Frumusete si intretinere

Gimnastica mea faciala

Pe langa o alimentatie sanatoasa, o viata activa si echilibrata, un somn odihnitor si o gandire curata, fara barfe si rautati, zilnic ar trebui sa fim preocupati de exercitiu fizic in natura dar si de o rutina de exercitii faciale. Fața are 55 de muschi care trebuie exersati zilnic, ca orice alt muschi din corp. Odata cu inaintarea in varsta, muschii se „scurteaza” si asa apar ridurile. Nu este singura cauza, fiindca mai sunt si multe alte cauze, insa aceasta este problema principala.

Exercitiile de mai jos sunt gratis si va ajuta doar dupa cateva sesiuni sa vedeti schimbari, asa ca un instant face lift. Exercitiile sunt o combinatie dintre miscari de intindere a muschilor faciali si masaj limfatic. Se practica fara un program anume, in functie de cum doriti, important e sa le faceti zilnic cel putin 3-5 minute.

Sunt preferatele mele, insa pe langa ele mai urmez si cele de mai jos pentru ingrijirea tenului si a corpului.

  • La trezire, spalarea fetei si a decolteului de cel putin 10 ori cu apa rece ca gheata.
  • Dusuri alternative, cel putin 3 alternative (rece-cald-rece) la fiecare final de dus.
  • Folosesc doar uleiurile presate la rece sau creme pe baza de plante pentru fata si corp. 
  • Folosesc doar cosmetice 100% naturale si foarte rar machiaj natural mineral.
  • Cat mai putin zahar si carbohidrati care tot zahar sunt, chiar si zahar natural provenit de la fructe.
  • O alimentatie echilibrata iar saptamanal nu-mi lipsesc cele de AICI din alimentatie.
  • Hidratare corecta, adica un pahar de apa la fiecare ora in care presar putina sare de ocna.
  • Somn odihnitor, ideal la ora 22 sa fim in pat.
  • Aer curat cat mai mult si impamantare cand anotimpul permite. Da, zilnic cu piciorele goale pe pamant, pietre, iarba sau cand stau pe scaun.

Mai multe detalii despre un stil de viata echilibrat, gasiti in cartea mea Sfaturi pentru o viata mai sanatoasa.

Sfaturi pentru o viata mai sanatoasa
Coperta ediției II a acestei cărți

Asadar, sa incepem cu cateva exercitii distractive prezentate de Jack Lalanne, care a avut un stil de viata exemplar si care s-a bucurat de o viata sanatoasa pana la varsta de 96 de ani. Sunt 30 de parti, asa ca puteti varia exercitiile.

Va propun alte cateva exercitii simple de antrenare a muschilor fetei. Par niste exercitii ciudate si hazlii insa ajuta la mentinerea unui ten frumos si tanar pentru o perioada mai indelungata, daca sunt facute cu regularitate. Gasiti multe video-uri de acest fel pe toate retelele de socializare si YouTube.

Sper sa va fie de folos!

15 gânduri despre „Gimnastica mea faciala

  1. Ligia,chiar crezi ca nu o sa apara ridurile si toate semnele batranetii si bolilor daca urmezi niste reguli predate multimilor la liber?.Ai vazut chinez care sa nu fie bolnav sau neridat cu toata filosofia si practica lor de circulatie a energiei in corp concretizata in acupunctura,presopunctura,dieta,etc.Sunt chinezii mai deosebiti decat alte popoare?.Nu suporta si ei aceleasi boli si uzura a organismului?.Dar japonezii,dar europenii sau americanii care sunt obsedati de sanatate,frumusete si altele?.Imbatranesc ei mult mai putin ca altii?.Nu am observat asta.Oamenii foarte longevivi sunt foarte putini.Ei traiesc mai izolat si in general au descoperit si practica niste tehnici si sunt mai apropiati de cunoasterea naturii mult mai putin accesibile maselor mult prea preocupate de:times is money,sa fiu inaintea altora,sa supravietuiesc in societate,sa testez pe mine toate reclamele,sa ma sacrific pt familie etc.(cand o iei de sacrificiu,pana la urma chiar asta ajunge).Chiar daca acesti longevivi ar preda multimilor aceste lucruri,multimile nu prea le-ar practica spunand ca nu au timp,ca sunt prostii si asa mai departe.Pe de alta parte,nici macar in tratatele cele mai interesante,nu se dau unele lucruri ce ar tine de evidenta.Tine mai mult de intuitia ta personala sa le descoperi.Cel mai simplu in legatura cu imbatranirea e sa te uiti in jur la toate popoarele si sa vezi ca in fond nu se deosebesc asa de mult fata de ceea ce noi toti ne-am dori.Rezultatul dezvoltarii societatii,e inca nesatisfacator fata de dorintele noastre.

    Apreciază

  2. Ce bine ca ai adus in discutie acest subiect! De ceva timp ma tot gandeam ca asa cum exista exercitii pt muschii corpului trebuie sa existe si pt fata, insa am tot amanat momentul de „search pe net”. Acum am vazut filmuletele si… da, cam la asa ceva ma gandeam si eu dar nu eram sigura. Sunt simple, poti sa le faci dimineata dupa ce te speli pe fata si pana faci cafeaua, seara inainte de culcare cat mai arunci un ochi la televizor.

    Si daca Sisi mai revine pe-aici, as vrea sa mentionez ca nu este vorba despre filozofii, popoare, viata vesnica si tinerete fara batranete. Toti imbatranim si suntem datori cu o moarte, doar momentul difera. Insa cel mai important lucru este cat de mult poti intarzia/estompa efectele imbatranirii.

    Fara activitate fizica constanta, dupa o anumita varsta, musculatura incepe sa se atrofieze, sa isi piarda din vigoare. Este valabil si pentru muschii fetei. Degeaba mergi la sala cu regularitate si iti cladesti/mentii o silueta si un tonus muscular de la gat in jos si uiti de fata. Cand cineva te priveste, prima zona pe care o observa este fata, nu bicepsii sau muschii aductori 🙂 Si decat sa pui o tona de cosmetice, botox sau alte interventii care sa mascheze varsta tenului, mai bine te strambi de doua ori pe zi cate 10 minute si dupa vreo 2 luni cred ca incep sa se vada si rezultatele.

    Ligia, bine punctat!

    Apreciază

  3. Sunt foarte utile exercitiile. Si foarte amuzante bineinteles. Eu cred ca rostul unei alimentatii si stil de viata sanatoase nu e in primul rand sa intarzii imbatranirea, un proces inevitabil, ci sa te simti bine, sa fii sanatos si sa te bucuri mai mult de viata. De cand mananc mai mult crud, ma simt mai plina de energie si am putere pentru mai multe activitati. Inainte cadeam lata acasa, fara vlaga, tot ce vroiam e sa ma culc, in special in lunile de iarna cand se intuneca repede. Acum nu mai este asa. Ma prinde si ora 9, 10 seara facand curat. Tot ce trebuie sa faci e sa incerci :-).

    Apreciază

  4. Ligia,am tot vrut sa te intreb:cati ani ai?Sper ca nu te jigneste intrebarea,e doar curiozitate…In ceea ce priveste exercitiile eu consider ca merita incercate asa ca iti multumesc pentru postare.

    Apreciază

  5. Asa cum facem miscare pentru corp asa trebuie sa ne ocupam si de fata.Foarte interesante articolele.Multumim Ligia!Eu asa avea insa o intrebare.M-ar interesa ce produse cosmetice pentru fata folosesti, ce marci mai bine spus.YvY Essentials iti spune ceva? Acum sunt intr-un moment in care trebuie sa aleg niste produse cu acid hialuronic si nu stiu ce sa aleg.Poate ma ajuti cu un sfat?

    Apreciază

    1. Paula draga, nu folosesc nici o crema din comert. Tot ce am folosit pana in prezent mi-a facut mai mult rau decat bine, indiferent de cat de sute de dolari costau produsele. De mai bine de 10 ani folosesc ingrediente naturale si rezultatele sunt exceptionale. Folosesc doar uleiuri naturale, presate la rece precum: ulei de samburi de caise, de samburi de struguri, de argan, de menta, cuisoare etc. Iti recomand produsele de la Organic Joy, toate uleiurile sunt presate printr-o metoda veche dacica.

      Apreciază

      1. Draga Ligia, multumesc mult pentru promtitudinea raspunsului si inca o data iti multumesc ca esti alaturi de noi in fiecare zi.Iti doresc din tot sufletul tot binele din lume!

        Apreciază

  6. Multumim frumos Ligia, de cand te-am descoperit te caut in fiecare zi pentru informatiile tale foarte pretioase. Acest masaj facial este potrivit si pentru tenul acneic si gras? Iar acele uleiuri pe care le-ai recomandat ar putea fi folosite si pentru un asfel de ten?? Multumesc si mult succes in toate sa-ti dea Dumnezeu

    Apreciază

    1. Lucia, normal ca masajul este recomandat pentru orice fel de ten. Referitor la tenurile cu probleme, uleiurile presate la rece care sunt medicament, sunt total diferite decat cremele care sunt dedicate doar anumitor tipuri de ten. Ele cum am zis cicatrizeaza, curata tenul si il ajuta sa scape de grasimea in exces. Urmeaza saptamana viitoare o postare despre uleiuri si vei vedea ce puternice sunt ca si tratament. Cu bine!

      Apreciază

Comentariile sunt închise