Emisiunea "Ligia's Kitchen" · Retete fara foc

Ligia’s Kitchen: Suc din iarba de grau

Pentru episodul 6 al show-ul Ligia’s Kitchen, am pregatit la cerinta d-voastra, sucul din iarba de grau. Acest show a fost filmat in miez de noapte, dupa ce participasem deja la un interviu, iar oboseala si-a spus cuvantul. Pentru mai multe informatii despre cum se creste iarba de grau, vedeti aceasta pagina iar mai multe informatii despre proprietatile sucului de grau, vizitati aceasta pagina.
Va dau mai jos o lista cu magazinul de unde va puteti achizitiona cele necesare pentru germinare. Cartea de mai jos contine informatii utile si poze color care va vor ajuta in tot procesul de germinare si cresterea a 15 soiuri de vlastari + 50 de retete cu aceste minunatii ale naturii. O puteti gasi in toate librariile din tara si la Raw Vegan Mall.
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile, va invit sa achizitionati cele 8 carti tiparite pe care le-am scris pana in prezent, care pot fi gasite in majoritatea librariile din tara, la Raw Vegan Mall cu autograf, in supermarket-uri si la toate librariile mari online, precum eMagLibris, Carturesti etc. Cartile pot fi livrate si international de catre magazinul Carturesti.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

69 de gânduri despre „Ligia’s Kitchen: Suc din iarba de grau

  1. S-a descoperit din 1920 ca sucul de grau este superior oricarui suc de cereala, chiar si a celui de orz. Fa o cautare in sursele engleze.

    Apreciază

  2. Buna Mada, iti recomand cartea Wheatgrass, Nature’s Finest Medicine de Steve Meyerowitz, unde vei gasi 242 pagini referitoare la beneficiile sucului de grau, cat si mentionarea studiului care s-a facut. Are atat de multe avantaje ca nici nu cred ca voi avea vreodata timp sa le enumar pe toate. Iti dau si mai jos inca un link de la Hippocrates, unde la randul lor au studii pe care le poti cere referitoare la analiza chimica a sucului de grau si mai ales legata de afirmatia adevarata de mai sus, 50 ml=2-3 kg legume diverse. Ei dau cantitatea in pounds, insa dupa cum stim un pound este echivalentul la 0,454 kg.
    http://www.hippocratesinstitute.com/Wheatgrass/Benefits-of-Wheatgrass.aspx

    Vlastari si sprouts nu mi se par lucruri exotice si nici macar algele, care se gasesc in cantitati foarte mari in Marea Neagra. In Romania n-au fost promovate si folosite cred ca mai mult din lenea de a le aduna din ape, si din acest motiv nici n-au avut interes sa le faca cunoscute proprietatile. Nu stiu daca ai cartea mea de bucate, insa am destule retete unde folosesc morcovii, telina, pastarnacul, merele. Sunt destule retete pe care le fac saptamanal si care cuprind aceste ingrediente, insa timpul nu-mi permite intotdeauna sa le pun pe site. Mai folosesc de asemenea ridichile negre, guliile, napii, prunele uscate, sau alte bunatati care cresc la noi din abundenta si pe care le putem gasi si iarna. Numai bine!

    Apreciază

  3. Mai intai un comentariu pentru Doru: mesajele tale sunt foarte lungi si nu prea se incadreaza tipului de informatie si stilului acestui site decat pe alocuri. Nu e mai bine sa ai un blog al tau sau un site unde sa le poti posta? Nu vreau sa fiu nepoliticoasa dar parca abuzezi putin de bunavointa Ligiei…

    Acum pentru Ligia. Iti multumesc pentru filmul cu sucul de grau, chiar aveam nevoie de o demonstratie. AM comandat storcatorul manual prin presare la rece, e pe drum si abia astept sa-l folosesc (merge si pentru radacinoase si fructe din care se face nectar, ideal pentru copiii mei).

    Apreciază

  4. Bine Rodica,mea culpa.Oricum am cam terminat ce-am avut de spus.In rest mai scriu cate ceva la medicina naturista pe ceva boli mai des intalnite si am terminat in mare.In rest voi incerca sa fiu cat mai scurt si la subiect.Blog in curand nu va mai fi nevoie si nici nu aveam vreodata intentia sa fac.

    Apreciază

  5. Buna,

    Daca bag in blender graul cu apa e ok sau imi trebuie neaparat storcator special? Si unde gasesc grau bio?

    Merci,
    Iulia

    Apreciază

  6. Draga Ligia,stiu ca ai un program foarte incarcat si te admir sincer pentru tot ceea ce faci.Cand gasesti o mica pauza,imi poti raspunde si mie urmatoarelor intrebari?Iti multumesc anticipat.
    1.Semintele sau nucile trebuie puse la hidratat in coaja sau fara coaja?(in zona in care locuiesc le pot cumpara deja fara coaja,imi usureaza si munca,desigur)
    2.Cat rezista produsele vegane in frigider?Ma refer la branza,sosuri,pateuri,painici.
    3.Germenii sau vlastarii au valoare nutritionala mai mare?
    4.La ce anume trebuie sa fiu atenta atunci cand cumpar masline?

    Apreciază

    1. Semintele se pun la inmuiat in coaja, cele in coaja de obicei sunt supuse unor tratamente termice foarte violente. Se scufunda si lasa in apa fiarta pentru ceva timp, si in felul aceasta numai avem o samanta cruda. In legatura cu pastrarea in frigider, se face doar in recipienta de sticla, acoperite. Painea si branza poate sa stea si o saptamana in frigider, painea chiar si doua. Laptele de migdale 3 zile, sosurile de la o zi la alta, pateurile depinde de la pateu la pateu. Pana nu experimentezi nu vei stii, fiindca difera calitatea si gradul de pesticide la fiecare cruditate.

      Germenii sunt buni, adica samanta la care a iesit doar varful. Vlastari sau sprouts inseamna plantuta in care este concentrata toata energia ce va ajuta planta sa se dezvolte. Odata ce s-a dezvoltat, in planta matura energia a fost epuizata si ii este oferita la o capacitate mai mica, exact cat are nevoie. Vezi te rog acest articol despre proprietatile vlastarilor.
      https://ligiapop.com/2009/08/29/germenii-semintelor-sanatate-curatara/

      Atunci cand cumperi masline nu prea stiu la ce sa te uiti. Eu cand le cumpar, incerc sa caut doar soiurile pastrare in ulei de masline, foarte urate si zbarcite. Cele perfecte sunt de multe ori mentinute asa prin multe procedee chimice. Numai bine!

      Apreciază

  7. Am cumparat grau, l-am pus la incoltit, l-am plantat si l-am udat; au iesit niste plantute minunate, pe care le-am ingrijit cu drag in fiecare zi, cu gandul la sucul lor miraculos. Azi am facut si sucul si pe cat de mare mi-a fost nerabdarea, pe-atat de mare mi-a fost si dezamagirea. Nu il pot bea! Mirosul puternic de iarba ma face sa nu pot pune gura pe pahar. M-am tinut de nas si am luat o gura, dar imediat ce mi-am eliberat nasul aroma m-a asaltat din toate partile si cu greu m-am abtinut sa nu vomit. O a doua gura nu am mai putut lua si nici sa ma uit la paharul cu suc nu mai pot. Cu toate astea, as vrea sa pot bea, dar cum?

    Apreciază

    1. Sucul de grau, cum am zis si in video se bea in cantitati mici initial si eventual diluat cu apa. Nu-ti fa griji ca nu esti singura, si eu si altii avem aceeasi problema. Dr. Brian Clement spune ca starea de voma si faptul ca nu putem suporta mirosul sucului de grau tradeaza toxicitatea exagerata a organismului nostru. Incearca sa-l amesteci cu suc de portocale proaspat, suc de lujeri de telina, broccoli, lamaie, amesteca-l cu alti vlastari, foloseste o cantitate mai mica de grau pentru inceput, sau alte variante care s-ar potrivi pe gustul tau. Mult succes!

      Apreciază

      1. ligia…eu nu am storcator cu ax melcat…dar pun iarba de grau in blander cu apa si apoi trec prin sita…sunt convinsa ca se perd din calitati dar cred ca e mai bine decat nimic.intrabarea e daca combinarea sucului cu miere o ok…mierea ii taie si gustul -insuportabil pt mine- si mirosul.multumesc.

        Apreciază

        1. Buna Camelia, poti face si asa insa nu este varianta ideala (in blender), insa in lipsa de altceva e bine si asa decat deloc. Sucul il poti amesteca cu miere sau alte fructe pentru o perioada. Poate fi mixat cu sucul de mere sau doar de legume si e delicios. Numai bine!

          Apreciază

  8. Pt Danna.Eu am folosit(si mai folosesc) de cateva zile pulbere de orz(iarba) nepasteurizata.E detestabila la gust dar valoroasa in efecte.Si eu m-am gandit ce sa fac cu el sa fie mai tolerabil si iata ce am inventat.Ciorba de pulbere de orz raw.Se ia smantana(sau, veganii(si nu numai) seminte crude de dovleac care se rasnesc si se tin in apa peste noapte) si se amesteca cu :suc de orz sau pulbere de orz sau suc de grau sau suc de lucerna tanara sau suc de spanac sau suc de: pir,macris,stevie,urzica,salata,creson(dupa gust) si sare marina , suc de lamaie,putin iaurt(optional,sau veganii iaurt de soia),marar verde din borcan tinut cu sare sau proaspat si taiat cat mai marunt.Iese ceva cat de cat acceptabil.Deasemenea se poate incerca sa se puna intr-o supa de rosii cruda,sau sa se adauge foarte foarte putin usturoi crud pisat(cred ca acesta ii va acoperi tot mirosul(eu inca nu am incercat cu usturoi)).

    Apreciază

  9. Pt Iulia.Nu prea e Ok fiindca sucul extras cu unealta aratata in clip are mai multa clorofila si alte substante(dupa cum vezi,ramane aproape numai celuloza fara nimic altceva ca si resturi).Cu blenderul doar zdrobesti iarba din loc in loc(depinde de blender) si se absoarbe in apa cate ceva dar cu mari pierderi,multe ramanand in iarba.Propriu zis e risipa.Merge asa foarte bine la catina si la unele fructe cu samburi si parte apoasa(de exemplu: strugurii,coacazele negre si rosii,agrise,la fructele cu samburi mici si parte apoasa(la cele cu samburi mari(visine,etc)nu faci decat sa arunci bucatele din samburi in suc si sa toceste lama)iar apoi treci prin sita de inox totul pt a separa partea lichida de cea solida.Pt grau bio poate i-ti raspunde Ligia .

    Apreciază

  10. Ligia, Doru, multumesc pentru raspunsuri si incurajari. Voi incerca sa combin sucul, poate voi avea mai mult succes. Mai am o intrebare. Sucul odata facut il pot pastra la frigider, si daca da, cat timp (24 de ore macar)?

    Apreciază

    1. Sucul se bea proaspat, pe stomacul gol si nu se poate pastra deloc. Toate proprietatile initiale se vor duce daca-l vei pastra in frigider.

      Apreciază

      1. Sucul proaspat nu se va putea compara cu pudra, indiferent prin ce procedeu a fost obtinut. Acest procedeu implica intotdeauna deshidratarea care nu se face intotdeauna la sub 40C, pentru a nu-i altera calitatile. Parerea mea este, repet, sucul proaspat este de 100% de ori mai activ ca cel obtinut din pudra.

        Apreciază

  11. Draga Ligia,
    Am avut ieri dimineata o experienta tare neplacuta legata de sucul de grau. Am baut 50 ml pe stomacul gol si imediat m-a apucat greata si chiar am varsat. E prima oara cand mi se intampla sa mi se faca greata, desi am mai baut suc de grau. Ai idee care ar putea fi motivul? Simona

    Apreciază

    1. Buna Simona, imi pare rau sa aud asta. Ai folosit seminte bio? De multe ori se intampla sa fie din cauza semintelor pline de pesticide si alte chimicale din pamant. Alteori se intampla datorita corpului nostru care este prea plin de toxine. Odata cu ingerarea sucului, acesta patrunde in sistem si ataca orice toxine gasite in cale, eliminandu-le cateodata violent, asa cum ti s-a intamplat tie. Daca mai poti sa-l bei, data viitoare bea o cantitate mai mica si foarte diluata cu apa sau cu alte sucuri. Imagineaza-ti ca si mie mi se intampla la fel de multe ori, am stare de greata puternica si din cauza asta il amestec cu sucul de o lamaie sau sucul de la cateva portocale. Multa sanatate si nu te descuraja!

      Apreciază

  12. Semintele sunt cumparate din piata de la tarani….nu stiu cat de bio sunt :). Ideea e ca tot timpul am folosit seminte din aceeasi sursa, deci nu stiu daca asta ar fi motivul. Ma gandesc poate l-am baut prea repede, in incercarea de a nu-i simti prea mult gustul deosebit :). Mai las vreo 2 zile pana sa-mi fac din nou curaj :). Multumesc de incurajari!

    Apreciază

  13. @Doru: Nu am amestecat grau cu mazare, a fost doar iarba de grau stoarsa proaspat. Eu sper ca a fost totusi un eveniment izolat si n-o sa se mai intample pt. ca dupa cum am zis am mai consumat si alta data fara nici un fel de probleme.

    Apreciază

    1. Simona, asa cum ii spuneam si lui Doru daca pe viitor vei vrea sa asociez iarba de grau cu vlastarii de mazare, floarea soarelui, lucerna, si alti sprout nu este nici o problema. Toate se pot asocia fara probleme.

      Apreciază

  14. Buna Ligia,

    Mi-a fost recomandat sucul de grau pt o cura de detoxifiere – e vorba de baietelul meu in varsta de 18 luni care are probleme neurologice nediagnosticate si se presupune ca si cauza o intoxicatie cu lichid verde(in ultimele saptamani de sarcina) sau vaccinul de la 2 luni.Nu stim exact ce s-a intamplat, am fost deja la o gramada de medici din tara si din strainatate si nu avem un diagnostic clar.As vrea sa incep sa-i dau suc de grau,dar intrebarea mea este cu ce cantitate sa incep, la cat maxim pot ajunge si in cat timp.Si bineinteles in primul rand daca este voie sa il bea si copiii asa mici.

    Multumesc mult.

    Apreciază

    1. Buna Ioana,

      Ca sa te linistesc, copii din intreaga lume care depasesc varsta de un 1 an consuma acest suc fara probleme. Trebuie sa incepi cu doze mici, de jumatate de lingurita de suc pur diluat cu apa si sa cresti de la zi la zi, cu inca cateva picaturi pana ajungi la doza de 30 ml, dupa care o poti mentine asa pentru cat timp poate sa-l bea. In general sucul de grau, atat pentru copii cat si adulti nu reprezinta o cura, ci e voba de doze care se pot lua pe parcursul unei vieti, fara oprire. E medicament curat si nu merita lasat la o parte, fiindca nimic nu este mai autentic si de un real folos ca si acest suc. Trebuie neaparat sa-ti procuri un storcator melcat, manual sau electric. Cele manuale sunt mai ieftine si poti gasi un model la sectiunea, magazin raw din meniu. Inca un sfat care va ajuta la vindecare si care stiu poate ca nu va face sens tinand cont de felul in care am fost crescuti. Pentru a-i grabi procesul de vindecare, copilul nu va avea voie sa consume nici un fel dulce, nici macar sub forma naturala, fructe sau miere. Zaharul prezent mai ales in fructe, datorita multor factori externi si interni, poluare si pesticizare, au devenit slabe calitativ si cu doza dubla/tripla de dulceata, anormala care afecteaza sistemul imnunitar, slabindu-l si impiedicand vindecarea (in special la cei bolnavi). Iti recomand postarea aceasta, si mai ales video-urile dr. Brian Clement, directorul Hippocrates Health Institute, Florida.

      Doresc copilasului si voua multa sanatate, multa putere si credinta ca totul va fi bine. Daca mai pot ajuta cu ceva, anunta-ma. Cu drag, Ligia

      Apreciază

      1. Buna Ligia,

        Multumesc mult pentru raspuns.
        Am inceput deja sa-i dau, azi a luat 3,5ml; sper sa reusim sa ajungem la 30 ml.Deja mi-am procurat un storcator manual Lexen(am aflat de el din video-ul tau despre sucul de grau – multumesc de informatii).
        Referitor la zahar, nu prea stiu cum sa procedez.Momentan el are o masa de fructe – cam de 200 gr, cand sarim peste ea, incerc sa-i dau intre mese macar un fruct, eu credeam ca e important sa manance fructe proaspete.Problema e ca lui ii plac foarte mult gusturile dulci, de ex laptele nu-l bea fara miere…si mai nasol e ca nici cu greutatea nu stam prea bine, deci nu stiu cum sa procedez referitor la asta…cateodata stau si cate o ora sa-i dau o masa si asta cu pacaleli si distras atentia cu jucarii.
        Sper din suflet sa-l ajute sucul de grau fiindca deja am cam epuizat sperantele in ceea ce priveste medicamentele alopate pt astfel de probleme.

        Mersi inca o data.

        Apreciază

      2. Buna Ligia.
        am vazut ca ai spus ca se poate da copiilor suc proaspat de grau. Vroiam sa te intreb, daca am pudra de grau verde cum sa il administrez copilului si in ce cantitate?
        Multumesc

        Apreciază

  15. Este absolut normal ce vi se intampla, asa cum scrie si in postarile de mai sus (exista trimitere catre un articol despre beneficiile sucului de grau). La consumarea primelor doze este normal sa aveti stari de ameteala, greata si moleseala si trebuie sa va bucurati. Asta inseamna ca, corpul dvs. a inceput sa scoata toxinele care sunt in cantitate foarte mari in corpul dvs. Si noua ni s-a intamplat la fel si la multa lume care a incercat sucul de grau. Cum am zis este normal, fiindca dupa primele 2-3 minute, sucul intra in sistem si curata totul in calea lui. Nu va descurajati si mergeti mai departe. Beti cantitati mici, cate o lingura pentru urmatoarele 2-3 zile, iar dozele trebuie urmate de apa si eventual zeama de la jumatate de lamaie. Intorcandu-ma la problema cu suc putin scos din grau, nu aparatul este de vina ci graul care a fost foarte uscat. Mi s-a intamplat si mie la fel si am fost nevoie sa consum doua tavi mari ca sa iasa doua doze de suc de grau. Pentru a nu iesi spuma, este recomandata lasarea timp de o ora, a axelor melcate la frigider sau congelator inainte de folosire. Multa sanatate!

    Apreciază

  16. Multumesc pt. raspuns!.
    Nu am abandonat, insa azi…am incercat orz verde. A fost foarte, foarte amar….asa trebuie sa fie? Nu cred ca am mai baut ceva asa amar pana acum.Astea erau seminte bio, deci sigur erau bune.

    In fine, macar nu mi-a fost greata deloc si am baut vreo 40 de ml. Incerc si alte variante de grau (Tenchi) si secara .
    Am o intrebare tehnica/logistica: ce fel de tavi trebuie folosite (dimensiune) si cam cate ar trebuie sa fie folosite pentru a avea tot timpul 2 porti/zi de suc de grau?
    Multumesc, o zi buna!

    Apreciază

    1. Nu stiu daca trebuie sa fie amar sau sa aiba alt gust. Pana acum am folosit doar suc de grau. In privinta tavilor de grau, nu pot estima fiindca depinde de cat de uscat este graul. La multa lume li s-a intamplat ca dintr-o tava de de 28/28/28 sa nu scoata decat un pahar de suc. Asta mi s-a intamplat si mie asta iarna, insa in alte ocazii din aceeasi cantitate scoteam 3-4 doze de suc. Noi punem mereu culturi noi. Spre exemplu, cat graul din tavite a ajuns sa fie de 2 cm, imi pun al incoltit alt grau si tot asa. Pentru doua persoane cred ca 5-6 tavi de grau, dimensiunea data mai sus. Acum fiecare foloseste ce tavi gaseste, nu e nimic batut in cuie. Multi folosesc jardiniere obisnuite, altii tavi patrate, toate trebuie sa fie cu gauri sau se pot gauri cu un cui incins. E foarte important ca apa sa se scurga pentru a evita mucegaiul. Mult succes!

      Apreciază

  17. Buna,

    Cum este mai bine sa se stocheze timp de o saptamana:
    – sucul de grau stors tinut la frigider si consumat zilnic
    – iarba de grau tinuta in frigider si stoarsa zilnic.

    pun aceasta intrebare deoarece nu am posibilitatea sa cultiv acasa graul si il procur din alta parte…dar am observat ca daca tin iarba in frigider dupa 3-4 zile incepe sa se ingalbeneasca, si probabil isi pierder proprieteatile. Ar fi mai bine sa storc totul in prima zi si sa tin la frigider?

    Apreciază

    1. Buna Mihai,

      Decat sa-l storci odata pe saptamana si sa-l pastrezi in frigider, mai bine nu-l mai faci. Chiar si dupa cateva ore sucul va fi foarte slab si lipsit de nutrienti. Aici este vorba de hrana vie, nu de hrana veche, storata in frigider. Iarba se pastreaza in frigider cum am zis intr-un recipient de sticla cu capac. Daca se ingalbeneste chiar si dupa o zi, doua inseamna ca ceva este in neregula cu iarba care s-ar putea sa fie veche sau lasata prea mult in ghiveci sau tavi. O iarba viguroasa, plina de viata crescuta in conditii normale si sanatoase se pastreaza frumos in frigider.

      Numai bine!
      L.

      Apreciază

      1. Multumesc. Primele 3 zile s-a mentinut verde apoi incet incet s-a ingalbenit. Totusi am tinut iarba de grau in punga de plastic nelegata. O sa incerc si cu recipient de sticla cu capac, am unele bune de la IKEA. Sper sa mearga bine asa, pentru ca iarba sunt sigur ca e de calitate, probabil nu am tinut-o eu cum trebuie. Totusi orice verdeata daca nu o tii in apa la frigider cred ca se ingalbeneste, de ce ar face iarba de grau exceptie? Imi este clar ca trebuie taiata zilnic, asa e cea mai proaspata.. dar imi este imposibil sa o cultiv.

        Apreciază

  18. buna ligia,spune-mi te rog de unde pot cumpara garu in cantitate mai mare pt consum si cum il pot testa sa vad daca este curat

    Apreciază

    1. Maria, la Raw Vegan Mall gasesti grau bio in cantitate mai mare la pret foarte bun. http://www.rawveganmall.ro/catalog/6?page=3 Ia 500 g prima data si vezi daca ti-e pe plac si dupa aceea poti cumpara un kilogram sau mai mult. Eu am mai luat grau bio cu 4 lei de la magazinele naturiste insa de cate ori am luat (chiar din surse diferite) de atatea ori l-am aruncat fiindca nu germinat. Nu stiu ce era cu el, ori semintele erau vechi (chiar daca termenul de valabilitate era inca un an dupa data data), ori erau superstropite si mintea eticheta. Nu stiu ce sa spun. Mult succes si anunta-ma cum merge culturile de germeni si vlastari.

      Apreciază

  19. Buna,Ligia
    Sint de putina vreme pe site-ul tau.Este extrem de interesant.Mai am mult,f.mult de studiat.Am inceput sa fac iarba de griu si iarba de secara.Am gasit semintele la un magazin specializat,pe punga scrie ca sint bio.Au incoltit frumos,au crescut plantute vesele.M-am gindit sa le tai si sa le presar in salate sau peste diferite alimente.Vreau sa imi spui daca edste in regula cu iarba de secara si daca ar fi probleme legate de digestia acestor ierburi.Multumesc
    Laura crisan

    Apreciază

    1. Buna Laura, iarba de cereale in general, indiferent daca este iarba de secara, grau, ovaz, nu se digera. O poti consuma in salate insa mai recomandat este sa faci suc din ea pentru a beneficia de toate calitatile ei.

      Apreciază

  20. Multumesc pt raspuns.Trebuie sa imi cumpar un storcator .Cred ca voi lua unul manual caci …sintem in criza .

    Apreciază

  21. Am primit storcatorul,am facut deja primele sucuri de griu si secara.Aveam deja iarba pregatita.Foarte bun sucu de griu,dulce si fresh.Cel de secara nu are vreun gust deosebit altul decit cel de proaspat.Odata cu storcatorul am primit si seminte de ovaz.orz , griu si rucola.Cele de orz au incoltit f greu si in procent f mic.Sint f incintata de gradinita mea,desi imi ocupa ceva timp.Mi se pare interesant modul in care,in absenta unui germinator special,as putea obtine iarba fara pamint.Am vazut o postare in acest sens.Ce parere ai ? Te-as mai ruga sa imi spui,din experienta ta,cum sa ma organizez in asa fel incit sa am zilnic suc ?Sintem doua persoane si nu stiu ce cantitate de cereale sa pun la incoltit si la ce interval ?Am facut si sprouts de floarea soarelui.Le-am mincat intr-o salata cu nuci si brinza ( stiu,stiu,dar nu cred ca vom deveni vegan,macar sa imbunatatim alimentatia ) si au fost grozave .
    Mutumesc

    Apreciază

  22. Laura, este ideal sa faci iarba de grau cu baza de minerale, adica cu pamant. Legat de grau, trebuie sa pui aproape in fiecare zi sau la doua zile grau la incoltit si dupa aceea in tavite. E important sa consumi zilnic germeni si vlastari, indiferent daca in alimentatia ta mai exista si produse animale. Ei trebuie sa fie baza unei alimentatii in special pe timp de iarna, fiindca sunt adevarate surse de proteine, minerale si vitamine. https://ligiapop.com/2009/08/29/germenii-semintelor-sanatate-curatara/

    Mult succes si sa auzim de bine!

    Apreciază

    1. Multumesc mult.Am pus la incoltit si semnite de soia.Cred ca au un timp de germinare mai lung,deja au trecut 3-4 zile si parca,parca s-ar vedea ca prind viata.Le-am luat de la un magazin cu produse naturiste,sint bio,vom vedea.Am pus si naut .El este mai vioi.
      O zi buna si numai bine.

      Apreciază

  23. Buna, la toata lumea.Am pus in aceeasi in tavi cu 5 cm pamant grau si grau spelta inmuiat 8 ore. dupa 5 zile se putea vedea diferenta in sensul ca graul spelta era mai mare de un verde mai inchis iar dupa recoltare cel spelta a facut cu 30-50% mai mult suc. despre spelta aici:
    http://naturafarm.ro/Virtutile+graului+spelta___45_articol.html
    ce m-a impresionat este faptul ca poate elimina radiatiile intr-o masura mult mai mare decat graul
    Masurari radioactive ale Unversitatii din Konstanz, Germania facute dupa catastrofa din Cernobal din aprilie 1986, au aratat ca in vara urmatoare graul spelta recoltat avea o radiatie nucleara de zece ori mai redusa decat a boabelor de grau comun.

    Apreciază

  24. Spune-mi,te rog, e mai bun biocell 10 sau iarba de grau organic pudra facuta de Evertrust?Multumesc!

    Apreciază

  25. Am citit pe aici ca este buna pentru stors grau si o masina de carne cu ax melcat? Am primit una de la soacra mea si nu am folosit-o niciodata, e printr-un dulap.
    Cum procedez in acest caz? Mai trebuie strecurat sucul, sau fibra ramane in masina si curge doar sucul gata de baut?

    Apreciază

    1. Este posibil sa fie folosita masina de tocat dar ar trebui pus peste sita o alta placuta de inox special facuta cu un mic orificiu si ar mai trebui facute 1 sau 2 taieturi in parte de jos a masinii de tocat , taieturi de 4-5 cm lungime si 1mm grosime ,ce se realizeaza cu flexul. dezavantajul este ca la fiecare 30 40 gr de iarba tocata trebuie desfacuta masina si curata de partea uscata. Per total masina de tocat nu este indicata si din cauza faptului ca sucul oxideaza mai repede deoarece intra in contact cu metalul spre deosebire de alte storcatoare din polietilena

      Apreciază

      1. Multumesc pentru raspuns.
        Ce storcator imi recomandati, cat mai accesibil la pet dar si bun? Eu am un robot de bucatarie Phillips de care sunt foarte multumita, dar nu stie sa stoarca si verdeturi.

        Apreciază

  26. Draga Ligia,
    de o saptamana, eu si sotul meu bem suc de grau, suntem la prima lingura, si chiar daca e asa de putin, efectele se simt..ne simtim ma bine. De asemenea sunt la inceputul unei sarcini si ma gandeam sa te intreb daca e bine sa continui sa beau acest suc de grau pana nasc si in timpul alaptarii (pana in 50 ml/zilnic).
    Multumesc de raspuns!
    O zi frumoasa iti dorim!

    Apreciază

  27. Buna Ligia,
    Ma numesc Mihaela si am o fetita de 9 ani.De la varsta de 4 ani are dureri de burta crunte.I s-au facut tot felul de investigatii si se pare ca d.p.d.v al medicilor totul este in regula.In luna mai anul acestai-au aparut la ochiul drept o pata alba in forma de triunghi si cateva puncte in barbie.A fot diagnosticata -vitiligo-.Din luna august am incercat sa-i dau cate 5 ml de suc de iarba de grau,pana am ajuns la 15 ml in luna octombrie.In momentul in care am ajuns la 15 ml,a inceput sa spuna ca se simte rau-greturi-.
    As dori sa te intreb cam cat timp crezi ca va mai avea greturi si daca pot mari doza de 15 ml.Tot sucul de iarba de grau il folosesc si extern pentru petele de pe fata.Tamponez seara inainte de culcare si las asa pana dimineata.De asemenea,vreau sa stiu daca fac bine ceea ce fac.
    Cu multumiri,Mihaela.

    Apreciază

  28. Buna Ligia! In primul rand, vreau sa iti multumesc din tot sufletul pentru informatiile de care am parte pe siteul tau.De fiecare data cand il accesez, gasesc cate ceva nou care ma poate ajuta in alimentatia mea, si crede-ma ca de multe ori , stau si cate o noapte intreaga ,captivata de modul de a ne transmite informatiile, atat de interesant. Sunt pur si simplu fascinata de cate lucruri stii si imparti cu noi, de exemplu astazi am citit despre painea din Kamut , deoarece sincer nu stiam cat de daunator este glutenul . Ca sa nu mai zic despre germeni si vlastari si sucul de iarba de grau pe care abia astept sa le incerc de indata ce imi achizitionez Green Power si germinatorul,de care sunt absolut fascinata. Momentan, imi pregatesc green smoothie-urile la un blender obisnuit, insa cat de curand vreau sa intru in posesia unui Green Power.
    As dori sa imi spui,daca poti, cum pot da comanda de cele 2, dar si de deshidrator, deoarece eu locuiesc in Elvetia si am vazut ca nu pot face comanda in strainatate. De asemenea, imi doresc mult si cartile tale, si as vrea sa stiu daca pot fi comandate. Iti multumesc mult pentru tot ceea ce faci, de fiecare data cand intru pe site ma umplu de vise si planuri pentru a manca din ce in ce mai sanatos. Mult succes in continuare cu ceea ce faci, sunt sigura ca faci multi oameni fericiti, eu fiind unul dintre ei, care adora tot ceea ce scrii !
    O zi frumoasa !

    Apreciază

    1. Adelina, multumesc de aprecieri. Cauta in Elvetia firme care vand aceste produse fiindca este o intreaga comunitate acolo si restaurante raw food. Legat de cartile mele, au plecat in intreaga lume si ti le pot trimite prin posta romana insa costul transportului este de multe ori in jur de 40-50 lei. Raspunde-mi daca le doresti si dupa aceea discutam pe privat referitor la trimitere. Cu bine si mult succes!

      Apreciază

      1. Multumesc pentru raspuns! Inca sunt in febra cautarilor unei locuinte, insa de indata ce reusesc sa ma mut revin cu un mesaj pentru a vedea cum pot procura cartile. Multumesc din nou, multa fericire!

        Apreciază

  29. As vrea sa stiu daca exista efecte secundare in urma consumului regulat, pe perioade lungi (6-12 luni de ex) de iarba de grau (in pudra).Il consum de aproximativ 2 luni si remarc efecte pozitive (suficiente pentru mine, avand in vedere ca am o nutritie vegetariana echilibrata).

    Apreciază

  30. Buna Ligia,

    As dori sa iti cer sfartul in legatura cu o problema de sanatate si indicatiile sucului de grau. In urma cu 2 ani am fost diagnosticata cu un fibrom uterin. Ca urmare am dezvoltat o anemie feripriva adica nivelul hemoglobulelor rosii din singe imi scade periodic ca urma a lipsei de fier din organism. La 3-4 luni trebuie sa fac terapie medicamentoasa cu fier de sinteza ca sa mentin nivelul fierului din singe insa nu tolerez prea bine aceasta terapie. Am citit despre efectele miraculoase ale ierbii de griu si as vrea sa te intreb daca tratamentul cu suc de iarba de grau are vreo contraindicatie in cazul persoanelor cu fibrom uterin. In plus, ti-as fi foarte recunoscatoare daca mi-ai putea da si alte sugestii care sa ma ajute cu aceasta problema. Iti multumesc anticipat.

    Apreciază

Comentariile sunt închise