Emisiunea "Ligia's Kitchen" · Retete fara foc

Ligia’s Kitchen: Guacamole

A venit toamna si este timpul pentru sezonul doi al show-ului Ligia’s Kitchen! Va prezint cu drag episodul 19, unde prepar o reteta de guacamole! Va urez o vizionare placuta si de asemenea pofta buna, fiindca va invit sa o preparati si acasa! Dureaza cam 3-5 minute preparatul si e o reteta absolut delicioasa!

Guacamole

  • Porții: 1-2
  • Dificultate: easy
  • Imprimare
Ingrediente:
  • 1 avocado
  • 2 catei usturoi
  • 2 fire ceapa verde sau o ceapa mica tocata marunt
  • 1 rosie tocata marunt
  • 1 ardei rosu tocat marunt
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 1 praf de piper
Instructiuni: Avocado se va trasforma in pasta si se amesteca cu toate celelalte ingrediente. E superb si se poate asemana cu gustul salatei de vinete. Se poate manca pus pe o frunza de varza, salata, paine, cu felii de ardei, ciuperci sau ca atare. La reteta se pot adauga diverse ingrediente precum ardeii rosii, galbeni sau cei iuti, masline, seminte de in sau floarea soarelui. Trebuie consumat imediat deoarece isi poate schimba culoarea si gustul daca este lasat chiar si 10 minute.
Am schimbat limbajul show-ului din limba romana in engleza, pentru a-l putea face accesibil la un nivel international. Limba romana este acum o optiune in track-ul de subtitrari (este optiunea standard, deci trebuie doar sa aveti activat butonul „CC” la YouTube si traducerea va aparea pe video).
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile, va invit sa achizitionati cele 8 carti tiparite pe care le-am scris pana in prezent, care pot fi gasite in majoritatea librariile din tara, la Raw Vegan Mall cu autograf, in supermarket-uri si la toate librariile mari online, precum eMagLibris, Carturesti etc. Cartile pot fi livrate si international de catre magazinul Carturesti.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

21 de gânduri despre „Ligia’s Kitchen: Guacamole

  1. Buna Ligia,
    Arata extraordinar de bine reteta aceasta.
    Am sa incerc si eu la anul cand voi avea rosii din sera.
    Am o remarca totusi, daca vrei sa fie international si sunt pe utube, cand prezinti spune si la ce viteza o pui in Vitamix, deoarece cei care au acest blender vor dori sa stie acest amanunt. Din video pare pe low si viteza 3. Nu o spun cu rautate, dar de cand caut si eu retete sunt f. atenta la aceste amanunte legate de blender.

    Apreciază

    1. Ma bucur ca ti-a placut reteta, este fara egal. In privinta episoadelor, merci de sugestie. Urmeaza sa aducem mult mai multe amanunte in episoadele urmatoare. Numai bine!

      Apreciază

  2. Am incercat si eu azi reteta si sunt inca sub hipnoza imbatarii simturilor pe care ti-o da combinatia ingredientelor.
    Trebuie sa precizez ca citesc de ceva vreme bloguri de raw dar abia acum am inceput cu adevarat sa incerc si retete. Si sunt totalmente uimita.
    Deci asta mancati voi de aratati atat de bine si de fericite?
    Multesc Ligia pentru toate sfaturile bune si retele delicioase postate aici. Si iti doresc sa ai parte numai si numai de impliniri!

    Apreciază

    1. Mariana, ma bucur din toata inima ca ti-a fost reteta pe plac. Intr-adevar toate bunatatile raw sunt exceptionale la gust daca stim sa le imbinam cu trebuie. Daca ar fi sa mancam doar morcovi sau salate poate nu am fi asa de tentati sa facem pasi inainte. Si eu sunt uimita mereu de bogatia de gusturi si culori care ne-a fost oferita. Numai bine si multumesc ca-mi esti alaturi!

      Apreciază

  3. ca sa le fie si mai usor oamenilor sa incerce guacamole, aceasta reteta mexicana minunata, ar trebui sa stie ca nu au neaparata nevoie de un blender. eu mereu pisez avocado cu furculita. tot ce trebuie sa fac este sa las pe masa avocado pentru 2 zile maxim sa fie mai moale si mai usor de pisat.
    foarte ingenioase retetele de pe blogul tau.

    Apreciază

  4. LIGIA,AS VREA SA STIU CAND O SA VII SI IN CRAIOVA.SUNT FOARTE INTERESATA DE RETETELE TALE.AM PREPARAT SI EU CATEVA DIN ELE SI AU ESTIT FOARTE GUSTOASE.
    TE ROG SA-MI DAI UN RASPUNS.

    Apreciază

  5. E o reteta excelenta, am incercat-o si eu. ( fara blender, pisata doar cu furculita, cum spunea o alta cititoare)
    I-a placut si sotului meu care este carnivor :))
    Multumiri, sa auzim de bine!

    Apreciază

  6. Guacamole este excelent si poate fi facut foarte usor fara blender – daca fructul de avocado este suficient de copt devine pasta imediat ce il amesteci cu lingura.

    Apreciază

  7. Vreau sa incerc si eu aceasta reteta. De unde procurati acest blender ( vitamix, am citit mai sus)?
    Va multumesc

    Apreciază

  8. Deosebit de bun acest guacamole. L-am facut si eu de cateva ori.
    Am o intrebare: cat de des pe saptamana poti manca avocado? De cand l-am descoperit as putea manca zi de zi. Multumim Ligia pentru toate sfaturile tale. Mie imi prind tare bine.

    Apreciază

  9. minunate sunt retetele tale, Ligia. As avea insa o rugaminte/sugestie. Nu apuc mereu sa fac mancarea care imi place in filmulet, si cand revin tb sa caut pasajul din film cu lista de ingrediente. Ai putea sa pui langa film, sau ca un comentariu lista cu ingrediente?
    ms mult

    Apreciază

  10. faceam guacamole destul de des, dar din pacate in ultimele luni am gasit avocado mult prea crud, dureaza saptamani de zile pana se inmoaie. o varianta care o fac e cu ulei de masilne si cu putin sos tahini. si intr-adevar parca e mai bun cu pulpa de avocado zdrobita cu furculita…

    Apreciază

    1. Avocado/mango se cumpara tare, se pune intr-o punga de hartie in care ai adaugam un mar sau o banana. In cateva zile, maxim o saptamana va fi copt. Noi cand cumparam luam mai moi, care sa cedeze la presare si in doua zile sunt deja gata de consum.

      Apreciază

Comentariile sunt închise