In gradina Ligiei

Primavara si vara sunt anotimpurile mele preferate, fiindca atunci imi pot planta in voie tot ce-mi doreste inima. De la salata de diverse soiuri, ceapa, usturoi, castraveti, rosii si pana la zucchini, bostani, capsuni, si alte minunatii.

In pozele de mai jos, ma veti vedea in actiune legand mazarea, pe care intotdeauna o mancam cruda. Este o sursa bogata in proteine, cam 8% pe 100g, vit. A si C, fier, si calciu cam 4%. Anul acesta am pus in mai multe straturi, ca sa fim siguri ca ne ajunge. Dar din pacate, exact cum ma asteptam nu a fost suficienta. In ultima poza, eu cu primul rod de capsuni de care am fost foarte mandra anul acesta.

Daca aveti o gradina frumoasa si v-ati dori sa impartasiti poze cu recoltele, bucatele trasnformate in retete fara foc, astept poze cu cea mai mare placere. Voi posta fiecare poza in parte, in functie de claritatea pozei. Doar lasati un comentariu si va voi trimite adresa de email folosita pentru site.

110 comentarii la “In gradina Ligiei

 1. Cand se foloseste aceasta ustensila de facut bulionul pt lastari sau frunze,puneti putin cate putin si nu prea des pt ca se poate infunda daca o aglomerati cu o cantitate prea mare(pt ca nu e facuta pt asa ceva) si chiar strica daca o prea fortati si nu o desfaceti sa goliti de plantele in exces.

  Apreciază

 2. O metoda inovatoare pt a obtine legume in solarii ar fi combinarea metodei chinezesti(legume in sere ingropate tip bordei pe pat cald obtinut prin fermntarea gunoiului de grajd(asa nu necesita cheltuieli mari cu incalzirea) cu cea israeliana(irigarea cu picatura direct la planta(face un mediu mai putin favorabil bolilor).Daca se face si aerisirea periodica,iar la suprafata solului ar fi un zid care sa inconjoare sera,plus un sistem de drenare a apei din ploi,atunci ar fi si mai bine aparata de curentii de aer care aduc sporii diverselor boli si s-ar elimina excesul de umezeala.Combinata cu celelalte masuri de agricultura ecologica,randamentele ar fi mai mari,cheltuielile mai mici,se pot face adaptari la un sistem informatizat daca se doreste.

  Apreciază

 3. Poate ma puteti ajuta cu o informatie. Am o mica livada si se apropie perioada pentru stropiri.Ma intereseaza ce produse folositi voi carta de vie sa nu afecteze calitatile fructului.Am mai multi meri pitici, caisi ,peri, visini, pruni si vie. Sper sa ma poata ajuta careva.

  Apreciază

 4. In primul rand fa clic pe Older Comments sa le citesti pe cele scrise inainte.In al doilea rand,in agricultura ecologica se accepta pierderile in cantitate pt a castiga la calitate.Trebuie sa faci curatenia pomilor,sa strangi resturile,sa tai(daca nu s-a facut inainte) ramurile bolnave,sa culegi fructele bolnave,sa stropesti cu uleiuri minerale(considerate ecologice),sa varuiesti trunchiul si sa iei alte masuri descrise contra daunatorilor(capcane,stropiri cu substante ecologice,arderea resturilor cu daunatori si boli),sa sapi in jurul lor si sa inglobezi compost bine fermentat de 2 ani,sa semeni trifoi pt a hrani pomii cu azot si alte minerale la incetarea vietii(cosire) care apoi se va lasa pe loc sa intre in descompunere(nu se strange),cu ocazia asta impiedicand dezvoltarea buruienilor.Pe cat e posibil se ajuta pomii,vita de vie sa prospere intr-un stil cat mai natural,daca nu se stropeste cu chimicale,se dezvolta si consumatorii daunatorilor din agricultura care in conditiile folosirii pesticidelor(care in fond sunt otraviri) sunt distrusi impreuna cu daunatorii(deci se distrug atat daunatorii cat si insectele folositoare).Pe de alta parte am mai vazut la anumite livezi,intinse deasupra lor niste plase de protectie(nu stiu pt ce sunt:pasari,grindina?),cine e interesat se intereseaza.In pomicultura sunt multi daunatori si deaceea trebuie gasite mijloace pt a sprijini prin metode naturale dezvoltarea si trecerea peste diversele atacuri la care sunt supusi.Nu trebuie in stilul ecologic sa te gandesti sa stropesti cu diversitatea de chimicale care se foloseste clasic.Pe de alta parte,informatii despre agriculura ecologica se gasesc destule pe internet,ar trebui sa fie date astfel de informatii si la directiile agricole si subordonatele lor,deasemenea informatii partial ecologice se mai pot culege si din buletinele date de protectia plantelor probabil pe la primarii si subordonatele Directiilor agricole,probabil mai apar informatii prin ziarele locale cu lucrarile de efectuat.

  Apreciază

%d blogeri au apreciat asta: