Emisiunea "Ligia's Kitchen" · Retete fara foc

Ligia’s Kitchen: Pateu din rosii uscate la soare

Va invit sa vizionati episodul 27 al show-ului Ligia’s Kitchen, unde prezint o reteta delicioasa de pateu din rosii uscate la soare.

Pateu de rosii uscate la soare sau din rosii proaspete

  • Porții: 1-2
  • Dificultate: easy
  • Imprimare

Ingrediente:

  • 2 linguri masline tocate
  • 2 buchete de conopida
  • 1 morcove mic
  • 5 rosii uscate si pastrate in ulei sau o rosie proaspata de marime medie
  • 1 radacina mica de telina tocata cuburi
  • ½ cana caju crud inmuiat timp de o ora
  • ½ cana apa filtrata
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • sare neiodata dupa gust
  • 1 cana = 250 ml

Instructiuni:

Toate ingredientele se amesteca in blender pana la omogenizare. Pofta buna!
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile, va invit sa achizitionati cele 8 carti tiparite pe care le-am scris pana in prezent, care pot fi gasite in majoritatea librariile din tara, la Raw Vegan Mall cu autograf, in supermarket-uri si la toate librariile mari online, precum eMagLibris, Carturesti etc. Cartile pot fi livrate si international de catre magazinul Carturesti.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

32 de gânduri despre „Ligia’s Kitchen: Pateu din rosii uscate la soare

  1. Eu am rosii uscate la soare, dar nu in ulei. Le am pur si simplu intr-o punga de hartie. Pot folosi pt pate? Vreau sa fac in weekend:) Te pup!

    Apreciază

    1. Poti sa le folosesti fara probleme! Si eu tot asa imi usuc vara rosii si pe parcurs le trasfer in ulei cu condimente. Fac in asa fel incat mereu sa am un borcan cu rosii in ulei in frigider. Te pup!

      Apreciază

    1. Nu se pot inlocui cu nimic, iar gustul lor e distinctiv in pateu. Nucile caju se inmoaie, dupa cum arata si in video (am sa modific si la reteta).

      Apreciază

  2. Care este procedeul de uscare a rosiilor ?Sunt la inceput de drum si poate voi incerca si eu din retetele tale .Multumesc.

    Apreciază

    1. Gina, bine te-am regasit! Rosiile si legumele in general mi le usuc pe timp de vara/toamna intr-un uscator de fructe la o temperatura de 40C fiindca doar asa se pot pastra aproape intacte toate proprieratiele nutritionale. Mai multe amanunte poti gasi la aceasta postare. Numai bine si te astept cu drag la editia a patra a targului meu, Raw Generation care va fi pe 25 martie la Bucuresti.

      Apreciază

    1. Eu nu ma ating de legumele din supermarket-uri, chiar daca scrie ca sunt produse in Romania darminte in alte tari unde sunt crescute doar pe suport de chimicale si atat. Am mai luat conopida din piata insa si aceea e compromisa.

      Apreciază

  3. Felicitari Ligia, este minunata reteta , ca de altfel si multe altele din cartile tale, pe care tocmai le-am cumparat .

    Apreciază

  4. Foarte buuun! (ca de obicei) .
    Ligia, te rog ceva off topic: cum se pastreaza spirulina si untul de cocos si cacao dupa ce ai desfacut ambalajul?
    Multumesc pentru carti, abia astept sa primesc coletul !

    Apreciază

  5. Mai întâi vreau să-ți mulțumesc pentru rețetele delicioase pe care le împarți cu noi, iar apoi aș vrea să te întreb cum se fac roșiile înmuiate în ulei. (ale mele sunt de aproape 24 de ore în ulei și nu s-au hidratat deloc. ar trebui să le pun mai întâi în apă pentru a se rehidrata parțial?)

    Apreciază

    1. Buna Mihaela, si multumesc pentru urari! In privinta rosiile pastrate in ulei, acestea trebuies sa stea cam o saptamana sau doua in ulei pentru a se inmuia. Eu nu le hidratez niciodata inainte, ci le pun complet uscate in ulei si dupa o perioada se inmoaie singure. Mult succes!

      Apreciază

  6. Am primit coletul!!! Super ideea cu dedicatiile si super cartile(mai ales cea pentru copii) Multumesc si FELICITARI !!!

    Apreciază

  7. Iar eu am uitat complet sa-ti spun cand ne-am intalnit ca am facut in weekend pateul de rosii. Din pacate mie nu mi-a placut, dar asta pentru ca nu ma impac bine cu maslinele:( Desi am pus doar cinci, mie mi se parea ca e facut doar din masline:)) Dar pot sa-ti spun ca a iesit fooooarte bun, pentru ca am acasa un om care e foooarte pretentios, dar pate de rosii a mancat aproape fara sa mai respire:)) Asta e cea mai buna dovada ca a fost minunat! Iar data viitoare o sa fac si varianta fara masline pentru mine:) Te pup!

    Apreciază

    1. Izabela, ma bucur mult ca i-a placut. Data viitoare sa nu pui masline si sa-mi spui daca ti-a placut. Si eu am probleme cu maslinele, insa cele pe care le-am folosit nu prea aveau gust de masline ci mai multe de condimente fiindca au stat luni de zile in ulei si condimente. Te pup si trimit ce ti-am promis curand.

      Apreciază

  8. ligia, as vrea sa fac pateul dar nu inteleg daca conopida este cruda sau fiarta. eu nu am mancat conopida cruda niciodata, de asta intreb. nici nu sunt prea tare la bucatarie, dar m-am gandid ca daca tot ma straduiesc macar sa invat niste retete sanatoase.

    Apreciază

  9. Buna Ligia
    As dori sa stiu cum depozitezi fructele si legumele deshidratate, pe toata perioada iernii.
    Iti multumesc mult pentru informatii.
    O zi muinunataiti doresc!

    Apreciază

  10. Ligia, de unde procuram legumele in final? Nu mai spun de soia…. Noi le dam la copii dimineața lapte de soia. La câte comentarii sunt vis-a-vis de acest produs nu mai știu dacă le fac tocmai un bine.

    Apreciază

    1. Buna Cristina, am publicat aici o lista cu producatorii bio din Romania sau cauta in zona ta producatori bio. Legat de laptele de soia, ai mare grija fiindca distruge copii in special din punct de vedere hormonal (impiedica cresterea organelor sexuale la baietei iar la fetite grabeste aparitia menstruatiei, aparitia chisturilor plus multe altele). Vezi o postare despre soia aici. Nu uita ca exista optiunea cu laptele de migdale/samburi de floarea soarelui, susan, caju etc. care nici nu trebuie fiert, iar retete gasesti aici. Multa sanatate!

      Apreciază

  11. Ligia a-si dori sa te intreb ceva referitor la rosiile uscate, am citit ca aceste rosii deshidratate dezvolta hepatita A, te rog mult sa-mi spui daca este adevarat, pentru ca sotul meu are deja hepatita C si nu doresc sa agravez. Multumesc.

    Apreciază

  12. Ligia, multumesc mult pentru tot ceea ce faci pentru a promova stilul de viata mai sanatos. Eu azi am incercat aceasta reteta (cu mici modificari – am folosit ce aveam in casa, adica in loc de caju am pus arahide crude si seminte de floarea soarelui hindratate, si nu am avut masline. Dar si in varianta asta a iesit foarte gustos pateul!

    Apreciază

Comentariile sunt închise