Evenimente

Relansarea campaniei „Mananca sanatos o zi pe saptamana”

Astazi relansez oficial campania Mananca sanatos o zi pe saptamana, pe care am inceput-o anul trecut (2010) si pe care o voi promova cat voi trai! Postul Pastelui este timpul cel mai prielnic al anului, cand putem sa ne curatim corpurile de toate toxinele acumulate fiindca beneficiem de bogatia de frunze si cruditati. Primavara ne vine in ajutor cu verdeturile proaspete de sezon, care vor fi usor de gasit pe pietele Romaniei.

Nu toti suntem in stare sa luam hotarari majore sau sa trecem la diete stricte. Motive sunt diverse si fiecare isi cunoaste viata, insa cred ca am putea alege o zi – doar o zi din saptamana pe care s-o dedicam sanatatii. Zi de zi ne putem presara alimentatia cu ingrediente vii precum legume si fructe, nuci si seminte incoltite, salate din abundenta cu diversitate de frunze comestibile, trasformate in retete simple, delicioase si pline de sanatate! Pentru a vedea cat de simplu este, va recomad mai jos cateva retete de post.

  • Ingrediente proasepte pot fi gasite la producatori locali.
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 200 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile de nutritie, va invit sa achizitionati cele 8 carti ale mele tiparite pana in prezent (2017), spun asta, fiindca alte 3 sunt in lucru. Daca doriti detalii despre magazinele fizice sau online unde pot fi gasite aceste carti cat si de magazinele care livreaza in Republica Moldova si international, apasati AICI.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

 

Multa sanatate!

7 gânduri despre „Relansarea campaniei „Mananca sanatos o zi pe saptamana”

  1. Sunt vegetariana in proportie de 95%cam de 2 ani;rar consum lactate;pe raw food sunt cam tot de atata vreme -alcool rar si cafea in fiecare dimineata-cateodata tin post cu apa-24 ore.Meniul meu consta in fructe -in special mere si ananas-salate -nu prea ma dau in vant dupa legume crude -si tofu ;cand am o pofta nebuna de ceva mai consistent mananc oleaginoase crude-migdalele preferatele mele.
    Singura mea problema este pofta de biscuiti sarati si neaparat uscati;cum as putea sa inlatur aceste pofte si unde gresesc in alimentatia mea.
    Va multumesc ca existati!

    Apreciază

    1. Aveti mare cu fructele, ca trebuie sa va mentineti o balanta in corp iar acestea creaza de multe ori aciditate mare. Faceti-va smoothie-uri zilnice care va vor aduce aportul nesesar de nutrienti si va v-a ajuta si eliminarea reziduurilor, vedeti aici retete, in care sa includeti diverse feluri de frunze de la zi la zi. Cautati zilnic sa adaugati in salate, seminte germinate si crescute in vlastari care sunt vitale pentru un vegetarian. Faceti salate delicioase, nu neaparat in stilul nostru simplu, vedeti acest video cat si la altele de la sectiunea Ligia’s Kitchen. Fructele in proportie mare nu va vor face bine in timp, si va vor slabi sistemul imunitar prin continutul mare de zahar. Va spun doar, mare grija ca sa nu va trezeti cu dezechilibre in corp sau anemii. in privinta unor biscuiti sarati, vi-i puteti face cu baza din diverse feluri de nuci, simpli sau cu condimente. Se pot usca in deshidrator sau uscator de fructe la sub 40C. Sunt foarte crocanti si sunt mai buni si hranitori ca cei din comert. La fel se pot face si painici sau diversi biscuti dulci, vedeti cateva retete aici. Multa sanatate!

      Apreciază

  2. Iti doresc succes in campania ta , si sper sa fie cat mai multa lume care sa inceapa sa manance mai sanatos si mai raw :)In Montreal , avem campania „Lundi sans viande ” http://www.lundisansviande.net/ si in mai multe restaurante, daca te duci lunea si nu comanzi carne iti ofera reducere la nota de plata.
    Am citit si citesc in continuare tot ce scrii tu pe site , am avut foarte muuulte de invatzat si iti multumesc pentru multitudinea de informatii pe care le putem gasi pe site .
    Iti doresc multa sanatate !

    Apreciază

      1. Cu intarziere,dar mai bine mai tarziu decat niciodata,am onorat si eu invitatia de a manca o zi pe saptamana raw.Nu sunt insa vegetariana decat in cele 2 posturi mari,Paste si Craciun.Dupa ziua de vineri,zi raw,am insa o problema:un gust amar permanent in gura,si mai ales dupa ce mananc.S-a mai confruntat cineva cu astfel de reactii?

        Apreciază

        1. Asa este Katy! Vezi ca ai probleme cu fierea si ficatul. Ai grija mare la grasimi animale daca mai consumi si mare grija in general la ce mananci. Cred ca ai si o digestie mai lenesa, asa?

          Apreciază

Comentariile sunt închise