Emisiunea "Ligia's Kitchen" · Plante comestibile · Retete fara foc

Ligia’s Kitchen: Salata de primavara cu vlastari si leurda

Am hotarat sa va pregatesc o salata de primavara cu vlastari si leurda.

Salata de primavara cu germeni si vlastari

  • Porții: 1-2
  • Dificultate: easy
  • Imprimare

Ingrediente:

  • O legatura leurda
  • 300 g vlastari de trifoi, ridiche, lucerna si kale
  • 100 ml ulei presat la rece
  • 1/2 radacina telina
  • 1 morcov
  • 1 legatura ridichi

Dressing:

  • 100 ml ulei presat la rece
  • 6 catei usturoi zdrobiti
  • 75 g drojdie inactiva
  • zeama de la o lamaie
  • sare neiodata de ocna dupa gust

Instructiuni:

Frunzele de leurda se maruntesc cu ajutorul unui cutit ceramic iar legumele radacinoase se dau pe razatoare sau prin robot. Se pregateste dressing-ul, amestecandu-se toate intr-un bol de sticla. Toate ingredientele pregatite cat si dressing-ul, se amesteca intr-un bol mare. Pofta buna la portia voastra de sanatate!
In episod am mentionat despre cartea mea, Retete cu germeni si Vlastari, Surse de Sanatate si Energie, unde puteti gasi alte 50 de retete delicioase cu vlastari.
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile, va invit sa achizitionati cele 8 carti tiparite pe care le-am scris pana in prezent, care pot fi gasite in majoritatea librariile din tara, la Raw Vegan Mall cu autograf, in supermarket-uri si la toate librariile mari online, precum eMagLibris, Carturesti etc. Cartile pot fi livrate si international de catre magazinul Carturesti.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

19 gânduri despre „Ligia’s Kitchen: Salata de primavara cu vlastari si leurda

  1. Imi place episodul acesta, iti sta mai bine cu parul complet negru 🙂 Am fost cu o prietena la targ si mi-a zis ca arati de o mie de ori mai bine in realitate decat in poze. Salata arata minunat, o s-o incerc si eu, doar sa gasesc fulgii de drojdie inactivi, ca vlastari am vazut in hipermarketuri, iau si eu de care gasesc. Cum am zis si pe youtube, imi plac mult de tot ultima imagine, cu tine si Raoul, aratati de parca aveti voi doi un secret al vostru.

    Apreciază

    1. Multumesc Laura! Sa-mi trimit poze cu salata ta. Sunt in cautare de oameni care incearca retetele raw pentru a posta pe site poze cu preparatele cat si putin din experienta lor (daca le-au placut combinatiile sau nu).

      Apreciază

    1. Multumesc Anca! Finalul ne-a incantat si pe noi 🙂 Leurda din salata poate fi inlocuita cu orice fel de salata sau spanac. Cum am zis si mai sus, astept poze si impresii.

      Apreciază

  2. Dar unde mai gasim vlastari?
    Eu luam de la Cora, acum nu se mai gasesc nici acolo… 😦
    Multumesc.

    Felicitari pentru TOT!

    Apreciază

  3. super,ne face cu ochiul salata ta!:) felul tau de a fi,ne indeamna sa incercam si noi,dar uite ca de data asta,ti’ai luat „ajutoare” in a ne comvinge ca nu doar tie iti place ce a iesit!;)) extra..ideia cu voi doi servind „bunatatea” prezentata,am salivat de’a binelea uitàndu’ma cu ce pofta …..in fine!!! 😀 si…… iti sta super cu parul prins 😉

    Apreciază

  4. Buna Gina, si multumesc frumos ca esti alaturi de mine! In privinta cutitului, il poti cumpara de la orice supermarket. Am vazut la Billa, Metro, Real, iar eu am varianta mai mica. Mi l-as fi dorit pe cel mare insa pretul era prea mare. Te pup si tinem legatura!

    Apreciază

  5. Germeni din seminte de in se pot face? Care din cele doua tipuri sunt mai potrivite? cele aurii sau cele maro?
    In cazul lor, se mai pun la hidratat inainte? nu imi dau seama cum ar putea incolti datorita mucusului acela pe care il lasa in apa.
    Multumesc.

    Apreciază

    1. Eu una prefer sa nu ma complic si nu ma chinui sa-i fac. Cum ai spus si tu sunt prea mucilaginosi si de multe ori e o mare bataie de cap pana incoltesc. Ambele culor gemineaza insa rebuie clatiti de multe ori si se intampla sa si mucegaiasca. Eu zic sa germinezi semintele simple, obisnuite.

      Apreciază

  6. Salut Ligia,
    Am facut azi salata de verdeturi cu acest dressing – este absolut delicios, de acum incolo numai asa o sa fac si eu. Multumim mult pentru reteta si pt tot ce faci 🙂

    Apreciază

    1. Buna draga mea!
      Dressing-ul asta este total delicioas la orice salata de verdeturi, eu mai adaug si condimente multe pe langa el sau radacionase puternice la gust. E delicios si ma bucur ca ti-a placut!

      Apreciază

  7. Buna Ligia,

    Multumesc tare mult pentru show-ul tau, imi plac foarte mult retetele si modul de prezentare, foarte accesibil. Deocamdata am facut numai retete de smoothie verde pe care le-ai recomandat, si m-a surprins gustul foarte bun. As vrea sa incerc si alte retete, in special de torturi si alte dulciuri, dar n-am indraznit pana acum, pentru ca am doar un blender si nu are putere suficiente sa macine ingredientele. Am cautat pe internet diverse marci de food processor, as vrea sa te intreb ce marca folosesti tu sau ce marci ai recomanda. Mi-a atras atentia cel de la Magimix, o marca care se gaseste in Europa, nu stiu daca il cunosti.

    Iti multumesc mult pentru informatii si mult succes in tot ce faci!

    Cu drag,
    Brindusa

    Apreciază

  8. Buna Ligia,

    Am observat ca tu folosesti in aceasta salata vlastarii cu tot cu mustati ( radacina ). Asa trebuiesc mancati? Sau se poate indeparta acea parte? Este indicat, dint-un anumit motiv, sa fie consumate plantutele cu tot cu radacina?

    Multumesc pentru ajutor,
    Gina

    Apreciază

    1. Buna Gina,

      Germenii si vlastarii fara pamant se manancu cu radacina, fiindca se consuma ca un intreg, bogat in totalitate in nutrienti. Fiecare face in functie de cum simte. Sunt zile spre exemplu cand radacinile si semintele au o culoare mai maronie sau sunt prea fibroase si le indepartez doar pentru aceste motive. Clatite foarte bine se pot consuma toate fara probleme.

      Numai bine!
      Ligia

      Apreciază

  9. Dragă Ligia,

    A ieşit foarte bună salata, tocmai ce am terminat de mâncat. Fără dressing cred ca nu ar fi la fel de bună. Îţi mulţumesc că ne inspiri şi ne informezi!

    Apreciază

Comentariile sunt închise