Ingrijirea sanatatii

Colon Hidroterapie

V-am promis acum cateva luni in urma, ca voi vorbi mai detaliat despre Colonics sau hidroterapia de colon. Prin bunavointa si consimtamantul Doctor Cleopatra, medic generalist si specialist in Colon Hidroterapie, care se ocupa de asa ceva, am publicat textul de mai jos, care explica tot ce se intampla in corpul nostru si mai ales scopul acestor terapii atat de necesare colonului.

Din proprie experienta va pot spune, ca dupa 3 sesiuni te simti un alt om. Simti ca zbori, ca esti mult mai curat si gata pentru un nou inceput. Trebuie retinut ca aceste terapeii nu sunt clisme, si nici nu se pot compara cu acestea, deoarece sunt mai mai profunde, apa la temperatura corpului ajungand in zone in care nici o clisma din lume nu poate ajunge. Daca simplele clisme ajung doar in prima parte a colonului, hidroterapia de colon ajunge in toate cele 3 sectiuni ale acestuia. Se spune ca inainte de a incepe o dieta sanatoasa, bazata pe foarte multe legume si verdeturi, primul pas de detoxifiere este o terapie de colon. Este o curatare extraordinara pe care o recomand tuturor, mai ales ca si in Romania avem aceasta sansa. Mai jos aveti poze cu aparatura folosita pentru o asemenea procedura medicala.

„Este o metoda alternativa de tratament ce restaureaza si mentine sanatatea colonului si implicit a intregului organism. Obiceiurile moderne de alimentatie, produsele rafinate si procesate, lipsa unui aport optim de vegetale si apa, viata sedentara, stresul isi pun amprenta asupra sanatatii si calitatii vietii. Toate acestea afecteaza in primul rand sistemul digestiv si consecutiv organele de excretie (rinichi, ficat, plamani, piele) si sistemul imunitar, cu repercusiuni atat la nivel fizic cat si psihic.

Alimentele de origine animala, conservantii si aromele sintetice, produsele rafinate (faina alba, zaharul, etc), condimentele, alcoolul, medicamentele au un efect iritant asupra mucoasei intestinale generand, ca mijloc de protectie, producerea de mucus in exces. Acumulandu-se, acesta se solidifica si se transforma intr-o crusta aderenta la peretii colonului ce reduce diametrul acestuia avand ca rezultat o iritare si mai puternica, incetinirea tranzitului intestinal, constipatie, generarea de toxine ca rezultat al putrefactiei reziduurilor alimentare ce raman un timp prea indelungat in colon, proliferarea microorganismelor patologice si a parazitilor si o absorbtie deficitara a nutrientilor din alimente.

In mod normal pasajul alimentelor prin tubul digestiv ar trebui sa se produca in mai putin de 24h dar, din pacate,in conditiile actuale de viata s-a ajuns la 48-72h sau chiar mai mult. O functionare intestinala optima presupune ca numarul vizitelor la toaleta sa fie egal cu numarul meselor principale, acestea sa se produca fara efort sau durere si in mod spontan (fara stimulente de tipul laxative, cafea, tigari, etc).

Simptome si afectiuni determinate de acumularile toxice la nivelul colonului

– tulburari digestive~constipatie, diaree, digestie lenta, distensie abdominala, meteorism, inflamatii, ulceratii, colon spastic, disbioza, afectiuni hepatice, diverticulita, sindromul intestinului iritabil

– parazitoze intestinale~viermi, bacterii, fungi (in special candida)

– tulburari metabolice si de excretie~imposibilitatea de a slabi oricat de multe si drastice diete ai tine sau imposibilitatea de a lua in greutate, sindrom de malabsorbtie, edeme, celulita (toxinele se depoziteaza in celulele grase; organismul este fortat sa produca mai multe celule grase pentru a putea scoate excesul de toxine din circulatie, protejand astfel organele importante)

– probleme dermatologice~acnee, psoriazis, eczeme, cearcane, riduri, transpiratie excesiva sau urat mirositoare, imbatranire precoce a pielii (pielea este cel mai mare organ de excretie, orice dezechilibru al unuia sau mai multor organe excretorii le forteaza pe celelalte sa ii suplineasca functiile)

– probleme osteo-articulare~artrita, reumatism, durere, mobilitate redusa

– oboseala cronica, nivele scazute de energie, somnolenta, iritabilitate, depresie, migrene

– afectiuni imunologice~astm, alergii, imunitate scazuta (raceli, infectii frecvente)

– scaderea capacitatii de concentrare, de memorare si a claritatii mentale

– tulburari circulatorii, toxemie

Daca aveti unul sau mai multe din simptomele enumerate mai sus colon hidroterapia este o solutie pentru dumneavoastra. De asemenea, aceasta terapie este de un real folos persoanelor bolnave de cancer prin ajutorul dat organismului in eliminarea toxinelor rezultate din dezintegrarea tumorilor in cazul celor ce urmeaza un program metabolic de tratament sau a substantelor toxice utilizate in cadrul chimioterapiei.

O alta utilitate majora a acestei metode este ca mijloc de pregatire pentru interventii chirurgicale sau diferite metode de investigatie (colonoscopie, biopsii) asigurand un diagnostic mai precis si evitand starile de rau produse de ingestia diferitelor substante utilizate in mod curent.

Colon hidroterapia este o metoda blanda ce implica infuzia de apa purificata si dezinfectata in colon via rectum la o temperatura si presiune optima ce sunt permanent monitorizate. Instrumentele ce intra in contact cu pacientul sunt de unica folosinta eliminand orice posibilitate de contaminare. Intreaga procedura se realizeaza in sistem inchis ceea ce permite ca tot continutul intestinal sa fie transportat direct catre sistemul de evacuare fara nici un fel de miros dezagreabil sau alte situatii ce ar putea sa va lezeze sensibilitatea.

Procedura este complet nedureroasa si veti fi uimiti de eficacitatea ei inca din timpul sedintei dar mai ales dupa terminarea ei.

Beneficii

– detoxifierea si curatarea colonului de reziduuri si paraziti

– tranzit normal,regulat

– refacerea tonusului, formei si functiei normale a colonului

– stimularea si intarirea sistemului imunitar

– detoxifierea intregului organism

– prevenirea afectiunilor digestive (hemoroizi, cancer, inflamatii,etc)

– stare generala de bine, cresterea energiei, claritatii mentale

– controlul apetitului si al greutatii, tratarea retentiei hidrice si a celulitei

Contraindicatii

-hemoragii, inflamatii acute sau cancer la nivelul colonului, hemoroizi, aderente pelviene, fisuri sau fistule anale, hernie sau interventii chirurgicale abdominale recente, sarcina dupa luna a treia, tulburari cardiace severe, insuficienta renala severa.”

Cabinete in care se poate face hidroterapia de colon sunt in Bucuresti, Cluj, Iasi etc. Nu va pot recomanda anumite cabinete fiindca nu le cunosc conditiile. Eu nu am facut colonics in Romania ci doar in SUA si nu pot garanta pentru nimeni in Romania. Personal nu am si nu am avut cabinet, deci nu ma ocup de asa ceva. Doar cei care au cursuri de specialitate au dreptul legal de a face asta. Acestea fiind spuse, tot ce va pot spune este sa mergeti doar la cabinete specializate, foarte curate si care au toate condiile necesare unei hidroterapii de colon corecte. Multa sanatate!

35 de gânduri despre „Colon Hidroterapie

  1. Vreau sa stiu daca nu are si efecte secundare metoda. Ma refer aici la distrugerea florei intestinale.

    Apreciază

    1. Marius, de obicei la astfel de tratamente se recomanda suplimente precum Probiotics pentru a a ajuta flora intestinala sa se refaca. Noi asa am facut, si n-am avut probleme. Ia legatura te rog cu D-na Doctor si vezi parerea dansei profesionala.

      Apreciază

  2. Buna Ligia,
    te urmaresc de mult si imi plac foarte mult articolelel tale, stiu ca toate contin adevar 100%, pentru ca in urma cu 6-7 ani am experimentat o vara intreaga doar cu fructe, legume si cereale incoltite.
    Si acum imi aduc aminte cat de bine m-am simtit si mai ales ca efect grozav a avut aceasta cura.
    Intrebarea mea referitor la articolul de astazi este: noi cei din provincie, care nu avem posibilitatea sa urmam aceasta terapie cu efecte benefice, am putea sa o inlocuim de ex. cu clisme facute la domiciliu?
    Stii ceva iformatii despre asta?

    Apreciază

    1. Buna ziua si va multumesc mult pentru cuvintele de apreciere si incurajare! Clismele cum am scris si in articol, sunt foarte slabe comparate cu hidroterapia de colon, care impinge apa cu blantedete sa ajunga in profunzime. Clismele clasice nu au aceasta putere, sunt bune insa apa nu ajunge doar in prima parte a colonului, care este cea mai scurta. La hidroterapie de colon, fiind o adevarata sedinta, apa patrunde si inmoaie rezidurile. De aceea sunt recomandate sedinte de cate 3, deoarece se inmoaie de la o zi la alta, fiind usor de eliminat. Printr-o singura sedinta de multe ori nu prea se realizeaza mult, insa depinde de la persoana la persoana. Unii nu elimina nimic, si la altii este doar un inceput de curatare. Intorcandu-ma la clisme, acestea se pot face acasa cu succes, cu ustensilele necesare si cu lichide simple, gen cafea, suc de grau, sau apa cu sapun de casa. Nu stiu cantitati, doar la sucul de grau, asa cum se recomanda prin carti. Contactati-ma pe email daca doriti amanunte, ligiapop@gmail.com

      Apreciază

      1. Un comentariu lasat pe FB la acest articol de catre Delia „Eu azi am avut a patra sesiune si pot confirma ca e o terapie care poate face minuni!”

        Apreciază

      2. Un comentariu lasat pe FB la acest articol de catre Delia „Eu azi am avut a patra sesiune si pot confirma ca e o terapie care poate face minuni!”

        Apreciază

  3. buna ziua,sunt foarte interesata de aceasta terapie,prezint majoritatea simptomelor si cred cu tarie ca prin aceasta metoda o sa-mi rezolv problemele de sanatate;as dori sa stiu,de cate ori pe an se poate face aceasta terapie si daca sunt suficiente cele 3 sedinte?

    Apreciază

    1. Draga mea Andreea, o sa te rog sa iei legatura cu d-na Doctor Cleopatra Coroaba, fiindca ea iti poate raspunde la intrebari. Mai sus se afla datele dansei de contact.

      Apreciază

    1. Multumim Mihaela de info. Ai idee ce conditii sunt, exista personal calificat medical care face hidroterapia de colon? E bine de stiu ca nu este de glumit cu hidroterapia de colon, in sensul ca daca nu se respecta anumite reguli bine stabilite, aceasta poate cauza moartea pacientului.

      Apreciază

  4. In articol ai site-ul catre un cabinet unde se face procedura in cauza. Recomandarea vine din partea ta? Ai incercat? As vrea sa merg dar undeva unde au mai incercat si alte persoane

    Apreciază

    1. Buna Eliza, am incercat de 3 ori nu la cabinetul dat mai sus ci in SUA. Pe Cleopatra Coroaba am recomandat-o tuturor fiindca este medic, are specializare in domeniu si intre timp au mers sute de oameni la ea si s-au simtit extraordinar. O recomand cu caldura tuturor fiindca face totul ca la carte.

      Apreciază

  5. Ligia, stii cumva un cabinet de specialitatea indicata in articol locat in Cluj? Auzisem ca ar fi, dar nu gasesc nimic pe net. Ajung in curand in Cluj, stau mai mult si as face cateva sedinte. In Bucuresti nu am sanse sa mai ajung in curand si nici n-as putea sa stau mai multe zile (cat pt cateva sedinte).
    Merci,
    Tess

    Apreciază

    1. Buna Tess,

      Din pacate nu cunosc in Cluj. Pana acum doar la Bucuresti am auzit ca exista si in alta parte nu cred ca exista inca. Oricum, oriunde faci mare grija fiindca daca nu e facut cum trebuie (persoana calificata, cu experienta, foarte curata si igienica) te poti infecta.

      Numai bine!

      Apreciază

  6. Hello! Am fost astazi la cabinetul Aqua Healing si sunt foarte dezamagita ,m-a intristat tare mult felul cum am fost tratata cu ironie si nepasare ,imi pare rau ca m-am dus .Daca doriti sa faceti aceasta terapie minunata incercati in alta parte unde sa fiti tratate cu respect cum ar trebui sa fie un client .A fost un fel de …pe banda rulanta ,dezbraca-te ,fara explicatii ,fara sa fiu masata pe burta cum ar trebui facuta procedura …si cred ca a durat mai putin decat ar fi trebuit , 35 de minute mai exact .Sincer, imi pare rau de cei 200 de lei pe care i-am platit ,pt ca i-am dat cui nu merita .

    Apreciază

    1. Imi pare rau
      Insa experientele cu Colonics in ro au fost dezamagitoare. Ca si Cristina pot spune ca acestea NU SUNT COLONICS. Aceleasi remarci – toată istoria sta in acel masaj care trebuie bine făcut si cu o logica si cu rabdare. Am făcut astfel de sedinte in străinătate si diferenta este enorma. Doar faptul ca niște apa calda este introdusă in colon si apoi ești trimisa la baie nu se numește colonics. Din păcate sunt putini care pot face diferenta pe bune. Ligia eu as fii foarte atenta pe cine recomand. Faptul ca am o diploma si un aparat nu mă face automat specialist dar din păcate la noi merge si asa. Eu am fost total dezamagita. Ce sa zic înțeleg si nevoia de a-ți scoate investitia dar nu asa. Absolut neprofesionist.

      Apreciază

      1. Carmen, cate sedinte ai facut, ai facut la medicul de mai sus? Si eu am facut 3 sedinte de colonics in SUA, insa nu mi-a facut nici un masaj si a functionat superb atat la mine cat si la Raoul.

        Apreciază

  7. As dori sa merg si eu la acest salon dar acum, dupa ce am citit comentariul tau, nu mai stiu cum sa procedez. Nefiind un simplu control ar trebui sa se si discute cu noi.

    Apreciază

  8. Si pe mine ma intereseaza hidrocolonterapia si am mai gasit cateva cabinete care fac aceasta procedura: puremed.ro, delmarspa si Synergy Spa (nu au site, dar mi-a spus o amica ca au, e pe Jean Monet). A fost cineva la vreo una din ele ?
    Hm, si pe mine m-a cam debusolat comentariul Cristinei despre AquaHealing, chiar e o treaba delicata si nu as vrea sa fie o experienta jenanta…

    Apreciază

  9. Se poate face aceasta terapie in Baia Mare la Centrul de Sanatate Sfanta Maria in Piata Revolutiei nr.3/26 info la tel.0740087514

    Apreciază

  10. Am fost la hidrocolonoterapie la Dr. Clopatra Coroaba la Aquahealing.Nu stiu exact ce m-a convins sa merg la dansa dar nu imi pare rau deloc.Eu am fost multumita de tot si de rezultate.In primul rand trebuie sa stiti ca nu va duceti la hidrocolonoterapie asa dintr-un moft.Trebuie si ar fi bine sa va recomande asta un medic sau macar medicul curant sa stie ca vreti sa urmati terapia asta.In al doilea rand trebuie sa urmati un regim alimentar ca sa puteti beneficia de rezultate pe deplin si nu este chiar usor, dar MERITA.iN AL TREILEA RAND TREBUIE SA AVETI RABDARE PENTRU A VEDEA REZULTATELE CARE NU APAR PESTE NOAPTE ! As sugera multa informare pre si post terapie, poate chiar si niste zile libere pe durata terapiei pt a va obisnui cu schimbarile din corp.Mult succes si va recomand Aquahealing.

    Apreciază

  11. Este foarte interesant mai ales ca revine in actualitate dupa 50-60 de ani cind mama si bunica le foloseau .

    Apreciază

    1. Intr-adevar clisma s-a folosit de cand lumea si pamantul, insa hidroterapia de colon e ceva mai amplu. La clisma se poate curata doar prima parte din colon pe cand la hidroterapia de colon se poate curata si partea a doua si a treia, care sunt cele mai importante.

      Apreciază

  12. Va recomand cu mare drag Clinica Mentor Macro.pentru femei dna Bulus este o minune de femeie care vine si multe sfaturi nemaipomenite pentru o viata sanatoasa, iar pentru barbati dnul Bulus face aceeasi procedura de hidrocolon.curatarea se face si cu ceaiuri naturale, spirulina, cafea sau sucuri de grau sau ovaz.

    Apreciază

  13. Cunosc aceasta metoda de citiva ani si ma bucur ca a intrat si in Romania. Pe vremuri o prietena tocmai invata la un centru de instruire si ma solicitase ca voluntara pentru examenul ei de absolvire si atunci m-am eschivat. Acum inteleg ce am pierdut. Eu ma descurc cu clismele de acasa dar as vrea sa fac asemenea detoxifiere caci inteleg ca atit timp cit rezidurile sunt in colon este si amintirea gusturilor daunatoare,.

    Apreciază

Comentariile sunt închise