Meniu raw food · Retete fara foc

Meniul raw food pe o saptamana – Marti

Pentru a parcurge un meniu saptamanal, apasati aici.

Micul dejun

Azi la micul dejun vom manca un bol de fulgi de ovaz cu miere si scortisoara. Turnati apa fierbinte pentru o cana de fulgi de ovaz (de preferat bio pe care-i puteti gasi la Kaufland), amestecati cu doua linguri de seminte de floarea soarelui, 1 lingura de miere si un praf de scortisoara si aveti un mic dejun satios si plin de fibre.

Masa de pranz

Salata de varza rosie cu germeni si vlastari proaspeti Dupa jumatate de ora puteti consuma un desert racoros si anume, Tort de merisoare si frisca. Pe langa meniurile date, nu uitati sa consumati pana la 2 l pe zi de sucuri verzi din legume diverse.

Masa de seara

De multe ori la masa de seara ne simtim atat de obositi si deshidratati, incat parca am manca ceva sau parca n-am manca nimic. In realitate, corpul isi incetineste functiile pregatindu-se de odihna si mai potrivit ar fi sa ne hidratam cu o bautura calduta cu mirodenii.
Daca sunteti ingrijorati de aportul zilnic caloric, cititi postarea Cate calorii sunt recomandate pe zi?.
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile, va invit sa achizitionati cele 8 carti tiparite pe care le-am scris pana in prezent, care pot fi gasite in majoritatea librariile din tara, la Raw Vegan Mall cu autograf, in supermarket-uri si la toate librariile mari online, precum eMagLibris, Carturesti etc. Cartile pot fi livrate si international de catre magazinul Carturesti.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

35 de gânduri despre „Meniul raw food pe o saptamana – Marti

  1. Buna ziua,
    m-am uitat azi peste meniul zilnic-si mi se pare ca mancarea e foarte putina!
    nu suferiti de foame?

    Apreciază

    1. Buna ziua,

      Din fericire nu suferim de foame, chiar de multe ori mancam si mai putin de atat. Ca si romani am fost invatati de-a lungul generatiilor cu imbuibarea insa chiar nu este necesara. Mancarea raw in general este foarte satioasa si nu este nevoie de mai mult.

      Cu bine!

      Apreciază

  2. Numai cine nu mananca in acest stil (sau cat mai apropriat) poate spune ca „se moare de foame” . O portie de fulgi ovaz sunt extem de satiosi si dupa un mic dejun asa nu iti mai este foame pana dupa pranz undeva pe la 15.00. Incercati si veti vedea. Eu am langa mine persoane care mancau dimineata clasicele mezeluri+unt+banza etc iar cand au incercat sa guste dintr-un mic dejun raw ma sunau si imi spuneau ca este deja ora 13 sau 14 si nu le este foame. Poate va indeamna curiozitatea macar sa incercati o data si veti trage concluzia singuri. Asa cum spune si Ligia in multe din articolele de pe acest site nu va aruncati din prima in acest stil de a manca caci veti esua ……ci step by step.

    Apreciază

  3. Buna draga mea Ligia,
    iti multumesc ca ne faci viata mai usoara !!! de o luna sunt consumatoare 100% vegan ( cu greu, recunosc ) insa abia acum incep sa ma simt mai bine !
    Meniurile propuse sunt minunate si satioase iar dulciurile raw sunt foarte apreciate de copii .
    Acum imi este greu ca nu am tot ce imi trebuie , dar in timp se vor rezolva toate .
    Am uitat sa va spun :)) , am 44 de ani si sunt fascinata de gustul nou si puternic al alimentelor negatite ! Asa ca pot spune ca invat din nou sa .. gatesc !
    Pupici la toti .

    Apreciat de 1 persoană

  4. Cu cat se mananca mai natural, cu atat se mananca mai putin..pentru ca e logic ca toti nutrientii sunt in stare naturala. Si eu ma lovesc frecvent de intrebarea asta, daca nu mor de foame si doar din partea carnivorilor. Dar oare e logica intrebarea? Pai daca mi-ar fi foame, as manca. Eu am noroc ca am un organism foarte constant si tot timpul am fost undeva intre 62-65 de kg la 178cm. De cand am trecut la vegetarianism, am exact aceeasi greutate, indiferent de schimbarile hormonale prin care am trecut si ma simt mai sanatoasa.

    Apreciază

  5. Eu am mancat salata de varza rosie, care este excelenta! Si cateva fructe pe zi, nu mai simt demult senzatie de foame, nu mai stiu ce este, iar poftele sunt atat de indepartate, incat nici nu mai stiu cum se manifesta.

    Multumesc Ligia, Meniul este tare gustos, desi am mancat doar salata propusa de tine azi si diseara vreau sa fac doar un suc din mere si mandarine, nu am celelalte ingrediente

    Apreciază

  6. Servus Ligia

    Spune-mi, te rog, daca intre mese bei si sucuri de fructe sau legume si cata apa consumi zilnic. Merci mult! Sa ai o zi fantastica!!

    Apreciază

    1. Buna Laura,

      Se pot bea sucuri de legume si fructe, gingerata, lapte de susan, apa la greu insa in functie de fiecare persoana. Noi ne straduim sa bem lichide pana la 1.5-2 litrii pe zi.

      Cu bine!

      Apreciază

  7. Draga Ligia,

    am o intrebare out of topic, daca imi poti raspunde:cu ce vopsea te-ai facut la par, arata f bine si te prinde excelent.
    Multumesc anticipat!

    Apreciază

    1. Buna Nicole,

      Folosesc henna dar inainte am avut suvite blonde si s-a prins bine mai mult pe suvite. Am cautat chiar si cu vopsele sa folosesc lucruri naturale, Vivasan are vopsele naturale de par si alte firme mai putin cunoscute la noi.

      Cu bine!

      Apreciază

        1. Am folosit Henna si din pacate la persoanele cu parul cret dupa o perioada mai lunga, bucleul se relexeaza si se inmoaie prea mult. Eu am folosit pentru o perioada si acum am trecut la Vivasan care este o vopsea superba. Eu am facut o combinatie intre maro natural si negru. Data viitoare merg pe maro natural.

          Apreciază

    1. Acest meniu este pentru toate varstele iar cei care vor sa introduca sucuri de legume si fructe intre mese cat si apa multa, sunt liberi s-o faca. Oricum nimeni nu moare de foame cu un astfel de meniu care e foarte satios si cuprinde cantitatea necesara pentru stomacul nostru care de o viata a fost suprasolicitate si obosit.

      Apreciază

  8. Am facut ovazul pentru micul dejun. A fost excelent in combinatia cu seminte de floarea soarelui, a devenit crunchy. Nu credeam sa mai descopar ceva nou in legatura cu ovazul 🙂 . Data viitoare am sa incerc sa pun si o jumatate de mar taiat in cubulete mici.

    Apreciază

  9. Ligia, putem cumpara si de la tine germeni si vlastari proaspeti? si daca da, ce cantitate ptr pretul de 7 ron pe care l-am vazut ptr vlastari?

    multumesc mult

    Apreciază

      1. Buna Olivia, eu sunt din Timisoara.
        Daca comand vlastarii din Bucuresti, cam cat timp se pastreaza proaspeti?

        Apreciază

        1. Buna Miha,

          Germenii si vlastarii care vin din Bucuresti fac doua zile pe drum si pot sta la frigider timp de o saptamana, insa depinde si de vlastari fiindca unii sunt mai sensibili si se deterioreaza mai repede (cei de varza sau broccoli). Cu bine!

          Apreciază

      2. Buna Ligia,

        multumesc de raspuns, am vazut ca ei au sediul in pitesti,presupun ca vlastarii nu mai ajung proaspeti in bucuresti….cunosti cumva pe cineva din bucuresti care livreaza vlastari?

        multumesc ptr tot ce faci ptr noi toti care incercam sa traim mai sanatos!
        o zi splendida!

        Apreciază

  10. ma bucur ca v-am descoperit!sint foarte incantata de tot ceea ce am vazut si citit !Eu sint la inceput de drum,am renuntat la carne in urma cu citeva luni si chiar se vad rezultatele.Nu mai am crizele de reumatism pe care le avem.Despre semintele incoltite pot spune ca le adoram,aici vorbesc si de fiul meu (15 ani),iar laptele de susan e de-a dreptul delicios.Multa sanatate din Grecia!

    Apreciază

  11. Buna ziua Ligia. In primul rand vreau sa te felicit pentru tot ceea ce faci! Tot ceea ce postezi imi este de mare ajutor, mie, dar mai ales baietelului meu, pe care l-am hranit de cand s-a nascut lacto-vegetarian ( primeste un iaurt pe sapt. si branzica de vaci la fel). Am insa o nelamurire; eu am tot citit ca pt masa de seara nu este indicat sa ii dau fructe, deoarece, au vitamine si mai ales un continut ridicat de zahar care produce energie si asfel nu va avea un somn linistit. Care este parerea ta? In postarea ta vad ca pt masa de seara folosesti fructe. Multumesc frumos, o zi minunata!

    Apreciază

  12. Ana, in meniul de mai sus n-am specificat ca este pentru copii. Legat de zahar, poti citi parerea mea mai jos. Meniul dat mai sus, este pentru persoana care incearca sa aiba o alimentatie mai sanatoasa decat cea traditioanala. La cei care consuma raw in totalitate, meniul poate arata in functie de cum doresc ei si in functie de nevoile fiecaruia. Ideal sa fie consumate fructele dimineata insa sunt multi pentru care fructele reprezinta o mancare mai usoara decat un iaurt sau chiftele prajite.

    Apreciază

  13. Buna seara, Ligia. Am o intrebare complet pe langa subiect, apropos la vopsitul parului cu henna. Am parul ondulat spre cret, aproape ca al tau, si o sila absoluta in ceea ce priveste amoniacul, evitand orice gen de vopsea vreo 30 de ani. Ma gandeam sa incerc henna, dar am citit ca are tendinta sa largeasca onduleul pe care eu vreau sa il pastrez. Google nu a reusit sa ma lamureasca decat relativ la parul foarte cret si cu textura „afro”. Poti sa-mi spui, te rog, daca aplicarea hennei are vreun efect semnificativ in directia asta asupra parului tau? Lasandu-mi curiozitatile cosmetice la o parte, am ajuns aici dintr-o intamplare absoluta, dar ma bucur sa aflu ca faptul ca mananc dovlecel crud cu placere nu e semn de nebunie. Ma indoiesc ca as putea sa mananc alimente neprocesate termic 100% din timp, dar e in mod clar un mod de viata despre care am sa ma informez mai mult. Merci mult, o seara buna!

    Apreciază

    1. Buna Elena, si multumesc pentru vizita! In privinta Hennei mie mi s-a intamplat sa-mi largeasca onduleul. Eu l-am avut foarte, foarte aspru si onduleurile mai marunte insa acum este mai lasat dupa cateva incercari cu henna dar si vopsea. Henna mi-a inmuiat parul si de fapt asta se intampla si l-a facut usor de pieptanat si foarte moale. Acum odata poti incerca sa vezi cum este, fiindca chiar este un tratament recomandat parului cret, uscat, obosit si aspru. Mult succes si te mai astept pe site.

      Apreciază

  14. Buna Ligia! Foarte captivant ceea ce scrii tu si foarte util! Eu ma gandeam sa amestec fulgii de ovaz cu miere, scortisoare si seminte fara sa adaug apa fierbinte. Crezi ca e o idee buna? Vreau sa-mi fac un obicei din a lua acest mic dejun in fiecare zi pe langa alte sfaturi ale tale de care tin cont. Daca as mai primi si alte idei de mic dejun sanatoase as fi recunoscatoare! Si in privinta ceaiurilor as putea sa le beau alaturi micul meu dejun cu fulgi de ovaz..ma gandeam ca nu sunt combinate bine(stiu ca apa sa bea cu jumatate de ora inainte sau dupa)? Si sucurile de legume sau fructe ar trebui sa le consum ca gustare fara sa le alatur unei mese? Multumesc frumos!Scuze daca te-am ”bombardat” cu intrebari. Incerc sa duc o viata sanatoasa si sunt intr-o continua cercetare si informare!

    Apreciază

  15. Buna ziua!Am si eu o intrebare, departe de subiectul discutat. Ce produse folosesti pentru ten.Presupun ca produse naturale,de aceea te-am intrebat.Sunt foarte curioasa ,deoarece ai tenul fin. Presupun ca este si de la alimentatia naturala .

    Apreciază

  16. Am incercat unele retete si aveau gust amar .Sa fie de la maruntirea prea tare a legumelor?De exemplu la pateul de rosii am mai adaugat usturoi pentru ai schimba gustul.Ce pot sa fac? Poate am gresit undeva.Vreau sa schimb alimentatia veche in alimentatie raw,dar sa imi si placa ceea ce gatesc ,de usor este usor ,daca ai tot ce iti trebuie ,dar vreau sa imi iasa si gustul la fel la aspectul.Multumesc anticipat,pentru timpul acordat intrebarilor mele.

    Apreciază

    1. Si mie mi s-a intamplat cand am cumparat legume de la supermarket sau de la piata, de la oameni care nu erau de incredere insa eu spun ca ingredientele conteaza mult. S-au poate caju-ul sau nucile folosite au fost rancede? In mod normal preparate trebuie sa aiba gust bun, apetisant insa primele incercari intotdeauna sunt slabe si nu trebuie sa renunti. Persevereaza fiindca din toti care au incercat retetele mele, foarte putini au avut esecuri si in mare parte s-au datorat ori ingredientelor, ori lipsei de experienta. Mult succes!

      Apreciază

Comentariile sunt închise