Evenimente

Poze de la demonstratiile culinare din 17-18 iulie 2011, Bucuresti

Doresc sa multumesc tuturor celor ce au fost alaturi de noi la demonstratiile culinare din Bucuresti, cat si posturilor nationale TVR si Prima TV, care vor impartasi in urmatoarele zile informatii despre acest stil de viata romanilor din toata tara.

Am avut bucuria sa am ca ajutor pe Mimi Walter din Germania si-i multumesc inca odata pentru prezenta. Mai jos am postat un album de poze de la cele doua evenimente.

Această prezentare necesită JavaScript.

  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile de nutritie, va invit sa achizitionati cele 8 carti ale mele tiparite.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

30 de gânduri despre „Poze de la demonstratiile culinare din 17-18 iulie 2011, Bucuresti

    1. Cristina, nu stiu cand va fi difuzat. Am inteles ca martea trecuta ar fi trebuit sa se difuzeze la TVR Cultural, insa s-a amanat si acum urmeaza sa ma anunte. Iar la Prima TV cred ca au dat direct la stiri in aceeasi seara.

      Apreciază

  1. Buna Ligia,

    Ne-am simtit foarte bine la demonstratie, ne-a placut tare ce ne-ai povestit, usurinta cu care ai pregatit bucatele si bine-nteles gustul :-)!

    Iti dorim numai bine si multumim,
    Teodora si Bogdan

    Apreciază

    1. Buna dragii mei,

      Si multumesc frumos pentru mesaj! Si eu m-am simti extraordinar de bine si sper sa ne intalnim cu drag si data viitoare!

      Tot binele!

      Apreciază

  2. de ceva timp „te cunosc” si sunt impresionata atat de blogul tau cat si de activitatea si lupta ta pentru o viata sanatoasa si faptul ca incerci sa impartasesti acest lucru cu toti interesati. as dori sa stiu si eu cand se difuzeaza la TV. si mai am o intrebare: cand vii si in Pitesti? eu sunt din Pitesti si as putea sa vin la astfel de prezentari.
    nu sunt o vegetariana, dar incerc de ceva timp sa renunt la carne si sa mananc cat pot de sanatos. am tot citit in ultimul timp despre stilul de viata vegan si sunteti minunati toti cei care reusiti sa traiti asa.
    experienta mea de „vegetarianism” a fost in primavara aceasta cand am tinut postul pastelui si in 6 saptamani in care nu am consumat deloc produse animaliere (carne, lactate, oua) am slabit 5 kg.

    Apreciază

    1. Draga mea Ioana, ma bucur sa te cunosc si eu! In privinta demonstratiilor, deocamdata am un program limitat si ma concentrez mai multe pe alte evenimente raw in genul celor doua targurilor anuale, pe scris de carti si alte activitati din domeniu acesta.La TV, din timp in timp se mai dau fragmente sau reluari a diferitelor emisiuni la care am participat, insa nu pot sa-ti spun un program fiindca nici eu nu stiu cand sunt prezentate. Te incurajez chiar daca ai in alimentatie produse animale sa te straduiesti zilnic sa introduci cat mai multa hrana vie, chiar si cand consumi gatit in mare parte, incearca sa respecti combinatiile corecte (gasesti un articol aici daca faci o cautare) si vei vedea ce ce diferenta mare va fi in felul in care te vei simti.

      Pregateste-ti preparate cat mai simplu procesate termic, la aburi, cuptori sau fierte. Pateurile vegetale sunt extraordinare, pline de proteine si multa fibra (pateul de naut, mazare, linte sau fasole). Cand iti doresti ceva crud, incearca retetele show-ului Ligia’s Kitchen, experimenteaza noi combinatii dupa gustul tau si vei fi uimita cat de simple, rapid, delicioase si sanatoase sunt aceste retete. As vorbi ore intregi, insa te las si tinem legatura!

      Apreciază

  3. Felicitari dragele mele.
    Asteptam cu nerabdare pozele. Ca de obicei mancare apetisanta, lume multa si multa voie buna. Sunt sigura ca o sa ajung si eu la o demonstratie de-a ta Ligia.
    Te imbratisez cu mare drag. Inca o bucurie pe ziua de astazi!

    Apreciază

  4. buna ziua.felicitari pentru activitate!
    am o rugaminte care nu se refera strict la acasta postare dar merg pe principiul „cere si ti se va da”.nu sunt raw si nu cred ca voi fi nici in viitor. nici nu pot sa opinez cu privire la acest mod de alimentaie atat timp cat nu-mi este foarte cunoscut.am vazut canalul tau pe youtube si am urmarit cu placere retetele prezentate.folosesti multe fructe si legume uscare.acum rugamintea mea este daca ai putea sa faci un articol in care sa ne arati cum putem deshidrata fructe si legume fara un aparat de deshidratat pentru ca nu posed unul.(in cazul in care deja exista un astfel de articol ,imi cer scuze,nu l-am gasit si te rog daca ai buna-vointa sa ma ajuti cu un link).iti multumesc anticipat si iti doresc o zi minunata!

    Apreciază

    1. Draga mea Sarah, multumesc frumos pentru incurajari. In video-uri am folosit fructe si legume uscate fiindca video-urile erau facute iarna si primavara. De obicei in perioada aceea gasim doar legume importate si prefer sa nu le ating. In privinta uscarii lor, se poate face la soare (la temperaturile pana la 40C), sau la cuptor conventional sub 50C (fiindca atat cred ca este minimum la cuptoarele electrice). Se poate face si la un cuptor care nu are termostat, la foc mic cu usa intredeschisa insa nu ti se poate garanta ca vor fi uscate la sub 40C. Mult succes!

      Apreciază

  5. Un ochi plange,unul rade.(Ma) Plang ca n-am putut ajunge la demonstratie si ce mult ma bucur pentru cei ïncantati¨de o astfel de manifestare.
    Ligia, ai un program stabilit pentru urmatoarele demonstratii?
    Te imbratisez cu drag si pretuire !

    Apreciază

    1. Irina draga, si mie imi pare rau ca n-ai ajuns insa stai pe pace fiindca in toamna urmeaza alte demos la Bucuresti, imediat dupa targul din toamna, candva la sfarsitul lui septembrie. Te pup si tinem legatura!

      Apreciază

  6. Draga Ligia,
    Iti multumesc mult de tot, mi-a facut o placere deosebita si m-am bucurat enorm ca mi-ai oferit sansa sa te ajut, pacat numai ca am fost asa de emotionata…..
    Cu drag,
    Mimi

    Apreciază

  7. Felicitari pentru demonstratie. Cand vii si la Arad ?! Mi-ar place sa asist la o demonstratie de a ta.
    Iti urmaresc cu mare drag, toate retetele si am si incercat cateva.

    Apreciază

  8. Am participat si eu la demonstratia de duminica. Nu sint nici vegan, nici raw, dar mi-a placut mancarea prezentata, chiar a fost buna de tot. Asa ca am ajuns acasa si le-am facut si baietilor mei pateul de ardei, i-am cucerit, ei care nu mincau pana acum ardei crud :)) Acum vor si prajitura 😉 Si ca sa duc vorba mai departe le-am povestit si prietenelor despre demonstratie si le-am dat retetele, sa le cuceresc si pe ele. Cu drag, Cristina

    Apreciază

    1. Multumesc mult de comentariu si de impresii. Ma bucur din tot sufletul ca retetele mele au avut succes si sper sa cuceresti pe cat ai multi cu aceste retete. Multumesc mult pentru prezenta de duminica si sa ne vedem sanatoase!

      Apreciază

  9. cand mai veniti la Iasi ? 🙂

    PS1: abia astept o noua reteta pe youtube

    PS2: tot respectul meu pt d-voastra!

    Apreciază

    1. Draga mea Gabi, la Iasi cine stie cand mai ajungem fiindca e tare departe. Retetele pe Youtube vin, insa noi de abia ne-am intors de la demos din Bucuresti si suntem putin in urma cu multe proiecte. Multumesc pentru sustinere!

      Apreciază

  10. Buna Ligia,

    Am facut painea prezentata de tine la demonstratie si mi-a iesit faramicioasa. Oare nu am pus suficienta apa? Migdalele le-am hidratat peste noapte si apoi le-am tinut la cuptor 3h la 40 grade insa nu erau uscate, erau putin umede. Le-am rasnit la robotul de bucatarie si nu a iesit ca o faina 100% ci mai degraba ca niste biscuiti facuti pesmet. Incerc sa-ti descriu ce am facut, poate iti dai seama unde am gresit.
    Paine am deshidratat-o apoi tot la cuptor cam 3h la 40 dgrade.

    Acum o tin la frigider si are succes si asa faramicioasa cum e :-). Cate zile poate fi pastrata la frigider?

    Toate bune,
    Teodora

    Apreciază

    1. Buna Teodora,

      Depinde de cat de uscata este „faina” din care prelucrezi compozitia, fiindca de multe ori cere mai multa apa decat e precizata in reteta. In privinta migdalelor, mai bine le macinai din prima ori trebuiau uscate complet, inainte de a le face faina. La mine totul a fost ca o faina si am lasat intregi doar o parte din fl. soarelui si restul semintelor, susan si mac. Painea trebuie uscata o noapte intreaga sau 7-8 h ca sa fie cum era cea de la demo. Daca vrei s-o ti la frigider n-o ai usuci deloc, si o poti pastra intr-un recipient de sticla cu capac, la frigider si pana la o saptamana. Vei vedea ca pe parcurs ce incerci mai des ca vei deveni experta in retete raw si nu uita mereu sa-ti folosesti intuitia. Tu stiai sa rezolvi situati fiindca m-ai intrebat mai sus daca mai trebuia apa; aia era intuitia care-ti indica ce sa faci. Data viitoare ascult-o mai bine, fiindca sunt convinsa ca esti o gospodina iscusita si stii sa apreciezi masurile. Mult succes!

      Apreciază

  11. Un adevarat „Chef” respecta niste reguli elementare de igiena in bucatarie. Parul trebuie sa fie prins (coada, coc) ca sa nu atarne, evitand in acest fel prezenta vreunui fir de par in preparate. Unghiile vor fi taiate iar bijuteriile se scot de pe degete. Toate aceste minime reguli de igiena ne ajuta sa ne pastram sanatatea atat a noastra cat si a celor ce consuma ceea ce gatim. Si nu cred ca bucataria Raw Vegan trebuie sa faca exceptie de la aceste reguli mai ales ca produsele finite nu sunt preparate termic iar riscul unei toxinfectii alimentare este mai ridicat. Multumesc.

    Apreciază

Comentariile sunt închise