Emisiunea "Ligia's Kitchen" · Retete fara foc

Ligia’s Kitchen: Inghetata Raw Vegan de Menta

Dragii mei, in episodul 18 al show-ului Ligia’s Kitchen, v-am pregatit o reteta speciala, draga mie… o reteta „dementa”: Inghetata de Menta.

Inghetata raw vegan de menta

  • Porții: 3-5
  • Dificultate: easy
  • Imprimare

Ingrediente:

  • ½ de pahar (125 ml) sau un pahar apa (depinde de cat de uscate sunt nucile de caju)
  • 2-3 picaturi ulei alimentar menta
  • 250 g caju raw sau 150 g daca nu o doriti foarte grasa
  • 3 linguri indulcitor natural
  • sucul de la ½ de lamaie

Instructiuni:

Toate ingredientele se mixeaza foarte bine in blender pana la omogenizare completa. Compozitia trebuie sa aiba textura unei smantani. Dupa acest pas se poate folosi una dintre metodele de mai jos. 1. Compozitia se baga la frigider timp de cateva ore, iar din timp in timp se mesteca cu o lingura de lemn. Daca s-a inghetat prea mult se fragmenteaza cuburi cu ajutorul unui cutit si se vor da printr-un robot de bucatarie. 2. Compozitia se pune in forme pentru cuburi de gheata si dupa o jumatate de ora se mixeaza in robot sau se consuma ca atare. 3. Sau putem folosi o masina de inghetata care ne va usura munca. Punem compozita in masina si dupa 30 minute sau maximum 45 minute, vom avea inghetata gata. Cine poate consuma aceasta reteta?
  • Copilasii trecuti de varsta de 1 an.
  • Adultii de toate varstele.
  • Femeilor insarcinate si celor care alapteaza.
  • Nu este recomandat persoanelor care sufera de afectiuni grave precum cancer sau tumori, ori boli in stadiu terminal. Nu se recomanda, mergand pe principiul ca pentru recuperare, persoanele din aceasta categorie nu au voie sa consume preparate dulci nici macar naturale sau fructe. Aici si aici gasiti detalii.
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile, va invit sa achizitionati cele 8 carti tiparite pe care le-am scris pana in prezent, care pot fi gasite in majoritatea librariile din tara, la Raw Vegan Mall cu autograf, in supermarket-uri si la toate librariile mari online, precum eMagLibris, Carturesti etc. Cartile pot fi livrate si international de catre magazinul Carturesti.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

24 de gânduri despre „Ligia’s Kitchen: Inghetata Raw Vegan de Menta

  1. Ce bine arata!
    Am si eu masina de ingetata, dar fara o reteta sanatoasa nici nu am pus-o in functie, avand reteta ta chiar o voi proba.
    Abi astept asa vad urmatoarele reteta, mai ales daca sant asa racoroase.
    Pe curand.

    Apreciază

  2. Chiar arata bine, iar menta este printre preferintele mele.
    Nu am masina de inghetata si dc mi as cumpara nu as avea cum sa o bag in congelator
    pentru ca este cu sertare al meu.
    Eu am facut inghetata doar din banane, am facut o pasta pe care am bagat o in congelator, dupa vreo 4 ore o scoteam si o faceam cu blenderul. Iesea destul de cremoasa si fina. Noua ne place la nebunie. O sa incerc acelasi lucru si cu inghetata ta de menta.

    Apreciază

    1. Cristina, si eu tot congelator cu sertare si a intrat perfect. Incearca la fel si cu inghetata de menta sau alte fructe, e total delicioasa.

      Apreciază

  3. Buna Ligia,
    Foarte bine arata inghetata ta. Eu astazi mi-am facut de banana cu mango, Data viitoare o sa adaug si eu multa menta. Insa o sa incerc si reteta ta exacta caci este super.
    Te imbratisez cu drag,
    Mihaela

    Apreciază

      1. si eu le am chiar acum la deshidratat dar ma gandeam ca nici nu trebuie sa se usuce de tot; poate raman asa flexibile si totusi tin la pastrare?
        Deci nu ai incercat sa le pastrezi sa vezi daca tin?

        Apreciază

  4. Buna Ligia,
    Vreau sa fac si eu inghetata asta (suna demential) la aniversarea de 2 ani a fetitei mele (e la sf saptamanii), dar am nevoie de un pic de ajutor. Lui tati nu-i place caju-ul. Poate fi inlocuit cu migdale? Cantitatile prezentate de tine pentru cate portii sunt? Poti sa ma indrumi de unde pot cumpara menta proaspata?
    Cochetez de ceva vreme cu alimentatia raw si acesta ar fi primul preparat pe care m-am hotarat ca trebuie sa-l fac. Multumesc pentru tot.
    Cu drag,
    Roxana

    Apreciază

  5. Buna Ligia,

    Imi sta in gat inghetata ta.De ceva tmp tot citesc blogul tau si ma mnunez si am incercat sa fac retete si sunt culmea, foarte delicioase, ceea ce nu ma asteptam.
    Nu credeam ca merge si fara carne:))

    Am si eu o intrebare.Merge sa pasez ingredientele in cantitati mai mici si apoi sa le amestec impreuna?Am un blender mult mai mic decat al tau.

    As vrea sa fac inghetata in seara aceasta. Mi- ar prinde bine ajutorul tau.
    Multumesc

    Apreciază

  6. Buna Ligia,

    Inghetata arata absolut minunat! Insa as dori sa te intreb…de unde pot achizitiona o masina de inghetata precum cea din video? Merci mult!

    Cu drag,

    Delia

    Apreciază

    1. Buna Delia,

      Da o cautare pe Google si o vei gasi. Orice masina este buna fiindca merge dupa un principiu foarte, foarte simplu de functionare.

      Cu bine!

      Apreciază

  7. Merci mult, Ligia! Am gasit un model pe internet, DeLonghi IC8500 care are vas de aluminiu. Eu stiam ca vasele de aluminiu nu sunt foarte recomandate deoarece sunt considerate nocive, insa vroiam sa-ti cer si tie parerea pentru ca esti mult mai informata decat mine. O zi minunata!

    Apreciază

  8. trebuie neaparat cu caju? se poate face si cu migdale? La inghetata de visine a-ti pus si un pic de ulei, la aceasta nu se pune?

    Apreciază

  9. eu am incercat cu migdale chiar acum si am adaugat si un pic de ulei de palmier si cardamon. si e gustoasa. am bagat-o la frigider si o sa mestec din cand in cand . abia astept sa fie gata si sa aud verdictul baietilor mei, care, incet dar sigur, au inceput sa aprecieze si astfel de retete vegetariene

    Apreciază

  10. A iesit foarte buna. Banuiesca daca se face cu caju care e mai unturos iese si mai buna. Multumesc pentru reteta

    Apreciază

  11. astazi am aflat despre ligia pop si retetele ei, cautand ceva pe net. acum am urmarit filmul cu inghetata de menta si mi s-a parut foarte interesant cum putem consuma alimente naturale care sa fie si placute la gust, fara a folosi sintetice. de regula ce e bun la gust nu e sanatos 🙂
    ar trebui sa ne dam seama ca usor-usor trebuie sa revenim la o alimentatie sanatoasa. am vazut acum ~ 1 luna la tv un nutritionist care spunea ca din ultimul loc la obezitate in 2006 acum suntem pe primul loc in europa. asta ar trebui sa ne dea de gandit tuturor. cand am ajuns prima data in germania in 2004 ma gandeam ce femei frumoase si suple avem noi in romania, in comparatie cu nemtoaicele. felicitari ligiei pop pt ideile ei si pt faptul ca face ceea ce-i place!

    Apreciază

Comentariile sunt închise