Emisiunea "Ligia's Kitchen"

Ligia’s Kitchen: Cum sa faci faina de migdale?

Asa cum am promis, episoadele de la Ligia’s Kitchen numite „How To” continua si mai jos am sa va arat cat de repede se face faina din migdale (sau alte nuci sau din seminte decorticate de floarea soarelui ori de dovleac). Daca nu aveti un robot puteti folosi si o rasnita normala, de cafea, pentru a marunti atat nucile cat si semintele mai mici.
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile, va invit sa achizitionati cele 8 carti tiparite pe care le-am scris pana in prezent, care pot fi gasite in majoritatea librariile din tara, la Raw Vegan Mall cu autograf, in supermarket-uri si la toate librariile mari online, precum eMagLibris, Carturesti etc. Cartile pot fi livrate si international de catre magazinul Carturesti.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

33 de gânduri despre „Ligia’s Kitchen: Cum sa faci faina de migdale?

  1. Exact raspunsul la intrebarea care ma bantuia de cateva zile:). Eram sigura ca imi trebuie o rasnita foarte puternica!!! Ce ma bucur ca nu e asa…Hi, hi, hi
    Merci,
    Cristina

    Apreciază

  2. Ligia pot sa folosesc fara grija si containerul uscat de la Vitamix?nu as vrea sa-l stric am ars deja un robot philips.te pup.

    Apreciază

  3. Ligia eu vroiam sa te intreb daca sti cum se face faina de naut sau de soia.
    De migdale am facut si eu si a iesit asa granulata mare 🙂 deci nu fina. Credeam ca imi trebuie o rasnita mai puternica 🙂
    Am mai facut si de orez insa consistenta era tot asa granulata nu ca cea din comert.

    Apreciază

    1. Eu o fac in Vitamix, in cupa uscata si nu stiu alte modalitati. Pentru faina de nuci iti trebuie un robot bun. Mai raman faramite insa robotii care au peste 1200W in cateva minute de la macinare au capacitatea sa trasforme totul in unt. Philips-ul nu are capacitatea asta chiar daca are 1000W. Cea de orez o fac doar in rasnita de carea si dupa aceea o strecor printr-o sita fina de tot.

      Apreciază

  4. Mie imi plac tare mult migdalele. Mananc in fiecare zi 7 migdale inmuiate 12 ore si curatate de pielita. Este prima data cand vad ca se poate face si altceva din ele. Mare lucru..deci se pot face ceva blaturi de tartine din aceasta faina?
    Multumesc Ligia pentru informatie…auzisem de ceva lapte, dar nu stau grozav cu timpul…din pacate.
    Numai bunatati pe aici la tine. 🙂

    Apreciază

  5. Buna Ligia,
    Eu am incercat cu rasnita de cafea ( ii pun seminte sau nuci in piureurile de fructe baietelului meu) dar, uneori, se lipesc de pereti si se aduna cocoloase.Rasnesc prea mult?
    Multumesc!

    Apreciază

  6. Buna Ligia,
    Revin cu o sugestie, daca-mi permiti, pentru rubrica „cum sa…”: Stiu ca se mai foloseste orezul in bucataria vegana. Asadar… Cum se face faina de orez? Am vazut undeva ca se deshidrateaza orezul in prealabil… e corect?
    Multumesc inca o data si pentru bunatatile pe care ni le prezinti!

    Apreciază

    1. Buna, faina de orez se face din orez integral in rasnita. Poti sa-l lasi la inmuiat in prealabil, sa-l incoltesti (slabe sperante), sa-l deshidratei si dupa aceea sa-l trasformi in faina. Totul e la alegerea fiecaruia.

      Apreciază

  7. Ligia, as veni si eu cu o sugestie pentru o editie viitoare : ai putea, te rog, sa ne prezinti o metoda cat mai simpla de a taia o nuca de cocos ? Sau macar sa ne dai o sugestie legata de modul in care se alege o nuca de cocos ajunsa la maturitate ? Pana in prezent am avut doar cateva tentative, mai mult sau mai putin reusite, dar as prefera sa folosesc nucile ca atare, in locul celor rase din comert, carora li se adauga dioxid de sulf, pentru conservare. Multumesc si weekend placut !

    Apreciază

  8. buna, ligia!
    ce marca de robot ai folosit in prezentare, pentru faina de migdale?
    si ce putere ar trebui sa aiba un astfel de robot?
    te intreb, pentru ca in cartea Retete vegane fara foc ai recomandat un Kitchen-Aid, dar acesta are puterea de 0,65 kw din ce-am studiat pe site bilancia. Nu este prea mica puterea de 0,65 kw pentru macinat seminte si nuci?
    multumesc
    cu drag, magda

    Apreciază

    1. Buna Magda,

      In video am folosit un Philips pe care nu-l recomand nimanui. Este de 1000W insa este foarte slab comparat cu un Kitchen-Aid care este mai slab si are putere concentrata mai mare. Ai vazut faina de migdale cum se face si la Kithcen-Aid daca continui inca 2-4 minute se transforma in unt lichid pe cand la Philips ramane la stadiul acesta pana se arde robotul. Eu il folosec ca n-am altceva la punctul acesta.

      Cu bine!
      Ligia

      Apreciază

  9. multumesc pentru promptitudine si atentie.
    eu acum descopar mancarea raw vegan si studiez intens. insa pana voi asimila toate informatiile pentru a-mi alcatui singura un meniu echilibrat, mai dureaza.
    deci, mi-ar fi utile exemple de meniuri zilnice (meniurile vostre, de exemplu) macar pe perioada unei saptamani. stiu ca cer mult, dar ma multumesc cu ce puteti imparti din experienta voastra.
    va doresc o zi minunata!
    cu drag, magda

    Apreciază

  10. Ligia spune-ne te rog care este diferenta calitativa intre midgalele in coaja groasa si cele in coaja mai subtire care poate fi decojita cu degetele? Eu am incercat ambele si mi se pare ca la cele in coaja groasa pielita e mai aspra decit la cele in coaja subtire. Dar vreau parerea specialistului!
    Multumesc!

    Apreciază

    1. Migdalele trebuie sa fie uscate neaparat ca altfel iese unt de migdale. Se pot lasa la inmuiat 8-10 h dupa care se deshidrateaza sau se pot macina in stare uscata, fara hidratare in prealabil. Cu bine!

      Apreciază

  11. Cum se procedeaza la faina din seminte de floarea soarelui? Cum procedam sa nu iasa o pasta (din cauza continutului uleios)?

    Apreciază

  12. Buna Ligia,

    De putina vreme am inceput sa consum mai multe seminte si fructe oleaginoase si sa mananc mai putina mancare traditionala. Imi place foarte mult laptele de migdale, si folosesc si pulpa rezultata in diferite preparate. Ce ma preocupa acum este cat de mult am voie sa mananc din migdale pentru ca mi s-a spus ca doza maxima ar fi cam de 10-15 migdale/zi, mai mult de atat ar dauna. Adica daca beau sa zicem 2 pahare de lapte intr-o zi si mananc si o felie de paine (cu baza faina de migdale) ar fi prea mult?
    In momentul de fata eu alaptez.

    Multumesc,
    Stefania

    Apreciază

Comentariile sunt închise