. Draga Ligia,
    Eu si sotul meu suntem interesati de acest suc si prin urmare am inceput sa-l consumam . De asemenea sunt la inceputul unei sarcini si ma gandeam sa te intreb daca e bine sa continui sa beau acest suc de grau pana nasc si in timpul alaptarii. Noi bem sucul treptat, dar vrem sa crestem pana la 50 ml zilnic.
    Multumesc de raspuns!
    O zi frumoasa iti dorim!

    Apreciază

    1. Rodi, poti consuma fara probleme orice fel de suc verde in timpul sarcinii si in special sucul de grau. Nu indeparta nimic si nu te teme sa adaugi preparate si ingrediente noi vegetale. Mai bine te-ai teme de panificatii, prajeli, gluten care poate creea alergii la bebe si altele. Vezi postarile mele despre ce am consumat in sarcina. In sarcina si alaptare sunt recomandate pe langa toate atat sucul de grau, algele marine, semintele de chia, semintele de canepa sau capsulele de ulei de canepa (firma Canah pe care le gasesti online sau la farmacii/magazine naturiste). Cu bine si sa ai parte de o sarcina frumoasa!

      Apreciază

  23. Ma scuzati ,Doamna Ligia, inca o intrebare . Am vazut inca o tema interesanta pe site aici : Noua D-voastra dragoste – Argila galbena . Eu nu sufar de nimic , slava lui Dumnezeu pentru sanatate! Dar daca vreau sa beau si apa cu argila si suc din griu verede , va fi bine ? Nu va anula una alteia misiunea ? Cit de argila , dece culoare voi bea inca nu stiu , deabia amuseara am vazut tema pe site iar mine ma voi duce sa vad ce degrop in gradina . Multumesc .Sa aveti o seara frumoasa !.

    Apreciază

  24. Buna Ligia! Am descoperit site-ul tau acum o săptămâna si mă încânta ce citesc si vad! Locuiesc in Spania si am încercat sa caut informații despre raw vegan( retete, magazine online,etc) dar abia găsesc câte ceva. Sunt adepta la un stil de viața cat mai sănătos si de aceea as vrea sa introduc in dieta mâncare raw. In legătura cu sucul de grâu as avea o întrebare. Am 11 ani încercând sa rămân însărcinată( sufar de ovarii polichistice). Am făcut tot felul de tratamente , inclus 3 inseminari artificiale, dar fără nici un rezultat. As dori sa știu dacă sucul de grâu m-ar ajuta cu aceasta problema. Îți multumesc si mult succes in toate!

    Apreciază

    1. Tamara, legat de intrebarea ta, in alimentatia sanatoasa nu exista un ceai sau un suc care sa fie panaceul universal. Mintea, trupul si sufletul trebuie sa fie vindecate pentru a concepe o sarcina sau pentru a te vindeca de o boala. Doar consumul sucului de grau nu te va putea ajuta ci trebuie sa faci schimbari in mai multe laturi, in primul rand in latura gandirii pozitive si dupa aceea a alimentatiei, daca vrei sa scapi de ovare polichistice trebuie sa renunti complet la lactate, oua si produse animale si sa urmezi sfaturile de aici. In Spania exista o comunitate de raw foodisti destul de mare, magazine si restaurante unde se ofera cursuri. Vezi postarea aceasta si da sfoara in tara, sigur ii vei gasi. Sanatate!

      Apreciază

      1. Îți multumesc mult pentru sfaturi! Doream sa te mai consult ceva. Aici in Spania se comercializeaza diferite legume care in România nu le-am întâlnit, ca: alcachofa, boraja,acelga. Se spune ca au proprietăți benefice pentru organism. Știi ceva despre ele si cum s-ar putea consuma? Ce zici de sparanghel ? Se poate consuma crud? Îți multumesc încă o data si sunt incantata ca te-am descoperit . In seara aceasta voi pregăti primul desert raw.

        Apreciază

        1. Fructe noi in general si noi incercam si proprietati bune au cu siguranta, insa si gustul conteaza. Legat de sparanghel, trebuie fiert pentru a fi consumat sau marinat pentru 1-2 zile pentru a fi consumat raw, insa depinde de gusturi fiindca si asa are un gust puternic. Cu bine si mult succes!

          Apreciază

  25. Am ramas uimita de sfaturile tale Ligia Pop esti o fata minunat .Sunt in cautare de robotul care face minuni !!!!!!!!!!! unde sa-l gasesc ca sa.l pot cumpara? da-mi un sfat te rog unde sal caut ,nu vreau manual a curent vreau .Mariana

    Apreciază

  26. Buna Ligia!Cat de sanatos este graul incoltit?Vreau sa urmez o cura pentru mineralizarea organismului dar am citit atat de multe lucruri pro si contra incat sunt foarte nedumerita.Tu ce ma sfatuiesti?Multumesc mult!

    Apreciază

  27. Buna seara..Cei de la Eldorplant sunt de incredere ? Cresc iarba de grau la lumina solara ? Folosesc ingrasamant sau alte nebunii ?

    Apreciază

  28. Buna ziua,
    Mama mea sufera de hepatita C, iar de curand se pare ca i-au gasit si niste varice pe esofag impreuna cu o ciroza de grad 1, in stadiu de inceput. pentru toate acestea urmeaza un tratament alopat, insa vroiam sa va intreb daca poate consuma si acest suc de grau incoltit in acelasi timp. Am vazut ca trebuie mai intai sa bea cate o lingurita iar apoi treptat sa creasca doza. Cam cat timp ar trebui sa faca acesta cura?

    Multumesc.

    Apreciază

  29. Bună, aș dori să achiziționez un storcător cu presare la rece care să îmi permită să fac suc din grâu verde dar nu știu care model și de unde?Mă puteți orienta?Mulțumesc

    Apreciază

Comentariile sunt închise