Emisiunea "Ligia's Kitchen" · Retete fara foc

Ligia’s Kitchen: Tort de ciocolata si menta

Sper ca ati avut un Craciun Fericit alaturi de cei dragi! Va prezint cu bucurie al treilea episod al show-ului meu, in care voi prepara una dintre retetele mele preferate – un tort de ciocolata si menta! Acest tort este de o finete rara, racoritor si in acelasi timp foarte special. Nu uitati, ca pe timp calduros se poate folosi menta proaspata!
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile, va invit sa achizitionati cele 8 carti tiparite pe care le-am scris pana in prezent, care pot fi gasite in majoritatea librariile din tara, la Raw Vegan Mall cu autograf, in supermarket-uri si la toate librariile mari online, precum eMagLibris, Carturesti etc. Cartile pot fi livrate si international de catre magazinul Carturesti.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

22 de gânduri despre „Ligia’s Kitchen: Tort de ciocolata si menta

  1. Ligia felicitari..prezentarile sunt extraordinare, iar locul ales e foarte sic …eu sunt la inceput ..da sper sa reusesc, deja ceilalti se uita cam ciudat cand le spun ce vreau sa fac…da in fine e alegerea mea.Salutari cu mult drag!

    Apreciază

  2. Buna Ligia,
    tare bun acest tort, l-am incercat din cartea ta de retete, este o minunatie. L-am facut in cantitate mai mica si l-am pus in cupe – a fost delicios si tare apreciat de sot si de mine. L-am mancat pe nerasuflate.
    Acum dupa prezenatrea asa de frumoasa o sa il fac iarasi.
    Toate cele bune,
    Mihaela

    Apreciază

  3. Imi place tare mult ideea din Lidia’s Kitchen ! Felicitari ! Vreau sa incerc acest tort, pare delicios. Am comandat si cartea de retete, sper sa o primesc cat mai curand :).

    Apreciază

    1. Multumesc Raluca, chiar este un tort bun de tot! In legatura cu cartea, sper sa nu te superi pe mine insa doar saptamana viitoare ajung la posta. Sa ai parte de un an nou fericit!

      Apreciază

      1. Vreau sa intreb daca pot inlocui caju-ul cu migdale sau nuci de brazilia ? :-s Daca se poate inlocui, sa le las si pe ele tot asa la muiat ? Multumesc mult. ( Inca sunt novice la retete raw ).

        De abia astept sa primesc cartea :). E ok si saptamana viitoare, multumesc.

        Apreciază

  4. Caju-ul poate fi inlocuit cel mai bine cu macadamia. Caju-ul si macadamia sunt singurele care sunt mai cremoase, insa poti folosi si nucile de brazilia (au un gust aparte) sau migdalele, insa crema nu va fi asa de fina.

    Apreciază

  5. Ligia, am incercat si noi tortul! Insa nu s-a legat… adica a fost prea lichid, desi am folosit cantitatile indicate. L-am mancat ca mousse si a fost delicios, vreau sa spun ca a doua zi am primit niste tort de la ziua cuiva si nu am putut sa il mananc, se simte asa usor acum gustul de chimic… Dupa doar 4 zile de mancat 1-2mese raw pe zi, deja corpul incepe sa fie „pretentios”si sa nu mai vrea asa mult mancare gatita, procesata, etc. Gustul se educa, se simte imediat cand nu e natural… Am incercat supele, tortul acesta, spaghetele de dovlecei, smoothie-uri, si vom achizitona deshidratorul cat de curand de la Raw Mall. Ieri am fost acasa la profesoara mea de muzica si am facut „sa vedem cum e” supa de rosii la ea acasa, si a fost asa de entuziasmata si incantata incat a zis ca va citi site-ul tau si va cauta pe internet si alte retete si ca astepta acest mod de viata de foarte mult timp…insa nu sosea! Acum a sosit… Multumim Ligia din suflet! si daca poti, te rog spune-mi ce am gresit la tort…singura diferenta e ca am pus midgale (inmuiate)in loc de caju. O zi superba!

    Apreciază

    1. Buna Andra, si ma bucur din suflet ca ti-au placut retetele mele! In privinta tortului, ti-a iesit compozitia prea moale fiindca ai folosit migdale care nu absorb asa de bine umiditatea. In cazul asta ai fi putut sa mai adaugi migdale in plus, fiindca compozitia trebuie sa aiba textura precum aluatul de clatite, insa un pic mai gros. Se baga la frigider si se intareste fara probleme. Iti multumesc ca-mi esti alaturi si mai ales pentru reclama. Te pup!

      Apreciază

  6. servus ligia
    ai putea sa imi zici si mie ce esenta de menta ai folosit ? nu-mi dau seama din video
    multumesc

    un an nou asa cum iti doresti
    laura

    Apreciază

    1. YouTube are probleme cu cei de la Gema care au pus interdictie pe orice video care contine muzica, indiferent daca are sau nu drepturi de autor (ale noastre nu au) si fac asta doar pentru a le face in ciuda celor de la YouTube. Am vorbit la YouTube insa e problema veche care nu se stie cand se va rezolva.

      Apreciază

  7. Buna,Ligia!

    tortul de ciocolata si menta e grozav. Baieteii mei il mananca in loc de ciocolata. Le-am explicat ca acesta este o cioclata de casa mult mai sanatoasa si mai buna decat cea din comert. La fel a fost si tortul de migdale si frisca.

    Multumim pentru retetele tale grozave.

    Kata

    Apreciază

  8. Buna, poti sa spui te rog, cat inseamna in ml, acea jumatate de cana de apa? nu-mi dau seama daca pot folosi ca masura cana normala, de fapt si astea sunt si mai mari si mai mici. Crezi ca daca adaug in compozitie fulgi de cocos hidratati, va ajuta sa iasa mai legata compozitia?
    Multumesc.

    Apreciază

  9. Tot eu…spune-mi te rog, prin ce difera cacaoa normala de cea raw. Nu stiu care este procesul obtinerii de cacao normala si de asta te intreb. Multumesc.

    Apreciază

Comentariile sunt închise