Retete fara foc

Supa raw de alge marine

Algele marine pentru mine sunt sursele cele mai importante de minerale din intreaga lume. Am avut o perioada in care nu stiam cum sa le adaug in meniul zilnic mai mult decat sub forma de salata. Intr-o buna zi m-am dus in bucatarie cu gandul neaparat sa inventez o supa rapida cu alge. Cu grija mi-am ales legumele, am pus algele la desarat si apa la incalzit (40C). Am pornit cu gandul ca trebuie sa iasa ceva delicios si in acelasi timp mi-am dorit ca din prima incercare sa iasa o supa pe gustul meu.

Supa raw de alge marine

  • Porții: 2-4
  • Dificultate: easy
  • Imprimare
Ingrediente:
  • 10 g alge marine asortate uscate sau in sare
  • 50 g pasta de alge (irish moss) optional
  • 300 g rosii zemoase sau uscate
  • aprox. 50 g cubulete radacina de telina
  • 70 g caju raw
  • 25 g ulei presat la rece de floarea soarelui
  • 6 catei usturoi
  • ¼ ceapa mica
  • 1 L apa filtrata calduta 40ºC
  • sare de ocna fara iod dupa gust
Am tocat toate ingredientele marunt si le-am adaugat in blender. Le-am blenduit un minut, am gustat, iar concluzia a fost rapida: excelenta la gust! Cu lingura pregatita, am trecut la atac si in cateva secunde supa deja disparuse! Miammmm!
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile, va invit sa achizitionati cele 8 carti tiparite pe care le-am scris pana in prezent, care pot fi gasite in majoritatea librariile din tara, la Raw Vegan Mall cu autograf, in supermarket-uri si la toate librariile mari online, precum eMagLibris, Carturesti etc. Cartile pot fi livrate si international de catre magazinul Carturesti.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

42 de gânduri despre „Supa raw de alge marine

  1. Nici n-am reusit bine sa fac tortuletul cel minunat ca a si sosit o reteta mai nazdravana! Abia astept sa o incerc si va tin la curent! Daca nu am ulei de fl.soarelui pot folosi uleiul de masline presat la rece?
    Cici.

    Apreciază

    1. Draga mea Cici, m-am bucurat mult sa te cunosc! Sigur ca poti adauga orice fel de ulei ai, important e sa nu fie amarui ci placut la gust. Te pup!

      Apreciază

      1. Si eu m-am bucurat sa te revad (caci la targul raw generation erai prea ocupata ca sa vorbim). Am intrat aseara si la Raul pe blog pentru prima data si am fost foarte placut impresionata de toate informatiile pe care le posteaza. Mai ales ca si eu sunt pasionata de fotografie (am urmat chiar un curs de 3 ani in acest sens).
        O sa ajungeti repede tot mai sus chiar daca este un efort suprem! Se vede ca faceti cu pasiune totul. Va tin pumnii!
        Cici.

        Apreciază

    1. Iuliana depinde ce alge folosesti, algele folosite de mine erau doar sarate nu si uscate. In textul dinaintea pozei, am scris ca am lasat algele la desarat 🙂

      Apreciază

      1. ok, eu nu am dat de alge sarate pina acum, numai din cele uscate, nici nu stiam ca exista si sarate!

        Apreciază

        1. Eu am folosit un soi care sunt total in sare si au vreo 4-5 feluri de alge in interior, super minunate. Din pacate la noi in tara nu se gasesc inca, dar se pot folosi algele uscate fara probleme.

          Apreciază

        2. Buna Ligia,

          Ma bag si eu cu o intrebare: de unde ai luat algele combinate si sarate?
          Ca anul viitor sotul meu va pleca in State si poate imi aduce si mie mai multe pachete, daca tu le-ai comandat de acolo.

          Multumesc anticipat.
          Carmen

          Apreciază

        3. Buna Carmen,

          Sunt diverse site-uri insa iti dau un link ca sa vezi cum arata si ce sa cauti. Sunt exceptionale si mai au un soi, ca si spaghetele albe, traslucente tot extraordinare.

          Numai bine!
          Ligia

          Apreciază

        4. Multumesc frumos pentru raspuns Ligia !!
          Am retinut site-ul si o sa caut sa mi le procur si eu (in functie de cine mai pleaca pe afara anul viitor).

          O zi placuta in continuare!
          Carmen

          Apreciază

        5. Scuze ca te zapacesc atata, dar cele trasnslucide de la ce firma sunt? Ca am cautat tot la Sea Tangle Company si nu au decat 3 feluri de pungute ???

          Multumesc anticipat.

          Apreciază

      1. OK Ligia, multumesc frumos inca o data !
        Mai am o intrebare insa: in afara de firma NOW Foods ( despre care stiu ca au produse bune), care mai sunt de incredere si de la care mai cumperi tu diverse produse ??

        Cu drag,
        Carmen

        Apreciază

  2. Foarte bine ca ai dat o reteta de folosire a algelor.Algele marine uscate ,eu le-as taia in prealabil si lasa 2 zile la macerat in apa pana se umfla bine.As mixa doar restul componentelor iar algele le-as lasa intregi,sa nu fie doar o supa crema.As mai adauga cubulete de tofu telemea cu ardei si tofu telemea afumata.Tofu merge foarte bine cu algele.Iar ca ulei as folosi unul din urmatoarele:de orez,de samburi de struguri , de samburi de dovleac presat la rece, de soia(exista la magazinele naturiste de buna calitate la un pret mic).Toate acestea daca sunt de calitate sunt neutre ca aroma si foarte sanatoase.Cel de floarea soarelui presat la rece din comert,e amarui(cel putin cel peste care am nimerit eu),mie personal,nu-mi place uleiul de porumb si de floarea soarelui din comert.Ca si o variatiune,se poate adauga si cubulete de salam vegetal,dar atentie ca si in domeniul acesta sunt firme care introduc E-uri in produsele vegetale de soia,etc si firme care folosesc doar ingrediente naturale.Am vazut etichete de exemplu de pateu de post cu colorant carmin(care se stie ca e extras din insecte) sau am vazut diverse produse vegetale cu polifosfati si o gramada de E-uri asa de mic scrise ca am avut nevoie de o lupa sa le descifrez.Producatorii seriosi,scriu ingredientele cu litere mari si folosesc doar ingrediente de origine vegetala daca ii spun produs vegetal,nu se ascund dupa litere mici,invizibile si dupa denumiri de gen carmin pe care daca nu le stii semnificatia,le treci cu vederea cum se intampla deobicei.

    Apreciază

    1. Reteta pe care o amintesti tu mai sus, este supa Miso japoneza, cu bucati de tofu, alge mari si ceapa tocata marunt. Mie imi place si varianta creme si cea clara. Numai bine!

      Apreciază

  3. Buna Ligia,
    Multumim pentru retetele minunate .Scriu aici la comentarii pentru ca nu exista un alt mail de corespondenta .Te rog daca se poate sa ne faci o prezentare cu mesele unui raw vegan..Eu incerc sa mananc asa insa folosesc mult caju,nuci,dulciuri pe langa sucuri si nu reusesc sa slabesc.Uneori mi-e rau si ma gandesc ca poate nu e bine cel putin deocamdata sa mananc suta la suta raw..Tu cum imbini mancarea raw cu cea gatita?In ce procent mananci gatit sau ai mancat?Ce fel de supe foloseai inainte sau ce fel de mancaruri gatite?Am vazut ca esti foarte supla si draguta,te rog impartaseste-ne si noua din modul in care te hranesti astfel incat sa slabim frumos si sa nu mancam prea multe nuci Magy

    Apreciază

    1. Buna Magy,

      Urmeaza sa scriu o postare unde voi explica mai mult. Oricum depinde de cat timp te-ai apucat, fiindca ca sa slabesti substantial iti trebuie un an sau mai mult, in functie de metabolismul fiecaruia. Diversitatea este cheia insa voi povesti mai multe in curand.

      Mult succes si nu te descuraja!
      Ligia

      Apreciază

  4. Eu am slabit fara sa vreau de cand am adoptat un regim cat mai crud..dar nu exclusiv crud. In prezent am 50.5 kg..de la 58,5 in vara. Eu insa tin regim naturist si nu m-am aruncat asa pe retetele cu prajiturele. Le stiu sunt deosebit de gustoase dar ar trebui facute mai rar, ele nu reprezinta hrana de baza. Tentatia e mare insa. Eu la regimul meu nu am voie prea multe nuci si nici uleiuri si ..fructele uscate sunt extrem de dulci..mai cu moderatie. In schimb salatele de germeni, legume diverse, seminte etc sunt baza. Apoi fac zilnic sucuri de legume si fructe. Ptr ca incerc sa respect regula aceea ca nu se amesteca fructele cu alte alimente( ma refer strict la regimul naturist) am ales sa beau o zi multe sucuri de fructe si urmatoare de legume. Doar cand nu sunt acasa am curajul sa rontai smochine, curmale, stafide…ca dau energie sau sa am in poseta cateva nuci crude. Apoi se suplimenteaza musai hrana cu alge Clorella sau spirulina…In fine, eu acum am slabit prea mult ca am si 1,69 m……Sper sa-mi revin…..doar ca regimul meu a fost la un punct extrem de drastic. Eu incerc sa tin in frau simptomele reumatice ale bolii doar. De slabit eu cred ca e chiar banal cu o alimentatie vegana dar bazata pe legume…nu pe minunatele prajiturele ale Ligiei 🙂

    Apreciază

    1. draga tatiana,
      am citit din intamplare pe aici si am vazut ca spui de reumatism
      Eu am poliartrita reumatoida.Spune-mi ,te rog,te-a aajutat acest regim vegetarian in lupta cu boala?
      multumesc mult de raspuns,
      nina

      Apreciază

  5. Multumed mult Tatiana pentru informatii.Din pacate mor dupa tortul de ciocolata si tortul de ciocolata cu menta,clatite,budinci etc..Trebuie sa ma abtin….Ai dreptate

    Apreciază

  6. ligia, la noi in tara nu se gasesc sub nicio forma aceste alge?
    iar de pe site ul la care ai dat tu link, cum se procedeaza? imi trimit acasa?
    multumesc

    Apreciază

  7. Buna Ligia,

    Pasta de alge irish moss se prepara intr-un fel anume? Sau sunt pur si simplu alge irish moss?

    Multumesc.

    Apreciază

  8. Buna, Ligia! Sunt si eu la inceputul vietii raw si incerc sa-mi procur pe rand alimentele necesare. Am citit despre alge multe lucruri extraordinare si as vrea sa incep sa le mananc, dar pretul lor mi se pare exorbitant… Isi maresc volumul foarte mult in apa si de aceea sunt asa de scumpe? Am vazul pungi de 125 gr (parca wacame) la 66 lei, dar probabil se face in apa 1 kg,, nu stiu…. Ce ma sfatuiesti? Multumesc.

    Apreciază

    1. Cumparati comprimate de la orice farmacie, daca praful ti se pare prea scump. Praful nu-si dubleaza cantitea in apa, e doar concentrat si atat si se consuma in cantitati mici initial. Gusul este foarte, foarte puternic de peste asa ca mare grija inainte de a iti cumpara. Cu bine!

      Apreciază

      1. Se poate. Si la magazinele naturiste se gasesc alge marine cu 3 lei 100 g, insa pretul ne indica clar ca nu sunt organice/bio. Eu n-as consuma nicioadata alge marine care nu sunt crescute organic, fiindca vor fi la fel de poluate precum pestele.

        Apreciază

        1. Draga Ligia. NU consider ca pretul este un indicator pentru calitate. Nu cred ca daca cumpar un produs la dublu, triplu sau chiar mai mult decat in alta parte….am neaparat parte de un produs bio sau de foarte buna caitate. Pretul final depinde de antul de aprovizionare si de numarul de intermediari si nu de calitatea produsului. E o parere personala….si e testata de mine.

          Apreciază

        2. Sunt de acord intr-o masura si sigur nu se aplica la toate, insa atunci cand vezi un produs ieftin care de cele mai multe ori este foarte scump, incepi sa iti pui intrebari. Norocul este ca daca este o sursa online, poti suna si verifica. Asa poti face si tu. Verifica si vezi daca e organic ceea ce eu nu cred si, dupa aceea vom mai discuta.

          Apreciază

  9. algele deshidratate, uscate expirate.. scrie pe ambalaj ca sunt expirate … sunt periculoase, intr-adevar nu mai pot fi consumate or .. ?

    Apreciază

    1. ar trrebui poate sa postezi un articol despre probiotice.. sau poate nu am gasit eu ..ar fi interesant ..

      Apreciază

  10. Azi am fost la magazinul bio din centru. Un magazinas micut dar cu toate „bunatatile” in el.am găsit chlorella si spirulina dar doar comprimate.Am cumpărat doar spirulina cu 10 euro ( la reducere) si are 125 de pastilute mici, am cheltuit vreo 70 de euro(inclus si germinatorul) dar nu imi pare rău deloc.Intrebarea mea este daca faramitez pastilutele si le pun in sucuri are ceva ?

    Apreciază

      1. Așa am sa fac. Dar nu vor avea efect mai întârziat ? Tot de la tine stiu ca in forma mai lichida intra mai bine in tesuturi. Si am mai vazut iarba de grâu pudra, oare are același efect minunat ca sucul de grâu ?

        Apreciază

Comentariile sunt închise