Evenimente

O noua carte – Germeni si Vlastari: Surse de Sanatate si Energie

Update 2015: Intre timp s-a tiparit a doua editie a cartii „Germeni si Vlastari”, care poate fi gasita in orice librarie din tara, cat si in mediu online la magazinele mari, cu renume.

Germeni si Vlastari, Ed. II - Coperta

Am bucuria sa va anunt aparitia (Martie 11, 2011) unei noi carti a iesit de la tipar: Germeni si Vlastari, Surse de Sanatate si Energie. Am lucrat cu mult suflet de aproape 6 luni la aceasta carte, iar sotul meu a avut un rol hotarator in finisarea ei. Este o carte dedicata dumneavoastra, celor interesati de cresterea semintelor germinate si a vlastarilor. Cartea contine 52 de pagini, pline de sfaturi utile pentru cresterea germenilor si vlastarilor. Aceasta contine poze color, clare care ilustreaza diferitele stagii de crestere ale semintelor.

Este o carte de sinteza, unde am inclus cele mai practice sfaturi adunate din experienta proprie si de prin zeci de carti de specialitate. In general cartile care prezinta acest subiect sunt groase, cu informatii prea multe si greu de urmarit, iar pozele de obicei lipsesc sau sunt alb-negru. Am ales un stil minimalistic in prezentarea informatiilor din cartea mea si m-am straduit sa fac totul cat de clar posibil, simplu de inteles si de pus in practica.

  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 200 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile de nutritie, va invit sa achizitionati cele 8 carti ale mele tiparite pana in prezent (2017), spun asta, fiindca alte 3 sunt in lucru. Daca doriti detalii despre magazinele fizice sau online unde pot fi gasite aceste carti cat si de magazinele care livreaza in Republica Moldova si international, apasati AICI.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

23 de gânduri despre „O noua carte – Germeni si Vlastari: Surse de Sanatate si Energie

  1. Draga Ligia,

    Felicitari pentru reusita.
    Mergi cu viteza inainte in proiectele tale – ma bucur !

    Unde pot gasi cartea si cat costa?
    O zi frumoasa !

    Apreciază

    1. Draga mea,

      Saptamana viitoare vom stii pretul final, si va putea fi cumparata prin intermediul acestui site (vezi mai sus amanunte, am modificat postarea).

      Merci mult, sunt pe fuga!

      Apreciază

    2. Absolut superb si in intimpinarea necesitatilor mele! Tocmai fac vlastari din broccoli si griu -care par sa mearga ok, insa saptamina trecuta am dat gres cu o cultura de susan. La toate a aparut mucegai inca din prima zi de pus in tava cu pamint, insa la broccoli am zis ca hai sa incerc sa nu mai ud si sa-i dau jos cealalta tavita (cu rol de acoperis in primele zile) si se pare ca si-a revenit. Am udat din nou abia acum in a treia zi, cind am vazut ca pamintul e aproape uscat si vlastareii mei in mod clar cer apa. In felul asta am scapat de mucegai -sau cel putin a ramas in stadiul de inceput si e undeva ingropat printre radacini. Am intrebari destule, insa astept sa apara cartea, o sa incerc sa pun comanda saptamina viitoare.. O zi super! Claudia.

      Apreciază

  2. Felicitari Ligia!
    Abia astept s-o citesc!
    Sa-ti dea Dumnezeu sanatate sa poti scrie si altele!

    Apreciază

  3. Buna Ligia,
    felicitari pentru cea de-a treia carte. Esti un izvor nesecat de inspiratie. Abia astept sa o rasfoiesc. Felicitari si pentru numeroasele apartii in presa si pentru organizarea targului Vegan de la Bucuresti! Cat despre campania „Mananca sanatos pentru o zi pe saptamana” e foarte bine venita si apreciem ca ne tii pe drumuri bune.
    Multumim frumos tie si lui Raul pentru toata munca depusa.
    Te imbratisez,
    Mihaela

    Apreciază

  4. @Cornelia > Si eu am dat zvon in tara si am postat pe facebook, ideea e ca lumea e atat de legata de carne si o are atat de mult in sange, incat e de neconceput viata fara carne! Pt mine a fost foarte simplu, natural, aproape ca si cum as fi mancat asa dintotdeauna. In acelasi timp, sunt contienta ca exista pofte: de ex, eu mai poftesc inca la anumite dulciuri care nu-s crude deloc, in timp ce la carne mi-a fost foarte usor sa renunt.

    Cluburi/grupuri exista peste tot, pe Yahoo, pe Facebook, oriunde….trebuie doar sa dam vorba mai departe, pt ca una e sa vezi ceva postat pe internet (cum postez eu acum, de exemplu) si asta e sa fii tu insati un exemplu viu pentru prieteni si familie. Mama a constientizat imediat forta alimentelor vii si s-a conformat cu toata dorinta ei carnivora, acum mananca doua mese crude pe zi ceea ce e mare lucru pentru ea. DAR asta doar pentru ca m-a vazut pe mine!

    Apreciază

    1. Azi am mincai primele lastare de floarea soarelui,(cam doua miini )cu naut si linte fiarta ,praf de urzici si menta,usturoi,nuci alune si seminte.Aceasta a fost masa de prinz.Sunt delicioase.Le-am mincat cu placere ca pe o delicatesa.Orzul creste,si astept sa il combin cu ce voi fii pe moment inspirata.Stiu de la Dr in genetica Iordan ca toate vegetalele sau fructele ce se tin taiate in aer mai mult de 30 minute sunt compromise nutritiv,oxideaza.De aceea nu sunt adepta retetelor,dar pentru incepatori e o tranzitie buna ,de la sclavul burtii la „sclavul”ratiunii.Am nevoie de informatii daca se poate renunta total la alimentele fierte:cartufi,naut,linte,porumb.Eu fierb doar ce nu se poate minca crud,si restul le maninc crude,Am renuntat la piine cam de doi ani ,la uleiul de masline presat la rece tot de atit,si fierb cereale de ovaz, secara,si griu o jumatate de ora ca o coliva.Nu consum :conserve,sucuri de pe piata,ulei,dulciuri,zahar,miere,otet,nimic ambalat din supermarchet(in afara de popcorn uneori) .In afara de cele fierte in apa ,si de restul de vegetale crude ,mai maninc stafide,curmale,smochine, nuci,alune, seminte crude,prafuri de menta,urzici,patlagina,si diverse ceaiuri culese toate de mine si tinute in saci de pinza de bumbac,fete de perna.Imi fac singura tincturi de aloe si patlagina pentru taieturi.Revenind la anuntarea evenimentului Tirg deprimavara.Eu iau apa de la izvor din Bucuresti.Vin multi interesati de sanatatea lor si iau de acolo.Se pot pune in locuri de acestea anunturi vizibile.Voi venii la tirg.Domnul sa atinga cit mai multe inimi sa ia o decizie pentru viata lor prezenta si viitoare.Multa pace Ligia ,si putere sa duci pina la capat ce ai de facut .

      Apreciază

  5. Draga mea Ligia,
    Felicitari calduroase si din partea mea, iti doresc numai bine si putere multa, sa reusesti sa mergi cu acelasi avant si entuziasm mai departe! Ma bucur in continuare tare mult ca ne-am intalnit si desi mi-as fi dorit tare mult sa ajung la targ, nu voi reusi….Oricum, abia astept sa ne revedem, pana atunci, pastrez pozitia cu pumnii stransi!!
    Cu drag,
    Mimi

    Apreciază

    1. Multumesc Simona, si contez pe tine sa ma ajuti cu promovarea, cum poti. In preajma targului (pe joia viitoare) voi trimite la toata lumea textul cu invitatia la targ, care va fi acelasi cu textul postarii de la site-ul meu. Cu cat scriem mai multi, cu atat mai multi oameni vor avea acces la informatie. Multumesc din inima, fiindca stiu ca pot conta pe tine!

      Apreciază

  6. Am teren ptr. o ferma ecologica ,dar nu am bani ptr. investitie Este aproape de Bucuresti un hectar

    Apreciază

  7. Felicitari pentru noua ta carte!
    Nu am mai facut germeni si vlastari de ceva timp ,dar acum,ca te am alaturi,voi fi mai constiincioasa.Promit!
    Pupici!

    Apreciază

  8. Buna Ligia, ma bucur foarte mult pentru ceea ce faci, pentru tine dar si pentru altii-BRAVO! Vreau sa te intreb cand va aparea din nou aceasta carte, caci mi-ar palce s-o procur. In rest, succes si multa vitalitate!

    Apreciază

    1. Buna Rodica,

      Nu stiu ce raspuns sa-ti dau fiindca la acest punct avem alte prioritati. La Raw Vegan Mall va aparea cartea din nou cand va fi in stoc.

      Multumesc pentru sustinere!

      Apreciază

  9. As vrea si eu cartea, abia astept sa apara.
    Astazi am mancat grau incoltit pentru prima oara, a fost delicios si foarte satios. Vreau sa aflu mai multe si sa introduc cat mai repede germenii si vlastarii.

    Apreciază

  10. ligia storcatorul manual din magazin e bun si pt frunze de grau si pt fructe si pt legume. E mai avantajos la pret si l-
    as lua din salarul de luna viitoare dar daca nu e ok prefer sa astept sa cumpar unul profi. As lua acum pe iarna sa fac suc de grau daca zici ca e bun. Multumesc!

    Apreciază

    1. Storcatorul manual stoarce orice fel de frunza (scoate sucul clar) si fructe moi, pe care le trasnforma in nectar. Nu are putere sa marunteasca morcovi si se poate rupe daca e supus la asa efort.

      Apreciază

Comentariile sunt închise