Arta filigranului de hartie (quilling) · Evenimente

Quilling cu Ligia

2011 aduce o noua surpriza, un show despre arta rularii hartiei numit Quilling – Arta de a Rula Hartia. Am inceput sa practic aceasta arta in 2008 si in decembrie 2009 am avut un vernisaj cu 37 din lucrarile mele care s-a desfasurat la Casa Schuller, Medias. Totul a inceput dintr-o joaca, ca un hobby, cu toate ca era o provocare artistica. Talentul meu in privinta desenului niciodata nu a stralucit si in momentul cand am realizat ca din mainile mele pot iesi piese deosebite, am prins curaj. Nu este o meserie, ci mai degraba un hobby cu care-mi ocupam in trecut timpul liber. Daca doriti sa vedeti mai multe lucrari, apasati aici.

Show-ul a fost filmat si prelucrat de catre sotul meu, Raoul Pop. Daca sunteti interesati sa cumparati unealta folosita in video, apasati aici. Pentru distrugatorul de documente, apasati aici.

Va doresc vizionare placuta!

71 de gânduri despre „Quilling cu Ligia

    1. foarte interesant! Astazi am primit si eu fasii de hartie si acel instrument si nu stiam cum sa le folosesc. Abia astept sa incerc si eu!

      Apreciază

  1. Super!
    Prima data am vazut aceasta arta pe blogul tau, cred in urma cu 2-3 ani, si ma tot intrebam cum sunt facute!??! Intre timp am descoperit origami, si am inceput sa lucrez ceea ce se numeste plierea hartiei, pentru ca de rulat mi sa parut mult prea greu si complicat (nu descoperisem instrumentele sepeciale necesare). Acum ca in sfarsit vad un tutorial explicit si mai ales in romana, sunt foarte incantata si sper sa incerc si eu asa ceva, in curand. Astept cu nerabdare si alte tutoriale!
    Felicitari Ligia!!

    Apreciază

  2. Vai, ce ma bucur sa vad acest video pe site-ul tau. Si eu am descoperit aceasta arta acum cateva luni si am mesterit mici decoratiuni, invatand din tutoriale de pe youtube. Elyda, mi se pare interesant ce spui, pentru ca eu am considerat origami prea greu si complicat si am ales quilling-ul:)) Sora mea e pasionata de origami, face lebede, cosulete, kusudama si altele de acest gen, deci modelarea hartiei e cumva in familie, doar ca fiecare pe alta carare.
    Ligia, felicitari si pentru video-urile cu ligia’s kitchen, mi se pare o idee super, iar retetele arata, parca, si mai bine cand le vezi „in the making”. Succes!

    Apreciază

  3. 🙂 foarte tare, imi place foarte mult, luni imi caut materiale si incerc si eu!
    am deja in plan niste idei…ma bucur ca am dat de siteul tau Ligia!:*
    te-am gasit pe csid! apropo voi face si rafaelo dupa reteta prezentata si nu numai.

    Apreciază

    1. Multumesc Luciana! Sa-mi spui daca ti-au iesit ambele „proiecte”. Daca este o persoana cu multa rabdare si gur iti vei gasi o mare bucurie in quilling, iar bomboanele gen Raffaello nici nu ma gandesc ca n-o sa-ti placa!

      Apreciază

  4. ce ma bucur ca am vazut „live „, am tot citit as incerca si eu ceva de genul asta dar nu am acul acela??/ cu ce l pot inlocui, de unde l-as putea cumpara totusi…merita incercat sa le arat si copiilor mei!
    felicitari! eu te citesc mereu!

    Apreciază

    1. Multumesc Clara! Ustensila aceea se poate inlocui cu un ac mare, dar care sa aiba partea de sus rupta. In felul acesta hartia va putea fi prinsa intre, si rulata usor.

      Apreciază

    1. Buna Simona, si ma bucur ca mi-ai scris! In privinta modelelor, pe viitor vom adauga mai multe video-uri cu modele interesante. Salutari mamei si surorii tale!

      Apreciază

  5. Clara nici eu nu am acul respectiv insa am laut o penseta ce are capetele drepte 🙂 nu am incercat fiindca abea zilele astea imi voi achizitiona hartie si celelalte materiale, insa cred ca voi reusi!

    Apreciază

    1. Draga mea Luciana, asa cum ii spuneam si Clarei, se poate inlocui cu un ac mare care sa aiba partea de sus rupta, sau cu o clama.

      Apreciază

  6. Foarte dragut!
    Pentru mine a devenit o pasiune de care nu ma pot desparti!
    Am exact 1 an si o luna de cand lucrez la asa ceva si priveste unde am ajuns!
    Sunt nebun dupa quilling si lucrez mereu!

    Apreciază

  7. super foarte frumos ligia .imi poti spune un sait de unde mi-as putea comanda un instrument pentru quilling

    Apreciază

    1. Buna Mihai, in Romania n-am gasit nici un loc care vinde aceasta ustensila. Poate in Bucuresti la vreun craft sau hobby store poti gasi. Se poate inlocui cu un ac mare infipt intr-un capat de pluta, dar care sa aiba gamalia rupta sus in asa fel incat sa prinda hartia intre. Mult succes!

      Apreciază

  8. Faci niste modele foarte frumoase.Eu deja am acel instrument de rulat hartia si am si o ghilotina.As vrea sa mai adaugi videouri cu modele deoarece as dori sa mai invat.Daca poti te rog sa pui niste videouri cu modele noi cat mai curand posibil
    Multumesc pentru timpul acordat!

    Apreciază

  9. Ce frumos este sa sti sa faci asta.Eu mi-am comandat instrumentele si am incercat si fara ele.Am facut cateva felicitari dragute dupa modelele care le-ai publicat.Vreau sa mai adaugi videouri nu poze pentru a putea sa vad cum se fac.Daca poti te rog sa mai adaugi videouri.
    Spor la lucru! 🙂

    Apreciază

  10. Draga Ligia, am si eu o intrebare la tine,…in primul rand imi cer scuze daca raspunsul la intrebarea mea se afla in filmuletele tale, dar mie imi merge netul f prost si nu am reusit sa incarc totul pt a viziona pana la sfarsit…deci, am vazut ca prin creatiile tale ai si floricele cu petale, cu franjuri…iar eu, care de cca un an jumate sunt „imbolnavita” de virusul quilling, incerc sa fac asa ceva cu ardoare, dar la forfecuta….e mai greu. Am vazut ca exista acel aparat special, fringed machine, sau ceva de genul, dar numai pe e-bay l-am gasit la 40-80 de euro, plus transport…asa ca am renuntat. Intrebarea si rugamintea mea este sa-mi spui si mie cum le faci si de unde ai aparatul (daca-l ai).
    Pupici multi si spor la treaba. felicitari pt ce-ti iese din manute:*

    Apreciază

    1. Acea masina minuscula costa 40 de dolari in general, nu e ieftina deloc insa nici buna nu este si nu-si merita banii. Asa ca tot cu forfecuta trebuie sa le facem. Eu mi-am luat-o si sta pe aici degeaba, fiindca nu merge deloc. Agata foaia, nu taie egal, se strica mecanismul imediat, sare arcul, etc. Mult succes!

      Apreciază

  11. Draga Ligia as vrea sa am propriul meu site unde sa pun filmulete cu diverse lucruri.As vrea sa imi spui cum pot sa fac asta.
    Cu drag,Laura!

    Apreciază

  12. buna, am si eu o rugaminte celor care au instrumente pt quilling daca pot sa m indrume spre niste site-uri de unde pot comanda.m tot cautat dar nu gasesc nimic. va multumesc anticipat!

    Apreciază

    1. multumesc pentru informatii.am gasit pana la urma un ac de metal,insa eu caut unul tip pix care are varful mai lung,din acesta am vazut numai in tutoriale straine si am cautat pe net sa comand dar nu gasesc in romania

      Apreciază

  13. Am incerrcat si eu ! mi-a placut foarte mult, m-am relaxat si chiar am facut felicitari cu diverse modele, flori chiar si pasari. am mai luat cateva modele si de pe youtube, insa bineinteles ca totul a pornit din momentul in care am dat de siteul tau. Spor la treaba si multumesc ca te ocupi de site si astfel ne infrumusetam si noi zilele si activitatile! te pup

    Apreciază

  14. Hartia se poate achizitiona de la orice librarie si papetarie, iar in loc de acea ustensila am folosit un betisor de urechi, caruia i-am taiat unul dintre capete, iar apoi longitudinal pe betisor( incalziti f usor la flacara lama cutitului sau cu ce taiati)am taiat din nou aproape 1cm.
    iar benzile de hartie le-am taiat pur si simplu cu foarfeca, intai am trasat pe toata hartia fasiile, ajutandu-ma de liniar dupa care cu foarfeca am taiat franjuri.
    Toate astea pentru ca nu am gasit ustensilele, dar pana le voi gasi, voi continua cu cele improvizate. ornamentele mi-au iesit f bine.Spor la treaba tuturor!

    Apreciază

  15. Buna!
    Noua in domeniu, mami de doua fetite, am comandat de aici. Sunt din Bucuresti, produsele au venit a doua zi, cu un curier.
    Pretul bun, materiale de calitate.

    Apreciază

  16. Foarte interesant,urmaresc acest subiect Quilling de ceva timp si vreau sa incerc . E o metoda buna de relaxare si de eliminare a stresului. Am bagat deja pagina ta la favorite si o sa urmaresc tot ce vei posta despre quilling…

    Apreciază

  17. esti extraordinara ligia si este foarte frumoasa tehnica care o practici deoarece si eu practic aceasta tehnica dar toti spun ca imi iese bine dar eu nu stiu………vreau sa vand lucrari cu tehnca quilling dar nu vrea nimeni sunt doar o fata de 11 ani ……… mult timp practic asa ceva chiar uneori ajunge la intre 5- 10 ore pe zi…eu ma relaxez prin asta… Ligia daca ai putea sami dai un numar de telefon sau ceva vreau sa discut si eu cu cineva care practica asa ceva sunt din tulcea dar aici nu prea se stie de aceasta tehnica aceasta…..te rog dami numarul tau de telefon

    Apreciază

  18. Ligia esti super! Pentru cdei ce nu gasesc ustensilele necesare va dau un link cu un magazin din TG. Mures si comandati online, numai ca trebuie sa comandati de minin 50 lei, iar ei sunt foarte draguti si prompti si va trimit produsele in 2-3 zile prin posta sau prin curierat cred ca si mai devreme . Link-ul http://www.arthobbycreativ.ro

    Apreciază

  19. Buna.Ma numesc Anda si am 11 ani.Si pe mine ma pasioneaza aceasta arta.As vrea sa fiu la fel de buna ca tine.Eu o sa fac felicitari Quilling si pe toate pe care le fac o sa le vind intr-un targ pentru copii care fac lucruri manuale.Acest targ este maine in Campina la Casa Stintei incepand de la ora 10:00.

    Apreciază

  20. MA BUCUR CA SI IN ROMANIA SINT PERSOANE CE PRACTICA ACEST HOBY.ESTI FANTASTICA SI ITI DORESC CIT MAI MULTE REALIZARI PE PLAN PROFESIONAL.DAR DA-MI VOIE SA MA PREZINT SINT ELENA SI ACTUALMENTE TRAIESC SI LOCUIESC IN SPANIA.MA INTERESEAZA CUM IMI POT PROCURA ACUL DE QUILING CU MINER DE LEMN .AM INCERCAT SA SUN LA NUMERELE DE TELEFON AFISATE DAR NU IMI RASPUNDE NIMENI.CACI VREAU SA IMI PROCUR ACEST AC INTR-O CANTITATE CEVA MAI MARE.CU MII DE SCUZE AM O MARE RUGAMINTE .AM NEVOIE DE UN NUMAR DE TELEFON VALID UNDE POT SA FAC COMANDA DE ACEST ARTICOL.POTI SA IMI LASI IN CORREO ELECTRONICO NUMARUL DE TELEFON .CORREO ESTE:giurca_e@hotmail.com.cu felicitarile de rigoare ptr ceea ce faci si amindoua videourile iti doresc numai bucurii si impliniri.cu tot respectul.elena.

    Apreciază

  21. imi place foarte mult si eu fac asa ceva dar foarte multa rabdare eu nu prea am rabdare dar odata cu quilling am inceput sa am si rabdare si o fata de aiai de la constanta tot ligia o cheama am invatat si eu de la ea este super mult succes si inaine

    Apreciază

  22. imi place si mie aceasta tehnica a idoirii hartiei,ma bucur nespus ca pot viziona idei si lucrari realizate de tine

    Apreciază

  23. Auzi Ligia sti de unde pot lua instrumente?
    Am cautat prin toate magazinelesi pe net si nu am gasit.

    Apreciază

  24. Ceau.
    Ma numesc Culda Oana si sunt din Arad si as vrea sa stiu de unde pot cumpara uneltele necesare pentru Quilling.Daca putest sa-mi spuneti un magazin online…
    Multumesc.

    Apreciază

  25. DORINA
    Felicitari pentru munca depusa,sunt foarte frumoase lucrarile.Va rog mult daca vreti sa-mi aratati cum se face o floare de mac si un trandafir.Multumesc.

    Apreciază

  26. Imi place mult quillingul. Am realizat o multime de aranjamente florare folosind aceasta arta. Eu sunt cam timida si pana acum nu am avut curajul sa va spun ceva doamna Ligia Pop. Acum vreau sa va spun ca sunteti foarte talentata si am reusit sa fac si ceea ce ati facut dumneavoastra,dar si altele de pe youtube.

    Apreciază

  27. Buna, Ligia! Sunt foarte impresionata de ceea ce faci si, trebuie sa recunosc, videoclipurile tale ma linistesc pe deplin! Le-am recomandat si altor prieteni sa-ti viziteze site-ul si scum, toti ruleaza hartie! Te admir pentru toata munca depuse si iti urez SUCCES in continuare!!!!

    Apreciază

  28. woow chiar esti talentata imi pare foarte bine ca ai descoperit aceasta arata si mie chiar imi place foarte mult :):):):):):):)

    Apreciază

  29. de la o mica joaca ati ajuns sa faceti lucruri asa de frumoase cred ca si martienii va cunosc
    lucrarille minunate
    lke pt astea

    Apreciază

  30. Mulţumesc! Ceea ce faci e minunat! Aştept următoarele episoade, mă bucur că ai avut această iniţiativă, mai ales că nu prea găseşti tutoriale în limba română. Felicitări !

    Apreciază

  31. imi place foarte mult si astept cu nerabdare urmatoarele (episoade). si eu am reusit sa fac….floricelele…..

    Apreciază

  32. buna ziua, vreau sa stiu cum se vand aceste opere de arta ce tin de auilling pt ca fac si eu asta dar nu am vandut nici unul si am ceva timp de cand fac asta, multumesc anticipat

    Apreciază

    1. Eu am avut expozitie in 2009 si de atunci nu ma mai ocup. Poti sa le vinzi daca iti faci un blog, un cont pe Facebook, un magazin pe Etsy, poti participa la targuri sau orice varianta online este buna. Succes!

      Apreciază

  33. Foarte utile prezentarile, m-a ajutat.
    Ligia eu acum m-am apucat de quilling dupa ce am vazut filmulete postate de tine, am insa o mare problema 😦 am luat un lipici si nu e bun deloc imi strica formele.
    Te rog FRUMOS, poti sa imi spui cum se numeste lipiciul pe care il folosesti tu, si daca poti un site de unde il pot cumpara?

    Multumesc!

    Apreciază

  34. Esti incredibila !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    WOW !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    RECUNOASTE , ESTI INCREDIBILA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    POSTEAZA MAI MULTE FILMULETE , PENTRU CA AI NUMAI DOUA !
    MA numesc Maria si imi place foarte mult cum lucrezi !

    Apreciază

  35. Draga Ligia , ai putea sa mai faci cateva lectii de qulling pentru amatori?Eu nu prea ma pricep si as vrea sa ma indrumi sau poate stii de unde pot cumpara o carte cu instructiuni si modele. Astept raspuns .Creatiile tale sunt minunate

    Apreciază

Comentariile sunt închise