Emisiunea "Ligia's Kitchen" · Retete fara foc

Ligia’s Kitchen: Inimioare de canepa

Love, love, love is in the air! Insa nu credeti ca dragostea ar trebuie sa pluteasca in aer tot timpul anului si nu doar in luna februarie? Fara dragostea celor dragi din jurul nostru, viata noastra ar fi fara contur si fara esenta. Suntem facuti pentru a fi iubiti si pentru a oferi iubire, pretuire si apreciere. Va recomand o reteta sanatoasa care o sa va aduca bucurie in suflet!

Inimioare de canepa

  • Porții: 1-2
  • Dificultate: easy
  • Imprimare

Ingrediente:

Pentru inimioare
  • 200 g nuci de canepa (seminte decorticate de canepa)
  • ¼ cana apa filtrata
  • 50 g psyllium
  • 75 g indulcitor natural raw
  • 75 g cacao raw sau pudra de roscove
  • 20 g pudra de vanilie sau un baton de vanilie
  • bobite de rodie pentru decorare
Toate se amesteca bine intr-un bol si se lasa deoparte. Intre timp se pregatesc doua forme culinare (inimioare) iar compozitia se preaseaza in ele cu ajutorul unei lingurite. Se orneaza cu bobite de rodie. Glazura de capsuni
  • 200 g de capsuni congelate
  • 125 ml apa filtrata
  • 75 g  indulcitor natural raw
Toate se transforma intr-o glazura cu ajutorul unui blender si se toarna pe langa cele doua inimioare, trasformandu-le in doua insule de dragoste. Cine poate consuma acest desert?
  • Copilasii trecuti de varsta de 6 luni.
  • Adultii de toate varstele.
  • Nu este recomandat persoanelor care sufera de afectiuni grave precum cancer sau tumori, ori boli in stadiu terminal. Nu se recomanda, mergand pe principiul ca pentru recuperare, persoanele din aceasta categorie nu au voie sa consume fructe sau preparate dulci chiar si naturale. Aici si aici gasiti detalii.
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile, va invit sa achizitionati cele 8 carti tiparite pe care le-am scris pana in prezent, care pot fi gasite in majoritatea librariile din tara, la Raw Vegan Mall cu autograf, in supermarket-uri si la toate librariile mari online, precum eMagLibris, Carturesti etc. Cartile pot fi livrate si international de catre magazinul Carturesti.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

23 de gânduri despre „Ligia’s Kitchen: Inimioare de canepa

  1. Arata exceptional, multumim! Ma intreb la ce foloseste psyllium in contextul retetei? Crezi ca il pot inlocui cu ceva asemanator daca nu gasesc?

    Apreciază

    1. Multumesc Alex. Psyllium este ca un „agent”natural de legare a compozitiei si se poate gasi la orice magazin naturista. Sanovita il ambaleaza si e vreo 8-9 lei pe 100 g. Poti inlocui cu alte seminte gelatinoase, precum 2 linguri de faina de in (seminte macinate in rasnita) inmuiata in 2-3 linguri apa sau seminte de chia, tot asa care se pot cumpara de la magazine naturiste.

      Apreciază

  2. Eu mi-am luat ‘plasa’ cu semintele de canepa, ca nu am stiut cum arata si ca pot fi si nedecorticate… :)) Primele rezultate au fost foarte ‘crantz’!

    Apreciază

  3. Like always I spent delightful moments with Ligia’s Kitchen, everything is excellent: the recipe, the artistic presentation, the video, the music, and the final part it’s actually the „finis coronat opus”.
    I just came out from my kitchen where I was to prepare your recipe (I couldn’t wait for the Valentine’s Day 🙂
    I only have superlative words for the taste, I made it in a cake ring, and I don’t have heart shape. But I think it doesn’t matter the shape of the cake as long as it’s so delicious.
    Happy Valentine Day to you and your husband!

    Apreciază

  4. Cred ca din toata prajitura ..finalul este cel mai delicios !!!Chiar merita sa incercam reteta …

    Apreciază

  5. Sunt insarcinata si am achizitionat un pachet de seminte decorticate de la un magazin cu produse naturiste. Intentionez sa fac o comanda de la Canah-Shop si pe langa aceste seminte mi-a mai facut cu ochiul uleiul bio presat la rece si uleiul de corp, care cred ca o sa-mi foloseasca in combaterea vergeturilor.
    Este 100 % sigur consumul acestor seminte in timpul sarcinii?

    Apreciază

  6. Multumesc pentru raspuns si recomandare, Ligia!
    E minunat ceea ce faci, iti sunt recunoscatoare si imi doresc din suflet ca viitoarea generatie sa citeasca cartile tale si a tuturor celor care sustin modul de viata RAW… asta depinde de actuala generatie 🙂 si chiar daca e dificil sa cresti copilul printre atatea tentatii colorate si gustoase, cred ca se poate…

    Apreciază

  7. Prajiturica o poate manca si un copil de 5 ani? stiu ca doza recomandata de seminte de canepa este de 1 lingura/zi pt adulti.

    Apreciază

    1. Nu exista doze recomandate la copii sau adulti, orice copil trecut de 6 luni poate manca orice preparat raw respecandu-se regulile diversificarii. Mai bine ne-am teme de mancarea gatita, de patiserii si preparatele ambalate decat de produsele naturale. Nu uitati ca semintele de canepa nu sunt drog, ci sunt precum orice nuca/samanta. La alt soi de planta de canapa se consuma frunzele ca si drog. Sanatate!

      Apreciază

Comentariile sunt închise