Meniu raw food · Retete fara foc

Meniul raw food pe o saptamana – Joi

Pentru a parcurge un meniu saptamanal, apasati aici.

Mic dejun

Paine cu chlorella si pateu de rosii uscate cu legume.

Masa de pranz

Salata de iarna cu maioneza raw vegana. Salata este asa de satioasa ca nu veti putea manca nici cat portia din video-ul dat, care apartine de show-ul cu retete raw numit Ligia’s Kitchen.
Dupa o ora puteti consuma si un desert la alegere format din fructe, sa spunem o rodie pe care o puteti desface foarte usor ca si in video-ul de mai jos sau puteti consuma o felie de tort de mango. Pe langa meniurile date, nu uitati sa consumati pana la 2 l pe zi de sucuri verzi din legume diverse.

Masa de seara

Un shake usor, insa bogat in nutrienti complexi si usor de asimilat.
Pofta buna! Daca sunteti ingrijorati de aportul zilnic caloric, cititi postarea Cate calorii sunt recomandate pe zi?.
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile, va invit sa achizitionati cele 8 carti tiparite pe care le-am scris pana in prezent, care pot fi gasite in majoritatea librariile din tara, la Raw Vegan Mall cu autograf, in supermarket-uri si la toate librariile mari online, precum eMagLibris, Carturesti etc. Cartile pot fi livrate si international de catre magazinul Carturesti.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

14 gânduri despre „Meniul raw food pe o saptamana – Joi

  1. Buna Ligia, ….care poate fi inlocuitorul nucii de caju? care sunt alimentele care contin vitamina B 12 astfel incat sa nu avem carente, si care sunt cele mai bune surse de calciu vegane? (iti adresez acesta intrebare referitoare la sursele de calciu deoarece de ceva timp am pete albe pe unghii si imi dispar foarte greu,si am auzit ca ar putea fi vorba de deficiente de zinc si calciu ) .

    Apreciază

    1. Buna Georgiana,

      Nimic nu se poate compara cu cremozitatea caju-ului insa poti folosi macadamia, nuci braziliene, migdale sau samburi de floarea soarelui. Legat de petele albe de pe unghii, cu siguranta este vorba DOAR de deficienta maxima de zinc care se mai manifeste si prin dungi albe pe unghii. Zincul poate fi gasit in algele marine, in samburi de dovleac proaspati si cei de floarea soarelui, in germeni si vlastari la fel ca si calciu. Ai mare grija ca intotdeauna unghile tradeaza starea de sanatate a ficatului tau si tot ce poti face este sa cauti alimente care iti pot pastra un ficat sanatos, cum ar fi ingredientele bogate in sulf, germeni si vlastari, alge marine cum ar fi spirulina, chlorella, dulse si kelp etc. Vorbind de B12, eu niciodata nu mi-am facut probleme si partea cu „veganii trebuie sa aiba grija ca sunt mereu deficienti in B12” este doar un mit care a fost demult depasit in SUA dar nu si in Romania. Corpul sanatos are capacitatea sa storeze pentru ani de zile doze de B12, care se formeaza cu ajutorul unor micro-organisme luate din natura sau prin consumarea alimentelor despre care se spune ca au B12 in mod natural, vezi postarea de mai jos scrisa de un medic vegan. https://ligiapop.com/2010/07/24/problematica-vitamina-b12-in-dieta-vegana/

      Cu drag!

      Apreciază

  2. Pt zinc:sunt cerealele integrale si in special graul incoltit,dar si sucul de cereale verzi(lastari).Pt calciu:laptele de susan consumat cu totul(nu doar lichidul filtrat,deasemenea uleiul de mac presat la rece iar srotul consumat sub forma de strudele in amestec cu mere rase,deasemenea expunerea la soare(cand exista,dar nu excesiv).B12 se gaseste in cantitati mai mici in regnul vegetal ca in cel animal in urmatoarele:urzici crude(se prepara prin frecarea cu faina de malai intr-un prosop,spalarea de faina,tocare si apoi includerea in diverse preparate),alge ,spirulina,grau incoltit raw,etc.Veganii mai consuma,isi injecteaza B12 cumparata.Eu nu as adopta aceasta tactica(cea cu vitamine sintetizate).Deaceea nici nu sunt vegan.Veganii sunt cam pe muchie de cutit cu B12 si pot fi si cu altele daca nu au grija tot timpul de alimentatie.

    Apreciază

  3. Buna Ligia! De cand am trecut pe regim predominant vegetarian am observat ca mi-a disparut aproape in totalitate portiunea alba de la baza unghiilor, dar din pacate acum se fisureaza pe lungime si se si onduleaza ca valurile perpendicular pe lungime. Mi se pare cam ciudat si ma gandeam ca poate stii tu ceva. Multumesc

    Apreciază

    1. Este un semn clar ca alimentatia ta este saraca in minerale. Iei alge marine zilnic sau saptamanal? Ele sunt cele mai bogate surse de minerale din lume si ajuta la mentinerea unui par si a unor unghii sanatoase. Mult succes!

      Apreciază

        1. Alexandra, daca nu ai posibilitatea sa-ti cumperi organice/bio cumpara comprimate de la farmaciile naturiste fiindca nu sunt chiar asa de scumpe. Vei vedea diferenta imediat dupa ce le folosesti.

          Apreciază

  4. Buna ziua, cu respect pentru ceea ce faceti.O mica observatie.In prezentarea video legata de sucul verde vorbiti de „alternarea” frunzelor si nu de „alterarea” lor.Sunt doua lucruri total diferite.O zi buna.

    Apreciază

    1. Am sesizat si noi fiindca am spus „alternarea frunzelor” si la editarea fisierulului, cand a fost o mica defectiune tehnica si aproape a fost corupt tot episodul, s-a auzit putin infundat „alterarea”.

      Apreciază

Comentariile sunt închise