Ingrijirea sanatatii

Importanta dietei alcaline in ochii oamenilor de stiinta

Biochimist german, cu dublu doctorat in chimie si medicina, Otto Warburg a castigat Premiul Nobel in 1931 pentru cercetarile sale in domeniul respiratiei celulare, demonstrand faptul ca celulele canceroase devin anaerobe (fara oxigen) in mediu acid. Tatal sau a fost un medic foarte respectat, iar in copilaria lui, Warburg a fost in compania “luminatilor” precum: Albert Einstein, Max Planck, Emil Fischer si Walther Nernst, langa care a fost in mod frecvent oaspete.

Dupa parerea lui Warburg, “cancerul, mai mult ca alte boli, are numeroase cauze secundare. Dar si in cazul cancerului exista o cauza primara. Rezumand in cateva cuvinte, cauza primara a cancerului este inlocuirea respiratiei oxigenului in celulele normale din corp, cu fermentatia zaharului”.

Dr. Warburg a scris deasemenea despre relatia intre pH-ul celulelor canceroase si mediu. Atata timp cat fermentatia a fost activitatea metabolica a celulelor canceroase, Dr. Warburg a demonstrat ca celulele canceroase mentin un nivel al pH-ului scazut, pana la pH 6,0 datorita productiei de acid lactic si a nivelului crescut de CO2. El era convins de directa relatie intre pH si oxigen. Un nivel ridicat al pH-ului, inseamna o concentratie mai mare de oxigen in molecule, in timp ce un nivel scazut al pH-ului inseamna un nivel scazut de oxigen.

Dr. Warburg a fost membru al academiilor din Berlin, Copenhaga si Roma. A devenit Doctor Honoris Causa al Universitatii din Oxford in 1965 iar in anul 1963, Societatea Germana de Biochimie si Biologie Moleculara ofera Medalia Otto Warburg pentru incurajarea cercetarilor si a descoperirilor in aceste domenii. Medalia onoreaza marile realizari ale fiziologului in domeniul medicinii si reprezinta cel mai important premiu.Din cercetarile dr. Warburg tragem concluzia ca avem nevoie de o dieta alcalina, bogata in clorofila aducatoare de oxigen in corpul nostru. 

Dr. Don Colbert, M.D., autorul cartii „The Seven Pillars of Health”

„Cand bolnavii de cancer intra in cabinetul meu, corpul lor este intotdeauna super acid si plin de toxine. Prima mea grija este sa le alcalinez tesuturile cu o dieta alcalina, bogata in cruditati verzi. Multi pacienti sufereau de diferite dureri articulare pe care le tratau cu multe medicamente. Din clipa in care le-am prescris o dieta alcalina, multi pacienti nu au mai avut nici un fel de dureri in timp de cateva luni. In cele din urma au renuntat si la tratamentul medical.”

Dr. Atkins

„In corpul celor mai multi oameni apa intercelulara este prea acida. Aceasta poate cauza multe probleme: franeaza neutralizarea toxinelor si expune celulele la radicalii liberi ce distrug celulele, ajungandu-se la cancer sau alte boli.”

Dr. Hidemitsu Hayashy M.D. Director, Water Institute of Japan (doctor in medicina, directorul Institutului Apei din Japonia)

„Diete necorespunzătoare ce constau din carne şi cartofi, mâncăruri prăjite, băuturi gazoase gen cola şi zahăr, crează în corp depuneri acide de săruri. Aceste depuneri, prin plasarea lor departe de circulaţia sanguină rămân în corp ani de zile. Vă recomand o dietă bogat alcalină.”

Dr. James Howenstine, MD [Sursa]

„Effective therapies that cure cancer have come and gone frequently since 1900. Alkali therapy for cancer was developed in that era. It worked quite well for cancer but was forgotten when only a few practitioners heard about it and were willing to face the opposition that the medical establishment directs toward anyone not using conventional methods of therapy. The use of strong alkali provided a permanent cure for many patients.

The most alkaline minerals (cesium, rubidium, potassium) are able to enter cancer cells. Their strong alkalinity, particularly that of cesium, causes the pH within the cell to rise to values of 8 or higher because they affect pH more than the weak acid (lactic acid) within the cancer cell. In the very alkaline state cancer cells can survive for only a few days or less depending on the degree of alkalinity present in the cancer cell.”

Sursa: Wikipedia si un email primit legat de subiect. Cititi si un articol despre istoria apei alcaline.

  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 200 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile de nutritie, va invit sa achizitionati cele 8 carti ale mele tiparite pana in prezent (2017), spun asta, fiindca alte 3 sunt in lucru. Daca doriti detalii despre magazinele fizice sau online unde pot fi gasite aceste carti cat si de magazinele care livreaza in Republica Moldova si international, apasati AICI.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

18 gânduri despre „Importanta dietei alcaline in ochii oamenilor de stiinta

  1. Va felicit pentru aceste informatii importante pentru o viata sanatoasa.Din fericire, am gasit pe piata, apa plata cu pH peste 7, dar nu la ph = 9 – 10, asa cum recomanda Dr. Horowitz.
    Personal, cred ca este important un anumit interval de pH alcalin, determinat in conditii de testare stabilite de catre specialistii interesati in aplicarea unor terapii punctuale ( vezi tratarea suferinzilor de guta….)…..ab

    Apreciază

  2. O apa alcalina mai pura si cu mai putine cheltuieli decat un dispozitiv de purificare si obtinerea apei alcaline ar fi:sa folosim mai des si in cantitate mai mare:sucurile de legume crude:varza,morcovi,spanac,salata,telina(care este un puternic alcalinizant),etc(pt cei ce nu pot sa-si permita astfel de dispozitive),sa mai folosim in cantitate mai mare ape de izvor de la munte lasate un timp sa se decanteze(pt cine e prin apropierea acestor izvoare,trebuie asteptata decantarea deoarece prin miscarea lor mai antreneaza si alte particule).O alta metoda ar fi apa decantata de izvor care a stat impreuna cu argila pura si ar fi bine si cu un obiect de argint pur care distruge o mare varietate de microbi.Deasemenea putem folosi mai des supe din sucuri de legume crude.Consumul mai des de suc verde de cereale(lastari):grau,orz..Si bineanteles alta metoda este alimentatia cu alimente bazice.Alta metoda pt ajutarea oxigenarii profunde este inspiratia,retinerea si expiratia lenta si cat mai profunda pe cat posibil intr-un mediu cat mai putin poluat sau macar la ore cand poluarea este mai mica(deaici deriva si necesitatea descotorosirii de obiceiul daunator al fumatului,al afumarii alimentelor si al prajirii prea intense a alimentelor).Am scris acestea deoarece sunt masuri mai ieftine,la indemana marii majoritati.

    Apreciază

  3. o intrebare totusi: cum se numeste acea apa alcalina de pe piata?
    multumesc anticipat de respuns.
    Am googalit si am vazut pretul unui aparat….. e ceva…
    toate bune!
    apa fiarta e buna ? sau nu?

    Apreciază

  4. Foarte frumos din partea dvs, bine documentat si la subiect. Va felicit inca o data, eu consum apa kangen de 2 ani iar imunitatea organismului a crescut foarte mult dar multa lume nu cunoaste aceste lucruri, ma bucur tare cand vad ca promovati aceste metode alternative pt. sanatatea noastra. Va doresc multa sanatate, George Staneiu

    Apreciază

  5. Multumesc pentru informatii. De ceva vreme, fac research pentru un ionizaor. ce recomandati? si mai este nevoie si de un filtru normal sau ionizatorul face si filtrarea?

    @ Florentina – apa fiarta nu e buna. maresti doar concentratia de chimicale.

    Apreciază

  6. Buna! Beau apa alcalina de o saptamana,dimineata,pe stomacul gol o jumatate de litru si am 2-3 scaune zilniice si multe gaze iar intr-una din zile m-a durut tare in zona inimii,este normal?(a cedat cu medicam) Am HTA ,hipotiroida,astm bronsic,cu tratament!

    Apreciază

    1. In prima lui vei avea diverse simptome de detoxifiere este total normal. Incearca sa nu bei din prima jumatate de litru fiindca nu este recomandat in general pentru orice timp de apa. Apa se bea corect la fiecare ora cate un pahar sau jumatate de pahar, altfel corpul nu o poate folosi cum trebuie si trece prin corp si atat fara sa isi faca efectul. Referitor la scaune, normal ar fi sa le ai dupa fiecare masa daca nu, este constipatie. Gaze exista de la combinarile incorecte ale mancarurilor nu de la apa iar orice afectiune ai se va rezolva in timp cu alimentatia, apa buna si o gandire pozitiva. Sanatate!

      Apreciază

    1. Dar din pacate, apa alcalina nu tine mai mult de 24 h nici macar daca este in sticle inchise la culoare. Daca ar fi imbuteliata imediat, ar fi super si ar ajuta multa lume.

      Apreciază

  7. Buna Ligia, pe diferite site-uri am gasit informatia ‘NU SE IAU MEDICAMENTE CU APA ALCALINA le poate mari efectul, fiind absorbite mult mai repede’. Ca si sursa de apa alcalina deocamdata testam apa Perla Moldovei http://www.perlamoldovei.ro/index.php/despre-apa, pentru ca se gaseste intr-un magazin din Bucuresti unde avem acces usor; are PH ridicat 8,8, cantitatea de sodiu mi s-a parut cam mare 122 mg/l, pe sticla termenul de garantie este 01.2014, iar asa mi se pare un termen foaaarte mare. Apa provine dintr-o sursa privata dintr-un acvifer deschis prin foraj la adancime de 210m. Ne gandim sa ne achizitionam un aparat de testare a PH-ului pentru o verificare in diferite momente a apei. In perioada asta eu incep administrarea de medicamante necesare pentru sarcina recomandate de medicul specialist: arefam (progesteron); aspenter (acid acetilsalicilic), acid folic; am o dilema in acest stadiu, ma intreb daca este bine sa iau medicamentele cu apa aceasta achizitionata din comert. Va doresc mult succes si sanatate voua si bebelusului care va sa vina. Lidia

    Apreciază

    1. Apa alcalina nu tine daca este ambalata, asa ca ia-le linistita. Apa alcalinizata tine cel putin 24h de la ambalare si trebuie neaparat sa fie in sticla ceramica, inchisa la culoare (sticle din acelea albastre/negre). Sanatate si sarcina usoara!

      Apreciază

      1. Perla Moldovei nu este o apa alcalinizata ci este natural alcalina. Alcalinitatea acestei ape, peste 9 la sursa, este data de bicarbonatul de sodiu (care se gaseste natural in aceasta apa) si se pastreaza la valori ale pH-ului peste 8,4 chiar si la un an dupa ambalare.

        Apreciază

  8. Eu am cumparat apa alcalina de pe diverse site-uri. A fost ok, mi a placut. Avantajul este ca aceasta este natural alcalina. Nu in ultimul rand este ” de a noastra”.

    Apreciază

    1. Din pacate, apa alcalina nu rezista mai mult de 24h, in special in sticle de plastic (proasta alegere a firmei respective) indiferent daca e sigilata. Apa alcalina se pastreaza intr-adevar 24h dar intr-un recipient de sticla, neaparat de culoare albastru/negru inchis.

      Apreciază

      1. De ce afirmati asa ceva? Ati facut dvs vreun test!?? V as ruga sa argumentati inainte de a face o asemenea apreciere. Testele de laborator va contrazic total. Eu inteleg dorinta unora dintre noi de a promova anumite produse foarte scumpe in detrimentul celor mai ieftine ,nu neaparat autohtone,dar….

        Apreciază

  9. Eu sunt fan apa alcalina Kangen. Am testat tot, am citit tot ce se putea citi. Daca as putea as bea doar apa de la munte; pentru ca nu se poate, am ales cel mai bun inlocuitor. Ionizatorul care o genereaza este japonez si este certificat ca aparat medical in Japonia! Aceasta apa este cu adevarat valoroasa pentru sanatate si este uimitor ca in spitalele din Japonia si din America este folosita ca TRATAMENT. Cand oare o sa vedem si la noi aceasta aplecare a doctorilor catre metode blande si sanatoase de tratament? Va recomand sa testati mai intai si sa va informati bine inainte de a alege. Una din surse ar putea fi de ex : pagininoi.ro/apakangen-apavie/apakangen-apavie.html

    Apreciază

Comentariile sunt închise