Retete fara foc

Nectar din pepene si piersici

Astazi am sa va dezvalui una dintre cele mai simple retete din noua mea carte de bucate, care va aparea in curand pe piata. Lucram intens de cateva luni la finalizarea ei si daca totul va merge comform planului, o veti putea achizitiona de la Raw Generation sau poate mai devreme. Dar haideti sa ne transferam cu totii in atmosfera retetei… De cand ma stiu, cele 6 luni ale iernii au fost si sunt pentru mine ca un chin, fiindca mereu visez la pepeni si fructe zemoase. Nu demult, chiar acum cateva luni in urma tanjeam dupa caldura soarelui si mai ales dupa aromele proaspete ale fructelor zemoase de fel de fel. Este mijlocul lui august si zilnic trebuie sa ne alintam papilele gustative cu delicii de sezon.

Nectar de pepene

  • Porții: 1-2
  • Dificultate: easy
  • Imprimare
Ingrediente:
  • 1 pepene verde de 3-4 kg
  • 3-4 piersici rumenite
  • 2 crengute de menta proaspata
  • gheata pentru final
Toate se trec printr-un storcator cu ax melcat, prin presare la rece, manual sau automat. Se poate consuma imediat cu multe cuburi de gheata sau se poate pastra in frigider intr-un recipient de sticla timp de 2 ore. Insist totusi sa-l beti pe loc, neaparat intinsi pe un sezlong in bataia calda a soarelui! Cei care cititi reteta de la servici deja visati, nu-i asa? Bucurati-va de vara!
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile, va invit sa achizitionati cele 8 carti tiparite pe care le-am scris pana in prezent, care pot fi gasite in majoritatea librariile din tara, la Raw Vegan Mall cu autograf, in supermarket-uri si la toate librariile mari online, precum eMagLibris, Carturesti etc. Cartile pot fi livrate si international de catre magazinul Carturesti.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

8 gânduri despre „Nectar din pepene si piersici

  1. Chiar azi dimineata am facut nectar insa doar din piersici. Intr-una din zile am facut piersici cu pepene galben. Urmeaza sa incerc si variant ta, cea cu pepene verde 🙂
    De aprox. 3 saptamani de cand bem in fiecare dimineata smoothie am renuntat la cafea.
    Multumim si pt. lista de cumparaturi de pe forum.

    O zi frumoasa,
    Olimpia

    Apreciază

  2. Buna,

    Am si eu o problema. De ceva vreme, am inceput sa beau zilnic aproape 1 L de smoothie. Il prepar seara, in jur de 20-21.00, il pun in sticle de sticla sau in termos de inox, si il iau a doua zi la serviciu si il beau de dimineata. De obicei, sucul il fac dintr-un fruct ( banana, mar, pere, prune ) in functie de cea am, frunce ( in functie de ce am), miere, apa si zeama de la lamaie. Problema mea este daca e in regula cum procedez ? Nu am cum sa fac acest suc la serviciu, deoarece acolo nu dispun de aparatura.

    Multumesc in avans de ajutor,
    Gina

    Apreciază

    1. Draga Gina, incearca sa-ti faci acest suc dimineata. Iti poti pregati toate ingredientele de cu seara, eventual deja adaugate in blender si dimineata doar il mixezi. Cu cat este mai proaspat cu atat este mai bine. Storeaza-l doar in sticle de ceramica nu in inox. Exista si termosuri de sticla, lasa inox-ul ca oxideaza bunatatea de smoothie. Presupun ca adaugi si frunze, fiindca nu le-am vazut in lista ta de ingrediente. Roteste fructele si frunzele de la o zi la alta, pentru a beneficia si de alti nutrienti. Nu-l face monoton fiindca te vei satura de el. Aici vei gasi o lista cu frunzele comestibile. https://ligiapop.com/2009/04/24/importanta-sucului-verde/#comments

      Tot binele!

      Apreciază

      1. Buna,

        Multumesc de raspuns. Intradevar, rotesc atat frunzele cat si fructele. Problema mea cea mai mare este ca nu pot face acest suc nici macar dimineata, deoarece eu plec la serviciu la 5.30 a.m. si locuiesc intr-un apartament micut ( deci se va auzi cu siguranta cand voi porni blenderul ). Cred, ca pentru mine, singura varianta este sa fac seara sucul, cand vin de la serviciu si tot atunci sa il consum ( in loc de cina ).
        Crezi ca este mai bine asa? O ora maxima la care as putea sa beau acest suc care ar fi? Deoarece as dori sa beneficieze de suc si familia mea ( sotul si fiica )?
        Si, inca o intrebare? Deoarece esti foarte documentata, as avea nevoie de o parere legata de vaccinuri. Trebuie sa ii fac fiicei mele un vaccin ( are 4 ani, deci pana acum i-am facut tot ce este obligatoriu ) si in acest moment sunt foarte confuza datorita unor informatii si comentari pe diferite bloguri si chiar si pe facebook. Sunt atat de periculoase sau doar este o campanie de dezinformare?

        Multumesc foarte mult pentru ajutor,
        Gina

        Apreciază

Comentariile sunt închise