Meniu raw food · Retete fara foc

Meniul raw food pe o saptamana – Miercuri

Pentru a parcurge un meniu saptamanal, apasati aici.

Micul dejun

Putem consuma o budinca din lapte de migdale cu seminte de chia. Intr-un pahar de lapte de migdale se adauga 3 linguri seminte chia si se amesteca pana totul devine ca o budinca. Se adauga pudra de vanilie sau esenta de vanilie naturala si micul dejun este gata.

Masa de pranz

Supa creme de fasole
  • 2 cani fasole germinata
  • 1 morcov
  • 1/2 ceapa mica
  • sare neiodata dupa gust
  • un varf de cutit cimbru
Fasolea se lasa la inmuiat doua zile dupa care se va mai lasa la germinat timp de 1-2 zile. Dupa ce a incoltit, fasolea se pune la fiert la foc mic (pe ochiul mediu) timp de 5-6 h. Puteti schimba apa de 2-3 ori, insa la fasolea germinata nu prea mai este nevoie. Dupa ce s-a fiert se mixeaza intr-un blender impreuna cu toate celelalte ingrediente si cu 1 litru de apa calda. Dupa o ora sau cel putin jumatate de ora, puteti consuma un desert si va recomand o prajiturica de mere. Pe langa meniurile date, nu uitati sa consumati pana la 2 l pe zi de sucuri verzi din legume diverse.

Masa de seara

Vom incerca de data aceasta niste chiftelute din conopida cu o salata bogata de germeni si vlastari. Nu va temeti daca nu aveti toate ingredientele. Improvizati cu ce ingrediente aveti la indemana si veti fi uimiti de rezultat.
Nu uitati ca intre mese puteti comsuma sucuri de legume sau de fructe cat si multa apa, pana la 2-3 litrii de lichide pe zi. Hidratati-va cat puteti si veti simti rapid rezultatele. Daca sunteti ingrijorati de aportul zilnic caloric, cititi postarea Cate calorii sunt recomandate pe zi?
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile, va invit sa achizitionati cele 8 carti tiparite pe care le-am scris pana in prezent, care pot fi gasite in majoritatea librariile din tara, la Raw Vegan Mall cu autograf, in supermarket-uri si la toate librariile mari online, precum eMagLibris, Carturesti etc. Cartile pot fi livrate si international de catre magazinul Carturesti.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

15 gânduri despre „Meniul raw food pe o saptamana – Miercuri

  1. Draga, Ligia! Te felicit pt ideea de-a ne da un meniu. E binevenit!
    Chiar voiam de mult sa te intreb cum sa mancam fasole uscata. Si vad in meniul de azi ca vorbesti despre fasole. Insa sunt uimita ca recomanzi fierberea. Poti sa explici putin, te rog? De ce la foc mic? de ce 4-5 ore?
    Multumesc si succes in tot ce faci!
    Cu drag,
    Iulia.
    http://www.julialung.ro

    Apreciază

    1. Iulia draga, in alimentatia raw food se permite si un procent mic de mancare vegana, gatita usor si ideal ar fi sa pastram 75% raw cum tin mai toti raw foodisti din intreaga lume. Te invit la pagina de Intrebari Frecvente pentru mai multe amanunte (chiar prima intrebare). Legat de foc mic, 4-5 h. Dupa incoltire le pun la foc mic sau slow cooker pentru timp indelungat, fiindca nu vreau sa nu fiarba violent ci pur si simplu sa stea in apa fierbinte si sa se inmoaie singure. Oricum si aragazul meu este vechi si flacara este foarte slaba. De obicei folosesc ochiul mediu la flacara cat de mic si de aceea am spus 4-5 h. Semintele si fasolea folosite pentru gatit le pun la incoltit inainte de a le prepara termic pentru a le face mai usor de digerat si de folosit de catre corpul nostru. Pentru explicatii multe si detaliate legate de acest fel de gatire non-violenta, vezi cartile lui Ann Wigmore, Brian Clement in acest subiect si a lui Steve Meyerowitz Sproutman’s Kitchen Garden Cookbook: 250 flourless, Dairyless, Low Temperature, Low Fat, Low Salt, Living Food Vegetarian Recipes by Steve Meyerowitz. Fac de asemenea painici la cuptor din seminte incoltite, deja am postat o reteta acum un an in urma parca, paine fara drojdie. Sunt multe de spus insa ma opresc ca am mii de lucruri de organizat pentru targ. Cu drag!

      Apreciază

  2. Buna,Ligia

    Felicitari pt.ideea de a trimite cate un meniu/zi.Salata de avocado cu varza rosie este excelenta ! S-a intamplat sa le am in casa pe amandoua asa ca am avut o cina speciala.
    2 intrebari,am
    1.faina din seminte de floarea soarelui o faci din seminte macinate ?
    2.din experienta ta,ce fasole merge cel mai bine in preparatele tale ?stiu ca fasolea alba,comuna in Romania,nu se poate folosi pentru germinat,asa e sau gresesc ?
    Multumesc si numai bine
    Laura

    Apreciază

    1. Multumesc Laura! Faina din orice samanata mica se face in rasnita iar din seminte mai mari ori in rasnita ori in robot. Orice fasole romaneasca merge germinata. Germineaza mai greu insa germineaza dupa o zi sau doua. Cu drag!

      Apreciază

  3. saru’ mina!
    ghicitzi pe cine am gasit incepind de pe coperta apoi si in interior in revista luata de consoarta mea. in unica?!…;-)
    felicitari, un argument pentru o viatza sanatoasa.
    excelente si zicerile vecinei de pagina, doina oprea..
    indraznesc din nou cu intrebari..
    spunetzi mi va rog, sint si variante de alimentatzie pentru… pachetul de luat la serviciu? care sa nu si piarda calitatzile la 4-5 ore de la preparare
    de asemenea, spunetzi mi va rog de ce se mai foloseste cutzitul ceramic daca mai apoi se pun in blenderul care are cutzit de inox

    inchei cu o mica propunere. de atzi putea face demersuri pentru ca la tirgul raw, ar fi ceva reduceri la aparatura. la blender, la uscator. trebuie sa recunosc ca nu s tocmai usor de achizitzionat. uscatorul parca spre 2500..
    de asemenea, de se poate facilita achizitzia in rate…
    cu ginduri bune,
    cezar

    Apreciază

    1. Buna ziua,

      Si multumesc de precizare, am luat si eu revista fiindca stiam ca voi aparea in numarul acesta. Prin aparitii in mass-media s-a aflat cel mai mult de hrana vie in Romania si daca doriti sa vedeti lista cu apartii din 2009 incoace, apasati aici. Legat de intrebari.

      – Pachet pentru servici se poate face in functie de preferite. Se recomanda chiftelele facute in deshidrator, salatele de legume marinate peste noapte, salatele de radacinoase cu maioneze raw vegan (vedeti meniurile zilnice), smoothies etc.
      – Cutitul ceramic se folosesc pentru a evita oxidarea dubla – prim data, contactul cutitului de taiat cu leguma, a doua oara, contactul cutitului blenderului cu leguma.
      – Deja se afla optiunea de plata prin card avantaj, in persoana iar la targ eu nu pot face demersuri fiindca fiecare va face cum crede ca e bine.

      Numai bine!

      Apreciază

  4. Buna Ligia,

    Sunt fascinata de retetele tale.
    Spune-mite rog blenderele de pe piata mai ieftine nu sunt bune?
    Cel de la Vitamix e prea scump pt mine.

    Multumesc;)

    Apreciază

  5. fasolea….6 ore de fierbere? …cea de la doza gata fiarta nu e buna? eu am 4 copii si nu pot sa stau 6 ore langa fasole pana fierbe:) mssss

    Apreciază

    1. Fasolea fierbe fara sa stai langa ea. Ii pui suficienta apa intr-un vas destul de inalt si isi face singura treaba. In fond si pana la urma urmei, de cate ori faci fasole pe an? Eu cand fierb fasole, o congelez si o folosesc cand am nevoie. Alegerea insa este a fiecaruia.

      Apreciază

  6. eu cumpar fasole gata fiarta la doza, cu ea fac tot fwlul de mancaruri,imi place f. mult.Nu e recomandata? as vrea sa stiu, multumesc:)

    Apreciază

Comentariile sunt închise