Meniu raw food · Retete fara foc

Meniul raw food pe o saptamana – Sambata

Pentru a parcurge un meniu saptamanal, apasati aici.

Micul dejun

De multe ori sambata suntem atat de epuizati ca nu ne arde de nimic. De aceea trebuie sa ne limitam si mesele pentru a ajuta corpul sa se odihneasca mai bine. In dimineata aceasta puteti consuma o portie de fructe proaspete, un smoothie verde sau de ce nu, un mic dejun complex format din bombonele gen Raffaello.

Masa de pranz

Pentru gustul meu ar fi un hummus din naut pe felii de paine din seminte, presarat cu boia de ardei, alaturi de o salata bogata formata din germeni si vlastari proaspeti. Hummus
  • 200 g naut incoltit si fiert
  • 1 lingurita tahini sau seminte de susan integrale
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 4-5 catei usturoi
  • sare dupa gust
  • 150 ml apa
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
Toate se mixeaza in blender pana devin o pasta. Daca va este pofta de ceva dulce, puteti gusta o felie de tort de frisca cu visine.

Cina

Pentru masa de seara o salata cu avocado cred ca v-ar fi pe plac insa va dau mai multe optiuni de unde puteti alege ce va place (vedeti link-ul dat). Daca sunteti ingrijorati de aportul zilnic caloric, cititi postarea Cate calorii sunt recomandate pe zi?
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile, va invit sa achizitionati cele 8 carti tiparite pe care le-am scris pana in prezent, care pot fi gasite in majoritatea librariile din tara, la Raw Vegan Mall cu autograf, in supermarket-uri si la toate librariile mari online, precum eMagLibris, Carturesti etc. Cartile pot fi livrate si international de catre magazinul Carturesti.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

32 de gânduri despre „Meniul raw food pe o saptamana – Sambata

  1. Te felicit pe tine si pe sotul tau pentru decizia de a va apropia cat mai mult de un stil de viata sanatos. Vrea sa te intreb : ai citit pana acum cartea „The 80-10-10 Diet” a lui Douglas Graham? sau ai vazut interviuri cu atleti sau chiar persoane obisnuite care au acest stil de viata ( cauta pe youtube Ruth Heidrich, durianrider, Doug graham si multi altii)? daca da, ce parere ai asupra acestui stil de viata (deci nu doar de alimentatie, asa cum explica foarte clar cartea) ? iar daca nu ai citit inca, ti-o recomand din toata inima pentru ca este la fel de importanta pentru Raw Food-isti ca si „The China Study” ! Sanatate si numai impliniri!

    Apreciază

  2. Ligia, cum pot comanda vlastari si germeni de la tine si nu de la cei cu sediul in pitesti? pe raw magazin mall nu apar decat ei

    multumesc

    Apreciază

    1. Crenguta draga, doar ei sunt cei care distribuie in orice colt de tara. Eu de abia fac fata sa produc pentru noi si tot nu ajung. Ca vin de la mine sau de la ei, tot aia este. Cu bine!

      Apreciază

    1. Nu este adevarat, nici ca sunt toxici si nici ca sunt contaminati in vreun fel. Sunt toate niste speculatii care au ca scop indepartarea populatie de la astfel de medicamante naturale. Nu uita ca atunci cand spunem germeni, nu ne referim doar la grau si cereale ci la toata gama de seminte de legume care se pot germina. Cu bine!

      Apreciază

      1. Trebuie sa dispui si de un buget destul de generos pentru a putea procura aceste produse! Ma bucur totusi ca exista si oameni care isi pot permite acest lux…Sunt lacto -vegetariana si pentru mine este o mare realizare ca am reusit sa ma las de carne dar vad ca mai am cale lunga pana la stadiul de hranire sanatoasa …

        Apreciază

  3. In reteta pentru hummus, se observa ca nautul se cere fiert. Nu se poate omite acest „necaz” ? Am observat si in alte retete de hummus ca se fierbe nautul si ca acest pas este foarte important. Oare de ce?

    Apreciază

    1. Eu il prefer fiert insa am incercat si varianta de hummus cu naut incoltit care dupa mine are un gust puternic de fasole incoltita, chiar daca este dres cu alte minunatii.

      Apreciază

    2. Sen, ar mai fi un amanunt important pentru care se recomanda nautul fiert si anume, ca multe dintre leguminoase, acesta contine factor antitripsinic care impidica utilizarea digestiva a proteinelor. Prin fierbere acest factor antitripsinic este inactivat, iar organismul se poate bucura de un aport consistent de proteina. Acesta este motivul principal pentru care nautul, fasolea , soia etc. trebuie fierte.

      Apreciază

  4. Ligia, tie cum iti iese humusul asa de deschis la culoare? ptr ca mie-mi iese mai inchis si nu arata asa cremos….tu cum faci tahini? te pup

    Apreciază

    1. Ioana, marea majoritate a raw foodistilor din lumea intreaga consuma si un procent mic de gatit. Procentul de crud este stabilit de fiecare in parte si nimeni nu este judecat pentru asta, insa ideal este sa fie 75% raw si restul gatit vegan. Toti liderii si guru raw food din lumea intreaga asa au alimentatia si mi se pare destul de firesc si normal. Daca ar fi sa tinem toti cel putin 75-80% crud pe tot parcursul anilor, cred ca am fi mult mai sanatosi si mai fericiti.

      Apreciază

  5. Buna ,eu am diabet zaharat si 55 ani as putea sa incep un asemenea mod de a ma hrani , fara probleme? Multumesc anticipat

    Apreciază

  6. Ligia draga, noi am facut hummus din naut nefiert, doar muiat (si a iesit excelent). E vreo problema daca nu am fiert nautul?

    Apreciază

  7. Bomboanele raffaello din curmale si fulgi de cocos, combinate cu cacao organica si miere de albine sunt incredibil de bune, se stabileste gradul de legatura prin proportia de miere de albine adaugata. Sunt incredibile, eu si fica mea am mancat maxim 5, deoarece simteam nevoia de apa…. dar am combinat cu grepfuit.
    Superbe, multumim pentru retete!

    Apreciază

  8. Buna, am gasit acest site pe internet si gasesc lucruri interesante. Doar ca eu locuiesc in Germania, iar la aproape toate videoclipurile postate nu pot fi urmarite pt. ca ca acestea contin continut muzical fara drepturi de autor. Rugamintea ar fi sa
    incarcati aceste videoclipuri pe site-uri accesibile si de aici gen: vimeo, myvideo etc. Multumesc.

    Apreciază

    1. Cum am mai spus din 2011 incoace, problema de ordin international (sunt in procese juridice de ani de zile, ne-au informat cei de la YouTube), este intre YouTube si Gema, fiindca noi folosim muzica fara drepturi de autor, doar ca toate videourile ce contin muzica, indiferent daca au sau nu drepturi de autor, nu se pot vedea in cateva tari, printre care si Germania. Din pacate nu ne place Vimeo sau Myvideo, ci lucram doar cu YouTube cu care suntem si parteneri. Cu bine!

      Apreciază

  9. Uraaaaaaaa, mi-a iesit painica cu seminte.Yam,yam ce buna este!!!Nu am avut morcov in rest am pus toate ingredientele.Doamne cat de buna esteeeeee.
    Te iubesc Ligia esti minunata, multumesc, multumesc, multumesc.Am sa mai incerc si restul retetelor mai ales ca se fac usor si rapid.
    Iubire si lumina din micul spatiu sacru al inimii mele catre inima ta.Namaste.

    Apreciază

    1. Ce ma bucur Lumi! Ma bucur din tot sufletul ca ti-a iesit si ca iti este pe plac. Sa ma mai anunti ce retete faci. Poate nu o sa pot sa raspund, insa am sa-ti vad comentariile. Cu mult drag!

      Apreciază

  10. Ligia am o intrebare… Tu cureti boabele de naut dupa fierbere? Este obligatorie curatarea lor de acea „folie”… Recunosc ca unul din motivele pentru care fac foarte rar hummus este acest aspect… ma dor degetele de la cat de mult stau sa le curat. Fieare boaba in parte…

    Apreciază

  11. Ligia multumesc pentru toate retetele tale… Am un folder plin cu word-uri care asteapta sa fie puse in farfurie 🙂 Inca nu m-am apucat de ele… Insa te rog din suflet ceva. Eu am 25 de ani si o fetita de 3 luni. Usor usor ma pregatesc de diversificare. Cunosti sau exista printre articolele tale o schema de diversificare pentru bebelusi? Mentionez ca este alaptata exclusiv la san si nu a primit pana acum nici macar apa. As vrea sa-mi hranesc copilul cu mancare vie si iti spun sincer ca sunt ingrozita de toate bazaconiile pe care le aud de la pediatrii. Parintii sunt astazi indusi intr-un cerc vicios ingrozitor, incepand cu laptele praf

    Apreciază

  12. Servus fetele,Ligia..sunt noua pe aici,dar imi place blogul,in special pentru ca vad ca Ligia raspunde la intrebari:-)as avea si eu o intrebare:la reteta de hummus pot folosi si altceva in afara de naut?..uneori nu am naut pe acasa..multumesc!!

    Apreciază

    1. Poti folosi orice pentru hummus sau pateu. Eu folosesc linte rosie, verde sau neagra, mazare, toate culorile de fasole etc. Gustul va fi diferit, insa sunt gustoase si poti adauga si alte condimente dupa gust.

      Apreciază

Comentariile sunt închise