Emisiunea "Ligia's Kitchen" · Retete fara foc

Ligia’s Kitchen: Gingerata

Am pregatit in sfarsit pentru voi un video cu delicioasa Gingerata, o imbinare de arome exotice de lamaie si ginger, care va vor incanta papilele gustative. La gingerata puteti folosi apa plata, filtrata sau minerala. Reteta de la o postare precedenta din 2010 o puteti gasi aici.

Gingerata

  • Porții: 4-6
  • Dificultate: easy
  • Imprimare

Ingrediente:

  • 1 rădăcină medie ghimbir (cam cat 3 degete)
  • zeama de la 1-2 lămâi
  • 3-4 linguri indulcitor natural raw
  • 1 L apă filtrata

Instructiuni:

Ghimbirul se spala bine si se curata de coaja, ultima parte fiind optionala. De la lamaie se foloseste doar sucul, dar daca doriti sa fie putin amarui puteti adauga si coaja. Ghimbirul se face bucati cu un cutit ceramic, dupa care se adauga impreuna cu toate ingredientele  într-un blender și se procesează până la omogenizare. Lichidul obținut se strecoară neaparat deoarece ghimbirul are de multe ori fibre sub forma de ate, care pot strica bucuria acestei bauturi 🙂 La acesta bautura racoritoare se pot plante aromatice insa nu toate odata, ci pe rand:
  • Menta proaspata sau uscata, o legatura.
  • Busuioc, cateva frunzulite.
  • Rozmarin, cateva frunzulite.
  • Salvie sau Roinita, tot cateva frunzulite.
RPOP-2010-06-1964 copy
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile, va invit sa achizitionati cele 8 carti tiparite pe care le-am scris pana in prezent, care pot fi gasite in majoritatea librariile din tara, la Raw Vegan Mall cu autograf, in supermarket-uri si la toate librariile mari online, precum eMagLibris, Carturesti etc. Cartile pot fi livrate si international de catre magazinul Carturesti.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

23 de gânduri despre „Ligia’s Kitchen: Gingerata

    1. Multumesc Ioana si ma bucur din toata inima ca ti-a placut! Si eu mi-am facut in seara asta, fiindca mi-am auzit sotul tusind 🙂 Vreau sa-ti spun ca l-a linistit imediat si pe mine m-a inviorat.

      Apreciază

  1. E buuuuun!! Si eu am facut o bautura asemanatoare insa in loc de apa am folosit mere si portocale (suc). Am baut toti din casa, ca eram toti raciti.
    Felicitari ptr lectiile de quilling. Baietelul meu a navalit in hartiile mele si le-a modelat dupa bunul lui plac. asa ca…am ramas in urma.

    Apreciază

  2. Am facut aceasta bautura, prima oara, cu ceva vreme in urma. Taaaare gustoasa. Eu curat coaja de la lamaie si pun si pulpa, iar mierea o amestec cu lingurita, nu pun in blender. Intrebare: nu e mai romaneste si mai profesionist spus „ghimbirata” decat „gingerata”? …

    Apreciază

  3. Am facut si eu gingerata. Ne-a placut la toata familia. E o combinatie excelenta. Va deveni „sucul” familiei.

    Multumesc pentru reteta,
    Geta

    Apreciază

  4. Draga Ligia, este absolut minunat ceea ce reusesti sa faci!! Ti-am urmarit cu mare atentie toate episoadele, am vazut blander-ul care il folosesti si nu-mi permit sa-l cumpar si fara el nu se pot prepara bunatatile prezentate de tine, ai o alternativa? exista ceva asemanator dar mai accesibil la pret?

    Apreciază

    1. Nicoleta, multumesc mult! Exista varianta Philips de 1,000 W insa nu pot sa zic ca se poate compara. Este mai bun decat celelalte care sunt sub 1,000 W dar nu e extraordinar. Costa si el destul de mult si nu are o asa viata lunga precum Vitamix-ul. De altele n-am mai auzit fiindca toti robotii care sunt buni si au viata lunga, au si un pret pe masura calitatii. Numi bine!

      Apreciază

        1. E prea slab. Daca nu iti poti lua unul de 1000W, iati cel putin unul de 800 insa si cu acela te vei chinui. Toate nucile va trebui sa le macini in prealabil si sa faci cantitati mici in blender, cateva linguri. Te poate ajuta si acesta intr-o masura decat nimic si s-ar putea sa aiba viata scurta. Nu cred ca vrei sa investesti mereu in blendere. Mai bine iti iei unul mai bun precum Philips si Bosh, care un blender de 1000 W.

          Apreciază

  5. Am incercat si eu reteta, dupa ce am gustat din aceasta bautura absolut minunata chiar la ultimul targ raw vegan! Si m-am intrebat in drum spre casa, cum de nu m-am gandit sa incerc pana acum! Retete simple, dar atat de gustoase!

    Apreciază

  6. Excelenta ! Prima data am respectat reteta ta,Ligia,iar a doua oara am „personalizat-o”.Am adaugat in blender si scortisoara.A iesit f.buna si putin mai hot,de la combinatia ghimbir + scortisoara.

    Apreciază

    1. Super, ma bucur mult ca a iesit dupa gustul tau! Fii mereu inventiva, fa-le pe toate dupa placul tai si vei fi uimita de rezultate! Mult succes!

      Apreciază

    2. daca tot e vorba de variante eu am inceput sa fac ghimbirata cu flori de soc tinute la inmuiat vreo ora si punand si apa respectiva in blender. pacat ca blenderul meu e de 700w si nu e suficient de puternic pentru aceasta bautura.

      Apreciază

Comentariile sunt închise