Marturiile cititorilor

Toma Lucian: am slabit de la 116kg la 76kg cu hrana raw vegana

Acest articol este scris de Toma Lucian, un tanar care a slabit de la 116 kg pana la 76 kg cu ajutorul alimentatiei raw vegane. 

Povestea mea e cat se poate de simpla: in 2002 am inceput sa lucrez de noapte la o firma de taximetrie, apoi am avut propria mea masina. In descurs de 5 ani, stilul de viata a fost mai mult decat sinucigas. Am bagat in mine toate otravurile posibile, asa zisele energizante. Probabil exercitul fizic in intervalul unui an era de max 5km, din garaj in pat si din masina in restaurant. Probabil in cei 5 ani am consumat sa zicem, 10kg de fructe si vreo 2 de legume crude, dar nu mai mult. In rest dieta imi era alcatuita doar din mancare gatita, si din aceasta 50% junk food. Cand am dat faliment in 2007 aveam 116kg, palpitatii la inima, ficatul foarte marit, dureri de cap ingrozitoare, inceput de sciatica, calvitia si-a facut aparitia, oboseala cronica, pungi de grasime sub ochi, eczeme si ciuperci tot timpul la picioare si am zis ca trebuie sa fac ceva. Mai jos voi povesti amanuntele.

Pana in 2010 am ajuns la 100-95 kg si oscilam mult, deoarece in 2009 am inceput sofatul pe un camion in Scandinavia. Feriboate aproape in fiecare noapte cu bufet suedez inclus in bilet, deci mancare gratis la discretie. Problemele vechi cu sciatica au inceput sa devina mai pregnante, durerea cobora pe piciorul stang si durerile de spate tot mai mari.

Am inceput sa iau masuri fiindca nu se mai putea si am inceput sa aprofundez despre hrana vie si vegetariana si sa pun in practica. Dupa prima saptamana imbunatatirile vizibile din sanatatea mea au fost asa de evidente, incat am inceput sa citesc si mai mult despre hrana naturala.

Timp aveam berechet in weekend asa ca nu a durat mult pana am aflat de beneficile hranei crude, din doua carti de pe Scribd, Hrana vie si Sa traim sanatosi fara toxine. Iar in final Dr. Doug Graham si materialele lui audio m-au ajutat zilnic, sa nu uit motivele pt care am inceput sa mananc asa. Nu a fost usor, dar poate Doug Graham avea dreptate. Exista doar doua categorii de oameni care adopta stilul asta de viata: cei motivati si acestia sunt ori foarte bolnavi ori foarte inteligenti.

Eu am facut parte din prima categorie. In momentul de fata nu pot spune ca sunt mai mult de 75% raw vegan, pentru ca fac mult sport si prefer proteinele din cartofi si fasole fiarta decat decat pe cele din nuci si seminte.

Voi povesti in amanunt experienta si trasformarea mea. Din 2007 lucrurile au mers in spre bine fiindca am inceput cu pasi foarte timizi, deorece eram tare dependent de carne. Pentru inceput am aflat de pe Youtube cat de daunator e zaharul rafinat si cum se metabolizeaza in ficat exact ca sI alcolul, si ca desertul poate sa iti dubleze practic numarul de calorii la o masa. Pentru ca eram ingrijorat de greutate, faza cu dublatul caloriilor m-a determinat sa renunt la dulciuri pt a a putea manca mai multa carne.

Dupa o saptamana cunostintele au crescut, deci am inceput sa adaug cruditati in meniu si pe vapor salata a inceput sa ocupe un loc important pe farfurie. Am inceput sa fiu preocupat de combinatiile corecte si nu mai combinam carbohidratii cu carnea, ci o mancam doar cu legume sau salata. Am mai citit undeva de puterea fructelor si cum ele nu prea pot fi combinate cu nimic, iar pentru a beneficia de toate substantele din ele trebuie mancate pe stomacul gol dimineata. Asa ca am inceput sa manac dimineata prima masa fructe.

Toate schimbarile acestea le-am facut in interval de doua luni. Stiam ca lactatele cresc cantitatile de mucus, toxic pentru organism si le-am eliminat treptat. Primul lucru care l-am observat a fost disparitia congestilor nazale si a mucozitatilor odata cu evitarea consumului de lactate si diparitia cosurilor. Al doilea lucru a fost nivelul de energie, intrucat incepusem sa mananc alimente vii cu enzime digestive, sarcina pancreasului si a glandelor suprarenale era mult mai usoara.

Am renuntat la energia stimulata, zahar si cofeina, care actionau practic ca un bici pe spatele „calului” si care secatuiau rezervele de glicogen si de energie si le-am inlocuit cu fructe proaspete care mi-au dat mult mai multa energie celulara. Corpul in sfarsit dupa multi ani de starvitie a inceput sa fie hranit de la nivel celular nu doar macronutrienti (proteine carbohidrati si glucide) ci si micronutrienti (minerale, vitamine, enzime si fitonutrienti), care sunt absolut vitale pentru celule, sistem nervos si creier.

La inceput pot spune ca 3 saptamani sau o luna nu m-am simtit extrordinar, pentru ca realizam faptu ca trec printr-o stare normala de curatare de toxine si reziduri. E normal sa te simti rau, fiindca e ca si cum ai plati pretul pentru faptul ca te-ai hranit nepotrivit inainte de a iti recatiga sanatatea.

Am inteles ca trupul in sfarsit incepe sa se vindece si sa se regenereze pentru ca acum, dupa starile normale ale detoxifierii, simteam cum imi recapatam energia pierduta. Digestia care in trecut imi seca toata energia, acum era rezervata doar regenerarii corpului. Toti nutritionistii stiu ca digestia fructelor, legumelor si semintelor este mult mai rapida si mai usoara pentru tot sistemul digestiv.

Intre timp am renuntat cu totul la orice proteina animala, motivat fiind de aspectul negativ al infundarii arterelor si venelor cu colesterol si grasimi animale. Pot spune ca am avut putine crize de vindecare, fiindca corpul incepea sa se debaraseze de toxine, le baga in sange, le filtra prin ficat si rinichi si le scotea prin transpiratie. Acesta era motivul starilor mele de slabiciune si detox. Dar s-a meritat in scurt timp chiar daca ma asteptam sa tina mai mult.

Ce m-a determinat sa consum fructele si legumele in stare cruda? Aveam feribotul din Goteborg noaptea la 23:55. Ajungeam la ferry in jur de ora 20, nu putem dormi decat o ora maxim pana ce ne trezea pentru urcare. Pe barca daca mancam ceva adormeam foarte greu, sa zicem ca din cele 3:20 h cat dura traversarea, mai dormeam o ora. Coboram de pe barca si mai dormeam o ora sau maxim doua si ma astepta o zi foarte incarcata in care trebuia sa fac 600 km cu 3-4 descarcari si tot atatea incarcari, si sa ajung din nou la barca de 03:45.

Dupa o noapte ca asta daca mancam doar fructe si legume crude, puteam munci ca si cand as fi dormit 8 ore neintrerupte. Cand mancam müsli cu lapte de soia, sau orice altceva fara viata, ma simteam extrem de obosit si slabit in energie in speciala dupa-amiezile. Si atunci am realizat legatura intre calitatea somnului si alimentatia. In trecut am avut o perioada de doua saptamani cand am mancat doar conserve. Dupa cateva zile nu am mai putut dormi aproape deloc, stateam doar cu ochii inchisi si asteptam sa se faca dimineatza. O saptamana intreaga nu am putut sa dorm aproape deloc si a fost terifiant, eram un pericol public fiindca conduceam ‘’utilajul’’ de 48 de tone si vigilenta si atentia imi erau proape zero. A fost cea mai cumplita saptamna din viata mea.

Dupa cateva cateva luni de vegetarianism cu mai mult sau mai putin cruditati trebuia sa vin acasa de Paste, dar am fost constient ca daca as fi venit s-ar fi ales praful de tot, asadar am ales sa nu ma intorc inca. M-am intors de abia anul acesta, in iulie dupa aprope 10 luni de stat in Scandinavia. Mi-am dotat camionul cu o sursa de 600w, un blender si un tocator.

Sa va povestesc etapele felului meu de alimentatie, care a inceput acum 9 luni. Prima luna a fost de tranzitie, in care am redus carnea, zaharul, inghetata, dulciurile, lactatele, ouale aproape la zero. Din a doua luna am inceput sa manac vegetarian si am inceput sa cresc procentul de fructe si legume proaspete.

Pe la jumatatea perioadei am fost atat de sigur pe mine incat mi-am permis sa mananc putina inghetata si era sa se produca schimbarea in sens invers, insa mi-am revenit la timp. De atunci stiu, cand corpul imi cere dulciuri fug repede la fructe si nu ma mai incumet sa gust dulciuri care contin zahar rafinat. Se stie ca in fructe sunt cei mai la indemana carbohidrati simpli, glucoza si fructoza iar corpul are nevoie de ei, peste 70% din totalul caloriilor.

La mine a functionat asa repede pt ca am facut mai multe lucruri in paralel cu schimbarea dietei. Am pus in egala masura accentul pe miscare. Corpul a creat tesutul adipos cu un scop, sa ne protejeze organele vitale si sa nu depoziteze toxinele acolo.

Transpirand si punand sistemul limfatic in miscare, am scos toxinele iar pe de alta parte am redus posibilitatea sa aduc alte toxine in corp fiindca foarte atent la alimentatie dar si la substantele folosite. Ma refer aici in primul rand la produse cosmetice, sapunuri si detergenti deoarece pielea absoarbe toxine, mai ales la dus, cand pori sunt dilatati sau cand suntem transpirati.

Intr-un timp scurt am dat jos relativ repede, peste 8 kg si asta doar in primele 2 luni de mancat cruditati, respectiv la 4 luni dupa ce am inceput cu pasi marunti. A urmat un proces de slabire a fost mai lent pana am ajuns la 76 kg, greutatea ce mi-am mentinut-o de ceva vreme. Ma bazez pe faptul ca, corpul isi stie greutatea ideala in functie de cat de activa e fiecare persona si de felul activitati care o face.

Am ajuns la concluzia ca acesta trebuie sa fie un stil de viata in care trebuie sa existe un echilibru atat in alimentatie cat si in spiritualitate, miscare, apa si aer curat. Trebuie sa realizam ca suntem ca un lant puternic si daca o singura zala se slabeste, se duce totul de rapa.

Sunt contrariat de sistemul de invatamant dar si de educatie in general. Stam atatia ani in scoli si invatam atat de multe lucruri care ne ajuta mai mult sau mai putin, si nu invatam despre felul in care corpul nostru functioneaza. Daca am fi sa ne uitam la animale, ele manaca un singur fel de mancare cand le este foame pana se satura, deci nu fac sandwiciuri ca noi. Iar un alt aspect important, cand sunt bolnave nu manaca nimic, deci postesc fiindca stiu ca atunci sistemul are nevoie de pauza pentru a se reface.

Cea mai usoara forma de post e hrana cu cruditati, deoarece energia pentru digestie e foarte mica, urmeaza apoi postul cu sucuri de cruditati unde energia pentru digestie e si mai mica deoarece am inlaturat fibra, sau postul cu apa unde digestia practic e zero. Deci corpul isi foloseste toata energia la vindecare detoxifiere si regenerare. Sanatatea e pe gratis dar trebuie sa o castigam in fiecare zi si aceasta tine de noi!

Daca inainte aveam dureri ingrozitoare in partea inferioara a spatelui, de ramaneam anchilozat in scaun, astazi am 76kg, alerg 13km fara oprire si fac indreptari cu haltera fara nici o durere.

Planuri de viitor apropiat, mi-am propus sa ma duc la fostul antrenor de atletism si sa il rog sa ma cronometreze pe 100 m. Sunt sigur ca voi scoate cel putin un timp la fel de bun ca sI la 16 ani chiar daca acum am 30 de ani. Spun asta, fiindca ma simt in stare iar nivelul de energie este extraordinar.

Va doresc tot binele din lume si bucurati-va de hrana vie!
Toma Lucian

  • Ingredientele recomandate mai sus, pot fi gasite la producatori locali si la Raw Vegan Mall, plaftorma unde listam produse folosite de noi de la mai multe magazine din intreaga tara.
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 200 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile de nutritie, va invit sa achizitionati cele 8 carti ale mele tiparite pana in prezent (2017), spun asta, fiindca alte 3 sunt in lucru. Daca doriti detalii despre magazinele fizice sau online unde pot fi gasite aceste carti cat si de magazinele care livreaza in Republica Moldova si international, apasati AICI.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

79 de gânduri despre „Toma Lucian: am slabit de la 116kg la 76kg cu hrana raw vegana

  1. Exceptional…ce ma bucur ca a reusit…hrana vie e solutia pentru sanatate deplina….era si pacat caci e un barbat care arata foarte bine…succes pe mai departe!

    Apreciază

  2. Extraordinara marturie! Felicitari, Lucian, pentru vointa extraordinara de a te mentine asa! Sunt convinsa ca hrana vie te-a ajutat nu numai sa slabesti sanatos, ci si sa iti schimbi total stilul de viata si alimentatia! Ligia, multumim ca ne aduci in atentie asemenea povesti de succes, sunt extraordinar de motivante.

    As vrea sa stiu cum pot gasi pe scribd cartea Sa traim sanatosi fara toxine a lui R. Morse. Eu am cautat-o si nu am gasit-o. Daca o are cineva, ar fi minunat sa mi-o trimita. Multumesc! 🙂

    Apreciază

      1. Vuna, Gina! Ma poti ajuta si pe mine, te rog, trimitandu-mi pe email aceeasi carte? Multumesc!
        Mihaela

        Apreciază

      2. Felicitari Lucian ,Toata stima ptr schimbarea majora din viata ta. Mult succes in pastrarea rezultatului.
        Draga Gina ti-as ramane profund indatorata daca mi-ai trimite si mie cartea „Sa traim sanatosi….” pe adresa :krystinne_dent@yahoo.com
        Draga Ligia ma consider norocoasa ca te-am descoperit (chiar daca abia acum) si deabia astept sa citesc informatiile de pe site-ul tau si sa incerc retetele.Cu mult respect
        Maria

        Apreciază

      3. foarte motivanta povestea. si eu sunt intr-un proces de transformare. am renuntat la carne si produse animaliere (lactate, oua, branzeturi) si produse de panificatie
        as dori si eu cartea daca se poate.
        zamfi76@yahoo.com
        multumesc din suflet

        Apreciază

  3. Deosebit parcursul transformarii. Unii nu se trezesc nici atunci cand sunt bolnavi. S-au obisnuit asa de „bine” cu o stare de fapt maladiva incat cred ca asa e normal sa fii in raport cu trecerea anilor.

    Apreciază

  4. Bravo, Lucian! Multumesc, Ligia! Cunosc persoane pe care le iubesc mult si le-am trimis articolul, caci tare au nevoie de aceasta marturie, poate le motiveaza… Dar o reteta pentru „vointa„ nu exista oare? :)))

    Apreciază

    1. Merci Cristina! Asta a fost si scopul, de a motiva si pe altii. Reteta pentru vointa, poate o gaseste cineva si ne anunta si pe noi 🙂

      Apreciază

  5. Felicitari Lucian, multumesc Ligia.Exista vreo posibilitate de a pune cateva kg in mod sanatos? Sotul meu e tentat sa reduca mezelurile si carnea dar nu vrea sa slabeasca pentru ca are proteza la picior si nu ar mai putea merge. In plus, in urma unui sindrom de colon iritabil a slabit deja prea mult. De cand a renuntat la lapte si iaurt s-au redus semnificativ simptomele colonului iritabil.

    Apreciază

    1. Draga mea, atunci cand in alimentatie exista o proportie mare de hrana raw vegana, corpul slabeste exact cat trebuie fiindca cunoaste limitele. Nu va slabi in exces, adica pana persoana se va usca din picioare ci din contra va ajunge la greutatea normala la care se va mentine. Alte persoana nu slabesc deloc si se mira ca nu li se intampla nimic in sensul asta. Totul depinde de metabolismul fiecaruia. Iar in privinta problemelor sotului tau, daca vrea sa scoata din alimentatie doar mezelurile si carnea si sa consume atat hrana vie cat si mancare gatitata, vegatariana sa nici nu-si faca probleme. Mancarea gatita nu te lasa sa slabesti si din contra, e plina de calorii goale care se tin strans de noi. Multa sanatate!

      Apreciază

  6. Buna Ligia
    Cu riscul ca te vei supara as dori sa spun ca ultimele postari legate de cat de bine se slabeste cu raw vegan m-au dezamagit De ce ?Pentru ca oamenii aleg sa manance sanatos din convingere iar slabitul este un lucru firesc la acest stil de mancare .Mi se pare ca e ca intr-o reclama..Beneficiile sunt importante si mai putin povestile astea.Site-ul tau e prea frumos ca sa apara declaratii ca in revistele anonime unde se spune::a slabit cu pilula minune 3o kg fara sa faca nimic …Voi continua sa citesc site-ul tau dar … nu agreex genul asta de reclame de slabire …Sper ca nu ai dorit sa convingi pe cineva sa devina raw in acest fel.Multumesc daca vei intelege adevaratul mesaj

    Apreciază

    1. Buna Magda, dupa cum bine ma stii nu incerc sa determin pe nimeni sa manance 100% raw insa in cazuri de boala cumplita sau dorinta de a slabi, ma lupt sa arat oamenilor ca este posibil. Am incurajat pe cei care au slabit sa-si scrie povestea pentru a incuraja/ motiva si pe alte persoane. Spre bucuria mea, o multime de oameni au luat masuri n ce priveste lupta cu kilogramele in plus, kilograme care doar probleme le-au creat in viata. Cateva cititoare care deja incepusera aceasta dieta cu scopul de a slabi, au fost foarte, foarte incurajate de marturia celor doi dandu-le curaj sa mearga mai departe. Chiar imi pare rau ca te-am facut sa te simti asa, insa totul depinde de perceptia fiecaruia.

      Apreciază

  7. Sustin cele spuse de Lucian, si anume: mancarea gatita nu iti da energie ca si cea cruda. Eu eram vegetariana de 13 ani cand am aflat de dieta cruda si primul lucru pe care l-am observat (si m-a incantat descoperirea pe care am facut-o) a fost ca mancand raw ai un tonus si o claritate mentala net superioare, mancarea cruda nu ma oboseste, nu am nevoie sa ma odihnesc sau sa incetinesc ritmul zilnic pt a-mi reveni dupa masa. Este extraordinar! Nu ma ajunge oboseala daca mananc raw, dar ma refer la o masa 100% raw. Pentru mine masa de pranz si micul dejun 100% raw sunt ideale, apoi la cina mananc si gatit.

    Apreciază

  8. Desi nu e postul cel mai potrivit ca sa intervin cu o asemenea intrebare, am sa te rog daca se poate sa-mi spui si mie ce model de robot de bucatarie Philips aveti voi achizionat. Si daca poate pentru unii ar insemna reclama gratuita, imi poti raspunde pe mail. Iti multumesc foarte mult.
    Cu respect, Alina.

    Apreciază

  9. Buna la toata lumea,
    urmaresc de ceva timp postarile minunate ale Ligiei pentru care ii multumesc din inima, si vreau sa o incurajez sa o tina tot asa. Pe mine ma motiveaza foarte mult marturiile persoanelor care sunt raw si chiar imi place sa citesc despre reusitele altora. As vrea sa incep o schimbare in stilul de viata, reteta pentru vointa nu am gasit-o nici eu, chiar daca mama mea e raw de un an si ceva.
    Felicitari Lucian, ai mult curaj si o vointa de fier !
    Vreau si eu please, cartile Hrana vie si Sa traim sanatos fara toxine.
    Adresa mea este: angelanda19@yahoo.es
    Va rog frumos si multumesc anticipat. Numai bine va doresc !!!

    Apreciază

  10. Felicitari! Ma bucur sa vad cat mai multa lume adoptand acest stil de viata si beneficiind in urma acestuia. Sanatatea este cea mai importanta.
    As dori si eu aceasta carte (luana_teuti@yahoo.com) Multumesc.

    Apreciază

  11. Nu ma mai mira aceste lucruri. De ce? SImplu. Am slabit 29 kg intr-un an si cateva luni. Sunt vegana si mananc raw dulcirile + un pateu de hrisca sau ce-mi mai face cu ochiul. As vrea sa adopt un regim raw vegan. Fascinant este ca din iubire pentru animale, am renuntat la a manca carne si produse animale si am fost recompensata pentru gestul meu. In urma cu 4 ani am renuntat la carne, iar in urma cu un an la lactate, oua. In septembrie anul trecut am renuntat la tot ce inseamna dulciuri cu zahar si sucuri din comert. Daca imi spunea cineva ca voi slabi, ziceam ca este nebun. Nu aveam vointa, nu aveam chef sa ma apuc de cure de slabit. Doar mai incercasem. Pastile, infometare… Slabeam si puneam la loc. Iubirea pentru animale, insa, m-a facut sa renunt la hrana nesanatoasa. De la 2 crize de colecist pe an si stare de rau imediat dupa masa, am ajuns la zero crize de colecist si nici nu mai stiu ce este raul de dupa masa. Calcemia s-a reglat miraculos, nu mai sunt anemica – ei da mancam carne si eram anemica, na poftim ca miturile s-au distrus. Beam 1 litru de lapte pe zi +branza la fiecare masa si calciul era la pamant. Alt mit distrus.
    Am renuntat intre timp si la cosmetice testate pe animale cu f multe chimicale si alta surpriza – tenul meu arata muuult mai bine.

    Apreciază

    1. wawwwwwww………..Incet incet descoperim ca nu suntem singuri. Sunt sigur ca o marturie a ta mai detaliata va ajuta pe multi. Deci……..ia legatura cu Ligia…….:)

      Apreciază

  12. Apreciază

  13. hey, Magda, iarta-ma, dar esti pe langa subiect…sunt medic in Franta, datorita stressului am pus 10 Kg si imi simteam viata in pericol, am decis pt regim vegan, si am slabit in 2 luni cele 10 kg fara vergeturi, nu mai am dureri de cap, de genunchi si glicemia care juca in jur de 150-180 a revenit la normal…nu stiu cum sa multumesc…de la site-ul asta mi se trage, bineinteles ca stiam ca trebuie o schimbare, greu e sa te mobilizezi
    succes, merci Ligia, esti fantastica…

    Apreciază

  14. Bine v-am gasit!!! Am nevoie de sprijinul si suportul vostru…am 106 kg la 1.60 cm…f mult,mai ales pentru virsta mea de 44 ani.Vreau sa scap de toate bolile care m-au napadit..nu mai pot,m-am saturat de suferinta…nici un medic nu imi gaseste leacul..Eu cred ca de vina e grasimea pe care o duc pe burta,pe picioare..pe artere…Va rog sa-mi trimite-ti pe adresa de email marryy_lm@yahoo.com cartea. Multumesc.

    Apreciază

  15. Buna ziua !
    Dupa ceasta sumedenie de marturii si atatia oameni multumiti de acest regim, m-ati facut foaaarte curioasa. Va rog mult daca se poate unul din cei care ati primit aceste doua carti electronice sa mi le trimiteti si mie.
    Va multumesc anticipat si va doresc succes mult la toti !
    julia_tulvan@yahoo.com

    Apreciază

  16. Buna ziua,
    Foarte interesant toate postarile si filmele sint foarte utile. Am sa incerc si eu. Eu gatesc foarte mult cu carne si ma ingrijoreaza sanatatea copiilor mei. Ma gindesc sa trec incet de partea vegetariana, poate nu chiar de tot dar imi este greu sa gasesc retele si timp sa le fac.

    M-as bucura mult daca mi-ati trimite si mie cartea (email: daftan@rogers.com) sa pot citi mai mult si sa ma informez.
    Ligia am sa iti caut si cartile tale in librarii si am sa incerc sa adopt citeva retete.

    Doresc tuturor mult success,
    Diana

    Apreciază

    1. Buna Diana,

      Si multumesc pentru comentariu tau! In privinta alimentatie familiei tale, retete vegetariene gasesti pe net cu duiumul atat in engleza cat si in romaneste. Multe sunt foarte delicioase si foarte simple, numai ca trebuie sa te inveti sa gatesti altfel. Ai facut vreodata sarmalute/ardei umpluti cu mai multi morcovi de obicei, ingredientele obisnuite, ceapa, orez, mix de condimente, impreuna cu faina din arahide crude combinate cu faina din seminte de dovleac? Carnea este nimica pe langa combinatia asta. Iti pot trimite prin email cateva titluri de carti cu retete garantat delicioase, link-uri sau retete scrise vegetariene. In privinta cartilor mele, nu le vei gasi prin librarii fiindca nu le vand la librarii unde se obisnuiteste sa se ascunda cartile autorilor mai putin cunoscti, in loc sa le promoveze. Cartile mele se pot gasi la Raw Vegan Mall si le pot trimite oriunde in lume, chiar si in Canada. Mult succes

      Apreciază

  17. Buna Ligia,

    Multumesc pentru raspuns. Eu voi merge in Baia Mare si la noapte calatorim. Posibil ca am sa trec si prin Timisoara. Exista in toate orasele Raw Vegan Mall?

    Am sa incerc cu samalele. 🙂

    Diana

    Apreciază

  18. Bravo Lucian! Mare vointa ai avut.
    As ruga pe cineva dintre cei ce ati primit cartea despre hrana vie, sa mi-o trimita si mie pe adresa vionis2006@yahoo.com. Va multumesc mult si va doresc tuturor dieta usoara si o viata noua frumoasa!
    Cu drag.

    Apreciază

  19. incredibil, m-ati lasat masca cu marturiile voastre. DA! vreau o schimbare in viata mea si voi m-ati convins ca se poate. va rog daca se poate sa imi trimiteti si mie cartile pe adresa de email aura_pity@yahoo.com va raman profund recunoscatoare la toti cei care ne incurajati sa traim sanatos.

    Apreciază

  20. felicitari pentru vointa de care ai dat dovada. am 56 de ani am suferit de obezitate morbida am fost operata pentru asta dar rezultatele nu au fost asa de spectaculoase. cautam solutii si cred ca vazind saitul acesta m-a impresionat mult si cred ca singura sulutie pentru mine ar fii regimul de viata raw vegane pentru a-mi inbunatatii sanatatea distrusa de obezitate.va rog din suflet trimiteti cartea pe adresa mea jeni_beranek@yahoo.com. felicitari din toata inima pentru Ligia care ne infrumuseteaza viata.

    Apreciază

    1. Mutumim d-na Jeni! Sa speram ca Lucin va intra si va putea vedea mesajul dvs. El nu primeste mesajul automat ca mine. Va multumesc pentru incurajarile de final si va mai astept cu drag pe site! Sper ca ati apucat sa vedeti episoadele (24 pana in prezent) de la show-ul meu, Ligia’s Kitchen (va dau mai jos link-ul). Cele care sunt in engleza au subtitrare daca apasati pe butonul CC, care se afla pe aceeasi linie cu butonul de pornire.

      https://ligiapop.com/category/ligias-kitchen/

      Numai bine si un an nou plin de multe realizari!

      Apreciază

  21. Lucian, felicitari pentru munca imensa pe care ai depus-o! Te admir!

    Daca-mi permiti, vreau sa iti sugerez ceva: lasa-te de indreptarile cu haltera, sunt sinucigase pentru spate. Ideal este sa faci antrenamente cu greutatea corpului si nimic mai mult.

    Tinand cont de schimbarile prin care ai trecut poate nu ar fi rau sa faci niste raze X la spate. Ridicatul de greutati si alergatul (mai ales incorect, pe toata talpa) distrug spatele.

    Felicitari inca o data! Chiar te admir pentru reusita ta! Si eu m-am folosit de dieta raw pentru a da jos un numar semnificativ de kile.

    Apreciază

  22. Buna Ligia!!

    Imi place foarte mult blogul tau, sunt multe de invatat. Nu sunt o mare consumatoare de carne si lactate, dar nici nu pot zice ca as putea renunta la ele, dar ceea ce pot face din aceasta primavara este sa mananc cat mai multe legume crude si fructe.

    Numai bine!!!!

    Apreciază

    1. Alina, multumesc mult! Sa stii ca aceasta este si dorinta mea – sa determin oamenii sa consume mai multe cruditati si mai ales sa le prepare intr-un mod apetisant si atragator. Cu bine!

      Apreciază

  23. Ligia Pop, ieri te-am decoperit si sunt atat de fascinata de tot ceea ce citesc aici incat ma simt tot mai „infometata” de informatii. nu reusesc sa ma mai concentrez la munca, citesc in disperare, de parca am fost oarba in toti acesti ani si acum, in sfarsit, pot sa vad…

    in urma cu cativa ani am devenit nefumatoare cu ajutorul unei carti. revelatia legata de reziduurile pe care le introducem in corp s-a produs acum putin timp, cititndu-l pe acelasi autor.

    Lucian, te felicit, povestea ta este minunata, la fel ca a tuturor celor care au facut aceasta schimbare in viata lor.

    iar tie, Ligia, nu pot decat sa-ti multumesc 🙂

    cu drag,
    eliza

    Apreciază

    1. Draga mea Eliza, eu iti multumesc ca iti faci timp sa citesti tot ce am postat! Sper sa-ti fie de folos si astept sa fii activa prin comentarii si impresii. Te astept cu drag si la editia a patra a Targului Raw Generation Expo de pe 25 martie, de la Bucuresti. Iti dau aici toate informatiile. Te astept cu drag!

      Apreciază

  24. Bun exemplu de vointa pentru cei care isi doresc pastrarea sanatatii. Sanatatea este singurul nostru avut adevarat, pe care il cheltuim fara noima.
    As dori si eu cartea in format electronic. Multumesc,
    Multa sanatate tuturor!

    Apreciază

  25. Felicitari Lucian! Si eu de un an de zile nu mai consum carne si produse lactate cu ajutorul cartii lui Allen Carr si de jumatate de an , nu mai fumez , tot cu o carte a acestui autor. Consum multe fructe si legume, organismul meu e trecut prin faze ingrozitoare in urma detoxifierii. Ma straduiesc sa devin suta la suta vegan , dar inca nu pot sa renunt la o ciorbita calda din tot soiul de verdeturi din gradina. Ligia felicitari , esti fenomenala,apreciez enorm tot ce faci pt noi.

    Apreciază

Comentariile sunt închise