Retete fara foc

Salata de iarna cu vlastari si varza murata

 

Salata hranitoare de iarna

  • Porții: 1-2
  • Dificultate: easy
  • Imprimare

  • 500 g telina
  • 200 g varza murata
  • 1 avocado foarte copt
  • vlastari de lucerna, ridiche alba, kale, linte rosie
  • un ardei rosu

Varza, telina, avocado si ardeiul rosu se proceseaza separat folosind un robotul de bucatarie sau se taie marunt. Totul se rastoarna intr-un bol ceramic si se adauga vlastarii care pot sa fie si de alte feluri. E o salata foarte satioasa, hranitoare si plina de minerale, vitamine, proteine si nu in ultimul rand, probiotice provenite de la varza murata.

 

 

  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 200 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile de nutritie, va invit sa achizitionati cele 8 carti ale mele tiparite pana in prezent (2017), spun asta, fiindca alte 3 sunt in lucru. Daca doriti detalii despre magazinele fizice sau online unde pot fi gasite aceste carti cat si de magazinele care livreaza in Republica Moldova si international, apasati AICI.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

11 gânduri despre „Salata de iarna cu vlastari si varza murata

  1. Atentie doar sa se consume varza cat de repede,ca de cum da caldura se mareste ritmul proceselor de fermentatie si din pozitiva devine negativa producand aciditate.

    Apreciază

  2. Nemaipomenite sunt retetele,multumesc mult de tot…….si arata atat de bine!…am sa le pun in practica. Numai bine.

    Apreciază

  3. Sotul meu este un mare fan al verzei murate, cred ca ii va placea foarte tare in combinatia aceasta! O sa incerc reteta, multumesc mult!

    Apreciază

  4. Ardeiul rosu nu e de iarna, iar avocado nu creste in Romania. Reteta asta nu se bate cap in cap cu articole mai vechi de genul ce sa consumam iarna??

    Apreciază

    1. Ardeiul rosu se usca vara si toamna si iarna cand se foloseste se hidrateaza. Noi am folosit legume bio cumparate de la Orkos, firma pe care am tot recomandat-o in ultimul timp. Cu bine!

      Apreciază

  5. Buna Ligia.Eu nu am mancat niciodata vlastari si de aceea as vrea sa te intreb ce gust au?Banuiesc ca difera dar daca ai putea sa-mi spui fie si numai pentru cei pe care i-ai folosit in reteta ti-as multumi foarte mult.

    Si mai am o intrebare care nu are legatura cu aceasta postare:cum as putea obtine textura pe care o au ciupercile de la borcan din comert.Am incercat sa marinez champignoane in sos de soia si apa dar nu mi-au placut deloc,nici ca gust dar mai ales ca textura-erau ca hartia,pur si simplu nu le-am putut manca.Crezi ca ar trebui sa incerc cu ciuperci shiitake sau poate ai alte sugestii?

    O zi buna in continuare!

    Apreciază

    1. Tocmai am mancat vlastari de ridiche rosie, au gustul exact ca si cand ai manca o ridiche, poate ceva mai iute, am mai mancat pana acum doar lucerna, nu are aproape nici un gust, la astea care au gust slab poti pune ceva condimente, zeama de lamaie la care adaugi ulei extravirgin de masline sau si mai sanatos, ulei sau crema de cocos.

      Apreciază

      1. Mersi mult.Daca nu au niciun gust nu e o problema,mie mi-e frica ca vor avea un gust rau pentru ca daca e asa stiu ca nu-i voi putea manca…
        Mersi din nou!

        Apreciază

Comentariile sunt închise