Carti valoroase · Evenimente

Cartea de bucate, Retete Vegane Fara Foc

Update 2016: Cartea „Retete Vegane Fara Foc” a ajuns la editia VI si cuprinde acum 101 retete, in loc de 80 de retete cat avea la editia V (sau 50 de retete in prima ei editie). Pana in prezent, s-au vandut peste 15.000 de exemplare. Detalii despre aceasta carte, gasiti aici.

In 2015 a fost desemnat un premiu de renume international pentru cartea ei, „Reţete vegane fără foc” la Gourmand World CookBook Awards, fiind considerata cea mai buna carte de retete vegane din Romania din anul 2014. Premiile Gourmand sunt considerate cele mai prestigioase distinctii din domeniul culinar, putand fi comparate ca importanta cu Premiile Oscar din cinematografie. Cititi mai multe detalii aici.

Certificat Gourmand World Cookbook Awards pe Romania

Update 2017: La acest punct, cartea s-a vandut in peste 15.000 de exemplare si arata asa.

Update 2014: Cartea de mai jos a fost re-editata, fiind acum la a V a editie, cuprizand acum un total de 80 de retete in loc de 54 retete. Cartea are acum 200 de pagini si cuprinde pe langa retete si informatii pretioase. Coperta o veti vedea mai jos iar cartea poate fi procurata de aici sau din orice librarie din tara. Cartea s-a bucurat de o cautare larga, fiind vandute intre timp, adica pana in ianuarie 2016, peste 15.000 de exemplare in intreaga tara si international.

Retete Vegane Fara Foc, Ed. V

Update octombrie 2012: Cartea de mai jos a fost re-editata fiind acum la a IV a editie, cuprizand acum un total de 80 de retete in loc de 54 retete. Cartea are acum 200 de pagini si cuprinde pe langa retete si informatii pretioase. Coperta o veti vedea mai jos iar cartea poate fi procurata de aici sau din orice librarie din tara.

Update: Asa arata cartea in 2011

Retete Vegane Fara Foc

Prima editie scoasa in vara lui 2010 arata asa:

Cartea nu este dedicată doar celor care vor să elimine produsele animale, sau să mănânce în totalitate crud, ci întregului public care dorește să-și îmbunătățească stilul de alimentație. Retetele sunt ideale pentru copii, dulciurile ii vor captiva pentru inceput, iar pe parcurs puteti sa-i tentati si cu alte bunatati. Pentru a vedea retete video din ambele carti de bucate, vedeti episoadele show-ului meu, Ligia’s Kitchen.

De asemenea aceste delicatese vor ajuta doamnelor si domnisoarelor, sa aiba un ten luminos, hidratat si plin de stralucire, cat si un corp de invidiat. Aceste retete alaturi de o bogatie de legume si vlastari, au fost testate pe propria piele.

Daca pana acum alimentația naturală cuprindea doar salate, sucuri, semințe încolțite, pateuri, sucuri și multe cruditati, aceasta carte vă ajută să descoperiți noi rețete delicioase, pornind de la paine din semințe, lapte și brânzeturi din nuci, burgeri și diverse feluri de mâncare, creme de prăjituri, deserturi diverse precum torturi, prajituri, inghetate delicioase si sanatoase. Toate ingredientele folosite sunt crude, netratate termic, pline de vitamine și enzime digestive prezente doar în cruditați, de care corpul nostru are nevoie pentru functionarea optima.

Cativa cititori m-au intrebat daca aceasta carte cuprinde in mare parte retete preluate de la alte site-uri romanesti sau straine, ceea ce m-a uimit enorm. Stiu ca se practica asa ceva online, dar eu consider ca este o ofensa la adresa autorului original al retetei si un furt direct. Personal am fost si sunt mereu supusa la astfel de ocazii de copiere pe fața si stiu ce inseamna. La inceputul calatoriei mele raw, am incercat diverse retete de pe site-uri americane, insa foarte putine mi-au placut si am renuntat. Am preferat ca atunci cand pregateam retete sa-mi folosesc imaginatia, creativitatea si esteticul si sa fac diverse combinatii care sa aiba gustul apropiat de preferintele mele romanesti. Retetele din aceasta carte sunt rezultatele incercarilor mele culinare, pe care mi-am dorit sa le impart si cu dumneavoastra.

Retelele din aceasta carte sunt originale, cu exceptia a catorva retete de baza internationale la care autorul nu se mai cunoaste. Aceste retete comune ar fi laptele de migdale, la care oricat ai vrea sa schimbi reteta, tot va cere apa si migdale, painea din nuci si seminte, care trebuie sa contina aceste doua ingrediente, maioneza din avocado, la care intotdeauna vom folosi avocado si putin ulei, si poate brownies din canepa, care contin cele 3 ingrediente de baza (cacao, canepa si indulcitor natural), cat si reteta de frisca, care nu va iesi daca nu se foloseste caju, nuca de cocos, indulcitor natural si lamaie. Am introdus si aceste retete deoarece foarte multe gospodine nu au acces la internet si ar fi bine ca si acestea sa se bucure de ele.

In toamna lui 2011 am scos o noua carte numita Deserturi pentru Parinti si Copii Sanatosi pe care o recomanda tuturor. Mai sus se afla un video in care prezint ambele carti de bucate. Pentru mai multe informatii despre inca o carte scoasa sub semnatura mea, apasati aici.

Intre timp (pana in martie 2018) am mai scos 8 volume interesante care o sa va capteze atentia. Toate cartile se pot gasi in librariile din tara si au fost trimise international din 2010 incoace. Aici este o lista cu toate cartile mele.

47 de gânduri despre „Cartea de bucate, Retete Vegane Fara Foc

  1. Vreau si eu 2 exemplare! Ba nu, 4, ca sa fac si cadou 😉

    Abia astept sa o rasfoiesc si mai ales sa gatesc retetele din ea, ca sunt convinsa ca sunt delicioase si stiu sigur ca o sa am o mare problema: nu o sa stiu ce reteta sa fac mai intai :))

    Apreciază

    1. Raluca, draga de tine, normal ca-ti pun deoparte cate vrei tu. Te pup si mersi pentru ideea de pe email. O voi pune in practica neaparat.

      Apreciază

  2. Ce bine! Si unde vom putea gasi cartea? In orice librarie ? Se poate comanda online?
    Pentru cei care nu sint in tara cum o putem procura?
    Multumesc anticipat!

    Apreciază

    1. Cartea doar online si la demos. Vezi te rog pagina de Shop. Pentru cei din afara tarii, eu le-o pun la posta si ei platesc inainte prin cont bancar pretul cartii si taxele postale. Multumesc mult, si daca vrei cartea, imi poti trimite adresa prin email, sau aici si te pun pe lista de asteptare. Din a doua saptamana din august incep sa pun cartile la posta.

      Numai bine,
      Ligia

      Apreciază

  3. Felicitari! 🙂 Ma bucur enorm pentru toate realizarile tale si abia astept sa cumpar cartea! Superbe pozele!
    (Imi pare rau ca ai scos sistemul acela de votare al articolelor…)

    Apreciază

  4. Multumesc Nik! Am scos sistemul de votare, fiindca am inceput sa am dusmani care nu suporta munca mea care veneau zilnic si dadeau voturi in jos. Presupun concurenta 🙂

    Apreciază

    1. Imi pare rau. 😦 Eu il foloseam si ma gandeam ca e util pentru cei mai timizi… nu m-am gandit ca era mai util pentru cei rau intentionati.

      Apreciază

      1. Da, si mie imi placea, dar asta e. Ne adaptam cat putem si ne indepartam de rautati, fiindca asa cum spunea o prietena draga, rautatea si dusmania se pot lua daca stai in preajma unor asemenea oameni. Te pup!

        Apreciază

  5. Felicitari! Stiu ca e mare lucru sa scoti o carte si cred ca sentimentul e minunat! Ma bucur mult pentru tine!
    Oare o fi gata pentru prezentarea de la Constanta? Abia astept sa o vad.

    Apreciază

    1. Draga mea Diana, multumesc mult! Mi s-a promis ca pana vineri va fi gata, deci cu ajutorul lui Dumnezeu vine cu mine la CT.

      Apreciază

      1. Buna.

        Sunt interesata de subiectul dezbatut pe acest blog, am vazut pomenindu-se ceva de Constanta. Veti veni aici? Si daca da, unde, cand? Sunt din Constanta si m-as bucura daca s-ar tine aici ceva pe subiectul raw food. M-ar interesa cat costa cartea. Dar daca veniti cu ea la Constanta poate o pot cumpara direct( in limita stocului presupun) 🙂

        Sa aveti o zi buna.

        Apreciază

        1. Draga mea Georgiana, duminica, luni si marti vor fi demonstratii si clase de gatit la Restaurantul Rebeca, Constanta. O sa va rog frumos sa va uitati la amanunte la aici cat si aici. Cartea va fi de vanzare la aceste evenimente, si pretul va fi acolo afisat si nici o problema, vor fi destule. Azi mergem sa o ridicam de la tipar, si de aceea nu pot sa-ti spun un pret fix. Eu tot ce sper este sa nu fie alte costuri aditionale, si sa ne incadram in 30 lei. La demonstratii oricum vori fi cateva carti la oferta, asa ca daca doriti sa va inscrieti pentru demonstratie sau clasa, anuntati-ma numele si daca veniti insotita sau nu. Cele doua demonstratii vor fi aproximativ cu aceleasi retete (vor participa grupuri diferite), iar clasa va fi cu retete speciale, la un numar limitat de oameni. Va astept cu drag daca vreti sa veniti, numai sa ma anuntati cum v-am rugat.

          Va multumesc!

          Apreciază

  6. Bravo Ligia ! De mult astept o dovada pe care sa o arat familiei si prietenilor cu bunatatile crude etalate elegant, ca la mine, tot ce pregatesc inspirata de tine nu apuca ziua urmatoare…Mai am carti cu retete semnate de doamna Nita Ibrian dar contin ingrediente mai greu accesibile gospodinei moderne si nu se compara cu deliciile tale,pe bune! Abia astept s-o procur.

    Apreciază

    1. Simonica, multumesc mult! D-na Ibrian a fost un pioner al mancarii fara foc iar retetele dansei sunt pretioase. Eu nu ma pot compara cu ea, insa ma bucur ca m-a ajutat Dumnezeu pana acum si ca mi-a dat aceasta oportunitate de a o tiparii. Apreciez cuvintele tale, si te imbratisez cu drag.

      Apreciază

  7. Felicitari Ligia!
    Ma bucur mult ca ai scos aceasta carte.
    Sa ne spui si cum putem intra in posesia ei, te rog.

    liliana

    Apreciază

    1. Multumesc Liliana! Toti ce interesati imi pot trimite adresa, ii trec pe lista, iar in saptamana a doua din august voi incepe sa le pun la posta.

      Ligia

      Apreciază

  8. Ce bine ca a iesit, de-abia o astept vreau si eu un exemplar. Trece-ma te rog pe lista de asteptare.

    Apreciază

    1. Multumesc Corina! O sa te rog sa-mi trimiti prin email sau mesaj privat, adresa ta, fiindca am deja lista insa am nevoie de adrese, ca sa nu stau in saptamana aceea sa cer de la toata lumea adresa.

      Multumesc, Ligia

      Apreciază

  9. Felicitari, Ligia
    Te urmaresc de multa vreme si ma bucur tare la fiecare articol pe care il scrii.
    De abia astept sa primesc cartea:)
    Mult succes pe mai departe

    Apreciază

  10. Buna Ligia, felicitari , trece-ma si pe mine cu 2 exemplare te rog
    Multumesc mult
    abia astept s-o primesc

    Apreciază

    1. Buna draga mea, si multumesc pentru felicitari! O sa te rog frumos, sa-mi trimiti o adresa. Pregatesc acum lista, si as vrea sa fie pregatita pentru atunci. Merci si te pup!

      Apreciază

  11. Buna
    Felicitari pentru carte!
    Ma poti pune si pe mine pe lista de asteptare, cu o carte. Trimit si e-mail cu adresa
    Mult succes in continuare!

    Apreciază

  12. Ce bucurie, Ligia!! De o mie de ori bravo si multumesc!
    Am sa te rog sa imi expediezi si mie patru exemplare :-), cred ca ai adresa mea, daca nu, mai trimit o data.
    De asemenea, daca vei intentiona sa organizezi cursuri de gatit pentru grupe mici si in Bucuresti, casa mea iti este deschisa. Este suficient de spatioasa sa ne putem desfasura in voie.

    Toate cele bune!

    Apreciază

    1. Draguta mea Andreea, esti o dulce si jumatate. Mi-ai umplut inima de bucurie, cand am citit partea cu clasele de gatit. Cam cati crezi ca am putea incapea? Eu pot sa vin si saptamana viitoare spre sfarsit, daca avem oameni 🙂

      O sa te rog sa-mi trimiti adresa ta prin email, ca numai stiu daca o am sau nu. Te pup si multumesc inca odata pentru oferta ta peste masura de generoasa.

      Apreciază

  13. Eu vreau deja la clasa de gatit din Bucuresti in casa rawz asa ca considerati-ma primul inscris. 🙂

    Apreciază

  14. Ligia, ma inscriu si eu cu 1 exemplar. Abia astept cartea! Iti trimit pe mail datele mele. Multumesc!

    Apreciază

    1. Draga mea Simona, cand imi scrii anunta te rog si de felul de plata pe care-l preferi si data cand ai vrea cartea. Numai bine!

      Apreciază

  15. Nu stiu la cine te referi prin „concurenta”, nu cred ca este vreunul dintre cei care au blog culinar care sa stea si sa-si manance timpul cu votarea negativa a retetelor. Pe langa lipsa de educatia, ar fi dovada de lasitate si mi se pare aberant. Este loc in lume pt toti, si vor fi mereu unii care vor comenta si vor jigni. Dar nu putem face presupuneri inainte de a sti despre cine este vorba.

    Eu iti repet: te-am descoperit cu f mare bucurie, pt ca in primul rand aveam aceeasi confesiune religioasa si in al doilea rand am gasit pe cineva care impartaseste informatii despre hrana cruda. Nu am vazut niciodata in tine un competitor si mi se pare absurd sa gandesc asta. Am simtit nevoia sa iti mai spun ca sa elimin orice suspiciune sau dubiu. Te admir in continuare si as vrea tare mult ca si din partea ta sa fie acelasi lucru, mai ales ca suntem o comunitate de inceput caretrebuie sa creasca ca o familie.

    Iti urez mult succes si Domnul sa fie cu tine!

    Iti las acum un mail cu datele mele pt carte.

    Apreciază

    1. Stiu Ina, si mie mi se pare groaznic si mai ales pierdere de timp si lipsa totala de minte. Din pacate stiu si persoana, fiindca am primit si mesaje „private” dupa aceea, in fine o poveste lunga si urata pe care nu vreau s-o detaliez… Hai ca ma duc la somn, astept adresa ta, de fapt cred ca o am pe a mamei tale. Imi spui tu unde sa trimit cartea.

      Apreciază

  16. Ma bucur enorm din doua motive, Ligia, pentru aparitia cartii tale: unul este acela ca in sfarsit voi gati in stil „profi” pentru ai mei, si doi (dar nu in cele din urma) – pentru ca stiu cat de mult ai lucrat si prin cate ai trecut ca sa ajungi aici. E un eveniment mult asteptat de noi toti, felicitari! Te rog sa ma treci si pe mine pe lista pentru un exemplar. iti trimit datele pe mail. Toate bune!!!

    Apreciază

    1. Iti multumesc Daniela, esti o draguta prin cuvintele tale de apreciere si incurajare in acelasi timp. Cand esti pregatita sa ti-o trimit, ma anunti. Te pup!

      Apreciază

Comentariile sunt închise