Retete fara foc

Bombonele raw

Bombonele raw

  • Porții: 5-7
  • Dificultate: easy
  • Imprimare

Ingrediente:

  • 500 g curmale fara zahar sau smochine uscate
  • 300 g nuca cocos
  • 100 g faina din seminte de in

Aceasta este cea mai simpla, si cea mai delicioasa prajitura fara foc. Toate se dau prin robot si ori se preseaza compozitia intr-o tava tapetata cu nuca de cocos, ori se fac bilute date prin nuca de cocos, nuca, cacao, pudra de roscove, orice vi se pare delicios. Pentru demonstratii culinare vizionati episoadele ce apartin show-ului Ligia’s Kitchen, apasati aici.

  • Ingredientele recomandate mai sus, pot fi gasite la producatori locali si la Raw Vegan Mall, plaftorma unde listam produse folosite de noi de la mai multe magazine din intreaga tara.
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 200 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile de nutritie, va invit sa achizitionati cele 8 carti ale mele tiparite pana in prezent (2017), spun asta, fiindca alte 3 sunt in lucru. Daca doriti detalii despre magazinele fizice sau online unde pot fi gasite aceste carti cat si de magazinele care livreaza in Republica Moldova si international, apasati AICI.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

20 de gânduri despre „Bombonele raw

  1. Cred ca emrg puse si-n blender,nu? Doar ca mai trebuie sa adaugi putina apa . Sau poate in masina de tocat ?! :p

    Apreciază

  2. Daca le pui in blender, s-ar putea sa ai o compozitie finala foarte moale si greu de modelat. Insa poti sa mai adaugi nuca de cocos sau faina de migdale.

    Apreciază

  3. Vineri e ziua mea, ma cheama si Elena, si am de gand sa-mi tratez colegii cu astfel de bomboane 😉
    Sper sa se linga pe degetzele:)

    Ligia, multumesc de inspiratie!

    Apreciază

    1. Ambra, iti urez la multi ani de pe acuma si sa-mi spui ce impresii ai facut cu „Raffaello”, si eventual niste poze (tu si un platou frumos de Raffaello). Apropos, stii ca strang imagini de la cititori, si urmeaza sa fac un post pe care sa-l numesc „Cititorii care consuma retete fara foc”. Ar fi superb. Merci pentru toate comentariile tale.

      Apreciază

      1. Si a venit si ziua cea mare… i-am servit pe colegi cu delicioasele bomboane si au fost super incantati.

        Am facut trei tipuri:
        1. curmale+nuca de cocos+migdale+visina la mijloc > date prin cacao
        2. curmale + nuca de cocos+ migdale + esenta de rom > date prin nuca de cocos
        3. curmale + nuca de cocos+ migdale > date prin cacao cu susan

        Si toti le-au apreciat, iar unii erau uimiti cand au aflat ca nu contin zahar! Chiar o colega zicea ca ea simte zaharul in mancare si ca deja nu mai suporta dulciurile din comert ca au prea mult zahar si mi-a cerut reteta.

        Si le-am zis ca de pe internet am invatat, de la o fata foarte documentata in ceea ce priveste hrana vie, si ca va tine un seminar la Bucuresti si ca abia astept sa merg:)

        PS Multumesc pentru blogroll!!! Te adaug si eu diseara.

        Apreciază

        1. Draga mea,

          Asa ma bucur ca au avut succces si mai ales ca ai avut imaginatie. De asemenea multumesc pentru reclama, apreciez mult. Asta este ceea ce oamenii au nevoie, exemple ca noi si mai ales ceva palpabil, ca in cazul tau, niste Raffaello, care sa le arate ca se poate si altfel. Merci inca odata si ne vedem la Bucuresti. Pana luni, voi anunta locatia, urmeaza sa aleg cea mai centrala locatie din ce ni s-a oferit pana acum.

          Ligia

          Apreciază

  4. Hm … am preparat si eu in seara asta niste „Raffaaello”, dar in varianta aceea mai complexa cu smokine, nuci, etc, postata de tine cu ceva timp in urma. Ca si aspect, sunt dragalase rau de tot, dar astept maine sa le scot de la frigider si sa vad ce gust au. Sper ca bun 🙂 Nu am gasit seminte de canepa, si am pus in oc 2 linguri plin de pudra organica de canepa. Oare e bine, sau nu e acelasi lucru? …

    Apreciază

  5. Larisa, nu trebuie neaparat sa le lasi la frigider. Puteai sa le mananci pe loc fara probleme. Sa-mi scrii daca ti-au placut.

    Apreciază

    1. Buna dimineata! Acum, in loc de mic dejun cu cereale, savurez bomboanele Raffaello: incredibil de bune sunt!!! Poate daca aveam si seminte de canepa, erau si mai bune, dar oricum nu se simte pudra proteica de canepa pe care am pus-o in locul semintelor. Au o aroma deosebita, si sunt de-a dreptul delicoase! O sa mai fac bombonele! Abia astept sa le dau si la ai mei din familie sa le guste. Eu nu am masina de tocat carne, asa ca graul inmuiat l-am dat prin rasnita, dar nu s-a macinat f bine, dar e f. bun si asa numai ca tre mestecat mai mult. Le-am facut asa cum am vazut la tine in poza, si o parte din bombonele le-am dat prin nuca de cocos, iar o parte prin pudra de roscove combinata cu zahar brun: delicioase si atragatoare, adica te atrag sa mai iei una, si inca una, si inca una 🙂 Am facut si poze la „minunatii” 🙂

      Sa stii ca te urmaresc mereu in ceea ce faci si postezi pe site. Ma bucur si te felicit pt reprezentarile pe care le ai in tzara! Faci o treaba buna, spre binele si sanatatea celor din jur!

      Apreciază

  6. Le-am incercat si eu in seara asta. Am pus smochine, stafide, curmale si la mijloc visine deshidratate, apoi le-am dat prin nuca de cocos. Au iesit extrem de bune!

    Apreciază

  7. In sfarsit, cum se spune am „spart gheata”, este prima reteta raw pe care am incercat-o. Am adaugat pe langa nuca de cocos si curmale,prune deshidratate. A iesit divin.
    Iti urmaresc de foarte mult timp blogul si sper, cu timpul sa ma pot adapta acestui stil de viata, ce-i drept putin cam costisitor. Sincera sa fiu, pot renunta la foarte multe, insa la paine imi este imposibil, imi place nespus gustul ei.

    Cu multa admiratie pentru toata munca depusa,
    Miha

    Apreciază

Comentariile sunt închise