Emisiunea "Ligia's Kitchen" · Retete fara foc

Ligia’s Kitchen: Salata de avocado si varza rosie

Sunt extrem de bucuroasa sa va anunt ca astazi am publicat primul video din noul meu show, intitulat Ligia’s Kitchen (Bucataria Ligiei). Este un proiect la care am visat si lucrat din primavara anului acestuia (2010) si vreau sa-i multumesc sotului meu care m-a ajutat sa-mi realizez acest vis! Show-ul este filmat in HD (High Definition, 720p), asa ca se va vedea fiecare detaliu din prepararea retetelor care vă va ajuta mult, in special daca ati cumparat cartile mele de bucate si nu prea stiti de unde sa incepeti. In acest prim episod, va voi arata cum sa faceti o salata de avocado si varza rosie – o reteta originala, inventata pe loc pentru show.

Salata de avocado si varza rosie

  • Porții: 1-2
  • Dificultate: easy
  • Imprimare

Ingrediente:

  • 1 avocado bine copt
  • ½ varza rosie sau doua verze mai mici
  • ½ ceasca nuca macinata
  • ¼ ceapa mica
  • 3-4 catei usturoi mai mici sau 2 mai mari
  • 1-2 linguri zeama de lamaie
  • sare neiodata dupa gust
  • vlastari de lucerna pentru ornat

Instructiuni:

Avocado se taie in jumatate, se taie cubulete, se stropeste cu lamaie pentru a evita innegrirea lui si se lasa deoparte. Intr-un robot de bucatarie se proceseaza varza rosie, ceapa, usturoiul, zeama de lamaie si ceasca de nuca macinata. Intr-un bol de sticla vom presa cuburile de avocado pana la omogenizare si compozitia o vom adauga pesta salata. Mestecam bine si la final ornam cu nuca macinata, vlastari de lucerna si un ornament facut dintr-un morcove, pe care l-am obtinut cu ajutorul ascutitoarei de legume de mai jos, care poate fi gasit in diverse magazine.
Va invit cu bucurie sa vizionati al doilea episod al show-ului meu, Ligia’s Kitchen, unde prezint o reteta traditionala Americana numita Spiced Apple Cider, o bautura fara alcool plina de aromele iernii, precum scortisoara, cuisoare, nucsoara etc. Aceasta bautura calda si aromata a devenit o traditie in familia noastra de vreo 5 ani incoace. Am folosit un slow cooker, insa se poate prepara cu usurinta si la flacara aragazului, dar la foc mic. Daca este facuta la slow cooker, poate fi considerata si o reteta raw vegana, fiindca temperatura va sta sub 40 grade Celsius.
In preajma Craciunului fac zilnic aceasta minunatie si o mentin calduta pe toata perioada zilei in slow cooker. Este o bautura simpla si de obicei daca este tinuta la temperatura minima, se poate face in 1½-2 ore, sau 3-4 ore – totul depinde de urmatoarele lucruri:
  • Temperatura minima, care la unele slow cookers inseamna sub 40C
  • De cat de multe ingrediente sunt inauntru
  • De cantitatea dorita

Spiced Apple Puch

  • Porții: 6-8
  • Dificultate: easy
  • Imprimare

Ingrediente:

  • 4-5 mere feliate
  • 250 g macese uscate
  • 1 mandarina feliata
  • 2-3 bete scortisoara
  • 20 g nucsoara
  • 20 g scortisoara
  • 20 g ginger razuit sau uscat (optional)
  • 50 g condimente vin sau punch (cuisoare, anason, coji de portocale etc.)
  • 400 ml suc de mere bio, proaspat stors sau imbuteliat
  • 1 litru de apa filtrata

Instructiuni:

Toate se adauga in slow cooker si se lasa la patruns timp de cateva ore, la temperatura cea mai joasa. Punch-ul se poate face si pe aragaz sau in cuptor, insa se va lasa doar timp de 5-10 minute pentru a se incalzi lichidul si dupa aceea se va scoate de pe foc si se vor adauga toate ingredientele. Se va pune deasupra un capac si se vor lasa acoperite pentru a se imbina aromele. Screen Shot 2015-02-05 at 12.29.49 AM
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile, va invit sa achizitionati cele 8 carti tiparite pe care le-am scris pana in prezent, care pot fi gasite in majoritatea librariile din tara, la Raw Vegan Mall cu autograf, in supermarket-uri si la toate librariile mari online, precum eMagLibris, Carturesti etc. Cartile pot fi livrate si international de catre magazinul Carturesti.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

58 de gânduri despre „Ligia’s Kitchen: Salata de avocado si varza rosie

  1. E o treaba buna,poti sa pui material din belsug si ne familiarizam si noi mai bine cu alimentatia raw.Succes si spor la treaba.Acuma o sa ma uit la videoclip.

    Apreciază

  2. Frumos show-ul.Si salata e surprinzatoare prin estetica.Deobicei,nu se prea acorda importanta unei salate,o trantesti acolo in bol si cu asta ai terminat.Dar prezentata astfel,zici ca esti la un restaurant de lux.Ai si un pic de umor,care nu strica:cand spunea-i ca stalcesti.Prezentarea asta estetica pe o farfurie destul de mare,aproape te face sa uiti intrebarea:da unde e felul doi?.

    Apreciază

    1. Multumesc Doru pentru incurajari si sustinere! Este chiar o salata satioasa de care m-am indragostit, si chiar te saturi inca de la primele imbucaturi.

      Apreciază

  3. Ligia, esti minunata si foarte frumoasa!!!!!!!!!!!!!!! M-am uitat pe nerespirate la acest video si ma bucur enorm ca ai avut curajul acesta! Mai de mult, am vrut sa te intreb, de ce nu faci video ca ar fi foarte fain si uite ca tu pregateai de mult asa ceva…………ma bucur foarte mult si esti foarte draguta! Tot de mult timp, ma tot tin sa te intreb cu ce fel de vopsea iti faci acele suvite minunate (blonde) , ca….nu cred ca , cu o vopsea plina de amoniac si alte chestii…??….si…..acum daca tot am inceput sa te intreb ceea ce vroiam de mult….referitor la sprouts, am vazut in video ca mai aveau in varf si ceva negru! La mine, cand am facut la fel aveau si m-am gandit ca nu-s bune si am taiat partea aceea cu foarfecul dar vad ca tu nu!! Vreau sa imi spui daca acele parti sunt bune de lasat acolo….:)….multumesc mult de raspuns si iti urez succes in continuare si la cat mai multe video-uri!!…..Domnul cu voi!!

    Apreciază

    1. Multumesc Iulia! In privinta semintelor, partea aceea neagra din varf e carapacea cum s-ar spune de la samananta. Se poate indeparta, sau se poate lasa fiindca nu sunt toxice. Nu trebuie sa le tai varfurile mai ales, fiindca sunt foarte pretioase. Multumesc de urari!

      Apreciază

  4. Esti supeeeer ! In sfarsita am gasit si noi un loc plin de vitamine si sanatate pentru organism! Iti dorim succes si cat mai multe retete raw ! Noi tocmai incercam sa ne schimbam alimentatia, iar blogul tau a fost o surpriza extraordinara!
    Craciun fericit! Si un an nou cu multe bucurii!

    Apreciază

    1. Multumesc! Sa dea Dumnezeu sa ajute pe cat mai multa lume! Va urez la toti de asemenea un Craciun fericit si un an nou plin de multa sanatate!

      Apreciază

  5. Felicitari pentru tot ceea ce faci si mult succes in noul proiect! Sunt, cu siguranta, unul dintre cei multi pe care ii ajuti zi de zi si la schimbarea in bine a vietii carora contribui cu toate calitatile tale umane si profesionale!

    Apreciază

  6. Draga Ligia, ma bucur mult sa vad ca ti-ai indeplinit frumosul vis, si ai lansat Ligia’s Kitchen, care pentru mine e un foarte bun ajutor pentru realizarea preparatelor raw. Abia astep seriile viitoare si maine voi face salata de avocado si varza rosie, mai ales ca am toate ingredientele din reteta. Abia astept sa o gust, dar precum zici tu, sunt convinsa ca e delicioasa!

    Apreciază

    1. Daniela, si eu sunt foarte entuziasmata de acest proiect si sper ca sa ia amploare. Mi-am dorit ca aceste video-uri sa fie un real ajutor celor care au nevoie, fiindca este de o 100 de ori mai de ajutor decat sa vezi poze sau doar o reteta scrisa.

      Apreciază

  7. Felicitari , foarte reusit si salata sunt sigura ca trebuie sa fie gustoasa , o sa o incerc si eu …ma intrebam oare daca nu era mai bine sa punem cate 2 patratele asa pt cei mai mancaciosi 🙂
    Multumim pt cadou, f frumos !

    Apreciază

  8. Felicitari! E mult mai usor sa vad cum prepari retetele decat sa le citesc. Asa voi avea si eu curaj sa le fac.

    Apreciază

  9. Foarte frumos Ligia ce faci tu.
    Am vazut video-ul si azi imi voi gati salata ta.
    Iti doresc mult succes in continuare si astept reteta de Craciun.

    Liliana

    Apreciază

  10. Felicitari pentru show! Ma bucur ca te-ai gandit sa realizezi un show, e minunat sa vezi retetele facute „live”.
    Bafta si la cat mai multe show-uri!
    Poate realizezi si un show cu sprouts, cum se incoltesc si cat, si mai ales de unde iei semintele…eu am o problema cu asta pt ca, de exemplu, am fost in piata sa caut seminte de lucerna…lasand de-o parte faptul ca taranul din piata s-a uitat ciudat la mine cand i-am zis ca vreau sa le incoltesc si sa le mananc, spunandu-mi ca „sunt pentru animale d-ra”… mi s-au parut si murdare…de unde cumpar?
    Succes!

    Apreciază

    1. Draga mea Luana! Iti multumesc pentru urari si sa speram ca totul va fi bine si vom putea realiza cat mai multe. Legat de plante germinate, urmeaza o alta surpriza mai la primavara. De obicei semintele pentru incoltit se cumpara online, sau daca sunt din piata si sunt chiar murdare se clatesc bine inainte de a le pune la incoltit. Mult succes si Sarbatori Fericite!

      Apreciază

  11. Draga Ligia, intr-adevar este un cadou de Craciun minunat! Sunt sigura ca post-urile video au un impact extraordinar asupra tuturor vizitatorilor si admiratorilor site-ului tau. Felicitari pentru acest proiect deosebit, felicitari si sotului tau! Multumesc foarte mult si abia astept sa vad urmatoarele post-uri! Cu mult drag, Monica

    Apreciază

    1. Multumesc Monica! Ne-am dorit sa fie un cadou special si ne-am bucurat enorm ca a fost apreciat. Iti doresc un Craciun fericit!

      Apreciază

  12. Pt Luana.Poate trebuia sa-l intrebi doar daca are lucerna si daca e samanta tratata.La tara aici prin Ardeal se consuma lucerna tanara(dupa ce imbatraneste numai e buna) fiarta sub forma de ciorba,exact cum se face ciorba de salata(cu smantana,usturoi si lapte acru).Asa ca si animalele numite oameni o consuma.Nu stiu daca plantutele tinere,batute in piua si preparate ca si salata nu ar merge ca o ciorba cruda?.Seminte poate se mai gasesc la magazine de gradinarit,dar trebuie sa intrebi daca sunt tratate.Poate le mai gasesti pe Internet,dar trebuie sa te interesezi sa nu fie tratate .

    Apreciază

  13. Felicitari si la cat mai multe episoade cu mancarici raw gustoase, sper sa ne pregatesti ceva bun si de craciun, poate un meniu intreg

    seminte de lucerna si trifoi se gasesc de vanzare si pe net, eu numai de pe net am luat , incoltesc foarte repede si sunt s ok ca pret, daca cauti pe google”pachetul cu seminte pentru germinat” o sa gasesti de unde cumpar eu, nu dau nume sa nu se creada ca fac reclama

    Apreciază

    1. Adriana, chiar te rog sa faci reclama daca mai ai link-uri fiindca in general lucrurile pretioase se gasesc mai greu si daca oamenii au un link direct, le usurezi munca. Iti multumesc pentru toate cuvintele frumoase si-ti urez un Craciun minunat!

      Apreciază

  14. ok Ligia , multumesc ca esti de acord , eu de aici am cumparat seminte de lucerna, trifoi si linte, de asemenea am luat si miere : capaceala, cu propolis si laptisor de matca si pot sa va spun ca sunt medicament, de cate ori ma doare in gat iau cate o lingurita de miere din cele 3 de mai sus si pana a 2 zi sunt ca noua.

    Apreciază

  15. Buna Ligia,
    Superb, tare frumos. O surpriza placuta venita la monentul potrivit. Eu tocmai mi-am facut o salata de varza rosie cu marar, patrunjel, morcovi si ardei. Avocado si nucile sunt un adaos tare bine-venit. Foarte frumoasa prezentarea si bucataria ta e de vis!
    Multumim Ligia si Raul si la mai multe.
    Cu drag,
    Mihaela

    Apreciază

      1. Draga Ligia,
        noi iti suntem recunoscatori pentru aceasta oaza de lumina si fericire care este site -ul tau unde ne linistim, gasim lucruri frumos prezentate, numai bune de luat acasa.
        E mare lucru sa faci ceea ce faceti voi, trebuie multa pasiune, curaj si inima mare.
        Eu va felicit, va tin pumnii si ma infrupt din bunatatile oferite.
        Mi-am luat cutit cu lama de ceramica, sunt indragostita de el, numai pe el il folosesc, multumim pentru ca ni l-ai descoperit.
        Te pup si numai bine,
        Mihaela

        Apreciază

  16. Multumesc inca odata! Legat de cutitul ceramic, da, este o inventie extraordinara! Si eu numai pe acela il folosesc mereu si-l iubesc cu adevat. Te pup si eu si tinem legatura!

    Apreciază

  17. Draga Ligia si draga Raoul,
    Felicitarile mele, ati realizat ceva nemaipomenit!!! Profesionalism la puterea o suta! Inca o data bravo si la cat mai multe episoade!
    Cu drag,
    Mimi

    Apreciază

    1. Draga mea Mimi! Multumim mult de tot! Ne-am straduit sa iasa ceva frumos, si speram sa perfectionam show-ul cum putem mai bine! Te pupam!

      Apreciază

  18. Te urmaresc cu placere,unele retete le prepar,am invatat multe despre acest nou stil de alimentatie in urma articolelor si retetelor publicate pe blogul tau.Felicitari si la cat mai multe retete!!

    Apreciază

  19. Mie in general imi plac mai mult legumele taiate si nu bagate la mixer, dar am incercat reteta ta si cel putin in cazul verzei rosii, mi s-a parut ca e mult mai buna mixata (nu incercasem pana acum, noroc cu tine). Multumesc mult!

    Apreciază

    1. Mimi, ma bucur ca ti-a placut! Eu sunt tot pe graba mereu si prefer de multe ori robotul, chiar daca le proceseaza chiar si pentru cateva secunde. Imi usureaza munca si ador asta 🙂

      Apreciază

  20. Blogul tau e foarte fain si retetele tale sunt simpatice si usor de preparat ! Felicitiari !

    Apreciază

  21. cel mai tare site! am preparat aproape toate retetele tale Ligia si au iesit minunat! multa putere iti dorim! copiii mei sunt foarte incantati de retete.

    Apreciază

Comentariile sunt închise