Emisiunea "Ligia's Kitchen" · Retete fara foc

Ligia’s Kitchen: Salata de cruditati cu maioneza

Iata-ne si la episodul numarul 10 al show-ului Ligia’s Kitchen. Am un motiv de bucurie in plus, fiindca episoadele show-ului meu au fost vizualizate de peste 20,000 de ori in doar 2 luni. Episodul acesta l-am dedicat unei salate de cruditati cu maioneza, care este mai mult decat o simpla salata, plina de arome combinate parca in cel mai perfect mod. Marea majoritate a ingredientelor sunt accesibile si singurul ingredient mai scump ar fi nucile de macadamia, insa daca nu le aveti, puteti folosi o cantitate dubla de samburi de floarea soarelui sau nuci caju.

Salata de cruditati cu maioneza

  • Porții: 1-2
  • Dificultate: easy
  • Imprimare

Ingrediente:

Maioneza
  • 100 ml apa filtrata
  • 50 ml suc de lamaie
  • 100 g nuci macadamia (sau caju) inmuiate 2 h
  • 3 catei usturoi
  • sare neiodata de ocna dupa gust
Ingredientele pentru salata
  • 1 sfecla rosie
  • ½ varza alba
  • ½ varza rosie
  • 1 morcov
  • ½ ridiche alba
  • 1 lujer telina apio
  • 100 g seminte de floarea soarelui decorticate
Ingredientele pentru maioneza se proceseaza intr-un blender de viteza mare pana la omogenizare completa. Legumele pentru salata se maruntesc intr-un robot de bucatarie sau cu ajutorul unei razatoare. Maioneza se amesteca cu salata si se preseaza intr-o forma culinara rotunda. Se consuma imediat.
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile, va invit sa achizitionati cele 8 carti tiparite pe care le-am scris pana in prezent, care pot fi gasite in majoritatea librariile din tara, la Raw Vegan Mall cu autograf, in supermarket-uri si la toate librariile mari online, precum eMagLibris, Carturesti etc. Cartile pot fi livrate si international de catre magazinul Carturesti.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

27 de gânduri despre „Ligia’s Kitchen: Salata de cruditati cu maioneza

  1. Mmmm, ce bine arată! Ţi-am urmărit cu mare drag show-ul şi mă bucur entru tine şi ţin să îţi urez succes în continuare la cât mai multe vizualizări!! Mi-am notat reţeta şi precum ai spus şi tu , chiar dacă nu le am pe toate, improvizez în funcţie de ce am prin bucătărie. Un lucru aş vrea să te întreb : unde se găsesc nucile de macadamia că sincer nu am văzut aşa ceva niciodată sau poate nu am observat eu. Se găsesc în magazine?….Mulţumesc şi aştept un următor videoclip.
    Numai bine!
    Iulia S.

    Apreciază

  2. Draga Ligia,saru’mana pentru masa! Salata propusa de tine a fost delicioasaaaaa! Am inlocuit doar nucile de macadamia,punand caju si DA! o pun pe lista de retete preferate.
    Imi place show-ul tau ,felicitari si abia astept noua reteta!

    Apreciază

    1. Draga mea Angela, iti multumesc mult pentru toate comentariile. Sa stii ca le-am vazut pe toate si le apreciez foarte mult. Ma bucur din suflet ca-ti plac retetele si mai ales ca astepti cu nerabdare noi retete! O zi minunata!

      Apreciază

  3. buna,
    am incercat aseara reteta mai sus prezentata. a iesit extraordinar de buna. nu ne vedea sa credem nici mie si nici iubitului meu ca ceva nepreparat termic poate avea un gust atat de bun. Multumesc pentru retele pe care le postezi, sunt de mare ajutor si folos tuturor celor ce vor sa urmeze un astfel de stil de viata si in plus sunt si extraordinar de gustoase. Mii de multumiri si astept cu interes retele viitoare.
    Mult succes in actiunile pe care le intreprinzi.

    Apreciază

  4. buna ziua!as dori sa stiu daca veti avea reprezentatii culinare si in alte orase din tara.eu sunt din iasi.
    va multumesc

    Apreciază

    1. Buna Daniela, demonstratii culinare am avut la Iasi, in noiembrie 2010. Distanta este foarte mare, si de multe ori ajungem in orase mai apropiate si mai greu in cele indepartate. Noi suntem chiar in centrul Romaniei si este destul de dificil sa ne refacem dupa o zi de condus. Stai pe aproape si daca vor mai fi altele voi posta anunturi peste tot. Numai bine!

      Apreciază

  5. Buna ziua,

    Ce robot de bucatarie folosesti? Eu am avut un robot de la Philips ce s-a ars la cea de-a treia folosire.
    Cu multumiri.

    Apreciază

    1. Buna Smaranda,

      Folosesc un Philips si merge intr-adevar pana miroase a ars, dar merge. Kitchen Aid sunt foarte bune insa nu stiu daca exista la noi in tara, Bosh-urile sunt foarte bune insa costa bine. Ti-as recomanda mai multe insa nu prea exista varianta bune si ieftine.

      Numai bine!

      Apreciază

      1. Buna,

        Multumesc pentru raspuns si pentru toate informatiile atat de utile pe care ni le oferi.
        Daca variantele mai scumpe ofera si calitate, cred ca merita investitia.

        Cu drag.

        Apreciază

  6. Draga Ligia,
    Mi-a placut mult salata de cruditati.Am inceput sa mananc raw de mai bine de o luna de zile, si ma simt foarte bine.Am incercat si prajitura de mere si imi place mult.Simt nevoia sa mananc dulce si pt.asta intrebuintez multe fructe,pt.ca nu am voie zahar sau altfel de indulcitor( tin o dieta pt.2 luni pt.a ma vindeca de o problema de sanatate) si intentionez sa raman pa raw food.As avea mai multe imformatii de la tine.Ma intereseaza sa cumpar un aparat de facut diferite paste din legume si as dori sa comand acel saculet de strecurat.Am facut laptele de almond si mi-a fost foarte greu sa-l strecor.tifon nu am ,pt.ca, nu sunt in Romania. Locuiesc in statul Georgia impreuna cu familia mea.Astept un raspuns pe adresa mea de e-mail.Multumesc pt.prezentariile pe care le faci.

    Apreciază

  7. Unele retete care ma intereseaza printre care si salata de cruditati cu maioneza le-am scris intr-un caiet.Ce ar iesi daca ai fierbe cartofii sau i-ai face la cuptor,peurma piure,morcovi si alte legume crude piure la blender si le-ai amesteca cu piureul de cartofi?

    Apreciază

  8. Buna Ligia,
    Eu am incercat maioneza cu nuci caju( super buna! ) si am amestecat-o cu vinete coapte si ceapa verde tocata marunt. Merge f bine cu painea ta la cuptor. Multumesc pentru reteta!
    O rugaminte: ne poti recomanda un robot bun (adica bun), altul decat Philips?
    Multumesc! O zi minunata!

    Apreciază

    1. Buna Lucca,

      Ma bucur ca ti-a fost pe plac. In privinta robotului, Cuisinart e foarte bun, Bosh si KitchenAid. Altele nu recomand fiindca nu le-am folosit.

      Numai bine!

      Apreciază

Comentariile sunt închise